Sevgilinin erkek arkadaşı zaten sevgilinin yeterince yakın arkadaşı olsaydı ya da sevgilini yeterince sevip sayan biri olsaydı biladerinin hanımına bırak hislerini söylemeyi içinde söndürmeye çalışıp uzak dururdu.
Ama hisler artık ultra, mega seviyelere geldiyse içinde söndürmesi pek olası değil
O da hisleri o seviyeye gelinceye kadar biladerinin hanımına göz dikmiş içinden bu hanımı hayalleyip hislerini büyüttüse bu onun sorunu. ne de olsa olmayacak bir şey...
Bu yüzden sorun işte.
Sevmek, hissetmek suç değildir.
Ama gidip de biladerinin hanımına kalbin attıysa uzak durmaktan başka çare yok.
Gerçekten biladerini sevip sayan biriyse senden uzak durmaya çalışır hatta senden de.
Her ne kadar seviyor olsa bile böyle bir durumda karakter sahibi birisi sizin ilişkiniz olduğu için ikinizden de uzak durur.
Birisi biladeri, birisi de biladerinin hanımı..
Atacak kalbe dur diyemezsin ama olmayacağı belli bir şeye de malum durumdan dolayı yaklaşmazsın.
Karakter budur.
Sevgilinle paylaşıp paylaşmamak senin insiyatifine kalmış
Şahsen bizim sevgilimizi seven bir arkadaşımız olsa bilmek isterdik çünkü bildiğimizde o arkadaşımızla aramıza mesafe koyardık, uzaklaşırdık.
Erkekler de bu konuda hassas.
Sevdikleri kızın, yakın arkadaşları tarafından seviliyor ya da arzulanıyor olmasından asla hoşlanacağını hatta normal kabul edebileceğini bile sanmıyorum.
Sana hislerini söylemesinden bile rahatsız olacaktır.
Amaç ne diyecektir?
Kardeşim ben bu kızla bir ilişki içerisindeyim madem hislerin var birde ben onunla ilişkideysem söyleyince şansın olduğunu mu sanıyorsun ya da karşılık alacağını?
Böyle bir beklentin varsa benim sevdiğim kızda gözün varsa neden benimle yakın arkadaş olarak kalacaksın ki?
İki kankanın aynı kıza sulandığı nerede görülmüş
Ya hislerini söndürecek ya da biladerinden uzakta durup sessiz sessiz seni kendi içinde sevecek.. başka yol yok..
Sen de İstersen, seni bir kere daha rahatsız ederse sevgiline söyle ama önce onu uyar.
Bu da senin iyi niyetine kalmış bir şey.
Seni rahatsız edemeyeceğini bilsin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben biraz farklı bir bakış açısı ile yaklaşacağım. Anladığım kadarıyla o kişi bir sonuç beklemeden sadece medeni bir şekilde hislerini paylaşmış. Allahın bildiğini kuldan saklamamış. Ayrılda gel dememiş. Söyleyen mi kötülük yapmış olur yoksa söyleneni taşıyan mı. Bunu sevgiline söylerek geleceği kurtarmak değil yere düşmüş bir oku ona kendi ellerinle saplamak olur. Buna gerek yok. Bu diyalog o kişi ile aranızda açılmış ve kapanmış. Aralık kalmış bir kapı yok. O kişide kalkıp bunu sevgiline söylemeyecektir zaten. Konuştuğun takdirde o kişi de panikle kendini aklamak uğruna gerçek olmayan şeyler söyleyebilir sevgiline. İşte o zaman kendini açıklamak zorunda kalıp bir çıkmazın içinde bulursun. İnsanların bu vb ayıplarını açık etmektense üstünü örtmek en iyisidir. Sonuçta ortada bir taciz yok bir baskı yok. Sadece beğenisini dile getirmiş. Olmasa daha iyiydi ve daha doğruydu ama olmuş bir kere. Bunu uzatmak duruma daha fazla anlam yüklenmesine ve konunun derinleşmesine sebep olur. Kendi ayağına kendi iradenle kurşun sıkmanın manası yok. Ve hiçbir arkadaşınlada paylaşma. Kimin sana kötülük yapacağını bilemezsin. Kendini sorgu sualin içinde bulursun. Kendi iradenin dışında bir şekilde ortaya çıkarsa ve sevgilin sana sorarsa gerekli cevabı o kişiye verdiğini konuyu çöpe attığını kendisi ile paylaşmayarak olası bir şiddeti engellemek ve onu bu anlamda korumak istediğini söylersin. Tepkisi olsada bir süre sonra anlayacaktır. Eğer bunu anlayışla karşılamazsa senin iyi niyetini anlamazsa ve senin bu kararına saygı duymazsa zaten yol ver gitsin.
