Boy kompleksi oluştu. Özgüvenimi kaybettim?

• Boyum 1.74-175 civarı. Gerek bu sitede gerekse internet ortamında 1.80 altı erkeklerle ilgili yorumları okuduğumda özgüvenimi aşırı derecede kaybettim ve boyumu takıntı haline getirdim. Genetik olarak fazla uzun boylu bir aileden gelmiyorum. Aslında akraba çevremde boyumdan ötürü fazla yadırganmıyorum. Hatta bana uzun boylusun diyenler bile oluyor. Ancak bugüne kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Bunun sebebinin kompleksimden ayrı olarak aşırı çekingenliğimden, red yeme korkumdan, özgüvensizliğimden ve aşırı asosyal olup kendimi sadece derslerime ve işlerime vermekten kaynaklandığını düşünüyorum. Ancak sosyal medyada 1.80 altı erkekler hakkında yazılanları okuduğumda 1.80 den kısa olduğum için özgüvenimi aşırı derecede kaybettim, psikolojim aşırı derecede bozuldu ve boyumu takıntı haline getirdim. Hatta bu takıntı öyle bir boyuta geldiki boyumu uzatmak için uğraşmaya başladım ve sene başında boyum 1.71 iken şimdi 1.75 oldu. Aslında çevremde ve yolda kendimden daha kısa olduğu halde kız arkadaşı olan bir sürü erkek görüyorum. Ancak sosyal medyada okuduklarım ve bunun üzerine uzun erkeklerinde yanında kız arkadaşı olduğunu görmek beni bir an olsun umutsuzluğa ve boyumdan ötürü hiç kız arkadaşım olmayacakmış korkusuna ister istemez düşürüyor. Fazla çirkin ve tipsiz olduğumu düşünmüyorum. Ancak çokta yakışıklı olduğumu söyleyemem. Zira kendini beğenmiş bir insan değilim. Kızlara karşı aşırı seçici birisi değilim. Yani güzel olsun manken gibi olsun derdinde değilim ama bir hayat arkadaşım olsun isterim. Fakat boyumu fena halde takıntı haline getirdim. Bana ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Boy kompleksi oluştu. Özgüvenimi kaybettim?