Halife Abdülmecitin kızı Dürrüşehvar Sultan ve kızları ile beraber: Neslişah Sultan:
Sabiha Sultan:
Osmanlı torunları (gerçek olan) Davutoğlu ile beraber:
Osmanlı ailesinin tesettür giymemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
çıplaklığı çağdaşlık olarak görenlerin Osmanlı yobaz veya gericiydi demeye hakkı yok bu duruma göre. ya da çıplaklık çağdaşlık demek değil de denebilir... ilk fotoğraf aile içinde çekilmiş bir nevi mahrem ama sonradan dışarı sızmış Osmanlıdan sonra yani. fotoğrafın çekildiği zaman o hali gören mahrem kimse olmadığı için öyledir. Davutoğlu ile olan toplu resim deki aile efradının yetiştiği Avrupa ortamı itibariyle öyle giyinmeleri normal çünkü çoğu Türkiyeden kovulduktan sonra Avrupa ülkelerinde yaşamak zorunda kaldılar maalesef... bence böyle..
7
78 Yorumla
Soran
+1 yıl
Osmanlının gerici olması mümkün değil ki, osmanlıcılar gerici. Avrupa'da yaşamak zorunda değildiler, orada yaşamayı seçtiler. Sadece osmanlı değil, hiçbir şeriat ülkesinin krallarının eşleri kapalı değil.
"Avrupa'da yaşamak zorunda değildiler, orada yaşamayı seçtiler." sana tavsiyem BABAM ABDÜLHAMİD isimli Şadiye Osmanoğlu'nun kitabını okuman. Çocuk yaşta bir gece evlerinden alınarak Sirkeci garından Trenlere nasıl bindirildklerini ve bilmedikleri bir yere nasıl gönderildiklerini anlatıyor...
Valla gerici de, başka bir şey de, ne dersen de. Gericilerin kim olduğunu düşünme kabiliyeti olanlar gayet görüyor. Osmanlı'yı, Osmanlıcıları taşla. Yarın öbür gün başına tecavüzle ilgili bir bela gelirse ortalığı yıkma ama, ne de olsa ülkemiz Osmanlı elden gitti gideli zinayı çok hoş görür oldu.
@Avokadondurma Osmanlıyı taşlamıyorum, bu arada, zina ile tecavüz bir değildir. Tecavüzlerin sebebi zaten bir görmek, bir kadın rızası ile ilişkiye giriyor diye erkeklerin rızası dışında da ilişkiye girebileceklerini sanmalarıdır.
İşte bu da zinanın yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Osmanlı'da tecavüz nerede ne zaman olmuş? Hırsızın eli kesiliyorken bile eli kesik insan koskoca devlette yok denecek kadar az, şimdi hırsızlık tavan, zina tavan, tecavüz tavan. Zina hoş görülür, tecavüz ahlaksızlık. Zina da tecavüze giden kapıyı açıyor, bu ülkeye namus kavramı öğretilmedikçe tecavüzler kesinlikle durmayacak.
Osmanlıyı taşlamıyorsun ama Osmanlıcıları taşlıyorsun? Bu nasıl mantık? Bence Osmanlıdaki din kurallar işine gelmiyor ama yere vuramayacağın bir devlet olduğundan, Osmanlıcılara saldırabiliyorsun
@Avokadondurma Benim anlatmaya çalıştığım, osmanlı devam etseydi günümüz türkiyesinden farklı olmazdı hayatımız. Belki laiklik olmazdı ama yasalar laik yasalar olurdu (mecelle) Osmanlı mürtedleri öldürmemiş ve eşcinselliği yasal hale getirmiştir (şeriatta böyle bir şey yok)
Bilakis Osmanlı şeriati tam olarak uygulamıştır (sadece halifelik tarzı şeylerin babadan oğula geçmesi filan dine uygun değil), şeriat acımasız değil, yüzeysel konuşup ayrıntılı bakmadığın için esnetti sanıyorsun. Bu el kesme mevzusunu araştır, bak bakalım ne kadar gerici insanlarız biz şeriati sevenler
@Avokadondurma Ya hayır, eşcinsellik yasaldı diyorum hangi şeriat ülkesinde eşcinsellik yasal olur? Hadis mürtedleri öldürün der, tevfik fikret neden öldürülmedi? Osmanlı gerici değil gerici olan kendisini osmanlı torunu sanan reaya torunlarıdır. Osmanlının tek bir yasası bile yok, farklı milletlere farklı yasalar getirmiş. Osmanlı yasalarını sürekli olarak yenileyip güncellemiş, bizim Kanuni'ye kanuni dememizin nedeni getirdiği yasalar (kanunlar). Kanuni şeriatı mı getirdi şeriatı mı kaldırdı? Osmanlı padişahları içki içerdi siz kendinizi kandırmaya devam edin.
İslamda mürted 3 gün hapsedilir, daha sonra öldürülür eğer dönmezse idam edilir, bu kuralları uygulamadığı zamanlar Cumhuriyet kurulmadan son yüzyıl içerisinde Osmanlı'nın dinden uzaklaşması sebebiyle uygulanmamıştır, Cumhuriyetin kurulmasından yüzyıl öncesine kadarı şeriat toplumu sayma
Osmanlı padişahları içki içerdi, bu günah ama bu şeriati bağlamaz, o içki içenler şeriati uyguluyordu ülkede, adamın elinden zorla içkiyi nasıl alsınlar? İçkisi topluma zarar vermiyordu, evet çok büyük eksiklik ama içki içmesi başkalarını etkilemiyordu, toplumu adaletle yönetmesinin önüne geçmiyordu
@Avokadondurma Senin şeriat anlayışın nedir? Bana bir tane şeriat kanunu söyler misin? Hırsızın elini kessek, kadının şahitliğini erkeğin şahitliğinin yarısı kabul etsek, kuma getirmeyi devam ettirsek sorunlarımız mı hallolacak? İçki var eşcinsellik var kıyafet özgürlüğü var peki şeriat nedir?
Bak ilk başta şeriat öyle pat diye getirilebilecek bir rejim değil, sen şeriat ahlakı öğretilmemiş, ona hırsızlık yapmaması için türlü imkan sunmayan bir toplumda hırsızlık yaptı diye elini kesersen ona zulmetmiş olursun, çok büyük bir günah olur. Bunun için zeminin hazır olması gerek.. Halkın bilinçli olması gerek..
Kişinin şahsından başlayıp, evinde, mahallesinde, çalıştığı yerde yavaş yavaş bilinçlenerek olmasıyla olur..
Bilinçsiz bir toplumda şeriat, ilaçken zehir olur, zulüm olur..
Temelleri buna göre şekillendikten sonra şeriatla yöneltilmiş olursunuz zaten..
O sorduğun sorulara gerek kalmaz.. Haremlik selamlık biçimde de işyerleri dizayn edilebilir, toplu taşıma araçları vs. vs.
Fakat, ülkemizde cami cemaati dediğimiz insanlar bile daha şeriatın ne olduğunu bilmezken, şeriatın beklenmesi saçma..
