kızlar için “evde kalmış” yakıştırmasını çok kolay yapıyor ya bizim millet (daha çok erkekler). Neyse, aynı şekilde Erkeklerin evde kalmak gibi bir korkusu yok mu? Evde kalmış erkek olur mu? 🙄 😅😅 𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬 #sosyetic 🎈
Açıkçası işte evde kalmaktan korkmuyorum 31 yaşındayım çevremde evlenen insanları ya da evlenme döneminde olan insanları gördükten sonra bence evliliğin o kadar da gerekli bir şey olduğunu düşünmemek gerekiyor Evet evlilik güzel bir şeydir bunu kabul ediyorum ama sadece fizyolojik ihtiyaçlardan kaynaklı olarak insanların çoğu evlilik yapıyor, Üstelik insanlar kavun karpuz değil bir yerlerini koklayarak nasıl bir karaktere sahip olduklarını göreceksiniz evleniyorsunuz daha sonrasında evlendiğiniz insanın öyle yüzlerini görüyorsunuz ki insan evlendiğini bin pişman oluyor şahsen benim yakın çevremde abim evlendi çok mutlu bir evliliği yok hatta biz görüşmüyoruz şu anda onların yüzünden evlilikten iyice soğudum diyebilirim yani
Evde kalmak, kız kurusu veya diğer kötü sözler kadınların bir birine söyledi şeyler bence ;)) evde kalma olayı sadece evlilik olayı değil. Bir kadın anne olduysa ve eşi öldüyse kimse ona evde kaldı demez, veya evlenmemiş bile olsa çocuk sahibi olup çocuğu ile birlikte yaşıyorsa gene evde kalmış denmez. Yani olay tamamen çocuk sahibi olmak :)) boş beleş kızlara evde kalmış, kız kurusu vs vs diyorlar. Yaş geçtikçe anne olma ihtimali azalıyor oysa erkeklerde öyle bir şey yok. Özellikle olgun erkek çok daha fazla rağbet görüyor çünkü maddi olarak durumu daha iyileşiyor. Yani boş yere kadın dura dura hiç olur erkek ise koç olur demiyorlar. Bence bu söz her şeyi anlatıyor.
Emin ol bu klişe sadece kadınlara has bir klişe değil. Özellikle benim yaşıma geldiğin zaman insanlar çok sorguluyorlar özellikle aile ve akraba kişileri. Neden evlenmiyorsun, ne zaman evleneceksin gibi bir sürü soru ile karşılaşıyorsun.
Birçok insan arkandam evde kaldı diye söylüyorlar. Evlenip çoluk çocuğa karışanları da görüyorum. Evlenip balayına gideceğimi bekar kalıp alayına giderim diyorum ben de. 🙄
Bence biz kadınlar kadar erkeklerin korktuğunu düşünmüyorum mesela ben evlenmek istemiyorum istersem 30 dan sonra da evlenmem ama insanların ağzından kurtulamıyorsun kız seni de alan olmadı evde kaldın gibi gibi klasik cümlelerden kaçmak için ben evlenenleri de görüyorum
O biraz hormonal durumdan da olabilir. Kadınların bi doğurma yaşı tribi var, o zamana yaklaşınca doğurmam lazım tribine girip evlenme meraklısı oluyorlar biraz. Erkek için aynı şey söz konusu değil. Ben de aile kurmak çocuk yapmak istiyorum da bunun için kendimi veya hayatıma giren insanları kasmıyorum
Yani korku demeyelim de, evet insan evde kalmak istemez. Ama sanırım ben kaldım 😀 yani korkmuyorum sadece nasip değilmiş demekki diye kendimi avutuyorum. Evet insan bir şekilde evlenir. Ancak amaç sadece evlenmiş olmak için evlenmek olmamalı. Bütün hislerimi doruklarıma kadar yaşayacak bir insanla evlenmeli. Yoksa bekarlıkla da gidiyor hayat :)
Black Pill öğretisine gönülden bağlı bir erkek olarak evde kalmış birisi olarak nitelenirsem "Zaten öyleyim ki" der güler geçerim. 😊 Benden uzun benden kaslı benden zengin ve benden yakışıklı milyarlarca erkek varken benim sevilmemem gayet doğal. 😊 Önemli olan benim sevip sevilmekten bağımsız yaşama umudumu koruyabilmemdir. Onu da başarabiliyorum çok şükür. 😊
Bir erkek olarak, evde kalmaktan korkmuyorum. Arkadaşım 25 yasindayken, evlenmis cocuklu biriyle evlendi, ben 50 yaşına gelirim yine boşanmış vocuklu birini bulur evlenirim, evlenmenin yaşı yok , evlenmek istedikten sonra 50 yaşında da evlenir insan.
Yo niye korkayım ki? Etrafta bu kadar k. sar, kendini bilmez, badboy seven kız varken benim için en güzeli evliliği ertelemektir.
Kafası çalışan kadın lazım bana. Sevgi nedir? Özgüven nedir? Olgunluk nedir bunları bilen kadını bulursam evleneceğim ama maalesef karşıma çıkan tüm kızlar hayat amacı olmayan, badboy seven, tek hayali böyle saçma adamlardan bir iltifat duymak olan kızlar.
Erkeklerde evde kalmaktan korkuyor ama kuyrugu dik tutuyorlar. Kuzenim 32 yasinda bu sene tutturdu pismanim keske evlenseydim keske erkek baba olsaydim, bu kadar beklemeseydim, yaslandim diye adamin 3 senelik sevgilisi var onunla evlenmeyi dusunmuyor. Ailemize uygun degilmis 🙄 ben kizi cok seviyorum asiri tatlis minnos biri. Erkekleri anlamak zor.
Bende bunu anlamıyorum yani neden böyle bir algı var yani her iki cins içinde geçerli neden kötü bir şey gibi lanse ediliyor bu durum. İnsan mutlu olmak için bir insan ile hayatını birleştirmek istemeli çok sığ bir bakış açısı bu toplumun insanlara enjekte ettiği
Korku elbette var ama Hayırlısını istediğim için allahtan sorun yok her şeyin hayırlısı beni yaradan yediren içiren sonsuz nimet ve rızık Rabbim elbette diğer yarımı da yarattı ve bir yerlerde vakti ve saatini bekliyor Evlenince kesin pişman olucam ama 😂 Onlarda bu hayatın tuzu biberi
Yoo korkmuyorum, evlenmeyi de düşünmüyorum. Hiç öyle dertlerim yok çok şükür..
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Uzun yıllar evlenmek için çabaladım ama kimse yardımcı olmadı param oldu birisini bulamadım birisi gözüme denk geldi param olmadı yaşım 42 oldu bu saatten sonra evlenmek için hiç mi hiç hevesim umudum kalmadı Uzun yıllardan beri tek başıma yaşıyorum çok küçük yaşta ayrıldım evden sadece tek bir korkum var tek başıma ölüp kalıp cesedimi kokusundan bulmalarından korkuyorum başka hiçbir korkum yok
Bi adam çalışınca, streste kalınca vs. Çok testosteron salgılar. Ve bunu ondan alabileceği sevdiği kadının dokunuşları. Bekarlık bi yere kadar sultanlıktır. Gezcek veya beraber takılcak birisi kalmayınca cezbedici gelmez artık. Herkes etrafta çocuklanınca insan kendini eksik hisseder. Bence evde kalmış değilde eksik hissederler.
Evlenen erkekler ben niye evlendim diyo.. Evlenemeyen erkekler ise ben ne zaman evlenicem diyo.. Bu erkekleri anlayamıyorum,,, erkekler bile ne istediğini bilmiyor... 😏
Korkmazlar elbette genel olarak Kendi kendimize yetme konusunda Kadınlardan daha iyi durumdayız öncelikle Öte yandan sorumluluklar az geçim derdi yok özgürsün yani hatta bu açıdan bakınca avantajları bile var
Yo erkeklere de yapıyorlar. Tek dert sizin ki değil. Erkekler üzerinde de böyle bir aile baskısı var maalesef. Ama günümüz türkiyedinde erkek yine ihtiyacını giderir de, kadınlar için iş yaş geçtikçe çok zor be :/
evde kalmak diye bişey mi var ya 😀 bir kişi kadın veya erkek olsun özellikle kadınlar seçici olmasın armutun sapı üzümün çöpü demesin asla boşta kalmaz :)
Günümüz şartlarında en ucuz evlilik 200 bin, olmazdı bir 200 binde boşanmak için kaybedersiniz, kredisi faizi yarım milyon demek, o borcu ödemekte ömürden en az 10 sene, boş masraf evlilik
Erkeklerde evde kalma korkusu olmaz ama belli bir yaştan sonra ancak evde kalmış olarak nitelendirilen kızlara layık goruleceklerinden kafalarına o zaman dank eder.
Yok walla 80 yaşında dedenin 18 yaşındaki kızla evlenmesi meşhurdur. İleride sugay dady sevenlerin sayısı dahada artacak ve biz genç kızlarla birlikte olacağız 😄😄
@Emre3558123 Duyan da hepiniz çok zengin olacaksınız ve 18liklerle beraber olacaksınız sanır he 😂 Para olduktan sonra ben de torunum yaşındaki kocalar bulurum Emre bey😂 Ben adam gibi yuva kurmaktan bahsediyorum kiralık karı koca bulmaktan değil.
Hepimiz zengin olmayacağız ama o yaşa kadar illahaki ev araba alıp, biyerlere geleceğiz maddiyat oturacak çok zengin olmasakta, orta halli olacağımız kesin. Sirf zengine bakmaz olgun sevenler. Günümüzde bile 15 yas 20 yaş asklari yayginken ileride dahada normallesecek bu durum ve adam gibi yuva kurulacak ozamanlarda.. şimdi millet yadirgiyor diye böyle ama ilerde yayginlasinca yadirgamada ortadan kalkar. Yadirgasa bile, kime ne diyenler , eller ilgilendirmez diyenler çoğalacagi için sıkıntı olmayacak. Sen torunun yaşındaki adami istemezsin yinede olgun 30 yaş üstü isterdin kesin. Çünkü kız milletinin alayı olgun erkek istiyor. Kisaca Biz şanslıyız, sizse zavallısiniz 😄 yaşlandıkça albeniniz azalacak, ama bizim yaşlandıkça sarap gibi cekiciligimiz artacak.! Halbuki kadinlar 50 den sonra albenisi azalir. Ama erkek sporunu yapar 50 sindede 35 lik kadinlarla birlikte olur.!
@Emre3558123 50 yaşında 35lik kadınla birlikte olmaktan bahsetseydin haklısın derdim. Ama sen en başta 80 yasindaki adamın 18 yaşındaki kızla olmasından bahsettiğin için haliyle ultra bir zenginlikten söz etmek yerinde oldu. Kadınlarin 50 yaşından sonra koca aramakla uğraşacağıni sanmıyorum. Çocukları yeter ona. Evlenmek isterse de 70 yaşında orta halli biriyle evlenebilir. 15 20 yaş fark dediğin burada da ortaya çıkıyor.
Yok neden öyle bir korku olsun ki evlenmek çok önemli bir şey değil illa olması gereken bir şey değil hele ki günümüzdeki kızlar böyleyken kimseye bulaşmam
Belki bi nebze korkuları vardır bilemiyorum ama evlenince meydana gelecek olan geçim sıkıntısı ve yapılan masraflardan daha çok korkuyorlardır eminim ki.
Beğenilme endişesi yaşadım ama evde kalma korkusu yaşamadım çünkü öyle bir annem varki sadece bir hedef göstersem evli kadını kocasından alır gelirdi valla 😃