1 yılBen de evlenip çocuk yapmamak istiyorum. Senin gibi düşünen çok var merak etme. Bu kirli dünyaya aydın bir çocuk getirirsem çocuğun kirleneceğinden korkarım. Varımı yoğumu ona adayıp onun için yaşayabileceğim bir canlı istemiyorum. Sadece kendim ve eşim için yaşamak istiyorum.
100 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılNeden olmasın? Ben evlensem en fazla 1 çocuk isterdim. Fazla çocuğa gerek yok. Çocuğum olmasa da eşim olacak kişi çocuk istemese anlayışla karşılardım. Çocuk olması için iki tarafın kabul etmesi gerekiyor. Çocuk evin neşesi olduğu kadar büyük bir sorumluluk istiyor, çocuğun geleceği ile uğraşmak hepsi meşakatli işler.
20 Yorumla
1 yılElbette, evliliğin amacı sadece çocuk sahibi olmak değil. Evlilik, karşılıklı sevgi, destek, ortak hedefler ve hayatı birlikte paylaşma üzerine kurulu bir birlikteliktir. Çocuk sahibi olmak, bir evliliğin önemli bir parçası olabilir, ancak evliliğin anlamı ve değeri bunun ötesinde geniş bir yelpazeye sahiptir.
20 Yorumla
anne olduğunda bu kelimen için pişman olursun düşünsene 30 yıl sonra bayram da pencerenin önünde çocuklarını ve torunlarını bekliyorsun hastasın evladın refakatçi oluyor evine gelip sana bakıyor bundan güzel duygu var mı, düşüncen yanlış kariyer güzellik bir yere kadar
04 Yorumla
Soran1 yılÇok bencil birisiniz dünyanın ne kadar adaletsiz tehlikeli kötü bir yer olduğunu biliyorsunuz ve sırf yaşlanınca bana baksınlar diye çocuk yapıyorsunuz ama unutmayın ki her şeyin garantisi yoktur hiçbir çocuğunuz ziyaretinize gelmez hatta sizi huzur evine atarlarsa şaşırmayın huzur evleri doldu taşıyor artık
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba LoveBuzz_ 💖
Elbette seninle evlenmek isteyen biri olur! Herkes kendi hayatını ve tercihlerini yaşar, çocuk sahibi olmak istememek de tamamen senin kararın. Evlenmek için önemli olan, eşinle aynı değerleri ve geleceği paylaşmak. Bu konuda dürüst ve açık olman her zaman en iyisi. Birçok insan çocuk yapmayı planlamasa bile harika bir evlilik hayatı sürdürebilir. Kim bilir, belki de seninle aynı fikirde olan biriyle tanışırsın ve birlikte harika bir hayat kurarsınız 😇.
Çocuk sahibi olmasan bile, hayatın dolu dolu geçirmek için birçok maceraya açık olmalısın. "Anneliği reddetmek, daha az kadın yapmaz, sadece farklı bir yaşam yolu seçmek demektir" demiş bir bilge kadın, adını hatırlamıyorum ama kesin annemdir! 😂00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
Elbette olur sadece baştan bu isteğini belirtmen ilerde pişmanlık yaşamamak adına gerekli
10 Yorumla
1 yılBen evlenmeyi düşünüyorum 💭 ama ufukta kimseyi görmedim 🙈 aşık olmak ona bağlanmak istiyorum onunla zaman geçirmek şu güzel zamanda ruhumuz huzur bulsun ama neredee?
Ev araba direk konu iş para bayanların çoğu direk konuya girerken bu00 Yorumla
1 yılBende aynı kafadayım:)
Olur elbette. Çocuk istememek konusunda çok sebep var ama yazsam çok uzun olur. Kitabı bile var bunun.
112 Yorumla
Soran1 yılSen de mi antinatalistsin
- 1 yıl
Aslında o değil de kendi konforumu düşünmek ana sebebi.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 524 cevap paylaştı. Evlenip hem mental hem ekonomik hem de sağlık anlamında o kadar çile çekip de çocuk istemeyen bir erkek olacağını hiç sanmıyorum
122 Yorumla
Soran1 yılZaten çocuk yapmak en çok çile çektiren şeydir
1 yılYorumlarda herkes olur tabiki yazmış 😅 akıl var mantık var kim seninle evlenir😅 seninle sevgili olur seninle birlikte yaşar ama niye evlensin böyle bir yarım akıllı adam bulamazsın
157 Yorumla- 1 yıl
Bütün erkekler çocuk istemez istemeyenler tabiki var ama onlarda evlilik istemez
- 1 yıl
Çocuk sahibi olmak isteği sende hiç yok mu olmadı mı?