İslamiyet'in gelişinden sonra bile şeriat uygulanmamış..
Toplumun %70inden fazla bunu bilinçli olarak evinde uygular, mahallesinde uygular, toplumsal hayattan da taleb edip, talepleri yerine getirilirse zaten bir sistem inşa edilmiş olur..
Toplum ister istemez şeriatı yaşamaya başlamıştır zaten.. Devlette buna göre yasaları uygulamaya başlar..
Bu kısa bir süreç değil.. Yılları alabilir..
Mevcut hâlde devlet şeriatı uygulamaya kalkarsa, bizler şeriatın bir meselesine başını feda edecek bizler, devletin karşısına ilk çıkacakta bizler oluruz.. Merak etmeyin..
Çürük zemine bina edilemez.. (Yazı MütefekkiriSeyyah isimli kullanıcının bir yorumundan alıntıdır)
Kuma olayı gerekirse getirilsin. İnsanlar neden çok evlilik var bunu bile bilmiyor. Sebebi karısını aldatmak zorunda kalırsa (nefsine hakim olamazsa) zina etmesin, ilişkiye girmek istediği kadına da sahip çıkmak, evlenmek zorunda olsun ki her gördüğüyle zina edemesin, evlenmek zorunda olduğunu bilsin o yüzden başka kadınlara bakmasın, oldu da baktı, zina edip ahlaksızlığı çoğaltmak yerine evlensin, böylece kimin kimin eşi olduğu bilinsin diye. Şimdi herkes karısını aldatıyor, herkes eşinden şüpheleniyor. Çok eşlilik yok ama çok gayrimeşru ilişki var, yuvalar yıkılıyor, toplum bozuluyor
Anlamak istemiyorsun. Ben sana Osmanlının son yüzyılının islam toplumu olmadığını söylüyorum illla ve illla bulabildiğin hatalar işte islamdan uzaklaştıkları zamanlar olduğu için o döneme ait şeyler söyleyip duruyorsun. Sen islama karşısın. Ben seninle daha ne tartışayım. Allah ıslah etsin
@Avokadondurma Yani sen diyorsun ki, gayrimeşru bir şekilde aldatacağına meşru bir şekilde aldatsın, benden gizli saklı ilişki yaşayacağına gözümün önünde yaşasın, kızım kadar eş alsın ben ona annelik yapayım?
Bu aldatmak olmuyor, kadın isterse boşanır, illa evli kalmak zorunda değil. Adam o ikinci hanımı olarak alacağı kişiyle gizli gizli zina edebilecekken (böyle bir toplumda) alenen diyorki ben ikinci bir eş daha alacağım, ona da sahip çıkacağım (bu da şeriatte). Eğer adama ikinci eş hakkı verilmezse, adam nefsine uyduğu an toplum bozulmaya başlar, aldatmalar olur. Ama ikinci eş hakkı verilirse (isterse ilk eşi boşanır) adam kimseyi kullanamaz, zina ettiği kadını atamaz öyle, sahip çıkar.
@Avokadondurma Modern hukukta nafaka alırsın, şeriatta nafaka alamazsın. Boşanırsan eğer bir başına beş parasız kalırsın, zaten çalışma iznin de yok. Boşanmayı unut sen.
Ki bu büyük bir sorumluluk olduğundan ikinci eş almak kolay olmaz. Adam bir eşe zor bakabiliyorken ikinciyi ne yapsın mesela? İşte o yüzden mecburen kimseye bakamaz, ikinci bir eş demek büyük bir hak daha demek. Eşlerine adaletli davranmak zorunda çünkü. Eğer davranmazsa diğer dünyada her ikisi hesap sorar
@Avokadondurma Öyleyse bir yasa gelir, kuma getirilmek isteyenler evlenmeden önce bunu belirtirler, böylece kuma getirilmek istenenler getirilir, geri kalanlar getirilemez.
Çalışma iznin var, bana şeriate göre bayan çalışamaz ilkesi göster hadi? Öyle uydurup uydurup durmayın. Harama yol açmayacak her işte çalışabilir. Ayrıca islamda nafaka var. Siz modern sandığınız hukukta nafakayı adamla boşandıktan sonra alın, biz şeriatimize göre istediğimiz kadar miktarı damdan isteyip nikahı kıydığımız an alalım ki boşanma, ölme durumlarına karşı nikah kıyıldığı an kadın korumaya alınsın. İslamı bilmeden konuşma. Mehiri hiç mi duymadın? Nafakaymış.
33/AHZÂB-33: Evlerinizde oturun (gereksiz yere sokaklarda dolaşmayın). Önceki cahiliye döneminde olduğu gibi süslenerek ve açılıp saçılarak dışarı çıkmayın! Bu ayeti diyorsun, çalışmak gereksiz değildir, mecburidir. Böyle atıp atıp bir türlü tutturamıyorsun ama olsun bunu da izah edeyim. Mehir başlık parası de nafaka de ne dersen de, şu anki modern dediğiniz hukuktaki nafakadan bin kat daha mantıklı bir şey. Ve kadın istediği kadar para alabiliyor adam kabul ettiği sürece. Milyarlar de, eğer verebilecekse alıyorsun. Hem de nikahı kıydığın anda. Yani adam sana o parayı kesinlikle vermiş oluyor ve artık o vefat ederse, ya da boşanırsa o para seni en azından bir müddet de olsa götürüyor (eğer çok fakirse ve az para verdiyse az bir süre götürür tabiiki), modern dediğin hukukta eşin öldü, anında beş parasız kalırsın. Hem de nafaka alamadığın durumlarda olabilir. Hem islama göre eğer bir kadından boşandıysan ve ona bakacak kimsesi yoksa ona bakmak zorundasın. Bu da islamdan bir kural!
@Avokadondurma Modern hukukta eşin ölürse mirası sana kalır, şeriatta eşin ölürse mirastan çok küçük bir pay alırsın. Çalışmak zaruri değildir, türkiye cumhuriyetinden önce kadınların okuması ve çalışması yasaktı, zaten bunu düşünen dahi yoktu.
Evet olurum. Aldatacağına ikinci bir eşi olsun. Eğer katlanamazsam boşanırım bu kadar basit. Aldatmasıdır filan derken elin kadınlarıyla mı uğraşacağım? Ya da acaba aldatır mı diye düşüne düşüne kendimi mi yıpratacağım?
Adamla evlenirken belirtirsin ikinci eş alırsan boşanacağım diye. Ya kendini tutar çokk iyi sakınır, ya da dayanamadı diyelim biriyle evlenir, sen de temiz temiz boşanırsın. Evli olup aldatmasıyla uğraşmaktan daha iyi, daha güzel, daha mantıklı.
