Hafta sonu kaynanam bize geldi. Temizlik yapacaktım eşime sen süpür ben arkandan sileyim dedim. Biz temizliği beraber yaparız sürekli. Ay oğluna süpür dedim diye kaynanam laf saymaya başladı. Ben oğlumu el bebek gül bebek büyüttüm, sen neler yaptırıyorsun çocuğuma diye bi ton laf saydı. Eşim beni savunuyor. Hayır yani erkekler vitrin süsü mü? Evleniyorsa tabii ki eşine yardımcı olacak. Kaynanama tepkim ne olmalı?
Eşimle temizlik yaptığım için kaynanamdan laf yiyorum. Erkekler vitrin süsü mü?
Kaynanalarin şu düşüncesi var , Eğer kızı ve damadı çalışıyorsa damadı iş yapmazsa ' kızım yoruluyor niye yardım etmiyorsun ' diye sitemde bulunur. Gelini ve oğlu çalışıyorsa ,' oğlum zaten yoruluyor niye oğlumu evde yoruyorsun iş yaptirarak ' sitemde bulunur. Adil olmak lazım. Kendi kızının sürekli evinde olmasıni ister yanında olmasını temenni eder ama gelinin ailesine gitmesini de istemez. Bu adil olma dusuncesi maalesef uygulanmıyor. Sen şimdi böyle diyorsun belki ileriki zamanda kaynana olacaksın sen de böyle yapıyor olabilirsin. ' zamanında ben çektim şimdi ben de cektirecegim ' düşüncesi var insanlarda. Bunu okulda eğitim hayatımızda da yaşamadık mi?
Yani bütün mesele empati yapabilmekte. Empati varsa ilişkiler sağlam temeller üzerinde yükselir
O kaynanalığı ben de annemde gördüm. Erkek kardeşim olmadan önce bana bir iş buyurulduğunda hizmetçiniz mi var yardım edin hemen! derdi. Şimdi bir şehzadesi var, henüz 4 yaşında bile değil ama daha şimdiden alacağı gelinin hamaratlığını düşünüyor. Ben bulurum ben seçerim falan kafasında yani. İçtiği suyun bardağını koymak için bile bana seslenen, bir şey istediğinde hadi çabuk! diye söylenen, emirler veren bi kardeşim var şu an. Şımartma şu çocuğu diyorum bu sefer de o vatan bekleyecek sen ne bekleyeceksin? diyor bana. 😁 Sana ne oldu be diye sordum. Aman ne bileyim dedi oğlan anası olunca bi dominantlık şirretlik geldi dedi😄😄 biricik oğluşlarına kıyamaz bunların hiçbiri. Valla ilerde inşallah oğlum olursa ben de mi öyle olurum bilmiyorum. İşte ufacıktan öyle öğretiyorlar. Allahtan eşiniz efendi ve sizi gerçekten seven bir insanmış ki sadece söylendiğiyle kalmış (ohhh çok iyi olmuş hehh 😌) alacağınız en güzel intikam o biricik oğlunun size ne kadar aşık olduğunu gözüne sokmak olacaktır abla bence. Sizin eviniz, sizin kurallarınız. O kadar..! Allah huzurunuzu bozmasın. 👏👏👏
Çocuğa bu şekilde alıştırması hiç iyi değil ilerde çok büyük sorunlar olur görüyoruz etrafimizda evin paşası olarak olarak büyütülen erkekleri sana o şekilde emirler vermesi çok yanlış büyüğüne saygı öğretilmeli ilerde kontrol edemezsiniz. Bzm de bi akraba vardı oğlu 5 yaşında felandı biz oyun oynarken geldi oyuna almadık sizin benn ya dedi oyunu here attı hxzözhlzhsmzzjnshdxo ben şok arkadaşımında erkek kardeşi var o da 7 yaşında ama bir efendi bir akıllı görmen lazım çok uslu bi çocuk sonra ben gittim kızdım o çocuğa küfür etme vs hemen ağlamaya başladı çocuğa 5 yıllık hayatında kimse kızmadığı için inanılmaz şımarıktı sonra babası sayesinde akıllandı
Ne kadar iğrenç bir zihniyet yemin ediyorum çok sinirlendim. Onların aptal büyümesi yüzünden ileride kadından kendini üstün görme, dövme hatta öldürme olayları oluyor. Bebeklerini de insan gibi büyütemeyeceklerse bir zahmet çocuk yapmasınlar. Hayret bir şey. Bacağımın yarısı kadar çocuk gelip bana emir verecek yok ya. Siz siz olun çocuklarının kız erkek diye ayırmadan insan gibi yetiştirin. Ayrıca nasıl tahammül ediyorsunuz acaba çok üzüldüm.
