Sevgilim çocuk için evlenmek istiyor ama ben istemiyorum, evlenmemiz yanlış mı olur?

Siz henüz anne olmak için hazır değilsiniz. Daha doğrusu bunu istemiyorsunuz. Sevgilinizle çok iyi anlaşabiliyor olabilirsiniz ama onun çocuk sahibi olma hakkını almak şayet evlenmeniz ise bu evlilik gerçekleşmemelidir. Bir zaman geldiğinde bunun pişmanlığını mutlaka yaşayacaktır. Öyle bir zaman gelir ki tüm bunlara değmez olduğunuzu düşündürecek anları yaşatıyor yaratıcı bir şekilde. Ve öyle bir anda bu sizin yüzünüze vurulsa zaten ilişki falan kalmayacaktır. Ne olmuş olacak onca zaman boşa gitmiş olacak. Sözüm size değil genel yanlış anlaşılmasın. Teşbihte hata olmaz.
Canım o iş hiç öyle olmuyor biliyormusun bende eşimle severek evlendik eşim hep cocuk istedi evliliğimiz 4. Ayında gebe kalmışım gene istemedim ama kıyamadım da ve iyi ki kıymamışım. Sana şöyle diyim cocuk gördüğünde bile hiç hoşnut olmazdım kafamı çevirirdim o derece. Cocuk olunca zaten direk sevmedim bi doğduktan 4 ay sonra annelik duygusu geldi ve iyi ki gelmiş dünyaya diyorum. Annelik bambaşka bir şey her kadın tatmalı. Sevgilinin çocuk istemesi en doğal hakkıdır onunda baba olmaya hakkı var bunu ondan alma sakın eğer evleniceksenizde. Dunyanın en güzel duygusu. ilerde sende iyi ki anne olmuşum dediğinde bu görüşümü hatırla canım ☺️
Merhaba
Çocuk için evlenilmez ama asla çocuk istemiyorum da denilmez yani evlendiğinde bilmiyorum Bir belli süre sonra insan nne olmak baba olmak aile olmak ister tabii ki de yani bu gayet normal ve doğal bir hayattır ama sadece çocuk için evlenmek doğru değil tabii ki de o nedenle kendimize hazır hissettiğinizde evlenmeye hazır hissettiğimizde sonrasında anne baba olmaya hazır hissettiğinizde olabilir tabii neden olmasın
Tabii ki yanlış olur. Sadece bir kişinin isteğine göre hareket edilemez. Sonuçta sevgilin doğacak çocuğun sorumluluğu tek başına üstlenmeyecek. Hatta en büyük sorumluluğu sen alacaksın. Hal böyle iken sadece karşı taraf çocuk istediği için evlenmek büyük bir hata olacaktır.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Çocuk için evlenmek doğru olmaz. Bura da tek taraflı bir bencillik var. Çünkü çocuğu 9 ay karnında taşıyıp, acıyı çekecek olan sizsiniz. Bana göre kadın kendini hazır hissettiğinde, çocuk yapılmalı. Tek taraflı istekler, huzursuzluk ve mutsuzluk getirir. Bu çocuk onun zoruyla olsa bile, sizde bu yara açar. Tamam çocuğu kucağınıza aldığınızda hayat değişir. Siz anne veya o baba olmaya hazır mı? Önemli olan bu. İki taraftan biri hazır değilse, çocuk mutsuz bir evde büyür. Geleceği kararır.
Yani sırf bu yüzden oluyorsa o evlilik gerçekten çok büyük bir yanlış olur.
Hele ki tek taraf bunu istemiyorsa daha da büyük yanlış olur.
Bu ortak alınması gereken bir karar.
Bence bu konuyu güzelce konuşup öyle bu kararı alın derim.
Yoksa ileride baya bir sıkıntı yaşarsınız.
Umarım her şey gönlünce olur..
Demek ki istekleriniz birbirine uyuşmuyor yani evlilik için uygun bir çift değilsiniz. Evlenirseniz evlilik hayatınız boyunca sürekli bunun tartışmasını yaşarsınız. Tavsiyem evlenmemeniz olur.