- 1 yıl
Neden duygusal bağ olmasın babası da mümkün olduğu kadar ailesi ile zaman geçirir sever sevilir senin sülalen odun olduğu için sen bilmiyor ola bilirsin
- 1 yıl
Evli olup çocuk istemeyende var bu çok normal bir şey çocuk önemli değil aslında
1 yılSana ben de öyle düşünüyorum biliyor musun yani evlilik şeyi düşünüyorum ama çocuk istemiyorum alan olmazsa da tek başıma yaşarım öyle bir dert etmiyorum
00 Yorumla
1 yılTanıdıklarım var egitim camiasindan cocuk istemiyorlar kadin da erkekte cok daha guzel bir evlilik olur hatta zaten gelecek alfa kusagi icin bile karanlik gorunmekte...
10 YorumlaBence olur eskisi gibi değil artık çocuk istemeyenler çoğaldı bunlardan biri de benim. Böyle bir dünyaya çocuk getirmek mantıklı gelmiyor dünya iyiye gitmiyor çünkü 🎈
70 Yorumla
1 yılNeden olmasın bende böyleyim rahat bi 8-9 sene çocuk istemem hani olacaksa en son 1tane olsun yeter derim o zamana kadar eşim le doyasına yaşayamak isterim
00 Yorumla
1 yılOlur olur ben de çocuk istemiyorum mesela. Ama çocuk yapmayacaksam da niye evleneyim boşa masraf durumu var bide. Paradoks gibi bişey anasını satıyım
130 YorumlaYahu bunu nasipte varsa birisi karşına çıktığında o kişi ile konuşman lazım. burada kimisi olur der kimisi olmaz der.
70 YorumlaElbette evlenmek isteyen olur ama Bu isteğini en başta açıkça söyle. Dürüst olmak her zaman iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGel dulum. Yeni boşandim. 2 çocuğum var zaten. Çocuk dusunmüyorum eğer tekrar evlenirsem. Değerlendirmek istersen beklerim. Hiç evlenmemiş.. yaşına emsal birini bu beklenti ile bulman oldukça zor bence.
00 Yorumlaevet mesela bende cocuk istemem. ilerde evlenmek istersem cocuk istemediğimi bildiririm bende öğle evlenirim.
20 Yorumla
1 yılolur tabi ki böyle düşünen insanlar vardır. belki ilerleyen dönemlerde senin de fikrin değişir istersin çocuk belli olmaz
00 Yorumla
1 yılEvlenmek çocuk yapmak değil hayatı paylaşmaktır yol sizi nereye götürür bilemezsin ! !
30 YorumlaOlur tabii , niye olmasın?
Ve herkes çift yaratılmadı mi?00 Yorumla
1 yılSenin gibi isteyenler var zaten. Umarım denk gelirsin öyle birine.
10 YorumlaOlur. Çocuk istemeyen insanlar var. Kendin gibi biri çıkar karşına.
20 Yorumla
1 yılİstemeye bilirsin şu anda bende istemiyorum evlenmek bile istemiyorum
04 Yorumla- 1 yıl
Nasıl geliyor ki🤣🤣
- 1 yıl
Bilmiyorum zor geliyor bana evlilik 😅😅
1 yıl60 yaşındaki bizim bakkal arıyordu evlenecek birini dur bı sorayım belki o ister seni
02 Yorumla
1 yılBen evlenebilirim. Tam banq uyuyo ama tek sorun var işte. Ben evlenmek istemiyorum 😊
06 Yorumla- 1 yıl
Hangi konuda şarşırmadın?
- 1 yıl
Ne alakası var. Karadenizdeki çocukları dışardan mı sipariş ediyorlar
- 1 yıl
Bu kanıya nasıl vardın ya. Karadenizde bırak evlenmemeyi herkes genç yaşta evlenir. Ne biliyosun da konuşuyosun.
1 yılilk başlarda kabul ederim de sonra vazgeçerdim ben insan etkileniyor ya
00 Yorumla
1 yılÇocuk istemeyen çok erkek var. Ben mesela istemiyorum.
80 YorumlaÇocuk yapmayacaksam neden evleneyim ki? Ben istemezdim ama isteyen elbet vardır.
20 YorumlaYaşin gençse coçuk yapmada acale etmezsin. ilerleye zamanlarda yaparsın evlilikte keramet vardır
00 YorumlaOlur neden olmasın herkes çocuk yapacak diye bisi yok ki
10 Yorumla
1 yılBende evlenmek istiyorum ama sünnetsiz olduğum için kabul eden birini bulamadım
