Yeterince iyi anlaştığınız ama zaman zaman sizi ilgisiz bırakan biriyle evliliği sürdürebilir miydiniz?

Yeterince iyi anlaştığınız ama zaman zaman sizi ilgisiz bırakan biriyle evliliği sürdürebilir miydiniz?

Aslında kendi özel alanlarının ve bağımsız özelliklerinin olmasını destekler ve isterim. Kendine ait, keyif aldığı uğraşıları, buluşmaları, zaman geçirmekten hoşlandığı, sevdiği hobi ve aktivitelerinin olması; hayata nice yeni güzellikler katar. Çünkü insan kendisini geliştirmediği zaman, karşısındakine verebileceği, katabileceği değerler de sınırlı kalıyor. Önemli olan bir de bence kalıcılıktır. Hep orada olduğunu bilmek, görmek, varlığını aradığın her an yanında hissedebilmektir. Bence en güzel çiftler, birbirlerinin hayatlarına eşlik edebilmeyi bilen; ilişkilerini, iletişimlerini karşılıklı ve bilinçli olarak geliştirmeye çalışan çiftlerdir.
İnsan gününü, yaptıklarını, hislerini, duygularını, planlarını, düşüncelerini, mutluluklarını, heyecanını, hayallerini paylaşabilmek ister. Anladığını, anlaşıldığını hep yaşamak.. Yanında her halinle kendin gibi olabildiğini hissettiğinle, kendin gibi yaşayabildiğinle mutlusundur. Öyle de böyle hep kendin gibi sevdiğin ve sevildiğin olur. Yoksa herkes elbette ilişkisine bazen daha çok ilgi duyar ve ihtiyaç hisseder, bazen daha az.
Birbirimizle bir şeyler paylaşmaya, geliştirmeye, çoğaltmaya çabalamak daha anlamlı ve güzel. Çünkü her iki tarafta ayrı ayrı birer insan. Her zaman her şey aynı etki ve yoğunlukla karşılıklı yaşanamayabiliyor. Nitekim gerçek bağlar hep tanıya tanıya zamanla kuruluyor. Kırmadan dökmeden güzel sevebilmeyi kazanmak gerekli. Her iki tarafta birbirlerinin duygusal ilgi istek ve ihtiyaçlarını görebilmeyi öğrenmeli, önemsemeli ve buna değer verebilmeli. Çünkü gerçek bağlılıklar hiç bir zaman tek taraflı sürmüyor. Birbirimizi desteklemek geliştirmek anlamak karşılamak ve bir ömür içtenlikle bunu hep beraber sürdürebilmek kıymetli.
isten yorgun gelir tamam ,
hasta olur tamam
canını sıkan bir durum vardır tamam
sürekli devam eidyorsa bu durum evet boşanma sebebidir
bence bir insan yemeye içmeye uyumaya vakit bula biliyor ise sevdiği kişe de vakit bula bilir diye düşünüyorum
Bir ilişkide ilgi önemli fakat her zaman olacak diye bir şey yok. Kişiler zor bir gün geçirmiş olabilir, başka sıkıntılar ile vb. meşgul olabilir. Sürekli ilgi beklemek de hiç ilgi göstermemek de ilişkiler için sağlıksız.
aha bu ben jgfkd seviyorum evet ama ilgisiz ve sevgisini gösteremiyor. bu boşanma sebebi mi hayır tabiki ama insan sevildiğini hissetmek istiyor arada.
Cevap
22Cevap
Evet ayrılma nedeni
Ben onu hiç bilmiyorum evet ben boşandım ama sebebi ilgisizlik değildi farklı bir sorun vardı eğer ilgisizlik olsaydı onu da kendidi ile konuşur düzelmesi için zaman verirdim olmadı bir daha bir daha vır daha zaman verirdim ben çok sabırlı ve anlayışlı bir eşim ama en sonunda ne olurdu onu bilemiyorum hiç
Selam, zaman zaman olabilir mümkün olduğunca görmezden gelmeye çalışırım ama sürekli ilgisizlik varsa önce birkaç defa konuşurum oluru yoksa beni yıpratıcak düzeydeyse boşanmayı düşünebilirim.
Evet öyle benim için genellikle zaten boşanmalar bu yüzdende oluyor özellikle evliliklerde ilgi çok önemlidir iki taraf içinde evlilik ilgi olmadan olmaz eksik kalır o zaman ilgi yoksa o evlilik
Öyle biriyle evliyim ve artk çok yoruldum bir kadın ilgiye hasretse o evlilik zaten kadın icn bitmistir
Haklısın ilgisizlik kadını öldürür
@zevkli_günahlar maleseff
Karşılık verir misin benden sana gelene
Zaman zaman kelimesi genis bir kavram iş olur yogunluk olur bunlar gayet normal ama kronikleşmiş bir ilgisizlik boşanma sebebidir
Hayır bazen insanın ruh sağlığı değiştiğinden de ilgisiz olabiliyor zaman vermek lazım ve davranış biçimini değiştirmek gerekir
öyle pat bosanılmaz.
kımse babasının evındekı şımarıklığı çekmez , vardır bir nedeni ( yasam maddı sosyal psikolojık )
Yeterince iyi anlaşıyor isek, bunun için bosanilmaz, böyle düşünceler yüzünden adliyeler dolup taşıyor olmalı...
hayır, ilgi istemem pek ama en azından kendiyle ilgilenmeyi bırakmamalı.
sen bebişinle niden ilgilenmiyoyşun saçını başını yoliyim mi senin derim. d
İlgisizliğe asla gelemem. o evliliğin sonu olurdu..
ay tabiki evet kız gider bir uzman danışırdım ilgisizlik için yani
e direk bırakçanmı boşanmak kolaymı konuşarak çözceksn işini
İlgisiz olunabilecek bir neden ne olabilir çok merak ederim. Bunların hepsinin konuşulması gerekir.
İlgilendiğim kadın karşılık vermiyorsa benim için o insan boştur 😏
Kesinlikle seks ilgi yeterli iletişim yoksa evet
İlk evlendiği gibi olamaz kimse. Gün gelir artık bir dost gibi takılırsın. Boşanma o kadar basit bir şey değildir.
Evlilikte olmazsa olmazlardan biri ama bu aşılabilir diye düşünüyorum
her iki taraf için de çok önemli
Zaman zaman ilgisizlik olur sorun yok
İlgi her kalbe lazım
Evet ilgisizlik beni öldürür
Sürdüremezdim gibime geliyor
Evet yeterli bir sebep
Evet ilgili olması gerekiyor
Boşanmak bu kadar basite indirgenmemeli..
ilgi önemli ya
Ne alakala
Tabiki
Tabikide evet
Değildir
Evet
Evet..
evet
Evet
Evet
Olabilir
Boşanma sebebidir.