62 Yorumla- +1 yıl
Olaya baktığın perspektife hayran kaldım gerçekten 👏😌
Merhaba. Konu çok hassasmış. Bu durumu erkek arkadaşına açıklarsan aralarının açılmasından çok, nasıl olaylar yaşanır onu düşünmelisin. Erkekler bu konularda hassastır. Arkadaşı olan erkek belli ki pervasız biri. Olayı erkek arkadaşına açıkladığında yaşadığı şok ve öfke ile birbirlerine zarar verebilirler. Bu konuda her türlü mesuliyet altında vicdanen de olsa kalırsın. Söylemeyip saklamak ayrı tartışılır, ama bu konuyu sonuçlandırabilirsin. Kesinlikle böyle birseyi kabul edemeyeceğini bir daha böyle bir konunun açılmamasını olayın çok ciddi boyutlara taşınabileceğini biraz da tehditvari konuşup olayı kapatabilirsin. Buna ek olarak bir daha erkek arkadaşın ile görüşmesini istemediğini de kesinlikle söyle. Kendi erkek arkadaşına onunla görüşme dersen konuyu eşeleyip gerçeği öğrenmek isteyebilir. O yüzden bunu diğerine söyle. Anladık delikanlı bir adam zaten değil ama belki laftan anlıyordur. Gönül bu belki bir şekilde beğendi sevdi ama ne etik bir şey ne de erkekliğe sığan bir şey. Çıkacak olayların boyutunu düşünerek ona keskin cevaplar verip olayı kapatmalısın. Tekrarı olursa onu ayrıca düşünürsün.
00 Yorumla
+1 yılAslında bu sevgilinizin kişiliğine bağlı. Eğer çok ters birisiyse, söylemeyin derim, sonu cinayetle bile bitebilir, ama gerektiği kadar sinirli birisiyse, söylemeniz daha doğru olur, kavga yaparlar en fazla, sonra da arkadaşlıkları biter, herkes hayatına bakar. Ama şöyle de bir durum var, eğer arkadaşı takıntılı birisiyse, ya benimsin ya toprağın kafasında yaşıyorsa, ikinizi de öldürebilir. Yani aslında ikisini de iyi analiz etmeniz lazım. Ha yok diyorsanız, gayet normal insanlar, ölüme kadar gitmez, o halde kesinlikle söylemeniz daha doğru olur. Sonradan öğrenirse sevgiliniz, anlatmadığınız için, size olan güvenini kaybeder, ve bilirsiniz, aşkta güven çok önemlidir. Zaten ikisi de olgun insanlarsa, arkadaşı olmayacağını bilir ve sizi ya uzaktan sever, ya başka aşklara yelken açar, yani sizi rahatsız etmez, sevgiliniz de konuyu kapatır, ve arkadaşıyla bağını koparır. Ha şöyle de bir şey olabilir. Sen benim arkadaşıma iftira mı atıyorsun diyip, sizin üstünüze de gelebilir. Yani kesin kanıtla açıklamanız daha doğru. Suç size de kalabilir. İnşAllah istediğiniz gibi sonuçlanır.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
142Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,9b cevap paylaştı.
u +1 yılSöylemelisin, ben söylerdim sanırım. Bir şekilde öğrenilirse, olay çirkinleşebilir. Zaten yeterince çirkin. Araları açılsın zaten bi yandan, insan kankasının manitine yan gözle bakar mı?
30 Yorumla Sevgilinden ayril tevbe et evlenme niyetinin olacagi gune kadarda boyle islerle ugrasma. Sevgililik zaten haram sonra basina boyle abuk subuk seyler gelir ogrnciysen git derslerinle ilgilen. Ayrica sevgilin seni emimim bulusmassan ele ele dolanmassan orada burada oturmaz sadece telefnla goruselm desen seninle hemen ayrilir. Cunku o seni degil vucudunu seviyo kendi cinsel isteklerini karsiliyor. Yani bu sevgi degil kullanmak anlatabildim mi? Seven sevdgni cehennem atesine atar mi atmaz. Atmamali onu yaratandan uzaklastirmamali. Anca nikah kiyar oda zamani gelince aileden isteyerek. Ama sevgililik diye bir sure zarfi muslumanin hayatinda olamaz. Sonra cok uzulursn bak kendine dokunmasina musade etme evet sende hoslaniyor olablrsn lakin namusunla ve iffetinle yasamak varken namussuzlugu ve iffetsizligi secme. Bu sadeyede hem sevgilim dedigin adamdan hemde arkadasndan kurtulms olrsn. İslami ogren oku yasa huzura er. Ha musluman degilsenin de o zaman konu beni ilgilendrmiyor bosa ugrasiyorsnz sadece bugun olsen sevgilin baska birini bulacak bundan suphen olmasn ha sonra aldatildm terk edildm diye de aglama sakin ben uyarimi yaptim. Sen temiz kal nasuh tevbesi et ki temiz erkeklerde seni bulsun. Allah karsina cikarir yalnz kalacam diye korkma herkes sevgili yaparak evlenmiyo.
10 Yorumla
+1 yılSevgilinden hiç bir şeyi saklama. Yarın bir gün başka bir şekil de öğrenirse seni terk eder. Sen söylersen, çocukla arasında geçen bir mevzu olur. Erkekler bunu kendi aralarında çeşitli yollarla çözer. En fazla kavga olur yani o da erkeklik gururudur. Sevgilin senden değil arkadaşın ihanet görmüş oldu. Arkadaşı sana aşık olmuş olsa bile unutup, yoluna bakması lazım. Gelip sana söylerse bu haysiyetsizlik olur. Adam dediğin yengesine yan gözle bakmaz.
150 Yorumla
+1 yılSevgiline bu durumdan bahsetmelisin , arkadaşının ne olduğunu görsün. Ama söylemeden önce delil topla yoksa iftira atıyor süsü verilerek bir komploya kurban gidebilirsin (
Araları açılsın zaten böyle arkadaş mı olurmuş? Ben sırf arkadaşım şu çocuk ne hoş dedi diye bana dans teklifi eden o çocuğu red etmiştim 🙄30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılkimsenin yorumu beni alakadar etmez. lakin arkadaş dediğin arkadaşın sevgilisine mahremine yan gözle bakmaz bakmamalı. Bu kişinin sevgilinizin arkadaşı olmadığı hatta arkadaşıymış gibi rol yaptığı ortadadır ki belki de size yaklaşabilmenin yöntemlerinden biridir bu arkadaş numarası. Adam dediğin arkadaşının namusuna göz dikmez böylesinden arkadaş olmaz nasıl anlatırsınız ya da fark ettirirsiniz ancak bunu sevgilinizin bir şekilde öğrenmesi kimin dost kimin düşman olduğunu seçebilmesi gerekir. adamdaki bu ne edepsizliktir arkadaşının eşi olacak kişiye aşkı ilan etmek. kendi görüşümdür kimseyi bağlamaz kafası kesilecek adam denir ya o cinsten
10 Yorumla Bence ne olursa olsun söylemelisin. İlişkiler zaten bu şekilde yara alıyor. Aman bunu söylemeyeyim üzülmesin aman şunu söylemeyeyim kavga etmeyelim. Her ne olursa olsun kırmızı beyaz siyah ne renk yalan olursa olsun sevgiline söylemelisin. Endişelerini anlıyorum kim bilir ne kadar zamandır arkadaşlar çocuk kalbine söz geçiremedi diye benim yüzümden araladı açılacak diye düşünüyorsun. Böyle düşünmene gerek yok. O kişinin seni sevmesini sen istemedin. Şu yönden bak birde eğer ki bir arkadaşın seni sevgilisiyle tanıştırıyorsa sana ne kadar güveniyor ve seni ne kadar çok seviyordur. Peki bu kişi ne yapmış kalkıpta senden hoşlanmış. Kimsenin ayıbını örtmek zorunda değilsin. Bu ispiyonlamak vs. De değil. Sevgiline gidip canım böyle böyle oldu ama herhangi bir sorun yok sadece içini döktü ve konuşma bitti ama ben benden duymanı istediğim için sana anlatıyorum diyebilirsin. Aksine eğer sallarsan kurdun aklına kuzuyu düşürürsün. iyi geceler.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 688 cevap paylaştı. Herkes saçma sapan yorumlar yapmış okurken deli oldum ya yok kuyruk sallamışsın yok yüz vermişsin üf cidden karaktersiz dolmuş sen onun arkadaşıyla can ciğer arkadaş olsan bile senin sevgilin varken sana karşı böyle bir şey hissediyorsa bunun tek suçlusu odur sen onu arkadaşın olarak görüyorsun farklı bi hisse kapıldıysa bu tamâmen onun sorunu çocuk konuyu asla açmayacağım demiş yanlışdan bi nebzede olsa dönmüş bence şimdilik söyleme zamana bırak araları bozulmasın ama onada soğuk yap hatâsının farkına varsın zâten hakkı olmayarak ümitlenmiş bunda senin bi kabahatin yok ama daha fazla ümitlenmenesi seni kalbinden çıkarması için elinden geleni yapmalısın ha yine hisleri devam ederse mutlaka sevgiline söyle bu arada yorumlardaki iti köpeği takma onlar herkesi kendi gibi kalbi kararmış sanıyor sıkma canını timan mı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBeni dinlerseniz erkek arkadaşınıza bunu söyleyin, şimdi diyeceksiniz neden? sıralıtayım, ilk önce erkek arkadaşınızdan hiçbir şey saklamayın biliyorsunuz arkadaşlıkta güven çok çok önemlidir, en azından yarin bürgün bir başkasından duyması belkide sizin açınızdan çok iyi sonuçlar vermez, şimdi bana demeyin erkek arkadaşım beni tanıyor diye bende diyiyorum bir başkasından duyacağınıza sizden duyarsa iyi olur, gelelim erkek arkadaşınız bu arkadaşını daha iyi tanıması amacıyla, en azından belki böylesi bir ortama bir daha böylesini sokmaz, son bir şey bu sizi ayarta bilirmiyim açısından ya tutarsa diye böylesi bir mazeret buldu ayarlasaydı siz çantada keklikdiniz, yani anlayacağınız bu bazı karekteri zayıf beş para etmez insanların taktiği, tekrar ediyorum taktiği bu adam kaşar olmuş yani belkide tavlarım hesabı yaptı, beni dinleyin erkek arkadaşınıza bir an önce söyleyin, şimdi bana demeyin araları ya bozulursa ya kavga çıkarsa ne olacaksa olsun derim bende.