@Avokadondurma Onu günümüzde de yapabilir, sen git ben başkasıyla evlenicem der. Bizim karşı olduğumuz aynı anda iki kadın ile evli olması. Sen buna razı olduğunu belirtiyorsun, gece başka bir odada uyurken kocanın başka bir kadınla beraber olması, aldatmasından iyi olsa gerek? Kuma getirildiğin kişiyle de altın günlerine katılırsınız artık <3
Birincisi eğer adalaetle davranamayacaksan, adaleti tam olarak sağlayamamak ihtimalin varsa zaten evlenmeyecek bir zahmet. Hem de eğer bu dediğim olmazsa adam gider biriyle değil on kişiyle de aldatır, aldattığı kadınlar ne? Onların suçu ne? İslamda hiç bir kadın oyuncak değil. Seni aldatıyorsa onu aldatmıyor mu? Evliliğin mantığı ne? Niye evleniriz? Niye nikah kıyar bir erkek? Sebebi artık ben bu şahısla evliyim, eşime bakacağım, koruyup kollayacağım, cinsel isteklerimi de onunla karşılayacağım demektir. Adam zina edecek diyelim evlensin işte. Yapacağı tek farklı şey toplumda zinanın yaygınlaşmasını engellemek ve hiç bir kadını kölesi gibi kullanamamak
Razı değilim, eğer illa aldatacaksa onunla evlensin yani. Benim bilmediğim birlikteliği olmasın. Allah Allah, kadını başından atamaz öyle, ben evleneceğim git nedir ya? Kadın mal mı habire değiştiriyorsun? Kadın emanet. Eğer kadın kalkıp gitmezse o adam o kadına da bakmak zorunda ve gönlünü hoş tutmak zorunda. Yani kadın kıskanır elbet (Peryamberimiz bu duruma kadının cihatı diyor, şehitlik mertebesi yani) ama adam aldatıp sonra başkasıyla evleneceğim bla bla diyor da ona razı oluyorsun? Ben seni gizli gizli aldatmak istemiyorum, hiç bir kadını köle gibi kullanamam bu yüzden mecburen biriyle daha evleneceğim derse mi razı olmuyorsun?
Ne yazdığımı tekrar oku. Evlenmesine izin veririm, baktım dayanamıyorum beni mutlu edemiyor boşanırım. Ama tek evliliğim olup beni aldatan, başka kadınları da zina için kullanan bir erkek olursa Allah belasını versin her iki dünyada da derim.
@Avokadondurma Erkek yüzüne karşı 3 kez boş ol derse artık boşanmışsındır, o erkek sana haram olur. Eğer erkeğin evinde kalmaya diretirsen zina etmiş olursun. Modern hukukta ise böyle kestirip atamazsın. Eğer şeriat olsa, bir erkek eğer adaleti sağlayamayacağını düşünüyorsa, 3 kez boş ol diyip seni kestirip atabilir. Adaleti sağlayabileceğini düşünüyorsa kuma getirir, bir kadının erkekten boşanması islamda yoktur.
Vardır, evlenirken benim boşanma hakkım var diye belirttiğin zaman al sana anında hak. Ayrıca erkek kafasına göre kadın boşayamaz. Öyle ben senden sıkıldım bla bla yok.
@Avokadondurma Ya o kadar hasta düşüncelisin ki, ben bir kadın ile kocamı paylaşmak istemiyorum anlayamıyor musun? Ben ne aldatılmak, ne kuma getirilmek istiyorum. Birisi ötekinden daha iyi değil. Kuma getirilmek korkunç bir olay, üstelik bir sınırı da yok. Şeriat olsa kadınlar evlerinden dışarı çıkamaz, 3-5 kadın evde kocalarını paylaşırlar.
Niye çıkamasın asıl hasta düşünceli sensin fıtratı bozulmuş insan ya. 4 sınırı var. Ve ben sana illa biriyle paylaşmak zorundasın demiyorum. Allah bir eş daha hayırlıdır diyor Kur'anda. İslam olabilecek bir aldatma söz konusu olmasın, adam kendini tutamayıp zina edecekse böyle yapsın diye veriyor bu hakkı. İlla 2, 3 ya da 4 kadınla evlen demiyor. Eğer istiyorsa, toplum bozulmasın, aldatma olmasın diye mümkün olduğunca önüne geçmeye çalışıyor. Modern (!) toplumda bir sürü kişi aldatılıyor, tecavüze uğruyor, adam evli mesela zina ettiği kızı kabullenmiyor atıyor, türlü türlü sapıklıklar türlü türlü haklar yeniyor, yuvalar yıkılıyor. Bunlar olmasın diye Allah illa yapacaksan evlen ve sahip çık diyor. Bunun neresi hastalık? Sen müslüman değilsin. Bu düşünceye hastalık dedin, Allah'ın hoş gördüğü bir şeye hastalık demek seni kafir yapar. Seninle muhattap olduğum için özür dilerim kafir olduğunu bilmiyordum
Ha bu arada, nedense dindar erkeklerin hemen hemen hepsi bir kadına bağlı kalırken, modern dediğimiz camiayı savunan erkekler onar yirmişer tane götürüyor. Maşallah ne kadar kadını savunan bir sistem
Türkiye Cumhuriyetinden önce kadınların çalışması ve okuması yasaktı demişsin. Yasak değildi yine uyduruyorsun, ayrıca kız çocukları da okutuluyordu medrese dediğimiz dini ilim ve bilimi beraber veren okullarda. Güya Cumhuriyetle beraber okur yazar olduk. Tek farkı neydi? Din ilmi verilmesi ve kız erkek ayrı olması. Bu yüzden moderncikler okuldan saymıyorlar. Nereye gözüm aydın? Modern toplum aldatmaya alışmış, ikinci kadın hakkını ne yapsın? Kendi eşleri dışında tüm kadınlar köle unuttun mu?
https://youtu.be/O5_62Tz6PZ0 Senin su kadının haline düşmeyecek olmanın tek sebebi, cumhuriyetin sağladığı kadın haklaridir. Egitim, çalışma hakları ve tek esliligi bitirmek için uygulanan politikalar. Ne mutlu ki Ataturkun kafir eli doğuya değmemiş ve oranın erkekleri kendini zina etmekten, kadınları da aldatilmaktan koruyabiliyorlar (!)
Medrese eğitimi eğitim değildir. Oradaki tek eğitim dini egitimdir, dini egitim ile ancak kocama nasıl itaatkar olunur onu öğrenirsin, kocana karşı nasıl hakkını savunacagini değil. Kadınların çalışma hakkı yoktur seriatta, senin müslüman olduğunu sanıyordum. Allahın ayetlerini inkar mi ediyorsun? Bana inanmıyorsan şeyhlerine tarikatlarina sor.
İzlemiyorum bile, adam adaleti sağlayamıyorsa bu dini germez. Adaleti sağlaması lazım. Yok kadını perişan etmek. Ona hoş sözler söylemek zorunda. Ha kadın kumadan rahatsız oluyorsa tamam gitsin gizli gizli zina etsin, tamam haklısın zina ettikleri kadınlar birer köle, hiç bir işe yaramaz şerefsizler ama bir tek evli kadınlar değerli olmalı, çünkü neden? Erkek onunla evli ya, onu atıp satamaz ama gizlice aldatabilir dayanamazsa, diğer kadın da çöp zaten onu da atar, eşi ise eş sonucunda olur ona kuma alırsa kadınlık onuru kırılır. Ne bencil bir toplum, ne aşağılık fikirler ya. Biz müslümanlar kafir kadını bile hor görmeyiz, bir erkekle illa zina edeceğim diyorsa gerçek müslüman erkek geberse yine zinaya girmez onunla evlenir ona sahip çıkar, kafir olsa bile ona hoş davranır, onu atamaz, zaten kendi gönlü var diye onu kullanamaz. Tutup bana kadına kim değer veriyor hangi din değer veriyor bunu tartışma.