00 YorumlaOlur sonradan seni ikna edip çocuk yapacağını düşünerek kabul eden olur
00 YorumlaNeden olmasın, herkesin bir köşede kısmeti vardır.
10 YorumlaTam benim kafadasin bende çoluk çocuk işine girmem çok zahmetli sorumluluk isteyen bir şey
30 Yorumla
1 yılBence bu dediğini yapabilsem bende isterim ama öyle olmuyor inan zor meseleler arkadaş 🤔🤔
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇocuk ansızın olursa ne yapacaksın bi kazayla filan doğurmam mi diyeceksin veya hiç cinsel ilişkiye girmem mi diyeceksin😂
03 Yorumla
Soran1 yılTüpleri bağlatınca nasıl olacak peki o
Cevap sahibi1 yılHe doktor olmadığım icin tüpler derken ne oluyor onu bağlayınca çocuk olmuyor mu ama babanın izni olmuyor mu buna onunda izin vermesi gerekmiyor mu
1 yılÇocuk çok ağır sorumluluk illa olacak diye bir kural da yok
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk istemiyorum diye bir şey yok
Rabbim ne yazdıysa o olur
Ne aileler var
Çocuk sahibi olamayan
Ne aileler var Çocuk istemeyip Çocuk sahibi olan00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇocuk meselesi mühim bir konu bir daha düşünün derim bir evladıniz olur ama dünyaya bedel olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEger bir erkege asık olursan ondan cocuk istersin, Şu an sevmedigin icin birini o yuzden soruyu bu sekilde soruyorsun
00 Yorumla
1 yılİstemeyen erkek çok az vardır sonuçta doğurması yok emzirmesi yok çoğu anneye yardım bile etmez niye istemesin ki işe gidip evde sevicek o kadar. Ama vardır illaki istemeyen ya da nötr senin kararına saygı duyacak biri.
00 Yorumla
1 yılÇocuk istemeyen erkolarda vardır
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen şahsen evlenmezdim böyle bir kadınla çünkü meyvesiz bir ev olmasını istemezdim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBen de eğlenmek istiyorum ama evlenmek istemiyorum. Benimle eğlenen olur mu ☺️?
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@user1534 Paralı askerlerle ilgilenmiyorum
Cevap sahibi1 yıl@user1534 mesajını açarsan yazayım
Cevap sahibi1 yıl@user1534 profil sayfana git. Profil özeti yazan oku tıkla. Oradan ayarlara gir. Gizlilik ayarlarında hallet.
1 yılBende tam tersi çocuk istiyorum ama evlenmek istemiyorum
22 Yorumla- 1 yıl
1 yılSeninle ayni kafadan birisiyle evlenirsen niye olmasın
10 YorumlaSeni olduğun gibi sevip, tercihlerine saygı duyan birini bulursan neden olmasın?🤷♀️
10 Yorumla
1 yılZor ama imkansız değil çocuk istemeyen erkeklerde var
50 Yorumla
1 yılbu ben.
illa olur evlenmek isteyen bence
10 Yorumla
1 yılevlenmek yuva kurmak demektir çocuksuz ev gördün mü bi süreden sonra yapılır
31 Yorumla- 1 yıl
teyzem 4 yıldır evli ve yapmıyorlar gayet normal
1 yılO zaman sen de çocuk istemeyen biriyle evlen, illaki vardir
10 Yorumla
1 yılArtik çoğu kişi bu kafa yapisinda bence bulursun dengini
10 YorumlaBulursun birini, neden istemiyorsun çocuk
01 Yorumla
Soran1 yıl1. Sorumluluk almak istememek
2. Çocukları bebekleri sevmemek
3. Dünyanın iyi bir yer olmaması
4. Yeterli maddi gücün olmaması
1 yıl@LoveBuzz_ çocuk istememenin nedeni nedir
08 Yorumla
Soran1 yıl1. Sorumluluk almak istememek
2. Çocukları bebekleri sevmemek
3. Dünyanın güvenli bir yer olmaması
4. Yeterli maddi gücün olmaması
- 1 yıl
Bu konu da haklisin Ama sen çocuk yapsanda yapmasanda degismeyecek bu sebepler
- 1 yıl
1 ve 2 senden kaynaklı yani bunlari aşman lazım
1. Yaşından dolayı sorumluluk almamak istemiş olabilirsin ama zamanla almak zorunda kalacaksin.
2. Sende bebektin öyle düşün 🤣
3. Dünya zaten güvenli biyer değil çocuk yapsana yapmasanda degismeyecek.
4. evlenince yeterli maddi gücün olur
Soran1 yılNeden sanki yapmaya mecburmuşum gibi konuşuyorsun. Güvenli olmayan bir dünyaya çocuk getirmek bencillik değil de nedir üremek zorunda mıyız
- 1 yıl
Yok. Kardeşim bak ben sadece söylediğin nedenlere cevap verdim.