00 Yorumla
+1 yılKendimi senin yerine koymaya çalışıyorum ve bu durumda ne yapabilirdim? Açıkçası böyle bir durumu sevgilinden saklamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta arkadaşım dediği kişi sevdiği kıza farkı gözle bakmış. Güvenilir bir arkadaşlıkları olmadığı orta da bunu sevgiline anlatacağını söyle ve yüz yüze gelip konuş saklanması gereken bir konu değil. Sonrasında sevgilin ne yapması gerektiğine dair karar verir. Yalnız şunu unutma sen de suçlu görülebilirsin. Umarım sevgilin sana güveniyordur. Kötü olan tarafın senin olmanı istemem.
00 YorumlaBurada aslında etik olan söylememenizdir. Bir kadına yakışan budur. Ancak sevgilinizin erkek arkadaşına güvenmediğinizi onu gözünüzün hiç tutmadığını , ondan hiç hoşlanmadığınızı bunun bir nedeni olmadığını , içgüdüsel olarak rahatsız olduğunuzu gönül rahatlığı ile söyleyebilirsiniz. Bunu bu şekilde belirttiğinizde onunla aynı ortamda bulunma ortamını sevgiliniz size sağlamayacaktır. Olabilir herkes herekese aşık olabilir. Ama kendisinin yaptığı bunu yakın atkadaşının sevgilisi olduğunu bildiği halde size bunu açması pek ahlaki olmamış. Bu onların arkadaşlığını bitirme nedeni olmamalı o kişi kendini tutamadığı için. Ama yukarda belirttiğim gibi uzak durabilmek için bahane yaratabilmeli o kişi ile aynı ortamda bulunmamanız gerekir. Bu size psikolojik anlamda zor zamanlar yaşatabilir.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha önce tam tersini yaşadığım bir durum, kız arkadaşım benim arkadaşa abayı yakmıştı galiba.
İşin komik tarafı gelip bana söyleseler hiç sorun olmazdı sadece gizli bir şekil de olması benim hoşuma gitmemişti.
Yanlış anlaşılmasın kendisine karşı hislerim vardı ama durumda elden bir şey gelmez etrafı yakıp yıksakta en temizi boşvermek.
Sonradan saldım ikisini de çocuk ile aramda bir şey yok kızla konuşmuyoruz.
Senin konuya gelelim, şöyle ki öncelikle anladığım kadarıyla erkek arkadaşına söylemekten çekiniyorsun araları bozulmasın diye tamam haklısın ama sesini çıkarmazsan erkek arkadaşın bu durumu yanlış anlayabilir.
Düzgün bir üslup ile ona durumu anlatıp tepki vermemesi için uğraşmalısın.
Ne onların arası bozulsun ne sizin aranızda şüphe olsun. Bu durumların içinden çıkmak zor biliyorum, bir taraf illa ki eskisi gibi olmayacak.
Sadece verdiğiniz kararlara değsin.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlayı birde şu açıdan düşün. Bir insan sevdiği birinin sevgilisi hakkında bişeyler düşünse bile asla ne arkadaşına ne de onun sevgilisine söyleyemez. Arkadaşını gerçekten seviyorsa onun sevgilisinden uzak durur. Belli ki size güvendiği için bu sırrı vermiş ama bu masumca bir ifade gibi gelmiyor bana. Ya ona cevap verip evet bende senden hoşlanıyorum deseydiniz ne yapacaktı? Arkadaşının üstünü çizip sizinle mi konuşacaktı? Bu karaktersizlik. Direkt bu konuyu sevgilinize açabilirsiniz. Ama onun zararsız olduğuna inanıyorsanız da sır olarak saklayabilirsiniz. Ancak bu durumda bir daha benzer bir olay yaşandığında hiç düşünmeden sevgilinize söylemeniz gerekir.
00 YorumlaSöyle kiminle arkadaş olduğunu görsün, bilsin ve ona göre yörüngesini belirlesin. Bana inanmaz, yok söyle, yok böyle gibi gibi endişen olmasın , o sana kem kum yaparsa sende onun gerçek yüzünü görmüş olursun.
00 Yorumla
+1 yılSıkıntılı ve zor durumda olmanı anlıyorum. Belki de bu bir sınavdır senin için.. Sevgilin ve arkadaşının kurduğu bi plan da olabilir, her ne kadar çirkin de olsa.. Ama ben her açıdan bakarak söylerdim bunu sevgilime. Emin ol hiçbir şey gizli kalmıyor ve gün yüzüne çıkarsa aranızda ciddi bir güven problemi olabilir. Empati yapıp tam tersini düşünecek olursan sevgilinin sana gelip söylemesini mi isterdin söylememesini mi?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunu erkek arkadaşına söylememiş olman bile teklif eden erkeğe yeşil ışık yakmışsın gibi bir izlenim uyandırır bedeli ne olursa olsun bence bunu bilmeye hakkı var erkek arkadaşının en azından arkadaşım dediği kişinin nasıl bir arkadaş olduğunu farketmesi gerekli diye düşünüyorum
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u +1 yılErkek arkadaşın seni dürüstlüğün konusunda denemiş olabilir. Sana duygularını açan kişiyle danışıklı da olabilir güven proplemi yaşamışsa önceden. Her ihtimale karşı Sana duygusunu açan kişiyi Red ettip onun bulunduğu ortamda bulunmamalısın.. Seni rahatsız ediyorsa sevgiline bir an önce konuyu aç bence. Sonuçta arkadaşı iftira atarsa üzerine kanıt istersin karşıdaki de ona karşı sevgi dolu bir mesajın olmadığını görünce arkadaşına değil sana inanacaktır 🌿🌸
00 Yorumla Aşkım senin hiç bir şucun yokki sana kötü yorum yapanlara aldırma. Kalbinden ne geçiyorsa onu yap ben olsam söylerdim sana kadar göz dikiyorsa arkadaşına daha neler yapmaz. Kininden sizin aranızı da açmaya çalışabilir oyuzden söyle en azından senden duysun başkasından duyarda bana neden söylemedin. Diye senin üstüne gelebilir.
00 YorumlaBence söyle gitsin tek seferde içini kemirmesindense hem saklamak saçma olur hem hangi kafayla sana hislerini açıklamış bu aptalca çocuğun yaptığını sevgilini bırakıp ona koşmani mi bekliyor bu zeki çocuk bence ilk fırsatta söyle yoksa kabak başına patlar daha kötü olur
00 Yorumla
+1 yılYa ne kadar ucuzsunuz ya kuyruk sallamissindir, senden cesaret almıştır kişi kendinden bilir işi demisler çok biliyorsunuz herhalde. Ayrıca yüz vermeden bile hoslanmasi mümkün iğrenç suçlamalarinizi ve kendinizden hareketle verdiğiniz kararları kendinize saklayın.
Soruya gelecek olursak konuyu kapatıyorum demiş ama sen muhtemelen bunu sevgilie söylemediğin her geçen gün içinde dert olacak çünkü ihanet ettiğini dusunceksin o yüzden içinde kalacağına bırak ne olursa olsun zaten seven insan böyle bir nedenden dolayı bırakmaz çünkü senin hiç bir sucun yok bazı bağnaz ahlaklı (!) İnsanların ithamlarının aksine.☺️00 YorumlaTabiki kimse kimsenin ahlak bekçisi değil ... Öncelikle sana gelen kötü sözleri duymamasizliktan gel ve konuyu gelirsek öncelikle o arkadaşın şuandan sonra sana yönelik davranışları takip etmelisin diye düşünüyorum. Sana bir daha olmayacağını belitmiş başka tavırlarını gördüğünde ikinci bir defa beklemeden sevgiline soylemelisin diye düşünüyorum..
00 Yorumla
+1 yılKonusunu açmam diyip gelip sana söylemesi bu aklının kenarında dursun ilerde ayrılırsanız ben burdayım bil demek bu yan gözle bakmak oluyor sevgiline söylersen de kavga çıkacak diyorsun zor durum ama ben olsam söylerdim aptal yerine koymak olur söylemezsen
00 Yorumla
+1 yılArkadasının yanındaki sevgilisine karısına bakan adam zaten karaktersiz şere.. efsiz birisidir , sevgiline söylemelisin o karaktersiz çocuğu ,
Belki sevgilin arkadasına senden süpelendigi için seni denemek amaclı böyle bir şey söylemesini yapmasını istemiştir arkadasından seni denemek tartmak için sevgiline söyle anlat durumu...00 Yorumla
+1 yılBence söyle çünkü eğer senin sevgilinle kardeş gibiyse kardeşinin sevdiği kadına yan gözle bakabilmiş demektir. Ve ona güvenme de belki de seni test ediyor sevgilin benden bişey saklıyor mu diye bence söyle derim. Yine de sen bilirsin. İlişki senin hayat senin. Sana kalmış.
00 Yorumla
+1 yılOlanı olduğu gibi anlat, saklanan şeylerin bir gün açığa çıkma gibi kötü bir huyu vardır!
Her sır açığa çıkar ayrıca iki kişinin bildiği şey sır değildir, gizli bilgidir!
Bakış açını değiştirirsen şöyle de bir alternatif senaryo ortaya çıkartabilir miyiz;
- sevgilin yakın arkadaşına ona git böyle söyle bakalım tepkisi ne olacak dediyse?00 YorumlaHarfi harfine her şeyi söylemelisin. Biraz empati yaparsan, aynı durumda olabileceğini düşünürsen söylemen gerektiğini de fark edersin bence.
En azından arkadaşım dediği kişinin nasıl biri olduğunu anlar ve ilişkiniz de daha güvenilir daha iyi olur diye düşünüyorum..00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYaaa yapma çocuk yükselmiş sana bazı şeylere engel olamazsın güzelce açıkla olmşcanı söyle böyle şeyler olur o cocuga da yazık kıyamam senden etkilenmiş bu çok güzel bişey bence kapat bu konuyu ama bida yğkselirse o zaman söylersin durduk yerde huzur bozma
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılAşk gelip geçicidir. Bugün sana aşkını ilan eder yarın aşkı söner. Tabiki de sevgiline söyle ama sende sana aşık olana duygu besliyor musun önce bunu düşün. Eğer beslemiyorsan önce konuyu kapat sonra da sevgiline söyle. Arkadaşın bana aşkını itiraf etti fakat ben kapattım konuyu de. Açıkca izah et sevgiline yoksa olan sanada olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Biz kötü kalpli değiliz sen konuyu açmaktan bi haberesin tatlım by~
+1 yılBence söyleme kavga cıkabilir tatsız durumlar ortaya cıkar ama elinde kanıtları topla. Arana o arkadastan uzak tut. Bi anlık boşlukta söylemiştir belkide hata yaptığının farkındadır. Bilemeyiz , o yüzden bir şey soyleme ama kendine önlem olarak kanıtları tut mesajmıdır artık neyse. Bi durumda iftira gibi birşeye uğrarsan cıkarırsın. Şimdilik sus tatsızlık cıkmasın canım ☺️
00 YorumlaBunu yapan arkadaş iyi biri değildir, iyi olsaydı arkadaşının sevgilisine o gözle bakmazdı. Kaldı ki reddedersen ileride sevgiline senin hakkında olumsuz şeyler söyleyip aranızı bozmaya çalışabilir. Bence hem kendin için hem de sevgilin için gerçekleri söylemelisin.
00 Yorumla
+1 yılBence anlat eyerki öğrenirse sana soylese sen biliyormuydun derse neden bana soylemedin derse. Bendede iste yaptığım hatalar yuzunden biraktı beni hayla seviyor ama işte yüz vermiyor bana bence soylemelisin cok üzülürdü aranız bozulabilir ilerde niye soylemedin bana diye bence soylemelisin çünkü saklamamalısın.
01 Yorumla- +1 yıl
Kendine kalmış. Ben olsam söylerdim. İskimiz her ne olursa olsun oyle arkadaş olmaz. Yan gözle bakmak arkadasinin sevgilisine olmaz.
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılben eşimle 20 senedir evliyim, 24 yıldır da (sevgililik nişanlılık dahil) birlikteyim. hep anlattım böyle şeyleri. aksi halde arkadaşı ile konuşmaya devam edecek ve enayi konumunda kalacak. öyle arkadaş olmaz olsun. ama benim eşim aklı selim bir insandır. kavgaya tutuşmaz öyle kolay kolay. ona güvenirim ve kim ne derse ne yaparsa anlatırım
01 Yorumla- +1 yıl
Güncellemene istinaden : bundan yıllar önce benzer bir şey benim başıma geldi. Hem de evliyken... Sevgili olmadan önce bana aşık olan eşimin arkadaşı, aradan yıllar geçmiş, biz evlenmişiz, gece vakti içmiş içmiş evlenmiş olamazsınız diye arıyor... Yahu aramızda bir şey geçmemiş, sevgili olmayı bırak flört bile etmemişim. Üstelik evlenmişim... İnsan oğlu çiğ süt emmiş kızım sen kendine bak doğru bildiğinden ayrılma. Üzme canını
Mesajda delirtmeye calis ve redd ettiğini durumdan rahatsız olduğunu sadece sevgilin basini derde sokmasın diye sustuğunu ama uzatırsa söyleyeceğini yaz. Ve hemen ss al. Elinde kanıt olsun onun ve senin karşılıklı konuşmanız. Uzun konuşma ama kısa kes
01 Yorumla
+1 yılSöylemelisin tabii ki.. Aptal yerine konmak olur yoksa..
Arkadaşının sevgilisine o gözle bakan insan ne kadar aşağılıksa, sevgilisi varken arkadaşına da sevgili gibi davrananlar o derece aşağılıktır..64 Yorumla
Soran+1 yılBen sevgilimin arkadaşına sevgilimmiş gibi davranmadım. Kim burada benim ahımı alıyorsa, hepsi beter olsun.
- +1 yıl
Kendi seçmese de; pek katılmıyorum buna ama hadi öyle olsun..
İçinde tutmayı da mı beceremiyor..
+1 yılyahu sorduğun kabahat araları açılacakmış kızım sevgilinin böyle b*ktan bi arkadaşı varsa düşmana ihtiyacı yok zaten çocuk bilsinde koynunda beslediği yılanın kafasını kessin sakın saklama direkt git söyle
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevgilinden hiç bir şeyi saklama. Yarın bir gün başka bir şekil de öğrenirse seni terk eder. Sen söylersen, çocukla arasında geçen bir mevzu olur. Erkekler bunu kendi aralarında çeşitli yollarla çözer. En fazla kavga olur yani o da erkeklik gururudur. Sevgilin senden değil arkadaşın ihanet görmüş oldu. Arkadaşı sana aşık olmuş olsa bile unutup, yoluna bakması lazım. Gelip sana söylerse bu haysiyetsizlik olur. Adam dediğin yengesine yan gözle bakmaz.
