Sevgilimin erkek arkadaşı bana aşık olduğunu söyledi. Sevgilime söylemeli miyim yoksa konuyu kapatmalı mıyım?

Ben biraz farklı bir bakış açısı ile yaklaşacağım. Anladığım kadarıyla o kişi bir sonuç beklemeden sadece medeni bir şekilde hislerini paylaşmış. Allahın bildiğini kuldan saklamamış. Ayrılda gel dememiş. Söyleyen mi kötülük yapmış olur yoksa söyleneni taşıyan mı. Bunu sevgiline söylerek geleceği kurtarmak değil yere düşmüş bir oku ona kendi ellerinle saplamak olur. Buna gerek yok. Bu diyalog o kişi ile aranızda açılmış ve kapanmış. Aralık kalmış bir kapı yok. O kişide kalkıp bunu sevgiline söylemeyecektir zaten. Konuştuğun takdirde o kişi de panikle kendini aklamak uğruna gerçek olmayan şeyler söyleyebilir sevgiline. İşte o zaman kendini açıklamak zorunda kalıp bir çıkmazın içinde bulursun. İnsanların bu vb ayıplarını açık etmektense üstünü örtmek en iyisidir. Sonuçta ortada bir taciz yok bir baskı yok. Sadece beğenisini dile getirmiş. Olmasa daha iyiydi ve daha doğruydu ama olmuş bir kere. Bunu uzatmak duruma daha fazla anlam yüklenmesine ve konunun derinleşmesine sebep olur. Kendi ayağına kendi iradenle kurşun sıkmanın manası yok. Ve hiçbir arkadaşınlada paylaşma. Kimin sana kötülük yapacağını bilemezsin. Kendini sorgu sualin içinde bulursun. Kendi iradenin dışında bir şekilde ortaya çıkarsa ve sevgilin sana sorarsa gerekli cevabı o kişiye verdiğini konuyu çöpe attığını kendisi ile paylaşmayarak olası bir şiddeti engellemek ve onu bu anlamda korumak istediğini söylersin. Tepkisi olsada bir süre sonra anlayacaktır. Eğer bunu anlayışla karşılamazsa senin iyi niyetini anlamazsa ve senin bu kararına saygı duymazsa zaten yol ver gitsin.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Sevgilinden hiç bir şeyi saklama. Yarın bir gün başka bir şekil de öğrenirse seni terk eder. Sen söylersen, çocukla arasında geçen bir mevzu olur. Erkekler bunu kendi aralarında çeşitli yollarla çözer. En fazla kavga olur yani o da erkeklik gururudur. Sevgilin senden değil arkadaşın ihanet görmüş oldu. Arkadaşı sana aşık olmuş olsa bile unutup, yoluna bakması lazım. Gelip sana söylerse bu haysiyetsizlik olur. Adam dediğin yengesine yan gözle bakmaz.
Söylemelisin tabii ki.. Aptal yerine konmak olur yoksa..
Arkadaşının sevgilisine o gözle bakan insan ne kadar aşağılıksa, sevgilisi varken arkadaşına da sevgili gibi davrananlar o derece aşağılıktır..
İkinci dediğine katılıyorum ama birinciye değil. Aşık olmasına yan gözle bakmış demek doğru değil. Sonuçta kimse aşık olmayı kendi seçmiyor.
Kendi seçmese de; pek katılmıyorum buna ama hadi öyle olsun..
İçinde tutmayı da mı beceremiyor..
Sevgiline bu durumdan bahsetmelisin , arkadaşının ne olduğunu görsün. Ama söylemeden önce delil topla yoksa iftira atıyor süsü verilerek bir komploya kurban gidebilirsin (
Araları açılsın zaten böyle arkadaş mı olurmuş? Ben sırf arkadaşım şu çocuk ne hoş dedi diye bana dans teklifi eden o çocuğu red etmiştim 🙄
Söyle kiminle arkadaş olduğunu görsün, bilsin ve ona göre yörüngesini belirlesin. Bana inanmaz, yok söyle, yok böyle gibi gibi endişen olmasın , o sana kem kum yaparsa sende onun gerçek yüzünü görmüş olursun.