Sevgililik hayatınız güzelse biraz daha devam edebilirsiniz fakat evlilik size uygun gözükmüyor. Bunu şimdiden fark etmeniz çok büyük avantaj.
Hakkınızda hayırlısı olur umarım 🙂
Ayrılın bence siz. Evlensen hamile kalsan çocuğunu sevmiceksin. Aynısı bir arkadaşıma oldu. Kız evlendi hamile kaldı 4 ay sonra. Kocasına da aşırı aşıktı ve kıskançtı. Sırf bebek olunca kocamla gezemicem bana ilgi göstermicek eskisi gibi olamıcaz diye bebek istemiyordu.
evlenirseniz ayrılacaksınız sonucu bu. çünkü senin annen baban torun diyecek hadi onları geçtim onun annesi babası diyecek sende inat ettikçe sonuç ayrılık. bencillik edemezsin bu dünyaya geliş amaçlarından biri de bu. anne olman sen istemiyorsun diyede ondan bunu mahrum etmen hata ben olsam seni bırakırım uğraşamam bencil biri ile
Ama simdi dese bile tamam ya cocuk olmasada olur yeterki sen yanimda ol. Bu zamana kadar olan bakis acisini, istek arzularini, hayallerini biliyorsun bile bile tamam olmasada olur dedigi icin evlenirmiydin? Ona böyle bir hayati yasatmak istermiydin gercekten?
Erkek iki şey için evlenir: düzenli seks ve çocuk.
Seks sevgiliyken varsa, sadece çocuk için evlenmek kalıyor geriye. Ne için evlenecekti, beraber dizi izlemek için mi?
Neden istemediğini anlat düzgün bir şekilde senle vakit geçirmek istiyorum bunun için hazır değilim de hayatın gerçeklerini anlat o da anlayışla karşılar diye umuyorum onu da baskılama.
Yanlış olur. Sen onun çocuk hayalini elinden alma hakkına sahip değilsin o da senin üzerinde baskı kurma hakkına sahip değil. İkisinden biri evlilik içinde illaki olacak.
Çocuk bakamam yazmışsın bide sevgili yapıp oynaşmayı biliyorsanız bakacaksınız erkekler ne için evleniyor ev işi temizlik çocuk yatacak kadın çok o işler sadece yatağa girmeyle olmuyor erkeklerin beklentileri farklı onu istemem bunu istemem diyorsanız erkeksiz duracaksiniz hem erkek olsun hem çocuk yapmam bakmam temizlik yapmam onu yapmam bunu yapmam diye bir şey yok maalesef erkekler bencil bunları isterler ya erkek olacak bunları yapacaksın ya da erkeksiz dur özgür ol ikisinden biri
ona karşı hislerin yoksa neden sevgilisin. seviyorsan neden evlenmek ya da çocuğun olsun istemiyorsun?
Abi Nası ya bi insan hiç mi sevgilisinin baba olma düşüncesini hayal ederek sevinmez anneliği istemez zaruri bir durum olmadıkça
Zamane kizlari harbiden bir tuhaf hadi hemcinslerimizin ne mal gri zekali oldugunu biliyoruz da geri kalir yaniniz yok
Hem sevgilim demis hem ask cocuk evlilik istemiyorum demis erkekler zaten dunden razi boyle olmasina dost hayatina takilmaya ne bileyim benzeri durumlara
Fikir ayrılıklarınız var, sırf çocuk için evlenmek mantıklı değil, zaten sen de istemiyorsun. Ortak yol bulumaya çalışın.
Bir yere varmıyorsanız ayrılın derim sonra canınız sıkılmasın.
Tercih meselesi ben isterim ağır işte çalışmıyorsam
Yabi bence süper önemli bir detay değil ama birçok insan önem veriyor baştan bi konuşun bu konuyu.
Aşık olmayan insanlar çocuk yapmasın sonra mutsuz çocuklar yetişiyor
Yani doğal olarak insanlar babalık duygusunu katmak isteyebilir bunda anormal bir şey yok
Böyle durumda bence evlenmeniz yanlış olur. Oturup ciddi bir şekilde bu konuyu düşünün.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş