Eşim bana, "evi temiz tutmuyorsun, her şeyi kayda alıyorum göstereceğim seni" dedi. İkimiz de çalışıyoruz, sizce normal mi?

Merhabalar,
Eşin çok saygısızca davranmış bence. Birincisi evin geçimi ilk olarak erkeğin sorumluluğu altındadır o bunu başaramamış ki iş senin başına da kalmış çalışarak eve ekmek parası getiriyorsun. Çoğu kadın evlenince çalışmıyor senin kıymetini bilsin her şeyden önce.
İkinci detaya gelirsek şaka bile olsa onun bilinçaltını pek de sağlıklı göremedim. Ne demek seni kayda aldım sen evi pis tutuyorsun. Adamın bariz boşanma niyeti varmış planlamış kurmuş uygulamış hatta sadece sinir anında ağzından kaçırmış gibi görünüyor.
Böyle adamlara lütfen yüz vermeyin ve tolerans tanımayın. Sana yaptığı resmen şantaj farkında mısın. Onun eli ayağı yok mu toplamıyor evi, bir işin ucundan tutamıyor. Sen de keşke baştan ondan rica etseydin ev işleri müşterek diye.
Şahsi fikrim kendini çok ezdirmişsin eşin gibi değil de para ortağı, iş ortağı gibi görüyor seni daha çok çıkar amaçlı. Sen de bunları hissetmişsin. Ondan soğuman çok doğal bu nedenle. Soğumakta da haklısın. Sana saygı bulan biri olur umarım hayatında senin aradığın anlayış ve saygı. 🤍🤍💐
Evlilik sorumluluk o yüzden iki tarafında sorumlulukları vardır evlilikte sorunları yerine getirmeyeceğini düşünenler evlenmemeli sonra iki tarafta sonu hüsranla bitiyor herşeyi kadından bekliyorlar ama bu çok yanlış sonuçta evlilik ortaktır iş bölümü olmalı insan eşine yardım etmeli yardımcı olmalı evin işini beraber yapmalılar çünkü iki tarafta çalışıyorlar hayat zaten müşterek hele çalışan insanlar için işten eve gel temizlik yap çoğu kişi herşeyi kadından bekliyorlar ama unutmamak gerekir evlilik ortaklık ve sorumluluk ister herşeyide kadınlardan beklemeyin
Her şakanın altında bir gerçeklik payı yatar. Kayıt alıyorum dediyse ya gerçekten almıştır başka yerde depoluyordur ya da alır. Ortak yaşam alanını temizlemek evin kadınının değil her iki kişinin hatta o evde başka kimler yaşıyorsa hepsinin görevidir. Böyle sinsi şeyleri kafasından geçireceğine hayatın müşterek olduğunu öğrensin önce.
Hiç bir yuvanın bozulmasını istemem lakin , insanın gerçek yüzü öfke anında ortaya çıkıyor. Daha doğrusu öfkesini kontrol edemediğinde ortaya çıkıyor. Seni temizlik sebebiyle kayda alsa ne olacak. Zamanını gayri meşru durumlara mi harcıyorsun ki , böyle diyor. Neyseki yapmamış ama çok yıpratıcı olmuş.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Yani böyle adamlara 3 e 5 kalasmı desem ne desem bilemiyorum. Yav bizim evde ilk okuldan beri anneme odamı temizletmedim. Birçok işe koştururum. Kaldı ki kadın çalışıyorsa güç itibari ile erkek daha dayanıklı olduğu için çoğu ev işini erkek yapmalıdır.
Erkekler bu konuda ya şöyle böyle demesin. Eğer iki kişi çalışıyorsanız erkek çoğu işi yapacak. süpürge vs süreklilik isteyen yorucu işler.
Konuyu açan arkadaşım hemen kestirip atma evlilikle kolay kurulmuyor. Yani bu konuyu konuşun ve net olun belki bir çözüm yolu çıkar.
Hem evine bakamıyor, sen de çalışıyorsun.
Hem ev temizliğine yardım etmiyor, senden bekliyor.
Hem seni kayıda almakla tehdit ediyor.
Eee nerde saygı ve sevgi?
Sen hem işe, hem eve yetişeceksin? Ama o işe gidip senin üzerinde erkeklik (!) yapacak öyle mi?
Boşan kızım, buna değmez. Sen zaten ayakların üzerinde duruyorsun, çocuk yoksa hiç durma.
Selamlar,
Gerçekten hayatımdan bundan daha az çirkin şey duydum. Yani akşama kadar evde olup yatsan belki biraz da olsa hak veririm ama bu söylediğinin tutar tarafı yok. Özellikle insanın eşini kayda alacağım diye tehdit etmesi bana göre aşırı iğrenç bir olay. Boşan diyemem ama tepkinin arkasında dur ve kesinlikle kolay kolay yelkenlerini suya indirme.
