Merak ediyorum , kaza yaptım. Bir gözüm artık görmüyor. Gelecek kaygısı yaşıyorum şu zamanlar.
Evet, evlenirdim.
Hayır evlenmezdim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Anneannemin de tek gözü görmüyor. Onun hastalığını öğrendiğim zaman bir gözümü kapatıp çevreme bakmaya çalışmış idim. Tek gözle de görülüyor. Yıllar oldu, bir problem de olmadı. Doktor, "Dikkat etmezse diğer gözüne de bulaşır." demişti. Çok şükür ki böyle bir şey olmadı. Bunda çok büyük bir şey yok. Geçmiş olsun.
Bir abi küvezde kardeşiyle kalırken kardeşi gözünü çıkarmıştı yerinde hiç gözü yokmuş sonra Annem demişti ki küçükken o abi yurt dışından mı Bulgaristandan mı gözüne koyun gözü takmış doktorlar şu an görüyor tabi insanın kendi gözü gibi olmaz ama abi iyi şu an
Koyun gözüyle görüyor yani , ilk defa duydum , ben o uygulamayı estetik amaçla , göz olsun , iyi gözüksün dışardan diye yapıyorlar sanıyordum
Valla bilmiyorum o kadarını şu an abi 35 yaşında vardır en sonra 2 sene önce gördüm siyaj gözlük numaralı dahi takmıştı ama nedir ne değildir bilmem ben sormam insanlara zaten öyle kırılcaklar üzülcekler diye size bir faydam olursa be mutlu hayır dua almak için yani
Araştırdım da öyle bir şeye denk gelmedim bile , söylenti olduğunu okudum şimdi. Yine de teşekkür ederim
Şaka mısın? Kendi eniştem de İstanbul'da hastalığından dolayı gözünü kaybetti 10 bine yeni taktılar var yani öyle bir şey. Sana burada boş boş sallamıyorum. Dün gece yazdıklarını okuyunca uyuyamadım bile üzüldüm adınıza. Bir insan bir insanı hem rezil hem de vezir eder derler doğruymuş
Göz bankası var hasta kimlik bilgilerini veriyorsun nakil olunca koyuyorlarmış organ bağışlayan da olur bir başkası da olur kimisi ben takmam diye kabul etmediğinden yok geçen bir adama da hayvan kalbi taktılar naber
Protez göz var onu biliyorum , koyun gözü ile ilgili pek bir şey bulamadım fazla.
Kornea nakliyle düzelecek bir şey değilmiş benim gözüm. Doğal olarak bir daha görmen imkansız dedi. İtalya'da yeni çalışmalar var , gözüne mercek takıyorlar küçük kabloyla beyine iletiliyor görüntü dedi. O çalışmalar da tam bitmedi, bitince de fiyatı abartılı bir şey olur dedi.
Anneme sordum şimdi o olayı Ankara da yapılmış 3 sefer gidilmiş sonra koyun gözü taktılar gece çıkarıyorsun gündüzleri takıyorsun. Hatta ismini bile verebilirim cidden bak Bulgaristan göçmeni onlar instadan yaz sor Tamer kale Tekirdağ Çorlu da oturuyor anlarsın zaten
İstanbul'da da büyük bir göz hastanesi var 2 sene önce eniştem de orada yaptırmıştı 10 bine ve olmuştu oda trafik kazasında kaybetmişti ordan ona taktılar. İyice araştır hemen inanma her şeye Oluru var çünkü
Protez göz işte o. Onu biliyorum. İlerde en kötü onu yaptırırım. Protez göz görmez , sadece estetik açıdan güzel gözükür.
ne canım karısın okurken sesli güldüm aynen kanka koyun gözü taktılar adam görmeye başladı ve bunu 10 bin gibi düşük bir miktara yaptılar. böyle bir şey gerçek olsa sence milyonlarca insan kör olur muydu? hadi diyelim gerçekten koyun gözü ile bir insanın görmesi mümkün o ameliyat en az 200 binden başlar. bahsettiğin şey sadece protez göz, sadece gözün varmış gibi gözüküyor o kadar.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Bu durumu kafaya takıp üzülme hiç. Senin başına gelen bu olay yarın bir gün hepimizin başına gelebilir. Umarım seni gerçekten seven birini bulursun ve evlenirsin.
Öncelikle geçmiş olsun. Tabi ki evlenirim. Gerçekten sevdikten sonra bunlar insanın aklına bile gelmez.
Teşekkür ederim
Cevap
2Cevap
bir gözü görmeyen güzel bir kadınla evlenirdim
Evet evlenirdim parası da var mı varsa tamam ikinci hatta üçüncü gözü olurum
Kendimden örnek verecek olursam öğretmenim
Ne güzel ne güzel
Öncelikle geçmiş olsun. Tabi ki evlenirim. Gerçekten sevdikten sonra bunlar insanın aklına bile gelmez.
Tabiki seviyorsam sevdiğim kim olursa neyi olursa evlenirim
Ne bileyim , insanlar en ufak şaşılık ile dalga geçiyorlar. Herkes güzelin kusursuzun peşinde gibi geliyor bana.
insanları böyle kategorize etmek yanlış bakarım ben takılmıyorum öyle şeylere
Bilmiyorum herkes bir değil.
Geçmiş olsun. Bir çözümü yok mu tedavi vs?
Teşekkür ederim, maalesef bir daha görebilmem zor hatta imkansız. Gittiğim Doktorlar küçük bir umut bile vermedi, sadece ışığı hissedebiliyorum , bu iyi bir şey dediler. Gelecekte ne olur bilemeyiz dediler.
Evlenirsin, neden evlenemeyisin ya
Bu düşünceler aklımdan gitmiyor. Çok pişmanım yaşadıklarımdan. O kazayı da değmeyecek bir insan yüzünden yaptım
Bu işler nasip kendini öyle şartlandırma
geçmiş olsun bi şey sorabilir miyim
Teşekkür ederim, sor tabiki
bi yerde okumuştum tek göz ile bakıldığında boyut algılamada sıkıntı oluyo diye cisimlerin boyutlarını algılamanda bi şey değişti mi yoksa görme açısından bi şey yok değişmedi mi bu arada benimde yüzümde trafik kazasında cam patladı nerdeyse benimde gözüme geliyodu çok üzüldüm, soruna da cevap vermiş olıyım kimsenin bunu takıcağını düşünmüyorum tamamen görmesen zor olabilir ama sonuçta görüyosun çok şükür
Derinlik algım kayboldu biraz , nasıl desem bir bardağın bana uzaklığını çözemiyorum bazen mesela. Elime alacagim sanıyorum , bir bakmışım bardak biraz daha otedeymis.
Böyle düşünüp kendini üzme
Bu düşünceler aklımdan gitmiyor. Çok pişmanım yaşadıklarımdan. O kazayı da değmeyecek bir insan yüzünden yaptım
Kazayı neden yaptınız?
Özel değilse
Çok uzun hikaye ama , kısaca "kız arkadaşımla" (şimdi bağım yok) kıskançlık konusunda kavga ettik çok ciddi şekilde, olaylar büyüdü. Ayrıldık , barışmak için o gün konuştum , 8 buçukta arkadaşımla bulusacagim dedi. Ben de 8 buçukta kapısında olmak için hızlı kullandim arabayı amacım ya barışmak ya da arkadaşını dovmekti , kırmızı ışıklarda geçtim. Bir arabaya çarptım. Kendi arabamın cami yüzüme patlamış. Sağ gözümde görme yok artık. Ve o hiç bir an yanımda olmadi. Yakın zamanda tweetlerinden anlıyorum ki birinden ayrılmış. Muhtemelen kıskandığım arkadaşım dediği insandan, diye düşünüyorum çünkü kaza olalı 4 ay oldu, son iki aydır ayrılık tweet'i atıyor. Kullanıp atmış onu anladığıma göre. Benden bahsetmedigi kesin. Böyle bir kahp. enin yüzünden sağ gözümü kaybettim şimdi. Eden buluyor da benim yaşadıklarımın telafisi olmayacak.
Çok geçmiş olsun, o sana yaşattığını yaşayacaktır
Teşekkür ederim
seversek evlenirdim.
Evlenirdim evlendim de eşim öyle
çok iyi bir insansa evlenirdim dışlamazdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?