Söylemelisin, ben söylerdim sanırım. Bir şekilde öğrenilirse, olay çirkinleşebilir. Zaten yeterince çirkin. Araları açılsın zaten bi yandan, insan kankasının manitine yan gözle bakar mı?
Söylemelisiniz
Sevgilinin erkek arkadaşı zaten sevgilinin yeterince yakın arkadaşı olsaydı ya da sevgilini yeterince sevip sayan biri olsaydı biladerinin hanımına bırak hislerini söylemeyi içinde söndürmeye çalışıp uzak dururdu.
Ama hisler artık ultra, mega seviyelere geldiyse içinde söndürmesi pek olası değil
O da hisleri o seviyeye gelinceye kadar biladerinin hanımına göz dikmiş içinden bu hanımı hayalleyip hislerini büyüttüse bu onun sorunu. ne de olsa olmayacak bir şey...
Bu yüzden sorun işte.
Sevmek, hissetmek suç değildir.
Ama gidip de biladerinin hanımına kalbin attıysa uzak durmaktan başka çare yok.
Gerçekten biladerini sevip sayan biriyse senden uzak durmaya çalışır hatta senden de.
Her ne kadar seviyor olsa bile böyle bir durumda karakter sahibi birisi sizin ilişkiniz olduğu için ikinizden de uzak durur.
Birisi biladeri, birisi de biladerinin hanımı..
Atacak kalbe dur diyemezsin ama olmayacağı belli bir şeye de malum durumdan dolayı yaklaşmazsın.
Karakter budur.
Sevgilinle paylaşıp paylaşmamak senin insiyatifine kalmış
Şahsen bizim sevgilimizi seven bir arkadaşımız olsa bilmek isterdik çünkü bildiğimizde o arkadaşımızla aramıza mesafe koyardık, uzaklaşırdık.
Erkekler de bu konuda hassas.
Sevdikleri kızın, yakın arkadaşları tarafından seviliyor ya da arzulanıyor olmasından asla hoşlanacağını hatta normal kabul edebileceğini bile sanmıyorum.
Sana hislerini söylemesinden bile rahatsız olacaktır.
Amaç ne diyecektir?
Kardeşim ben bu kızla bir ilişki içerisindeyim madem hislerin var birde ben onunla ilişkideysem söyleyince şansın olduğunu mu sanıyorsun ya da karşılık alacağını?
Böyle bir beklentin varsa benim sevdiğim kızda gözün varsa neden benimle yakın arkadaş olarak kalacaksın ki?
İki kankanın aynı kıza sulandığı nerede görülmüş
Ya hislerini söndürecek ya da biladerinden uzakta durup sessiz sessiz seni kendi içinde sevecek.. başka yol yok..
Sen de İstersen, seni bir kere daha rahatsız ederse sevgiline söyle ama önce onu uyar.
Bu da senin iyi niyetine kalmış bir şey.
Seni rahatsız edemeyeceğini bilsin.
Sevgilinden ayril tevbe et evlenme niyetinin olacagi gune kadarda boyle islerle ugrasma. Sevgililik zaten haram sonra basina boyle abuk subuk seyler gelir ogrnciysen git derslerinle ilgilen. Ayrica sevgilin seni emimim bulusmassan ele ele dolanmassan orada burada oturmaz sadece telefnla goruselm desen seninle hemen ayrilir. Cunku o seni degil vucudunu seviyo kendi cinsel isteklerini karsiliyor. Yani bu sevgi degil kullanmak anlatabildim mi? Seven sevdgni cehennem atesine atar mi atmaz. Atmamali onu yaratandan uzaklastirmamali. Anca nikah kiyar oda zamani gelince aileden isteyerek. Ama sevgililik diye bir sure zarfi muslumanin hayatinda olamaz. Sonra cok uzulursn bak kendine dokunmasina musade etme evet sende hoslaniyor olablrsn lakin namusunla ve iffetinle yasamak varken namussuzlugu ve iffetsizligi secme. Bu sadeyede hem sevgilim dedigin adamdan hemde arkadasndan kurtulms olrsn. İslami ogren oku yasa huzura er. Ha musluman degilsenin de o zaman konu beni ilgilendrmiyor bosa ugrasiyorsnz sadece bugun olsen sevgilin baska birini bulacak bundan suphen olmasn ha sonra aldatildm terk edildm diye de aglama sakin ben uyarimi yaptim. Sen temiz kal nasuh tevbesi et ki temiz erkeklerde seni bulsun. Allah karsina cikarir yalnz kalacam diye korkma herkes sevgili yaparak evlenmiyo.
Merhaba. Konu çok hassasmış. Bu durumu erkek arkadaşına açıklarsan aralarının açılmasından çok, nasıl olaylar yaşanır onu düşünmelisin. Erkekler bu konularda hassastır. Arkadaşı olan erkek belli ki pervasız biri. Olayı erkek arkadaşına açıkladığında yaşadığı şok ve öfke ile birbirlerine zarar verebilirler. Bu konuda her türlü mesuliyet altında vicdanen de olsa kalırsın. Söylemeyip saklamak ayrı tartışılır, ama bu konuyu sonuçlandırabilirsin. Kesinlikle böyle birseyi kabul edemeyeceğini bir daha böyle bir konunun açılmamasını olayın çok ciddi boyutlara taşınabileceğini biraz da tehditvari konuşup olayı kapatabilirsin. Buna ek olarak bir daha erkek arkadaşın ile görüşmesini istemediğini de kesinlikle söyle. Kendi erkek arkadaşına onunla görüşme dersen konuyu eşeleyip gerçeği öğrenmek isteyebilir. O yüzden bunu diğerine söyle. Anladık delikanlı bir adam zaten değil ama belki laftan anlıyordur. Gönül bu belki bir şekilde beğendi sevdi ama ne etik bir şey ne de erkekliğe sığan bir şey. Çıkacak olayların boyutunu düşünerek ona keskin cevaplar verip olayı kapatmalısın. Tekrarı olursa onu ayrıca düşünürsün.
Aslında bu sevgilinizin kişiliğine bağlı. Eğer çok ters birisiyse, söylemeyin derim, sonu cinayetle bile bitebilir, ama gerektiği kadar sinirli birisiyse, söylemeniz daha doğru olur, kavga yaparlar en fazla, sonra da arkadaşlıkları biter, herkes hayatına bakar. Ama şöyle de bir durum var, eğer arkadaşı takıntılı birisiyse, ya benimsin ya toprağın kafasında yaşıyorsa, ikinizi de öldürebilir. Yani aslında ikisini de iyi analiz etmeniz lazım. Ha yok diyorsanız, gayet normal insanlar, ölüme kadar gitmez, o halde kesinlikle söylemeniz daha doğru olur. Sonradan öğrenirse sevgiliniz, anlatmadığınız için, size olan güvenini kaybeder, ve bilirsiniz, aşkta güven çok önemlidir. Zaten ikisi de olgun insanlarsa, arkadaşı olmayacağını bilir ve sizi ya uzaktan sever, ya başka aşklara yelken açar, yani sizi rahatsız etmez, sevgiliniz de konuyu kapatır, ve arkadaşıyla bağını koparır. Ha şöyle de bir şey olabilir. Sen benim arkadaşıma iftira mı atıyorsun diyip, sizin üstünüze de gelebilir. Yani kesin kanıtla açıklamanız daha doğru. Suç size de kalabilir. İnşAllah istediğiniz gibi sonuçlanır.