İster yap ister yapma ama çocuk meyvedir. Yaparsın ağzın evin huzurun herseyin tatlanir. Bu tadı alınca tekrar yaparsın. Allah nasip ederse tabi ki - 1 yıl
Kardeşim tamam sana saygı duyuyorum hayatında başarılar biz senle uzlaşamayiz
Soran1 yılNeden 2 kere cevap veriyon
- 1 yıl
Tamam bacım kusura bakma
1 yılPardon da daha 20 yaşında ne evlenmesi ya..
119 Yorumla- 1 yıl
Ne bk yersen ye.
- 1 yıl
Başınıza gelen her şeyi hakediyorsunuz
- 1 yıl
Okumayın meslek edinmeyin ancak evlenin. Sonra da kocanız ortada bırakınca ne yapacağım diye sızlanın.
- 1 yıl
Kendi paranızı kazanmayın başkasından para bekleyin.
- 1 yıl
Benim ailem aşırı muhafazakardi 14 yaşında tekstile verdi babam açıktan akşam lisesine gönderdiler gündüz çalışıyordum 6. 30 da izin alıp okula gidiyordjm okuldan 10 da geliyordum hiç sormazdi babam harçlığın var mı okulda ne yiyorsun diye. Para da vermiyordu. Milletin ağzına bakardım ne yiyor diye. Bı gün hiç unutmam 3.5 TL ye bi kraker vardı bi abla işten okula gelince alıp yerdi tadını çok beğenmiştim ama hiç alamadım. Okul bitti kendi işimi yapmak istiyorum dedim babam dövecekti az kalsın üstüme kalktı ne ayaksın kızım sen dedi. Tekstil tekstil bi kurtulamafim o delikten. Biliyo musun mesaiye kalırdık her hafta sonu ve babam maaşımdan da mesaimden de ayda sadece 20 TL verirdi bazı ay hiçcc vermezdi kıyafet almazdı. Harçlık çok çok çok nadir 50 tl verirdi çok nadir. Bende çalıştığım bı tekstilde aynı memleketi birini sevdim ona da verir mi babam inek lazım para geliyor etimizden sütümuzden faydalanan bı baba!. Bende 3 sene söyledim vermediler kaçtım şimdi mutluyum şükür ama kaynana evinde kalıyorum. Keşke babam arkamda olsaydı kendi işimi yapsayfim daha iy bir kariyerde biriyle evlenseudim ve kendi paramı da kazababilseydim. Teşekkürler okuduysan. Bide babam çok psikolojik baskı yapardı ama vurmazdk. Hayatım boyunca bir kere takdir ettiğini duymadım. Hep benim kızlarım aptal vs derdi milletin yanında bile😔😔çocukken babamı çok severdim şimdi yine seviyorum ama bazı şeyleri değiştirmek mümkün değil. kirginim...
- 1 yıl
Evet okudum. Sen kaçtın kaynana evinde mutlusun. Soruyu soran kişi de mi kaçsın? Sen meslek sahibi olmak istedin olamadın. O da mı olamasın? Sen denedin en azından ama ; denedin olmadı. O da mı denemesin mesela. Senin şartların çok kötüymüş olmamış elinden gelen buymuş. Belki onun şartları farklıdır. Belki sonra denemedim diye pişman olmamak adına denemelidir..
- 1 yıl
Anladın mı?
- 1 yıl
Meslek sahibi olmayan kadını erkek gözünde küçümser. Ben kadınlardan yana olduğum için, erkekler onları ezmesin diye bunu söyledim. Bugün ezmezse yarın ezer.
- 1 yıl
Sen de biliyorsun bunu.
- 1 yıl
Bu yüzden soruyu soran kişi önce kendi maddi özgürlüğünü almalı sonra evlenmeli. Ailesi zengin olan bir kadın bile önce kendi de kazanmayı bilmeli.
- 1 yıl
İnan sen de haklısın ama elinden gelen buymuş senin için en iyisini dilerim bundan sonra..🙏
- 1 yıl
Teşekkürler sen de..
- 1 yıl
@Suuuuuuuuuuuuuu ablam sinirlenme ya üzme kendini gece gece
- 1 yıl
Yok biz anlaştık ablacım merak etme sen:)
- 1 yıl
😀
Çoğu erkeğin işine gelir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSenin kararına ve isteğine saygı duymayacak biriyle evlenme zaten bı zahmet
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 719 cevap paylaştı.
m 1 yılOlur cinsellik için ölen davar dolu bu memlekette
00 Yorumla
1 yılOlur neden olmasın?
00 Yorumla
1 yılbende o kafadayım
00 Yorumlailla olurda zor bulursun
00 YorumlaBen evlenmem kim evlenirse evlensin..
00 Yorumla
1 yılDaha yaşın kaç dur 😂
00 Yorumla- Devamını Gör (89)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler