İnsan canım yerine ne güzel konur dimi?

Sevgilim bana evlenme teklifi etti daha ilişkimiz çok çok yeniydi 1 ay bile olmamıştı hep evlenelim diyordu kabul ettim ısrarlarına dayanamadım geldiler istedi ailesi beni babası bana sen bizim aileye layık değilsin açıksın örtün ve bizimle yaşa dedi ağrıma gitti ben namazımda niyazında birisiyim hayatımda hiç sevgilim de olmadı kuranımı okurum orucumu tutarım kimsenin kalbini kırmam vicdanım var uyku uyuyamam yoksa Allah ile benim aramdaki şey o dedim oğlunu tehdit etti onu terk et yoksa paranı keserim evlatlıktan red ederim dedi saygıdan hiç bi şekilde kusur etmedim aksine ona babanla aranı sakın bozma saygıda kusur etme benim için tartışma bi tanecik baban var derdim para lafını duyunca beni terk etti bugün öğrendim evleniyor hemde akrabasının kızıyla kız kapalıdır Allah biliyor yA çok kusurunu duydum çok erkekle olmuş benim arkadaşlarım da dahil daldan dala konan birisi kendisi ama onu istediler sevgilimin ablaları da kocalarını aldatıyordu kapalılar birinin kocası tır şoförü o evde yokken eve başkalarını alırdı diğeri de kaynıyorlar gizli mesajlaşmalar yapıyordu bu duyulan şeyler sadece ben nerde hatta yaptım diye kendimi yedim bitirdim hastayım ağlamaktan helak oldum tüm gün affedersiniz kustum onu sevdiğimden değil gururumu incittiler benle oynadılar hayatlarına baktılar ben bunu gerçekten hak ettim mi?
İnsan canım yerine ne güzel konur dimi?