Kadınların hediye olarak verildiği sistemden cikmisiz, sizin dediklerinize bak. Erkek aldatmayacak, aldatmaya meyilli ise bile en azından caydırıcılık olacak. Bunda caydırıcılık yok, erkek çok normalmis gibi karısının üzerine kuma getiriyor, sen ise geceleri yalnız basına uyurken karşı çıkmamak gerektiğini, yoksa sopa yiyeceğini hatirlatiyorsun kendine.
Cariyelik dediğin şey savaş esiri kadınlar. Normalde cariye bile olamaz savaşta esir olan kadınlar. Ama islam onları en azından hizmetçi yapıyor ve onlara zulmedilmesine izin vermiyor. Ve bu konuyu ayrıntılı ara. Cariye kadın çocuk doğurduğu anda özgürdür mesela, daha bir sürü durumda özgür oluyor. Ki özgür değilse bile atmıyorlar satmıyorlar, bir adamın cariyesi oluyor. Eğer ilişkiye girdi hamile kaldı artık cariyesi değil. Yoksa ne yapsın? Kadınlar aynı evde adamla. Adam bu. Sen daha kumayı nefsine yediremiyorken, bir adam aynı evde olduğu kadınlara karşı nasıl nefsini dizginlesin? İşte bu yüzden o savaş cariyeleri helal oluyor o adama, doğurdukları zaman (ki islamda çocuk aldırmak yok, yani bu durumda kadın hamile kalır birinden birinde) özgürler. Bu sadece örnek bir sürü güzel açıklaması var. Hatta islam bir sürü hataya köle azad etmeyi koymuş eğer kölesi varsa.
Ha sizin cariyeligi savunan zihniyetinizide biliyorum. "Onlar savaşta dul kalanlar, himayesine aliyorlar erkekler" bu kadinlar pazarlarda ciplak olarak satisa cikiyor, satiliyor ve nikah bile kiyilmiyor. Köle pazarlarını araştırdım biraz, en pahalı köleler çerkez kizlariymis, 5000 akçe kadar, sadece zenginler satın alabiliyor. En fakiri de mısırlı zenci kadınlar, sadece 30 akçe. Çok rağbet görmüyor olsa gerek.
İslamda kadına vurma yok, adalet var. Adaleti sağlamak var. Ve kadına resmen sahip çıkıyor ama gözlerin kör. Neyse ben bir şey demiyorum, sen böyle konuşuyorsun ya elbet Allah seni bununla imtihan eder bunun cezası ağır olur o zaman bakalım, aldatıldığında keşke ikinci eş alsaydı diye yalvarıp durursun Rabbime. Yüzün olursa tabii. Darbeyi kadınları GÜYA değerli gören erkeklerden yediğinde sözlerinin arkasında duramazsan sabret daha dur cehenneme azıcık sabrın kalsın :D :D
Bir ayet ya da hadis olsa gerek, tam hatırlamıyorum, şöyle der: "satmak istedigniz koleleriniz ile dışarı bosalmak sureti ile iliskiye girmekte sakınca yoktur" sen bu dini savunmayi birak.
@Avokadondurma Ayet der ki "kadınlarımız sözünüzü dinlemezse önce uyarın, sonra yataklarında yalnız bırakın (kendisi geceleri tek uyusun siz başka hanimlariniz ile birlikte olun) hala akillanmazlar ise dovun."
Sen ne beyinsiz bir şeysin ya? İslamda kadını kim açıyor? Siz çıplaklığı savunan şimdi kalkıp cariyeler çıplak diye yırtınıyorsunuz orası ayrı bir saçmalık, neyse ben konuya döneyim. Birileri kadını açıp saçıp satıyorsa bundan benim dinime ne? Benim dinim öyle bir şey emretmiyor. Yapan şerefsizlere git sor niye öyle yapıyorlar? Benim dinimle alakası yok. Senin gibi kafirler de nerede bir yanlış görse aman islam şöyle böyle. Al laik sistemi başına çal. Allah tecavüze uğrayanların hakkını laiklerin hepsinden öyle bir alacakki. Öyle bir azap verecekki size. Biz bunları diyor muyuz? Diyelim ama. Madem siz bizde olmayan şeyleri dahi söylüyorsunuz, biz siz kafirleri bile aşağılamaktan çekinip söylemediğimiz şeyleri söyleyelim.
@Avokadondurma encrypted-tbn0.gstatic.com/images dünya tecavüz indeksi. Kadınların çıplak satıldığı yer senin tam seriati uyguladığını söylediğin osmanlidir.
Islamda kölelik vardır, hatta kuran da bir ayet vardır "eğer maddi durumuz iyi değilse az kişiyle evlenin, daha kötüyse bir kişiyle, eğer evlenmeye hiç durumunuz yoksa elinizin altindakiler (cariyeler, seks köleleri) ile yetinin.
O ayet mi hadis mi bilmiyorum dediğin atmasyon şeyin kaynağını söyle. Kaynaksız gelme bana. Senin gibi kafirler her yerde hadis uyduruyor zaten. Ayette o dinlemeyen kadınlar zinaya yaklaşan kadınlar mesela, kadın evli ama başka adamla kırıtıyor. İşte adam burada evi dağıtmamak için uyarıyor, dinlemezse yatağını ayırıyor, yine dinlemiyor , hafifçe kaba etlerine vurabiliyor. Kadının, kocasının bazı güzel (tavsiye, emir) sözlerini dinleme zorunluluğu var, eğer yapmazsa boşanırlar, birbirlerinde memnun olamazlar çünkü. Boşanmıyorlar, boşanamazlar diyelim (türlü sebepler olur) ilk uyarıyor, sonra yataklarını ayırıyorlar, en son (ki bunu sahabeler uygulamamışlar, zorunda kalmak için kadın iflah olmaz biri olmalı zaten) kaba etlerine hafifçe vurmak
Bana kaynak at. Böyle belli belirsiz fotolar değil! Gayet yerinde bir ayet. Adam evlenemiyorsa genelevelerde mi gezecek? Kiminle zina edip etmediği bile belli olmayacak. Sonuçta sen de iyi biliyorsundur aklın varsa azıcık, erkeklerin bir ihtiyacı ilişkiye girmek, yemek içmek gibi. Tecavüz mü etsin evlenmeyip? Evlenemiyorsa cariyelerinden biriyle beraber oluyorki o kadınlar hamile olduğunda kimden olduğu da belli oluyor, kadınlar da özgür oluyor filan. Ya buna saçma derler, tecavüzler sizin yüzünüzden var. Allah acısını bir güzel inşallah çıkartır Cansel'in, Özgecan'ın.
@Avokadondurma Burayı tekrar tekrar oku: Ebu Said (Radiyallahu Anh) şöyle cevap verdi:
−Biz Mustalik oğulları savaşında Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile beraber yola çıktık. Neticede Arap esirlerden birçok kadın esir elde ettik. Kadınlara karşı arzumuz artmış bekarlık bize çok şiddetli olmuştu. Kadınlara yaklaşmak, bununla beraber azil hoşumuza gidiyor azil yapmak istiyorduk. Ancak Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) aramızda iken, ona sormadan nasıl azil yaparız dedik ve bu meseleyi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e sorduk.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
−‘Bu fiili yapmamanız üzerinize gerekli değildir! Yahut bunu yapmanızda üzerine bir beis yoktur. Kıyamet gününe kadar meydana gelecek her can muhakkak dünyaya gelecektir!’ buyurdu.”
Tamam da azil yapmak niye kötü? Adam hamile kalmasını istemiyor yani, bu kadar basit. Günümüzde evliler de öyle yapmıyor mu Allah Allah? Acayip olan ne?
O kadınlar esir, ve tecavüz edilmiyor. Müslüman esir kadınlara yapılan zulümler, işkenceler aşikar. Bu kadınlar esir alınıyor ama evli olmamanın tek farkı kadın evlenmek isteyince başkasıyla evlenebiliyor. Ki peygamberimiz esirlerinizi evlendirin diyor, evlenen esirler de köle olmaktan çıkarlar. Bu dünyanın neresinde var Allah aşkına? Bir köle alıp evlendirmek? Bir de evin hizmetini felan görüyor ki esir yani, işkence edilmiyor, hizmet görüyorlar sadece. Cariye olup müslüman olan cokk fazla kadın var. Cariyeyken islamın ne kadar hoşgörülü olduğunu anlayıp müslüman olan, araştırırsan göreceksin. Sana attığım sayfada da onlara davranış konusunda bir sürü şey yazıyor. Olayı kafanda ilişki deyip kestirip atıyorsun, attığım sayfayı oku. Okumamışsın belliki. İlişki konusunu uzun uzun işlemiş orada.
@Avokadondurma Tecavüz ediliyorlar, daha ne kadar açık olmalı? Git bir yeri işgal et, erkekleri kılıçtan geçir, kadınları kendine al, onlara zincir vur onlara iş yaptır onlar ile cima et, sonra kalk gel bu normaldir bu zulüm değildir bu tecavüz değildir de.
Benim üzerime bir eşi daha olacağına gizlice aldatmasına ( bu da demektirki baska bir kadını kullanıp atmasına, sahip çıkmamasına) razıyım diyen birinin islamda karşıdaki esire şeytan gibi olsa dahi 'bakılması, zulmemedilmesi, evlendirebiliyorsa evlendirilmesi' olayına bu kadar kadın haklarını savunuyormuş gibi karşı çıkması da ayrı bir şey :D
Yorumları tekrar oku ve tam olarak ne demişsin gör. Ayrıca sözünün eri ol. Evet ben dedim üzerime eğer illa birisiyle birlikte olmak istiyorsa kadın alabilir, ama beni eskisi kadar mutlu edemezse boşanırım bu kadar net ve basit. Ki bu durum her iki tarafın da namusunu korur. Gayet de normal bir durum.
Ben tesettürlü biri olarak şu yorumu yapabilirim ki, benim ailem tamamı ile açık olup ben tesettürlü olabilirim veya bir başka arkadaşım tamamı ile muhafazakar bir aileden gelip bırak kapanmayı ateist oldu. şimdi bunların da hangi soydan geldiğinin ne önemi var, o zamanki şartlar, durumlar, inanış biçimleri, toplum, ortam, siyasi görüşler şunlar bunlar her şey etkileyebilir ve onların kararıdır.
Osmanlı hanedanı gerici değildi ki... başımıza oranla bin kat tercih edilebilecek aile bu. Hanedan üyeleri 3 4 dil konuşur; piyano, keman, ud, kanun çalar; vals yapar, resim çizer, batı klasiklerini okur, felsefeyi takip eder; yeni gelişmeleri takip eder.
Ben severim Osmalı hanedanını ve rica ederim gözü kapalı bilinçsiz savunucuları ile karıştırmayınız.
4
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle katılıyorum, ama bu neo-osmanlicilar insanı osmanlidan nefret ettiriyorlar.
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
18
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şeriatla, krallıkla yönetilen İslam ülkelerine baktığımızda kralların, prenslerin eşleri, kardeşleri hep açık giyer. Bu hep böyle olmuştur. İslam fukaraya, garibana geçerli. Zenginler bu örtünme olayından muaf tutulur
Hayır, onlar islama uymuyor. Niçin yapılan hataları şeriate atıyorsunuz? O zaman laikliğe de laf atalım. Osmanlı'da tecavüzler yoktu, şimdi aldı başını gidiyor
@Avokadondurma Ne kanitlayacam. Kaynak, kanit orda, Osmanli'da tecavuz olmuyordu diyene kadar ac iki kitap oku. Ama Kadir Misiroglu turevleri sayilmaz. Zaten onlar dolduruyor aklinizj boyle sacmaliklarla.
@Ragnar_Lodbrok Ben gayet kabul ediyorum içtiklerini. Olan şeylerle gel böyle. Olmayan, abuk subuk iddialarla değil. İngilizcem de var. At makaleyi, sağlam kaynak olsun okuyayım. Gerekirse bul, bulamıyorsan da konuşma.
Osmanlı'da tecavüz, sapkınlık yok demek istiyorsunu sanırım. O zaman şu kısa alıntıyı buyrun okuyun. Orhan Gazi zamanında (1326-1359) Osmanlılara esir düşen Bizans’ın Selanik Başpiskoposu Gregory Palamas, Osmanlı’da sapkınlığın çok yaygın olduğunu, özellikle Hristiyan esirlere yönelik TACİZLERİN çok olduğunu yazar hatıratında. ‘Oğlancılığın’, I. Bayezid döneminde başladığını kabul eden kaynaklar ise suçu Bayezid’in karılarından Sırp asıllı Olivera Despina’ya atarlar. Güya bu gavur hatunun kocası için bulduğu Hıristiyan oğlanlarla başlamıştır eşcinselliğin Osmanlı’da kurumsallaşması ve saraydaki ‘iç oğlanları’ örgütlenmesinin nüvesini bu oğlanlar oluşturmuştur…
Yazının devamı için: t24.com.tr/.../osmanlida-escinsellik-elinde-tesbih-evinde-oglan-dudaginda-dua,243678 adlı siteyi ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı masum, sütten çıkmış ak kaşık değildi. tecavüze karşı uygulanan cezalar da fakir kesin üzerinde gerçekleştiriliyordu. Artık kabul edin bunu. Osmanlı'yı Tanrı'nın krallığı olarak görmekten vazgeçin.
@andezittt İçindeki kaynaklara da bakacağım. Ayrıca kaynaklar hep Mahmut Paşa'ya ne olduğuyla ilgili kısımlarda geçiyor, aleni olarak sağlam bir kaynak bunu doğrulamadığı takdirde iftira kabul edeceğim. İslamda kanıtlanamayan suç işlenmemiştir. Suçlanan kişi açıklığa kavuşturmak zorunda değil, karşıdakinin kanıtlaması lazım.
Osmanlı'yı tanrının krallığı olarak görmüyoruz, o zamanki toplum huzurunu istiyoruz, tecavüzler dursun, artık adalet olsun ülkede. Her gün cinayet, tecavüz. Osmanlı'dan ne kadar uzaklaşırsak o kadar batıyoruz. Osmanlı'da kusur yoktu demiyoruz. Var ama insan toplumunda 0 hata olabilir mi? Hatasız kul olmaz, hatalar olur elbet. Ama önemli olan ne kadar az olduğu ve bu hataların başka insanlara zarar vermemesi. Şu ikinci attığını da araştırıp sana yarına kadar cevap vereceğim bu arada. Sağlam bir kaynak olmadıkça hepsini sıfır kabul ediyorum. Ben biriyle tartışırken tamamen sahih kabul edilen hadisler dışındakileri söylemiyorum mesela
@Avokadondurma ben daha padişahı konuştursam yalan diyeceksin boşver sen osmanlıyı kusursuz gör hiç kusur yok devlet tıkır tıkır işliyor haklısın :) cariye peşinde koşarken ölen padişahlar alkol içen padişahlar Genç Osman tahtan nasıl indirildi napıldı. Osmanlı da escınsellık falan bir araştır derim. Kimse kusursuz değildir ayrıca kimsenin cınsel hayatı da beni ilgilendirmez ama sen kalkıp osmanlı kusursuzdu osmanlı mükemmeldi dersen ben buna karşı. olurum kimse kusursuz değildir herkesin bir hatası yaptığı yanlış vardır :) iyi günler ha osmanlı düşmanı değilim osmanlıyı çok severim Abdülhamid ayrıca severim ama senin gibilere karşıyım kusursuz görmem.
@andezittt ben kusursuz demedimk zaten. Mesela osmanlı padişahları içki içiyor dediniz kabul ettim büyük eksiklik dedim. Lütfen Osmanlıyı savundugum kısımlara bakın, savunma nedenime bakın. Ben kusuruzluk iddia etmiyorumki
@Avokadondurma Tecavuz, aclik, fakirlik, kitlik bunlar Osmanli'da da vardi. Halk inim inim inliyordu vergilerden. Siz daha mi huzurluydular saniyorsunuz.
Osmanli kendisi batmisti zaten, bitti gitti hala ozeniyorsunuz.
@Ragnar_Lodbrok Öncelikle ben Osmanlının son yüzyılını şerî bir toplum olarak görmüyorum, öyle de değil zaten. Sadaka kutuları vardı, fakirliğin önüne gecmek icin türlü türlü faaliyetler vardı. İslamda zekat var, insanların çoğu zekar veriyordu, senin bu bahsettiğin zamanlar herkesin savaş zamanları, devletin durumunun kötü olduğu zamanlar. Bunun dinle bir ilgisi yokki. İnsanlarda para olduğu zamanlarda herkes birbirine yardım ederdi, ya da fakir bir insan devletten para talep edebilirdi. Devlette para yoksa ne yapsın, çalsın mı? Yoksa veremez, halk da fakir kalır. Bu gayet normal. Osmanlı toplumu (son yüzyılı saymıyorum) elinden geldiğince kimseyi aç bırakmamaya çalışmıştır. Ben Osmanlı toplumunun ahlakını seviyorum, şeriati kabul etmelerini seviyorum, şeriat kurallarını seviyorum. Bir devlette en huzur verici şeyler bunlardır. Osmanlının zengin olduğunu iddia etmiyorum
@Ragnar_Lodbrok Beynin çalışmıyor galiba? Yazımda ne dedim? Devlette yoksa millete ne verecek dedim değil mi? Osmanlının ferah dönemleri de kıtlık zamanları da elbet oldu. Biz cennetten bahsetmiyoruz. Dünyadan bahsediyoruz. Bir ülkeden bahsediyoruz. Mükemmel diyen kim? Ayrıca dikkat çekeyim elinden geldiğince dedim. Sadaka kutuları en en en basit örneklerden bir tanesiyken bile hic bir toplumda yok böyle güzel uygulama
@Ragnar_Lodbrok Sacma sapan konusma. Neye dayanarak insanların birbirine yardım etmediğini söylüyorsun? Ben gözle görülür bir kanıt sunuyorum, ki bütün tarihçiler de bu sadaka kutularının boşalmadığını söylüyorlar. Kafandan osmanlıyı yerden yere vurup duruyorsun. Bana kanıtla gel, ve bana Osmanlıda ahlaksızlıklarla gel, insanlar açmış bla bla. Açsa aç. Ahlaklı olsun ac olsun. Şimdi al sana obez sayısı günden güne artan ama ahlaksızlıgın haddi hesabı olmayan bir ülke Türkiye Cumhuriyeti. Hangisinde huzur fazladır? Bolluk ahlaktan daha çok huzur verir diyorsan seninle tartısmıyorum bile
@Ragnar_Lodbrok seninle tartışmıyorum, Allah senin gibilerin şerrinden korusun. Ha bu arada ben aç olsun ahlaklı olmasın demedim, düzgün oku. Aç olsun ama ahlaklı olsun dedim. Boğazın namusundan öteyse konuşacak bir şey yok. Bir devletin her duyduğun kötü özelliğine (onu da tam bilmeden) itibar edip, iyi özellikleri türlü kaynaklarda geçerken inkar etmen de seni kimsenin inandıramayacağını gösterir. Ve kusura bakma, bana bu şekilde konuşuldukça inandıklarımdan şaşmam. Tartısmaya daha fazla girmiyorum
@Avokadondurma Iyi ozellik? Ben sana iyi ozellik sayayim, inanclara karismamasi, kulturel asimilasyon uygulamamasi, ordunun siradisi bir disipline sahip olmasi, kozmopolit bolgeleri dengeli idare etmesi, siki hariciyecilik, en kotu zamanlarinda bile muthis adam yetistirme kabiliyeti vs. vs.
Ben Osmanli'yi haksiz yere yermiyorum, kimse ac degildi, insanlar birbirine yardim ediyordu, ahlakliydilar gibi sacma seylerin yanlis oldugunu belirtiyorum.
Osmanli'yi gunumuze bir alternatif sanmayin. Degil.
@Ragnar_Lodbrok Osmanlı günümüze tabiiki alternatif değil, bu topluma osmanlının kuralları gelemez, gelmemeli, şeriat pat diye gelecek bir sistem değil, ahlak hemen oturacak bir şey değil. Bu ülkenin insanları 100e yakın yıldır zinayı normal karşılar oldu, yeni doğan çocuğa da böyle öğretmeye başladılar. Tutup böyle büyümüş bir çocuğu zina yaptı diye cezalandıramazsın, zulümdür, fasıkçadır. Bu çocuğa niye ahlak lazım önce onu öğretmeli, ahlaksızlık sonucunda ne olduğunu bilmeli o çocuk. İşte koskoca bir nesli bir anda değiştiremezsin, yıllar alır, belki yüz yıl alır. Ben müslümanım, senin inancını bilemem. Müslüman değilsen zaten dediğim hiç bir şeyi kabul etmemen de normal. Şeriati araştır, ben Osmanlıyı ahlaklı diye seviyorum diyelim, ve diyelimki öyle değil her şey yalan. Ama benim sevme nedenime bak. Ben şeriati seviyorum, ahlaklı, zinanın yasak olduğu bir toplumda yaşamak isterdim. Osmanlının öyle olduğuna inanıyorum ve buyüzden seviyorum. Mükemmel değildi ama ahlak vardı.
@Avokadondurma bir şeyi merak ettim. Hani zinanın yasak olduğu toplumda yaşamak isterim demişsiniz ya? Hangi zina bu? Aldatmak mı, yoksa evlilik dışı olan her ilişki mi? Eğer ikincisi dersek, bu iki insanın iradesine müdahele olmaz mı? Özellikle soruyorum zira ben 4 yıldır erkek arkadaşımla yaşarım. Mesela size ne zararımız olabilir? Direkt sadakati övmek, insan olma bilincini ve ahlakını aşılamak daha mantıklı olmaz mı?
@Avokadondurma Şeriat sapıkça bir arap yaşamıdır. Arap ülkelerini görüyorsun, sorsan 'Onlar şeriatı uygulamadı, Osmanlı'ya bak' diyeceksin, araplardaki işte şeriat. Osmanlı şeriatın hükümlerini pek uygulamazdı.
Çünkü kurmaya çalıştığı devlet düzenine uymuyordu şeriat.
bir de bişey soracam, ahlaktan anladığınız tek şey cinsellik mi? Osmanlı'da rüşvet, yiyicilik, rantçılık gırlaydı, bunlar ahlaksızlık değil mi?
Venedik balyozlarından biri 'Padişah dışında herkes, paşalar dahil avantacı, inanılmaz biçimde bahşiş beklentileri var' diye yazmış zamanında.
Size ne kimin kimi miktiğinden? Niye geriyor ki sizi insanların cinsel hayatı?
@SanalProfil Tabiiki her insan hatalarında ya da yaptıklarında özgürdür. Ancak bu hataları, yaptıkları topluma zarar vermiyorsa. Ben size zinanın toplumda yarattığı etkiden bahsetmek istiyorum. Zinanın çok normal karşılandığı bir toplum düşünelim. 1. Evliliklerin anlamı kalmaz. Niçin? Çünkü evliliğin manası 'ben bu evlendiğim kişi dışında kimseyle cinsel temasta bulunmayacağım, çocuğum olursa bu şahıstan olacaktır, ailemi bu kişiyle kuracağım' demektir. Evlenme amacını iyi bilen bir insan evliyken eşini aldatmaz mesela. Erkekler bildiğimiz gibi cinsel isteği fazla olarak yaratılmışlardır, yemek içmek gibi bir ihtiyaçtır bu onlar için. Eğer zina normal karşılanırsa erkekler evlenip bir ömür bir aileyi ayakta tutabilmeye çabalamayacak, zaten normal karşıladıkları zinaya yönelecekler ve böylece kimle yatıp kalktıkları belli olmayacaktır. Toplumda gitgide aile kavramı çökecektir.
Ve erkekler bir kadına bağlı kalmak istemeyecekler, hamile kalan kadınlara sahip çıkmak onlar için zorlaşacak, zina yaptıkları kadınların hamilelikleriyle ilgilenmeyeceklerdir. Böylece kadınlar daha çok kürtaj yapmaya başlayacaklar, artık zina oyun haline gelecek, insanlar her fırsatta bu normal karşıladıkları eylemi yapacak, belki de artık toplum önünde dahi yapılmaya başlanacaktır. İşte toplum böylece kim kimle yatıyor, kim kimin çocuğu bilinmez bir hal alacaktır. İşte bu yüzden evlilikler zamanla azalacak, evlenenler de çok geçmeden sabredemeyip ayrılacaklar, tekrar eskisi gibi başkalarıyla yatıp kalkmaya başlayacaklardır. Benim inancıma göre; erkek evli olduğu kadınla cinsel ihtiyacını giderdiği kadar ona sahip çıkmak, ona bakmak zorundadır. Her mükafatın bir bedeli muhakkak var. İşte evlilik böyle bir şey.
Kadın eşini bu konuda tatmin ederken onun kendisine güzel davranması, koruyup kollaması, ona bakması gibi yaratılıştan ihtiyaç duyduğu kendini sadece bir erkeğe ait hissetme duygularını da tadacaktır. Zina çoğalınca erkekler bir bayanın nazlanmasıyla, korunmasıyla, bakılmasıyla ilgilemek yerine kolay olan yolu tercih ederek zina edip evlenmemeye başvuracaklardır. 2. Kürtaj olmazsa soy bozulması yaşanacaktır. Zina sonucu doğan çocukların artık babaları biliniyor tamam ama çok büyük bir toplumun mesela bir ülkenin zina yaptığını düşünürsek aynı babanın çocuklarının evlenme ihtimali olacaktır. Bu ihtimal çok küçük dahi olsa korkunç bir şeydir. Zina arttıkça bu ihtimal artacaktır buna da dikkat çekmek istiyorum. Tamam sonuç olarak kürtaj var diyelim. Kürtaj bir bebeği öldürmek, normal bir şey mi? Benim dinime göre Allah'ın izni olmadan Allah'ın vediği canı kimse alamaz. Bir bebek annesinin ya da babasının oyuncağı değildir, anne ve babaya emanettir.
3. Kadına verilen değer çok çok azalacaktır. Ki günümüzde de kadına değer verilmemesinden şikayetimiz zinaların artma sebebidir. Erkeklerin cinsel oyuncak olarak kullanıp attıkları bir sürü kız çocuğu, bir sürü bayan var. Zina yasaklanırsa insanlar bunu yapmaya korkacaklar zamanla toplumda zina varsa bile azala azala zina anormal olarak karşılanmaya başlanacak ve toplumun ahlaklı olması beraberinde gelecektir. İslama göre kadın değerlidir, eğer beraber olmak istiyorsan onunla evlenecek ve bir ömür ona bakacaksın, nazını da çekeceksin, ilgi de göstereceksin. Sahabe hanımları eşlerine durduk yere bağırıp çağırdıklarında dahi ağızlarını açmamışlardır. Hz. Ömer'in yapısı çok sert olduğu halde ağzını açıp eşine tek kelime etmemiştir. Çünkü kadın mal değil, hayvan değil. O sana kendinden ödün verip hizmet ediyorsa, cinsel ihtiyacını karşılıyorsa ona ilgide ve saygıda kusur edemezsin.
Hiç bir kadın ama hiç bir kadın (bak ben müslümanım) kafir olsa dahi, hatta en ahlaksız insan da olsa zina edilip atılamaz. Zina edilip ortada bırakılıp atılamaz, tecavüz edilemez. O kadın çünkü. Ama ne yazıkki öyle bir hale geldikki her geçen gün -namusunu koruyan kadınlara bile tecavüzler artıyor, erkekler gün geçtikçe azıtıyor, bir gün birinin sevgilisi, bir gün birinin şoförü derken tecavüzcüler artıyor. Sebebi tamamen zinanın normal karşılanması. Çünkü bu tecavüzcüler zinayı normal karşılamasa, inancı tam olsa bir kadına kesinlikle böyle bir şey yapmazlar. Zinayı normal karşıladıkları zaman amaan ne olacak sanki kafasıyla farkında olarak ya da olmayarak bir çok kadının en değer verdiği-vermesi gereken şeyi; gururunu, onurunu, namusunu zedeliyorlar. Toplumda kimse zinaya normal bakmasa evlilikler mutlu, tecavüzle sıfır bir hayat süreriz. İşte bu yüzden zina başından yok edilmeli, yasaklanmalı diyorum :) Kadınlar size Allah'ın emanetidir. Hz. Muhammed (s. a. v) <3 :)
@Ragnar_Lodbrok Tabiiki ahlaksızlık sadece cinsel olmaz, ama cinsel ahlaksızlık insanı yoldan iyice çıkarır. Bak Osmanlı'da yapılan hatalar olabilir, ya da kötü insanlar, ama genel olarak güzel bir toplum. Niye sürekli bana kötü özelliklerini söylüyorsun? Koskocaman devlet, muhakkak ahlak bozukluğu olan insanlar olacaktır. Kusursuz devlet olmaz zaten. Ben Osmanlı'nın her yanlışını savunmuyorum, güzel özellikleri çok. Kötü özelliklerini tasvip etmiyorum ama güzel özelliklerini seviyorum. Ben şeriati seven biri olarak şeriate uydukları her kurallarını seviyorum. Ve şu anki Türkiyeye oranla Osmanlı daha ahlaklı, daha dindar bir toplum. Bunu sen de biliyorsun. İşte tek demeye çalıştığım bu. Habire şu vardı bu vardı. Vardı ya da yoktu. Varsa, olmuşsa islamda zaten bu dediklerin yok, Osmanlı yanlış yapmış. Ama yok ise ben Osmanlıyı seviyorum. Okuduğum sağlam kaynaklara göre Osmanlı bir müslümanın yaşaması için güzel bir ülkeydi. Bu özellik bile sevmem için yeterli şu an
@Avokadondurma Yoo, kime göre neye göre, son halife nü tablolar çizen bir adamdı. Toplum daha ahlaklıymış, bu toplumun iliklerine işlemiş bir ahlaksızlık var ve Osmanlı'nın çok eski zamanlarına dayalı bunun kökü.
Sana diyorum ki, Osmanlı şeriatı uygulamaz, şeriata ters işleri kendi kafasına göre düzenlerdi, salt şeriatla yönetilen bir ülke hiçbir zaman olmadı, hele ilk zamanlarında şeriatın hemen hemen hiç hükmü yoktu türk töreleriyle yönetilirdi, sen hala 'Ben şeriatı seviyorum' falan diyorsun.
Türk milleti de hiçbir zaman pek öyle muhafazakar sünni dindarı olmamıştır. Osmanlı hiçbir zaman safii araplaşmış bir halk istemezdi.
@Ragnar_Lodbrok Hai her dediğiniz olsun, Osmanlı kötü olsun. Ama ben şeriati seviyorum. Uygulanmıyor ya da uygulanmamış bile olsa. Artık bana habire laf atmayı bırakın.
@Avokadondurma arkadaşım şeriatla ilgili bize bilgi verirmisin, ve hangi ayette var onuda bilelim , zengin fakir ayrımı nasıl cereyan ediyor onlarıda izah et. bizahmet, teşekkür ederim şimdiden
Kanuni'nin bizzat paşaların maiyetlerinin falan taşrada ahalinin evinde kalıp rızkını yiyip, kadınlarının ırzına falan geçmesinden ötürü gelen şikayetlerin çok artmasına karşı yazdığı adaletnameler gırladır.
Ki buna benzer bir sürü adaletname vardır.
bir bok bildikleri yok tarih konusunda. Beni en çok bu hiçbirşey bilmeyen, saçma sapan konuşup bir de ezbere saçmalayan özgüvenli halleri delirtiyor.
Ataturk onlari hani ulkeden kovmustu ya bir daha saltanatla yonetilen ulke kurmasinlar diye iste onlarda avrupaya gitti. Avrupa ulkesindede muslumanlik, hristiyanliga gore azinlikta oldugu bir etkilenme olmus olabilir. Ama dinini degistirmemislerdir bence. Ve seriat kaldirildigi icin kadinlar ister acik olur ister kapali olur, tercihe kalmis. onlarda acikligi secmisse bizi ilgilendirmez bence. Ve baska bir etkilenme sebebi ise modernlesmedir. Kilik kiyafet degisimi oldu.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu insanlar yönetecekti ülkeyi eğer osmanlı devam etseydi, şeyhlerin imamların değil.
Bir de kendinin Osmanlı soyundan geldiğini iddia edenler var. Osmanlı olmak sanki kanla değil zihniyetle alakalı. Onlarda çağa ayak uydurmuş. Hem Osmanlı padişahlarından bazıları yeniliğe açıktı.2. Mahmut, Abdülhamit Han. Olabilir.
yeni çağ belası onlarıda sarmış ne diyelim aşırı osmanlıyım ama bunların hiçbiriyle işim olmaz sadece biri hariç abdulhamithanın 3 nesil torunu kayıhan osmanoğlu bu adam dikkat
Avokado hanım yazdıklarınız dikkatimi çekti. Müsait olursanız bir ara sizinle konuşmak isterim. Baştan söylemek gerekirse inançlı biri değilim fakat buna rağmen kendinizi açıklamanız dikkat çekici geldi. Teşekkürler.
Aaa size mesaj gonderilmiyormus. Dilerseniz siz yazabilirsiniz. Dilerseniz buradan da sorabilirim. Inançlı değilim fakat şeriat hükümlerini açıklarken en azından bu konuda okumuş bir müslüman olmanız dikkatimi çeken. Yani bir alime sormaliyiz deyip işin içinden sıyrılmadınız, bilmiyorum diye kıvırmadınız. Eh dininiz konusunda bilgi sahibi olduğunuza göre şeriatı samimiyeti ile istediğini iddia edenlerin düşüncelerini anlayabilirim diye düşündüm.
Tesettür bir tercih meselesi. Giyene de giymeyenler karışmak, karşılaştırmak hoş değil. Bu Osmanlı'da olabilir bilmem hangi ülkenin kral veya şah eşıde olabilir. Sonuç ta herkes kendisinden sorumlu kendi hesabını kendi verecek
biz millet olarak birilerini sevdik mi toz kondurmayız sevmedikmide bir doğrularını kabul etmeyiz bende osmanlı hayranıyım ama bu osmanlının mükemmel olacağı anlamına gelmez resimlerde şaşırtmadı beni açıkçası
En İyi Cevaplar