00 Yorumla
+1 yılHiç düşünmeden söyle sevgilin bir daha onunla takılmasın belki sen iyi niyetlisin ama o duygularına karşı çıkamayabilir ve bu konu tekrar açılabilir bunun sonunda da istemsizce bazı şeyler yaşanabilir bence kesinlikle söylemelisiniz
00 Yorumla
+1 yılSöylemelisin. Erkek arkadasın durumu başka bir şekilde öğrenirse ve sen söylemedigin icin sana olan güveni de azalır. Araları açılacaksa bırak açılsın... olmaması gereken bir durum bunlar ama maalesef oluyor..,
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Söyle. araları açılacak diye korkma, bugün arkadaşının sevgilisine göz koyuyorsa yarın illa ki başka şekilde araları açılacak
Ama söylerken dikkatli ol sadece olanları söyle konuyu baska yerlere çekme olduğu gibi anlat00 YorumlaBırak araları açılsın. Elinde delil olursa mesaj gibi vs daha iyi olur. Eğer sonradan öğrenirse neden söylemedin diye sana kizabilir. O yüzden tepkini koymalisin bence. Arkadaşının sevgilisine göz dikenden ne hayır olabilir ki. Araları açılırsa kurtulur
12 Yorumla- +1 yıl
Azra
- +1 yıl
aynısını yaşıyorum canım en yakın arkadaşı itiraf etti bana ve ben söylemek zorunda kaldım çünkü sonradan öğrense benim sevgilimle aram bozulacaktı ondan bir şey saklayamazdım arkadaşı beni rahatsızda ediyordu en iyisi aç konuyu ve söyle başka çaren yok araları bozuldu tabi sevgilim ile arkadaşı şu an düşman gibiler konuşmuyorlar yapacak bir şey yok
10 YorumlaBence soylemelisin söylemesen o başka bı yerden duyarsa elbet duyacak hiç bişey gizli kalamz ve sevgilin o zaman soylemedigin için yanlış anliyacak yani olan yine sana olucak duygular Ola bilir bunu anlayisla karsilamicak tabiki ama sen ona doğruyu söylersen sana güveni articak açık ve net.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzelsin 🌹🌹🌹
+1 yılBir ihtimâl daha var. Eğer adam edepsizse senden önce davranıp "Kız arkadaşın bana asılıyor, ne biçim birisi bu böyle" vb. gibi lâflarla iftira bile atıp sizi ayırabilir de.
10 Yorumla
+1 yılSöylemelisiniz diye düşünüyorum. Aralarının açılmasından korkmayın çünkü zaten sadık bir dost olsaydı arkadaşının sevgilisine böyle duygular beslemezdi. Haddini aşıp bundan zaten bahsetmiş daha da ileri gitmemesi için bir an önce söyleyin derim. Kötü yorum yapanlar da kendilerinden biliyorlar sanırım. Aldırmayın kimseye.
00 Yorumla
+1 yılBen olsam susardım, o kişi ile hiç muhatap olmazdım, yok sayardım. Sevgilimi de o kişiden bir şekilde soğutmaya çalışırdım. Bence o size aşık değil, sevgilinizi kıskanan, mutlu olmasını istemeyen iki yüzlü şeytan biri. Bu arada tek taraflı aşk duygusunun başkayacağına da pek inanmıyorum. Durduk yere kimse kimseye aşık olmaz. Ya siz o yüzü verdiniz ya da dediğim gibi sevgilinize düşmanlık yapan iki yüzlü bir dost bu.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılAraları olsaydı daha doğrusu bunu bilseydi sana gözünün ucuyla dahi bakmazdi kusura bakma sen erkek arkadaşına deki eşini dostunu iyi seçsin sonra arkandan yediğin ihaneti kaldiramassin
00 Yorumla
+1 yılAbicim erkekler bazen anı sinirlenir, erkek arkadaşın duyarsa arada ciddi sorun olabilir. Allah korusun kan akar, yıllara boyu pişman olursun. İyi düşün.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılDurum biraz sıkıntılı.
Eğer iyi tanıdığınızı ve hoş görülü biri olduğunu düşünüyorsanız konuşun.