@CeresSnakes Sonra okula başladığında bunalım bile yaşar çünkü evinin paşası bey okula gidiyo bi bakıo herkes evin paşası evde gördüğü ilgiyi dışarda göremiyor çocuğun bilinç altına o kadar çok şey giriyordu söylediniz her lafta onedioda erkek evlat büyütenlere ricamızdır adlı yazıyı okursan görürsünüz yazmaya üşendim şimdi :D
Valla ne yalan diyim annen çocuk kayiriyor bu hususta. Benim babamda böyle bir kafaya sahip malesefki. Sofrayı kaldırırken kardeşim de yardım etsin bir şey taşısın diyorum o erkek çocuğu nerden bilsin diyor. Bilip bilmemekle hiçbir alakası yok halbuki. Allahtan üniversite okuyorum da bana çok karışmıyorlar. Sınavlar falan var diye kandırıyorum
kaynanalar oğlunu bir şey yaptırmak istemez ama eşine yaptırmak ister benim dayım bekarken hiç bir şey yapmazdı evlendi 3 sene oldu yemek yapar temizlik yapar dayım teyzeme yemek yapmaz teyzem bize de yemek yapmasını ister ama teyzeme yapmaz dayım büyük ablasına yemek yapar küçük ablasına yemek yapmaz her kaynana oğlu gül bebek büyüsün hiç bir şey yapmasın ister bazen ben anneme bende kızıyorum neymiş o erkekmiş erkek hiç bir iş yapmazmış işten gelir işe gidermiş
iyi yapmışsın kız o yatacak da sen mi yapacaksın sadece annen de sana el bebek gül bebek bakmıştır elbet kimse vitrin süsü değil dediğin gibi ikiniz de o evde yaşıyorsunuz ortak yapılacak bunlar tebrikler 💛💛💛💛💛
İkimizde calisiyoruz, eskiden bakici varken ikimizde birsey yapmazdik, simdi bu pandemi - homeofis vs diye bol bol evdeyiz. Bakici da yok. Mecburen her isi yapiyoruz. Zaten insan gorunce yoruldugunu esinin seviyorsa kiyamiyor.
Eskiden neredeyse sadece erkekler calisirdi, kadinlar ise evde kalirdi. Hatta kadin calismak zorunda kaliyor diye digerleri pek bu uzulur; bahtsiz gorurdu. Ev haniminin esi utusuz gomlekle istesede disari cikamazdi. Kadin seni boyle goren beni utandirir derdi.
Kapitalist sistem ev hanimlarini ekonomiye ozgurluk vaadi ile katti. Zaten ucretler sistematik olarak dustugunden. Eskiden sadece erkegin gecindirebildigi ev bu gun kari koca anca doner oldu.
Bugun ne ev hanimi olanlarin kocasini ev isinde modernlik diyerek calistirmasi ne de calisan kadinlardan da birde butun evin isini beklemek dogru degildir.
Bugun erkek de evin isine yardim etmeli diyen kadinlarin, yarin ben erkekten cok kazaniyorum diyip butun ev isini de erkekten bekleyecegi gunlerde gelecektir.
Asil sorun cinsiyetci bakis acisiyla, hizla degersizlesen devule olan beklentisi cok uretimi az olan erkek sinifin , ozgurlugunu yeni kazanmis direncli ve hirsli, genelde de binlerce yillik ev isi disiplini ile caliskanlasmis kadin sinifinin altina dusuyor olmasidir. İleride kadin egemen toplum geliyor ve dunun mazlumlarinin yarin ki zalimligi efsane olacaktir.
Ya bunlar kadın mı değil, hayret bir şey ya. İnsanlara insan gibi davranmayı öğrenemeyen sürüngenler. Bir de zamanında kendileri yaşadı bunu. Eğer şu inatı kırıp düzgün geçinseler gittikçe azalacak şu cahil saçmalığı. Sanki hemcinsin değilmiş gibi. Kocanız belliki sizi hem önemsiyor hem de çok düşünceli. Eğer iki tarafta çalışıyorsa zaten bunlar paylaşılmalı. Helal olsun vallaha öyle anneye rağmen böyle olduysa. Saygı çerçevesinde ağzının payını vermenizi öneririm. Oğlun yuvadan uçmuş teyze sen daha ne konuşuyorsun.
Yanı yardımcı olacak demeyelim. Olmak zorunda değil çünkü evleniyorsan her şeyin üstesinden gelmelisin. Sorumluluk kadına aittir. Eş çalışıyor zaten bide evde mi çalışsın böyle saçma bir durum olamaz. Belki evde yapamadığın bir şeye yardım eder atıyorum tülleri asmaya korkuyorsan yükseklik korkun varsa asar. Yoksa gel şurayı süpür sil diyemezsin. Ben bile tek başıma yapan bir insanım. Eşte çalışıyor yani geçipte iş yaptıraramazsın. Hem nesi zor anlamadım. Ne yapıyorsun ki her gün bulaşıkları dolduruyorsun sonra yerleştiriyorsun veya çamaşırları asıyorsn bunlar hayet normal şeyler herkes yapar veya hergün toz alıyorsun sanki geçip kaba temizlik mi yapiyosun yardım edecek diyosun sofrayı içeriye hazırlarsan yardım edebilir tabiki ama şimdi ki insanları anlamış değilm çocuk gibisin gerçekten yardım edecek falan etmek zorunda değil efendim herkes tek başına yapıyor ele gidince yardım edecek öyle olmuyor bekarken nasıl yapiyodun şimdi de öyle yapacaksın.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ama tabiki kadının öyle demesi de doğru değil. Ama yapacak bisey yok Allah akıl versin ona da
Evde benim görevim süpürmektir. Annemler buna göre ablamla görev dağılımı yapar. Benim ev süpürdüğümü köydeki babaanem duysa çocuğa iş yaptırıyorsun diye anneme kızar. Eskilere göre erkek evin geçimini sağlamalı kadın ise ev ile ilgilenmeli ev ile ilgilenmeyip kocasına oğluna iş yaptıran kadına yetersiz gözüyle bakılır. Yanlış mı derseniz yanlış ama Zaten tüm gün iş yerinde çalışan adama gel evi süpür denilmez. İki tarafta çalışıyorsa ortak olmalı ama
Ikinizde çalışıyorsanız ev işlerini ortak yapmanız gayet doğal Fakat sen çalışmıyor evde oturuyor isen.. evi geçindirmek eşinin ev temizliği yapmak senin görevindir.. Ayrıca adam bir hafta boyunca çalışıyor. Hafta sonunu evde dinlerek geçirmesi lazım ki.. Hafta içi iş hayatında zinde kalabilsin
ne bos isler temizlik dediginiz nedir ki zaten magarada yasamiyorsaniz yapacaksiniz o temizligi sahsen 9 aydir evime kimseyi almiyorum obbesifkompulsif olusumdan zaten temizlik konusunda kimseye birakmam cunku ben temizlemeyince orasi temiz olmaz zaten sevmem...
Burası benim evim diyebiliyorsan de. Diyemiyorsan salla gitsin, bu cahillere laf atılmaz. Kadın hep hizmetli gibi dolansın evin içinde, erkeğe Allah el kol vermemiş sanki. Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, kimse şah değil, padişah değil kaynanaaaaaaaağ 💃🏻
Mümkünse erkekler de bi işin ucundan tutsun, eşim önceleri yardım ederdi artık pek ellemiyor baktm ben cok yoruluyorum ve o herşeye saçma sapan harcamalar yapıyor bende hiccc kendimi yoramam artık dedim sürekli kadın alıyorum temizlik için basit şeyleri kendim yapıyorum, rahatladım ne bana yardım et diyorm ne kendimi yoruyorum miss😊
Ne boş insanlarla uğraşıyorsunuz şükrettim halime.
Eşin onun evladı da sen birisinin evladı değil misin? Kendisi doğurdu diye mi el üstünde tutulacakmış oğlu? Sizin bir düzeniniz var o evde, kendi evinde isterse iş yaptırmasın, size gelince karışma hakkı yok. Bence kendin de muhattap olup tartışma çıkmasına izin vermeden eşinle konuş o çözsün.