Herkes saçma sapan yorumlar yapmış okurken deli oldum ya yok kuyruk sallamışsın yok yüz vermişsin üf cidden karaktersiz dolmuş sen onun arkadaşıyla can ciğer arkadaş olsan bile senin sevgilin varken sana karşı böyle bir şey hissediyorsa bunun tek suçlusu odur sen onu arkadaşın olarak görüyorsun farklı bi hisse kapıldıysa bu tamâmen onun sorunu çocuk konuyu asla açmayacağım demiş yanlışdan bi nebzede olsa dönmüş bence şimdilik söyleme zamana bırak araları bozulmasın ama onada soğuk yap hatâsının farkına varsın zâten hakkı olmayarak ümitlenmiş bunda senin bi kabahatin yok ama daha fazla ümitlenmenesi seni kalbinden çıkarması için elinden geleni yapmalısın ha yine hisleri devam ederse mutlaka sevgiline söyle bu arada yorumlardaki iti köpeği takma onlar herkesi kendi gibi kalbi kararmış sanıyor sıkma canını timan mı
Beni dinlerseniz erkek arkadaşınıza bunu söyleyin, şimdi diyeceksiniz neden? sıralıtayım, ilk önce erkek arkadaşınızdan hiçbir şey saklamayın biliyorsunuz arkadaşlıkta güven çok çok önemlidir, en azından yarin bürgün bir başkasından duyması belkide sizin açınızdan çok iyi sonuçlar vermez, şimdi bana demeyin erkek arkadaşım beni tanıyor diye bende diyiyorum bir başkasından duyacağınıza sizden duyarsa iyi olur, gelelim erkek arkadaşınız bu arkadaşını daha iyi tanıması amacıyla, en azından belki böylesi bir ortama bir daha böylesini sokmaz, son bir şey bu sizi ayarta bilirmiyim açısından ya tutarsa diye böylesi bir mazeret buldu ayarlasaydı siz çantada keklikdiniz, yani anlayacağınız bu bazı karekteri zayıf beş para etmez insanların taktiği, tekrar ediyorum taktiği bu adam kaşar olmuş yani belkide tavlarım hesabı yaptı, beni dinleyin erkek arkadaşınıza bir an önce söyleyin, şimdi bana demeyin araları ya bozulursa ya kavga çıkarsa ne olacaksa olsun derim bende.
Kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum ve bu durumda ne yapabilirdim? Açıkçası böyle bir durumu sevgilinden saklamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta arkadaşım dediği kişi sevdiği kıza farkı gözle bakmış. Güvenilir bir arkadaşlıkları olmadığı orta da bunu sevgiline anlatacağını söyle ve yüz yüze gelip konuş saklanması gereken bir konu değil. Sonrasında sevgilin ne yapması gerektiğine dair karar verir. Yalnız şunu unutma sen de suçlu görülebilirsin. Umarım sevgilin sana güveniyordur. Kötü olan tarafın senin olmanı istemem.
Burada aslında etik olan söylememenizdir. Bir kadına yakışan budur. Ancak sevgilinizin erkek arkadaşına güvenmediğinizi onu gözünüzün hiç tutmadığını , ondan hiç hoşlanmadığınızı bunun bir nedeni olmadığını , içgüdüsel olarak rahatsız olduğunuzu gönül rahatlığı ile söyleyebilirsiniz. Bunu bu şekilde belirttiğinizde onunla aynı ortamda bulunma ortamını sevgiliniz size sağlamayacaktır. Olabilir herkes herekese aşık olabilir. Ama kendisinin yaptığı bunu yakın atkadaşının sevgilisi olduğunu bildiği halde size bunu açması pek ahlaki olmamış. Bu onların arkadaşlığını bitirme nedeni olmamalı o kişi kendini tutamadığı için. Ama yukarda belirttiğim gibi uzak durabilmek için bahane yaratabilmeli o kişi ile aynı ortamda bulunmamanız gerekir. Bu size psikolojik anlamda zor zamanlar yaşatabilir.
Ben insanları anlayamıyorum. Bu kadar hassas bir konunun cinayet sebebi olabileceğini, bu durumun ortaya atıldığı taktirde ne büyük travmalar yapabileceğini düşünmemiz gerekmezmi?
Olayı birde şu açıdan düşün. Bir insan sevdiği birinin sevgilisi hakkında bişeyler düşünse bile asla ne arkadaşına ne de onun sevgilisine söyleyemez. Arkadaşını gerçekten seviyorsa onun sevgilisinden uzak durur. Belli ki size güvendiği için bu sırrı vermiş ama bu masumca bir ifade gibi gelmiyor bana. Ya ona cevap verip evet bende senden hoşlanıyorum deseydiniz ne yapacaktı? Arkadaşının üstünü çizip sizinle mi konuşacaktı? Bu karaktersizlik. Direkt bu konuyu sevgilinize açabilirsiniz. Ama onun zararsız olduğuna inanıyorsanız da sır olarak saklayabilirsiniz. Ancak bu durumda bir daha benzer bir olay yaşandığında hiç düşünmeden sevgilinize söylemeniz gerekir.
kimsenin yorumu beni alakadar etmez. lakin arkadaş dediğin arkadaşın sevgilisine mahremine yan gözle bakmaz bakmamalı. Bu kişinin sevgilinizin arkadaşı olmadığı hatta arkadaşıymış gibi rol yaptığı ortadadır ki belki de size yaklaşabilmenin yöntemlerinden biridir bu arkadaş numarası. Adam dediğin arkadaşının namusuna göz dikmez böylesinden arkadaş olmaz nasıl anlatırsınız ya da fark ettirirsiniz ancak bunu sevgilinizin bir şekilde öğrenmesi kimin dost kimin düşman olduğunu seçebilmesi gerekir. adamdaki bu ne edepsizliktir arkadaşının eşi olacak kişiye aşkı ilan etmek. kendi görüşümdür kimseyi bağlamaz kafası kesilecek adam denir ya o cinsten
Erkek arkadaşın seni dürüstlüğün konusunda denemiş olabilir. Sana duygularını açan kişiyle danışıklı da olabilir güven proplemi yaşamışsa önceden. Her ihtimale karşı Sana duygusunu açan kişiyi Red ettip onun bulunduğu ortamda bulunmamalısın.. Seni rahatsız ediyorsa sevgiline bir an önce konuyu aç bence. Sonuçta arkadaşı iftira atarsa üzerine kanıt istersin karşıdaki de ona karşı sevgi dolu bir mesajın olmadığını görünce arkadaşına değil sana inanacaktır 🌿🌸
Bence ne olursa olsun söylemelisin. İlişkiler zaten bu şekilde yara alıyor. Aman bunu söylemeyeyim üzülmesin aman şunu söylemeyeyim kavga etmeyelim. Her ne olursa olsun kırmızı beyaz siyah ne renk yalan olursa olsun sevgiline söylemelisin. Endişelerini anlıyorum kim bilir ne kadar zamandır arkadaşlar çocuk kalbine söz geçiremedi diye benim yüzümden araladı açılacak diye düşünüyorsun. Böyle düşünmene gerek yok. O kişinin seni sevmesini sen istemedin. Şu yönden bak birde eğer ki bir arkadaşın seni sevgilisiyle tanıştırıyorsa sana ne kadar güveniyor ve seni ne kadar çok seviyordur. Peki bu kişi ne yapmış kalkıpta senden hoşlanmış. Kimsenin ayıbını örtmek zorunda değilsin. Bu ispiyonlamak vs. De değil. Sevgiline gidip canım böyle böyle oldu ama herhangi bir sorun yok sadece içini döktü ve konuşma bitti ama ben benden duymanı istediğim için sana anlatıyorum diyebilirsin. Aksine eğer sallarsan kurdun aklına kuzuyu düşürürsün. iyi geceler.
Ya ne kadar ucuzsunuz ya kuyruk sallamissindir, senden cesaret almıştır kişi kendinden bilir işi demisler çok biliyorsunuz herhalde. Ayrıca yüz vermeden bile hoslanmasi mümkün iğrenç suçlamalarinizi ve kendinizden hareketle verdiğiniz kararları kendinize saklayın.
Soruya gelecek olursak konuyu kapatıyorum demiş ama sen muhtemelen bunu sevgilie söylemediğin her geçen gün içinde dert olacak çünkü ihanet ettiğini dusunceksin o yüzden içinde kalacağına bırak ne olursa olsun zaten seven insan böyle bir nedenden dolayı bırakmaz çünkü senin hiç bir sucun yok bazı bağnaz ahlaklı (!) İnsanların ithamlarının aksine.☺️
Konusunu açmam diyip gelip sana söylemesi bu aklının kenarında dursun ilerde ayrılırsanız ben burdayım bil demek bu yan gözle bakmak oluyor sevgiline söylersen de kavga çıkacak diyorsun zor durum ama ben olsam söylerdim aptal yerine koymak olur söylemezsen
En İyi Erkek Görüşü