Biraz zaman ver onun anlaması gerek seninde sinirinin yatması gerekiyor. Boşanmayi bi kere dile getirince kötuye gidiyor işler. O yüzden bence biraz sakinleş davranişları devam ederse değmiyordur zaten. Şuanda bi karar vermemeni öneririm
Yapacağın tek şey var. Evliliğin sağlığına zarar vermeye başlamış. Sana hayat vermesi gereken bir şey senden hayat çalmaya başladığı an yolunu en kısa sürede ayırmaya bakacaksın. İleride pişman olursun, ama iş işten geçmiş olur.
Yazan erkek uyelerin yazdıklarına baktım da. Cidden bilinçli bir nesil geliyor sevindim. Çünkü normalde maalesef 90 lar kuşağı ciddi mobing yiyor bu konu yuzunden. Yani kadın çalışsa da kadın. Herşeyi yapmak zorunda anlayışı var. Çok yeni evlisin iz. Davada çok haklısın ama biraz gözlemle. Sadece çocuk yapma.
Hayatın müşterek olduğundan eşinin haberi yok mu? Herkes kendi üstüne düşeni yapıp, yediği kaldırsa, dağıtmasa, toplasa ne olur yani? Bu tiplerin çoğu askerde başkalarının yemek masasını temizliyordu, tuvalet temizliyordu bunlar neyin egosunu yaşıyor ya.
Kayda alıyorum dediyse emin ol planları vardır. Sen de onu kayda alsan iyi edersin. Bu işin sonu boşanma ve o çoktan hazırlanmaya başlamış bile.
Cok Saygısızca!
Kayda almıs almamiş bilrmryız tabı.. ama bunu düşünmesı ve söylemesı bunu yapmaya yatkın olması demek!
Sevıyeni koymalısın.. bence direk bi Aile danışmanına gidin.
önce cöÜm bulmaya çaliş.. ozamana kadarda mesafeli ol eşine!
Boşanmayı düşşnmek en son şık olsun!
Ben işi temiz yapamıyorsam sen yap kardesim. İkimiz de çalışan kişilersek senin ne haddine bunu söylemek? Kayda almak nedir sakası bile sinir bozucu. Bi yeri tutusunca tabi iyi davranmaya başlar. En iyisini siz bilirsiniz ama hayatınızı mahvetmeyin derim. Ömür törpüsü insanlarla.
Herşeyi kayda alıyorum ne ya sende calision o da madem senin gözünden kaçan bişey olmuş bunu sana soyleyecegne alsın eline bezi silsin sen onun hizmetçisi misin de böyle konuşuyor
sana gurban olsun..
bir zırkın elde edemez..
banyoyu ben temizledim
çöpleri ben attım
merdivenleri ben sildim..
inşaaata hayırlısıyla başlayacaz
daha ne olsun.. ama bizimki de nankor
Siz evin hizmetçisi eşinizin uşağı değilsiniz ev sahibisiniz bir şey yapılacaksa beraber yapınız kocanız geri görüşlü biri sanır
İstediği gibi kayıt altına alsın siz haklısınız sonuçta bırakın kendi haline sizin değeriniz anlar umarım
İkiniz de çalışıyorsanız, iş bölümü neden kadına bırakılıyor? Ortaklaşa çalışmalısınız. Düzgünce konuşun eşinizle.
abla bosan sen temizlikci misin cok pisse kendi temizlesin
ayrica kime gösterecekmisse artik hic tekin bi laf degil
hic cekmene gerek yok artik bosanmak cok kolay bisi git bi kalemle bitsin eziyet cektirtme kendine degmez cunku insanlar degismez
Adamın ruhsal sorunları var davranışları söyledikleri hiç normal değil bana kalirsa🤔
Kayda alıp almadığı doğru mu yalan mı önce onu öğren. Ayrıca saçma sapan konulardan boşanılır mı ya
Vay mk bu ülkenin lümpenleri de sarhoş olunca, strese girince falan bambaşka bir insan oluyor
İnsanların şakayla söyledigi şeyler gerçeği yansıtır.
Az yesinde beyefendi Uşak tutsun kendine ne aptl biri
Evet o kadar tiksiniyorum ki ondan simdi. 2 aylik evliyiz. Evi cöp goturmuyor sonucta. Izinli kaldigim gunleri yapiyorum ama fazla degil dinlenmek istedigim icin. Kendisine dedim sende yap diye yapior ama her yaptiginda soyleniyor evin karisi sensin diye... ayrica o kayit meselesi beynimden hic gitmiyor... Hangi seven erkek boyle yapar?
Kuzum çalışıyorsun sonuçta beyefendi madem rahatsız yardımcı olsun hayırdır lan bana şutlasana kocanı iki yumruk çakayım
Kayıtta almak ney ya resmen özel hayatına taciz bu eşinde olsa hakkı yok dava açsan gene kazanırsın
Her erkek sen gibi beyefendi değil bebeğim ❤️ kadını ezmeyi erkeklik görüyorlar
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş