Ben bunu, "Hem ilginden mahrum kalmayayım hem de cebimde dur" olarak algılıyorum. 😒

Ben bunu, "Hem ilginden mahrum kalmayayım hem de cebimde dur" olarak algılıyorum. 😒

Lisede bir kız arkadaş bana duygu beslemişti. Hem utandım, hemde üzüldüm karşılıksız bir duygu beslemesine sebep olmama. Ben ona arkadaş, kardeş gözüyle bakmıştım. Ona ilgim olmadığını kırmadan belli edip hayal kırıklığına uğratmamaya çalıştım. Umarım mutludur, daha iyileriyle beraberdir.
Adamına göre değişir. Ama şu zamana kadar erkek arkadaşlıklarım maalesef uzun sürmüyor. Hoşlandıklarını söyleyince direkt ilişki bitiyor çünkü sonuc olarak senden hoşlanan biri ile arkadaşlığa devam etmek karşıdakinin sürekli umut etmesini tetikleyebiliyor. Yanlış ve bencilce bir hareket olduğu için arkadaş kalalım demek yerine artık görüşmeyelim demeyi tercih ediyorum.
Bazen düşündüğün gibi olmuyor. Daha bir kez görüyor ve muhatap oluyor kimileri. Daha ilk andan hoşlandığını, sevdiğini söylüyor. Öyle insanların sevgisi de inandırıcı gelmiyor. "Daha destur bisminlah yeni yeni tanıyoruz birbirimizi. Ne ara sevdin? "diyesim geliyor.
Bu durum karşılıklıdır. Bir taraf niyetini belli edip kız da hayır diyorsa o zaman bu ilişkinin adı bir yerde arkadaş kalalım anlamına gelmektedir.
Böyle bir durumda bir taraf razı olmadığından arkadaş kalmayı seçmiş olur.
Bazen de dediğiniz gibi kimisi de farklı bir tattikle sözüm ona Arkadaş kalalım da diyebilir...
Cevap
58Cevap
Ya bunu yaşadım ama arkadaş olarak kalınmıyor. Ben hissetmiyorum ama karşımda ki işte o ne hisseder onu bilmiyorum.
Kesinlikle katılıyorum kalınmaz kalbe bir defa o his düşünce
Hoşlanma durumuma bağlı
Benden hoşlanıyorsa sevgili oluyorum
İlgisi varsa gerçek anlamda eğer hoşlanmışsam tanımaya çalışırım.. Bunun dışında ilgisi olan kişiye ilgim asla yoksa reddederim. Kimseyi ne oyalamak isterim, ne de kendi zamanımı ve duygumu heba etmek.. Fakat çevrede bu gibi ilgi budalaları oldukça fazla var.. Ne ayranı dökülmesin ne... 😂 Neyse.. Karşı cinsi kendine bağlamak için ayaklar altına serilen ve gurur haysiyet gibi kavramların ne olduğunu sadece dizi repliklerinden kopyalayan.. Allah akıl vermiş, kullanma kılavuzunu da yollasın öylesine yazık.. Keyifli günler..
sadece bir kişiye dedim arkadaş kalalım diye arkadaşımdı kendisi çokta sevdiğim hemde ama o kabul etmedi arkadaş kalmadı benle seninle arkadaş kalamam ya sevgilim olursun ya da yokum dedi
diğerler açılanlara zaten hayır demişimdir arkadaşta kalmam
istediğim bir erkeğe de arkadaş kalalım demem zaten arkadaş harici her şey olayım sana canımıniçi derim 😂😂
Hahhaha evet gayet makul bir düşünce. Ama size açılan arkadaşın da dediği gibi kalınmıyor arkadaş.
kalmadı zaten senin başkasıyla gözümün önünde bir gün sevgilin olmasını mı izlicem bir de demişti
Bunu bana çok arkadaşım teklif etti. Ama 1 kez denedim ve arkadaşlığımıza zarar geldi ve arkadaş kalalım dedim. Bazı dostluklar var ki arkadaştan öteye gidemiyorsun.. bence böylesi daha sağlıklı..
Uzun bir arkadaşlık varsa elde denebilir. Ancak umut yolunu asla açık bırakmadan denmeli.
Hayatımda çok sevdiğim bir arkadasım varsa o arkadaslıgı hevesler ve farklı heyecanlar için harcamam, çok kişiye söylemişimdir arkadaş kalalım diye ve bu normal bence...
Birinin size hisleri varsa ve açılmışsa kusura bakmayın ama arkadaşlık çoktan uzaklaşıyor. Demenin normali falan yok hadi uzun bir arkadaşlık varsa belki. Ama yoksa ne manası var böyle şeylerin
Arkadasınla dertleşir sevgilinle hayaller kurarsın , çok iyi arkadaşlıklar bence sevgiye aşka dönüşmemeli cünkü sonunda hayal kırıklıgı ve o çok değer verdiğiniz arkadasınızı kaybedebiliyorsunuz , zaten arkadaş gibi birbirine yaklaşan insanlardan biri diğerine habersiz duygu besliyorken zamana yenilip acılır, bir yandan size hak veriyorum bir yandan bende haklıyım cok degişik bir denklem cözebilecekmiyiz bilemiyorum
En sevmediğim şey. Biri şu anda bana maddi manevi fayda sağlıyosa arkadaşım, dostum, sevgilimdir. Konuşmaktan başka hiçbir faydası yoksa benden uzak olsun.
Aradaki her neyse açılmadan sonra aynı hisler bizde yoksa yol vermek en iyisi
Dedim. Ama aklımda hep bana açıldığı oldugu için ne konuşsa rahatsız hissettim kendimi tacize uğruyor gibi hissettim. Olmuyor açıldığı andan itibaren arkadaşlığıda kaybediyorsunuz.
Kesinlikle kaybediliyor herşeyi açık kapı sanıyor karşı taraf ve sadece karşılıklı yıpranma oluyor
Maalesef. Çokta iyi anlaştığım dert ortağım olan bir arkadaşımdı. Arkadaşımı kaybettiğim için üzgünüm
Eğer bir hissim yoksa ona karşı oda daha fazla incinmemesi adına uzak durmayı ve mesafe koymayı tercih ederim. Kalbim dolu zaten kapalıyız 💋❤🐨
Hoşlandığım biriydi ama tanımak istediğim için '' arkadaşız biz '' demiştim. Arkadaş kalamadık o bile olmadı. O zamanlar çok saçmaladı arayı iyice açtı. E ben de affetmedim sildim onu. Seneler oldu senelerr. Artık başka birileri bakıcaz malum insan çok ama adam bulmak zor iş doğrusu.
Niyeti ortada olan biriyle arkadaş kalmam, karşılığı yoksa yallah derim
bunu hiç demedim
ya evettir ya hayırdır arası yok arkadaş göremem yani onu
Yok ya biri bana açıldığı zaman ben direk soğuyorum, sohbeti kesiyorum şddhslxşxcş
Zamanı da bende demiştim bunu ama arkadaş kalamadık 😏
Eğer hoşlanmadığın birisi Tabii ki de bunu açıkça söylüyorum zaten
Arkadaş olarak değil de flört olarak kalalım diyorum
Tabiki hayır ama karşımdaki insanı kırmam ve konuşmayı keserim anlar zaten
Ortada iyi bir arkadaslik varsa nezaketen böyle demek gerekiyor.
Evet zaten mevcut bir arkadaşlık varsa bir nevi ama nafile bir öneri mümkün olmuyor yani
Bundan sonra eskisi gibi de olamıyor maalesef, haklısın.
Evet biri bana da öyle dedi. Ben zaten pek takan biri olmadığım için peki dedim. Birbirimizi görünce selam vermek dışında pek bişey yok yani. Normal eskisi gibi. Bence böyle imalar falan da hiç çekilmez. Ve yine bence akışına bırakıp geriye yaslanmayı bilmek lazım.
Bundan sonra gorusmeyelim diyorum. Cunku o bana acildiktan sonra arkadasim olarak rahat edemem beni rahatsiz eder. Bakisi, konusmasi falan batar. Oyle en yakin arkadasimi kaybettim.
Kesinlikle ya evt ya hayır net cevaplar olmali. tabiki yakinen tanidik biri ise ve arkadaş saniz bunu demekte sakinca yok. arkadas kalalım gayet normal
Teklifte bulunduğum kızlar dan söyleyenler oldu ama bende yeterince arkadaşın vardır ben almayayım deyip sesi soluğu kestim.
Derim arkadaşlığı hoşuma gidiyordur belki bir duygusal boşluktan dolayı anlık bir yanılgıya düşmüştür bilemeyiz
Ben genelde sadece ilgilenmediğimi söylüyorum, arkadaş kalalım cümlesinin bahane olduğu aşırı belli.
Hiç öyle bir şey olmadı. Ben açıldığımda bana denilmiştir. Tecrübe etmek isterim, nasıl bir duyguymuş 🤭
Bana ilgi duyan birine arkadaş kalalım demem bu zulüm olur karşıdaki insana ilgim yoksa duvar örmekten yanayım ben
Ayıp olmasın diye diyorum bazen ama genelde direkt kestirip atıyorum rahatsız ediyorsa
Kimse açılmadığı için böyle derde girmiyorum. 😄
Aynen en temizi
Ben açilabilirim istersen sana
Kırılmasin diye böyle dediğim oluyor
Yanında tutmanın alemi yok bana göre
su ana kadar yüzlerce kez yaptım pisman değilim kimseyi hayatımda istemiyorum
Hem tadına bakayım hem eğlencem e paralı birine kadar arkadaş
"Hem ilginden mahrum kalmayayım hem de cebimde dur"
Kesinlikle katılıyorum
Hayır asla demedim dememde bilerek bencillik yaparak kimseyi uzmem
Mecburiyetden de olabilir ama eğer zorunluluk yoksa kestirip atmak en güzeli
Gülün adını değiştirince farklı kokmuyor. Onun duyguları bu yöndeyken arkadaş da kalamam.
Nefret ettiğim cümle. Ben arkadaşlarımla sevişmiyorum demiştim kıza. Sonra zaten naş.
En son ergenliğin ilk yılları acılan olmuştu
O da arkadaş değil allahtan
demiyorum. arkadaş kalmak istemem çünkü. net şekilde konuşup iletişimi keserim
Bana ilk açılan eşim oldu 😌 o yüzden konu benim için kapanmıştır. Saygılar... 💜
açıldığı zaman demiyorum kendisi bilir ne yapacağını
Yani kişisine göre çok değişir
Deneyelim dediğimde oluyor
Daha önce açılan olmadı o yüzden tepkimi kestiremiyorum.
Demiyorum. Suya, akışa bırakmak en iyisidir belki de.. :-)
Alakası yok benle sevgili olmayacak diye dünyanın sonu gelmiyor ya başkasını bulur ama arkadaşlik dostluk bitmek zorunda değil
Aynen öyle demem denenir ise de kabul etmem yarım şeyleri sevmem ya vardır ya yok
Boş yapma diyerek engelledıgım çok kişi oldu
Hayır direkt reddediyorum
bu zamana kadar hep oyle oldum
Sorun şuki; biri bana açılmıyor
İstemiyorsam teşekkür edip reddederim
Liseliler der ancak
İlgi delilleri var onlarda diyor
Dediğim çok olmuştu.
Yol vermek daha iyi zaten ki bunu dediğiniz zaman da insan olan anlar ve gider
Tabii ki 🎈
Diyenleri dovesim geliyordu 🤣
Artik kadinlar daha cok yuruyor
Keşke biri gelip acilsada kabul etsem.
Sevgili arayan varsa bana yazabilir
" ben sıraya diziyorum, benden olmaz" diyen kız arkadaşım bile olmuştu. En azindan samimiydi.
Nezekaten söylenen bir söz arkadaş kalındığı falan yok 😀
Arkadaş kalalım demem.
En sevdiğim dostumsun diyorum
Farklı bir bakış açısı
Hayır arkadaş değiliz diye itiraz etmişti ya biri sürekli flört ettiğimizi sanıyordu
Duruma bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?