Ama aksi durumlar söz konusu ise hiç açmayın unutun yoksa kan çıkar.00 Yorumla
+1 yılAşkım kesinlikle söylemen lazım bunu hem sevgilini büyük bir kazıktan kurtarırsın hemde ilişkinizdeki güveni kurtarırsın söylemezsen daha sıkıntı çıkar illa ki öğrenir onu sonra sana patlar başına bela alma küserlerse küssünler zaten arkadaşının sevgilisine yazandan bi bok olmaz
00 Yorumla
+1 yılBence konuyu kapat arkadaşların arasını bozma, iki gün sonra bir terslik olur ayrılık söz konusu olursa vebali sana olmasın
09 Yorumla
Soran+1 yılBiz sevgilimle onun yüzünden ayrılırsak bizim vebalimize de o kalmış olmuyor mu? Pislik
- +1 yıl
Neden ayrılacaksın söylemek zorunda değilsin ayrıca soru soruyorsun yorum yapan insana hakaret ediyorsun
Soran+1 yılOnların aralarını bozup veballerini alma diyosun. Zihniyetine tükürdüğüm. Umarım karına en yakın arkadaşın sulanır
- +1 yıl
Allah seni ıslah eylesin
Soran+1 yılSeni ıslah etsin asıl pislik
- +1 yıl
Tamam hanımefendi siz haklısınız Ben özür dilerim
- +1 yıl
Beni en iyi görüş seçer mısın
Soran+1 yılNah
- +1 yıl
Ya bana niye böyle davranıyorsun Tamam özür dilerim belki konuyu yanlış anladığım için böyle bir yorum yaptım
Bu konuyu erkek arkadaşına mutlaka söylemelisin ki nasıl bir karaktersizle arkadaş bilsin. İnsanların da ne dediğini umursama kişi kendinden bilir de ve geç.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,4b cevap paylaştı. Sıraya girmiş hergele. Ileride sevgilinle aranız bozulur ayrılırsan, ben sana çakmaya adayım diyor.
O da senden etkilendiyse kendince cesur bir adım atmış.00 YorumlaGüzelim bence erkek arkadaşına söyleme. Erkek kavgasından korkarım ben. Başka bir şey bahane et bence ama yinede elinde yazılı bir kanıt varsa yinede bulundur derim çünkü erkeklere güven olmaz aksini iddia edebilir. Erkek arkadaşını arkadaşının herhangi bir tavrından hoşlanmadığını, ters geldiğini söyleyip uzaklaştırabilirsin bence. Diğer türlü çocuk öğrendiğinde farklı şeyler düşünmesin. En azından ben uzak tutmaya çalıştım deme hakkın olsun.
00 YorumlaGörüşme aynı ortamları paylaşma bunu istediğini belirt. Diretirse sana asılmaya söyle kesin ilişkiyi yoksa ne zamandır biliyordun da göz yumduğuna döner.
00 YorumlaNormal de söyle derdim ama kötü şeyler olur dediğin için kafam karıştı. Bence bu arkadaş baştan duygularını açmasaymış daha iyiymiş sana böyle bir yük bırakıp gitmiş. Normalde bunu söylemek hiç hoşuma gitmez ama söyleme. Yani eğer zorunda kalmazsan. Çünkü iki arkadaşın arasını açarsan da bu sefer vicdan azabı çekeceksin. Ama söylemediğinde yalan söylemiş olmayacaksın. Eğer sevgilin arkadaşının duygularına dair bir şey sezer de sana açık açık sorarsa o zaman söyle.
00 Yorumla
+1 yılOnunla güzel bir şekilde konuş ve bu işin olamayacağını konunun burada kapanmasını söyle. Sevgiline de söyleme araları bozulmasın hem "hiçbir şey saklama" diyenler, kız ihanet etmemiş yalan söylememiş bir şey yapmamış. Söyleme bence araları bozulmasın. Ortada aldatma falan olsa tamam ok ama sadece duygularını söylemiş ve konunun kapanacağının da altını çizmiş. Kasmaya gerek yok konuyu kapatın ve sevgiline de söyleme en iyisi
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Bu konuyu çok büyük bir sorun haline getirmemelisin.
Bir yetişkin başka bir yetişkinden hoşlanabilir.
Kibarca hayır diyebilirsin makul şekilde.00 YorumlaOlaya bakar mıs9n benim yüz verdiğim kuyruk salladıgım falan yok diye açıklama gereği duyuyor ne kadar gıcık bir olay.
01 Yorumla
Soran+1 yılYaaa işte bu durumda bile kadınlar suçlu oluyor.
+1 yılAralari açılmalı zaten... Arkadasina böyle bişey yapabiliyorsa arkadaş olamamislar zaten. Sevgilin sen ol ya da olma bu adami evine alacak bide ilerde
00 YorumlaSevgililik gelip geçici olabilir ilişkini analiz et ciddiye binen ileriye doğru evlilik vaad eden bir ilişkin varsa bunu sevgiline söyle ya da sevgilinden önce sevgilinin arkadaşına hayatınızdan çıkmasını uzak durmasını söyle bunun dışında insan bir anlık öfkeyle herşeyi yapabilir iyi düşünmelisin
00 YorumlaDoğru veya yanlış, O kişi sana olan duygularını ifade etmiş. Bu noktadan itibaren, o kişi ile herturlu irtibatı kesmen gerekir. Benim kafamı kurcalayan sevgilinin senin hakkindaki dusuncesi ne? Belki erkek arkadaşın senin hakkında ona farklı şeyler diyor? Hiç bu açıdan baktın mı? Olaya...
01 Yorumla- +1 yıl
Haklı düşün bunu bence bunu sen
- Devamını Gör (239)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler