Burada bile bir çok soruda görüyorum. Her türlü kötülüğü yapan kişi hakkında "ama aldatmadı" gibi bir ifade kullanıp, savunuyorlar o kişiyi. Yani en geçerli sebep ayrılmak için ihanet mi?
İhaneti bile ayrılmak için sebep görmeyenler var. 🙄
İhanet en geçerli sebeplerden birisi sadece, bunun içinde şiddette var ama göz yummaya devam ediliyor.
İnsanlar hayatında ki kişiyi bağımlılık haline getirmeyi bıraktığı an başlıyor her şey, görmeye başlıyor. Sen çok severken cimri davranıp göstermediği sevgisizlik dahil ayrılma sebebidir.
Ne yazık ki, kendini sevmeyen ve değer vermeyen kişiler için soru başlığı çok uygun. Ayrılmak için ihanet mi etmesi gerekir sadece diğer yaptıkları, yaşattıkları? Maalesef kafa yapısı bu.
Hayır, bence sevgiliden ayrılmak için geçerli sebepler kaba davranış, hakaret, ilgisizlik ve aldatma gibi bir çok şey olabilir evlilikte de en geçerli sebepler uyumsuzluk, hakaret, şiddet ve aldatmadır. Diğer sebepler için düşünürüm devam etmeye değer mi yoksa inceldiği yerden kopmalı mı diye? Artıları eksileri bir kenara koyar ona göre karar veririm. Ama tereddüt barındıran her ilişki ya düzelmeye ya bitmeye mahkumdur. 🌸
Başka sebepleride olabilir elbette ama ihaneti hiç bir bünye kabul edemez. En ağırı odur. Onun dışında yalan dolan, sevgisizlik, ilgisizlik vs bir şeyler olabilir. Ama ayrılık için :D sen onu neden engellemedin, takipten çıkarmadın sjdjdk olamaz, olmamalı. Çocuk muyuz (küfür) 😃
Basitçe söylenebilir sevemedim vs ama aldatmak karşındaki kişiye saygısızlık biri size yapsa bu durumu ne düşünüyorsunuz en doğrusu kalp kırmamak senin kalbin yoksa onun var ben birinin benim için göz yaşı dokmesini istemem eğer dokecekse de mutluluktan döksün isterim.
Sadece başlı başına o degil toksik bir ilişki içerisindeysen de ayrılırsın psikolojik şiddet görüyorsanda ayrılırsın fiziksel şiddettede ayrılırsın yetersiz, değersiz, ilgisiz, sevgi görmüyorsanda ayrılırsın bunu sadece ihanete indirgeyemeyiz.
İlk neden ihanettir ama toksik ilişkiye dönüşmesi için illaki ihanete de gerek yoktur. Saygısızlık, ilgisizlik, hoş görüsüzlük, narsistlik vs. düzelmeyen birçok olgu bana göre net ayrılık sebepleridir.
Ayrılmak için kolaya başvuruyorsan evet. Olmuyorsa adam akıllı konuş anlaş ayrıl. İhanet olunca konuşmaya gerek kalmıyor direk ayrılıyor. Çoğu kişiye bu daha kolay geldiği için öyle yapıyor..
İhanet olmasına gerek yok. Dikte etmek , elbise dikmeye çalışmak, bile isteye kırmak üzmek , fazla yüz göz olmak dikkat etmemek. Ego kasmak gibi nedenlerde ayrılmak için yeterli sebepler bana göre