Sırf şu oğlunu inanılmaz şımartanlar yüzünden dışarı çıkamıyoruz ev ikinizin birlikte temizleyin nolcak yani eğer sadece erkek çalışıyorsa tamam yorgun geliyo yapmasın ama ikiside çalışıyorsa birlikten kuvvet doğar temizleyin nolcak erkek çocuğu olanlar şuna bi baksın derim onedio. com/haber/erkek-evlat-buyutenlere-ricamizdir-oglunuzu-yetistirirken-dikkat-etmeniz-gereken-13-detay-764381
Evlendirmeseydin dizinin dibinden ayırmayacaktin el bebek gül bebek oğlunu kaynana diyemedin mi istersen bosayayimda al götür bak oğluna deseydin ne manyak analar var ya oğluna hizmetçi mi almış eş mi kaynanamın değerini anlıyorum böyle manyak anaları gordukce
Hayır o evde beraber yaşıyosak o da yapmalı yapar da annesine sen değil de eşin söylemeli ben seviyorum yardım etmeyi daha çabuk bitiyo işler bizede zaman kalıyo gibisinden çünkü sen ne desen batar şu an ona tabi sana da karşılıklı geeilip yıpranırsınız bir se bişey dediğin de oğlun istiyor napim anne de
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Annecim seni kırmak ve saygısızlık etmek istemem. Lakin bu evin içindeki meseleleri ya da ev işlerini biz eşimle birbirimizi kırmadan çözüyor ve paylaşıyoruz. O yüzden senden ricam bu konuda müdahaleci olmaman. Çözemediğimiz ya da bir büyüğe ihtiyacımız olan durumlarda senin yanı başımızda olduğunu bilmek yeter. Beni yanlış anlamazsan çok sevinirim. Senin evladın olan sadece oğlun değil artık , ben de senin bir evladınım.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Şu beğenmeyen hanımefendi kaynananız sanırım sjkfjskfhksjfh
E sende el bebek gul bebek buyumedin mi babanin evinde. Prenses degil miydin? Bende el bebek gul bebek büyüdüm bende yapmiyorum o zaman de. Boyle bir kadindan boyle dusunceli bir cocugun cikmasi da sasirtici aferin kocana. Baskasinin etkisinde kalmaktansa mantikli ve dusunebilen bir esin var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim sadece kaynanam değil eltilerimde bu kafada hatta birine ağzının payını verdim. Bn şimdi ikinci çocuğa hamileyim eltim dedi ki "e çocuk doğunca eşin bakar nede olsa ev işini de yapıyor ben dedim ki ben neyim burda ben bakmıyor muyum ne demek eşin bakar işini yapar? Zor durumda olduğumda tabi bakacak sonuçta o da burada yaşıyor tabii yardım edecek senin eşin yapmıyor diye gelip bana böyle diyorsun?" dedim sustu.
Öyle durumlarda ben kaynanama şey diyordum; burası anne evi değil kimse onu pohpohlamaz. Herkes yaşadığı yer için birtakımlar işler yapar. Bizim evimizin genel kuralı bu şekilde, kimse de bu durumdan mutsuz değil. Hatta birde eşimden birşeyler isterdim aşkım bir çay koysana iş bitince içeriz diye kadın iyice deliriyordu 😂 eşim sağolsun hep benım tarafımı tutar evin tek oğlu o yuzden annesi cok aşırı üstüne düşerdi ama eş konusunda şanslıydım agzının payını verıyordum
Kızın annesi yok mu, kız el bebek büyütülmedi mi? Kızlar prensesler gibi büyütülüyo ama işte böyle saçma düşünceli insanlardan azar yiyor. Eve temizlikci olarak almadılar ki seni zaten.
Kayınvalidem konusunda çok şanslıyım bu konuda hem oğluna her şeyi öğretmiş şu an yalnız yaşadığı için yapıyor birlikte yaşarken de oğluna söylüyordu hep
evleniyorsa tabiki eşine yardımcı olucak lafın zaten seni kutuplaştırır insanlar sizin düşüncelerinizi kabullenmeyebilir sonuçta erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz annesi bugüne kadar kocasına hizmet etmiştir doğal olarakta senin davranışın oğlunu kullanıyorsun gibi geliyor ona biraz anlayış kötü bişey olmadığını güzelce anlatmalısın erkekler vitrin süsümü falan filan diyerek zaten sana olan tepkisini daha fazla arttırmaya çalışmamalısın
Tipik kocakarı zihniyeti, yeri gekdiğin de kirlileri elle de yıkacak, bulaşıkları makinaya koyacak ve evi de silip süpürecek. Yok öyle armut piş ağzıma düş
kayın validen evde ne yapıyormuş da oğluna yaptırmıyor senin de annen gelse eşin otursa o da sana yardım etmiyor diyerek kızar anneler böyle
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eşin ve sen memnunsan kaynanana laf düşmez hem yardımlaşmak cok guzel bir sey bence eşini de takdir ettim. Peygamber efendimizin de hadisi var ev işlerinde eşinize yardımcı olun diye bunda yanlis bir şey görmuyorum
"Evlendirmeyip evinde el bebek bakmaya devam etseydin annecim" demedin mi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Beni de annem sokaktan bulmadı de. Ben yakın zamanda azad edildim kaynanamdan, herkese tavsiyem şartlar olgunlaştıktan sonra kavga edip ilişkiyi kesmek. Eşinle bozuşmamaya bak tabii o arada