Evliliğin güzel gidiyorsa neden bekarları kıskanasın? Sanırım ilk zamanlar zaten birbirini daha yakından tanımayla, alışma, kavgalar, tartışmalar derken yıpratıyorlar çiftler birbirlerini. Şöyle bi üç sene sonunda ya alışmış oluyorlar artık birbirlerine ya da yapamayacaklarını anlayıp, boşanıyorlar. Yani hafta demeyelimde, bir kaç sene diyelim
İmzayı attıkları an özgürlüğünün belli noktalarda kısıtlanacağını anladıkları an derim ilginç ama öyle bana kalırsa.. Mesela ben evlilere hiç haset etmiyorum. İmrendiğim noktalar oluyordur ancak haset etmem mesela. Onların da bize imrenmesini isterim. Haset kötü bir duygu uzaklaştırmak lazım. 🌸
Şey bence; evliliğin gidişatına bağlı bir durumdur bu. Evlilik çok monoton ve heyecansızsa ve de özgürlük kısıtlanıyorsa bekarlık hayatına özlem arta bilir. Durum tam tersi eğlenceli, özgürlük varsa özlem duyulmaz hatta akla bekarlık bile gelmez. Düşüncem bu.
Bekar olduğum için evlileri hiç bir zaman kıskanmadığım gibi evli olsam da bekarlari hiçbir zaman kiskanmam. Bu durum varsa eğer o ilişkide sıkıntı vardır demektir. Böyle kıskançlık durumları saçmalık geliyor.
O kişinin yasadiklarina bağlı ve eşine mesela eşi o saygı duyorsa o zaman hiç bir arkadaşı kıskanmaz veya onun ile güzel zaman geciriyorsa daha çok evlendiği için mutlu olur
Yok ya ben inanmıyom ona. Hep diyorlar bekarlık en güzeli şimdiki aklım olsa evlenir miydim falan kuruntu hepsi. Bekarlık isteyen boşanır bekar olur çok zor bişe değil
20 yıllık evliyim, bekarlara kıskançlık duymadım. evli olmayı seviyorum.. haa eşim az önce kalbimi kırmış olabilir bak bu halde de aynı şekilde düşünüyorum. çok gerildi demek... saçma sapan kızdı..
İnsanın kiminle evlendiği çok önemli. Eğer iyice tanınmış ise anlayış varsa gereksşz kıskançlık kısıtlama yoksa evli olanın bekarlığa özeneceğini sanmam. Düzenli bir hayat bence daha iyi.
Gerçekten severek evlenildi ise ve bu sevgi lokomotifi yuvayı taşıyor ise hiç bir zaman. Evlenmiş olmak için böyle bir adım atıldı ise 1 haftadan sonra başlıyor.
Bence bu kişiye göre değişir. Karakteri ve evlilikten önceki hayat tarzı nasılsa bunun sonucuna göre şekillenir beklentiler de. Eşlerin birbirine olan tutumları da önemli tabii.
Yo benim arkadas cevrem illa evlenmem icin destek olmaya calisiyor. Mutlu evliligi olanlar ve neden evlendigini idrak edenler bekarliga ozenmezler. En azindan benim cevremde yok.