Osmanlıda yeniçerilerin evlenememesi çok saçma değil mi?

Yeniçeriler devşirme yani ailesiz oluyorlar genel de ihtiyaç kısmına gelecek olursak durmadan savaşa hazırlandıkları için enerji kaldığını sanmıyorum. En kötü parayla yapıyorlardı ki zor gibi
Savaşlarda aklı ailesinde kalmaması için. Sonuçta ailesi olan biri daha ürkek savaşabilir. Ayrıca yeniçeri devşirme olduğu için kontrolsüz çoğalmaları sıkıntı yaratabilirdi
@Ebûgurebâ hadım olayı yoktu haremağalarında vardı o ama tam emin olmamakla birlikte savaş sonrası yağma sırasında tecavüz olayları oluyor olabilir
yeniçerilerin evlenme yasağı 40 yaşına kadarmış.40 da terhis olup isterlerse evlenebilirlermiş.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Adamlar ailesini dusunup savasmazdi diye yasakti zaten biliyorsundur muhtemelen. Ama soruna gelecek olursak onlar da cok magdur degillerdi bu konuda. Zaten her haftasonu mangala gider gibi biyerde savas yapip biyerleri aliyorlardi. Ve ordaki halka tcvz ediyorlardi. Simdi bekar kalanlar varya ayni mantik neden evlenmiyorlar vunku evlenmisten cok daha fazlasini aliyorlar
sen yeniçeri olma o zaman beybisi
üzgünüm ama bunlar vardı. osmanlı her ne kadar islam ile anılsa da dinin ortaya çıktığı arap kültürüne göre pek yaşamadı. kısacası gerçek islamı yaşayan bir millet değildi. çoğu radikal islamcı osmanlıya "din düşmanı" bile dedi
osmanlı da kadın olmak çok daha zordu. boşuna uğraşmadı bu kadar Atatürk
kardeş katline izin veren de Fatih Sultan Mehmet'tir
Osmanlı devletini küçümseme, döneminde çok iyi bir askeri gücü vardı. yönetim açısından da takdire şayan bir yöntem olan "hoşgörü" yü kullandı. ele geçirdikleri yerleri daha önceki radikal Arap islam devletleri gibi kılıç zoruyla müslüman yapmaya çalışmadı. Aldığı topraklarda yaşayan insanların kendi kültürler ve inançlarını yaşamasına izin verdi. bu sayade islamı sevdirdi zaten. Eğer Osmanlı müslüman olmasaydı, şu an ki islam dini Arap yarımadasından öteye geçmezdi. Bu arada islamı falan savunduğum yok ben ateistim.
ikinci bir bilgi vereyim. Hani diyorlar ya ben "ben Fatih'in torunuyum, ben Kanuni'in torunumuyum" diye. Genetik açıdan en az Türk olanlar padişahlar ve saray yönetimde olan kişilerdi. Çok az Türk kadını padişah eşi olmuştur. Bu yüzden ırk olarak padişah soyu sen ben kadar bile Türk değildi. Bu gelenek aslında Selçuklu devletinde de var. Türkler islama geçmeden önce genel göçebe yaşayan topluluktu. Selçuklu bunları bir devlet altında topladı ama saray yönetiminde eski Göktürk soyundan kimse yoktu, ya da çok az vardı. kurucular Türk olsa bile eşlerin yabancı bir millet olmasından dolayı padişah soyundaki Türk genleri kaybolup gitti zamanla. Keza vezilerin de çoğu devşirmedir.
sen yeniçeri değilsin o nedenle çok takma bunu
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş