u
+1 yılMerhaba.
Haşhaş ekim/dikimi ülkemizde izinli olarak yapılabilmektedir. Dünyada üretim ise Birleşmiş Milletler kontrolünde yapılır. Haşhaş üretimi ve ondan üretilen yasaklı maddelerin imalatında dünya lideri olan ülkemizde ekim yapılacak yerler il ve ilçe bazında belirlenmiştir. İzinli il ve ilçelerde izinsiz üretim yapmanın ve izin verilmeyen bölgelerde izinsiz üretim yapmanın cezaları da farklıdır.
Tohum konusuna gelince; üreticiler ekecekleri tohumları Toprak Mahsülleri Ofisi’nden tedarik ederler. Bu tohumlar genetiği değiştirilmiş hibrit tohumdur. Yani o tohumdan üretilen haşhaştan elde edilen tohumları diktiğinizde ya filizlenmez ya da çıkan üründen uyuşturucu elde edilemez.
Marketten alınan haşhaş tohumlarından uyuşturucu elde edilemeyecek olsa da, dikilmesi ve yeşillendiğinin, bitkinin yetiştirildiğinin tespit edilmesi durumunda ceza alınacaktır.
O tohumlar hibrit olmasa, uyuşturucu üretimi yapılan bir bitkinin tohumları bu kadar rahat satılamazdı. Aynı zamanda esrar üretimi yapılan kenevir bitkisinin tohumları da satılıyor her yerde. Kenevir tohumları için de aynı şey geçerli. Bitki yetiştirilse bile uyuşturucu imali mümkün olmaz, adli olarak ceza almaktan başka bir işe yaramaz.22 Yorumla- Soran+1 yıl
Sonunda aradığım yorum teşekkürler 😊
- +1 yıl
Rica ederim. 🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
haşhaş tohumu yağı ile uyuşturucu maddeyi bir birine karıştırmamakta fayda var. bunlardan birisi işlenmemiş, diğeri işlenmiş. işlenmiş olan içersinde belirli oranda karıştırılan maddeler vardır. saf olan ise tamamen doğaldır. haşhaş toğumu içersinde barındırdığı uyuşturucu madde sigarada bulunan uyuşturucu maddeden kat ve kat düşüktür. ayrıca haşhaş tohumu doğal olması açısından şifalı bitki olarak kabul göemektedir. ne varki yatiştirilmesi serbest değildir. kanun gözetiminde yapılır.
111 Yorumla- Soran+1 yıl
İşte mesela o marketteki tohumu eksek haşhaş bitkisi mi elde ediliyor
- Soran+1 yıl
Yoksa bitki elde ediliyor ama içindeki yasaklı maddeler çok düşük bir oranda olduğu için bitkinin narkotik bi özelliği mi kalmıyor
- +1 yıl
haşhaş bitkisi verir ancak kalite aşırı miktarda düşük olur. kavrulmamış olması önemli. ortaya çıkan sonuç bitki kalitesi açısından tatmin etmez. bunun için özel tohumlar satılmaktadır. ancak bu tohumlarda yine kanun tarafından kontrol altında tutulur. sadece yetiştirme izni olanlar satın alabilir.
- Soran+1 yıl
O zaman bu markette satılanlar kavrulmuş olan tohumlar
- +1 yıl
narkotik özelliği kalmaması gibi bir düşünce yanlış olur. tohumu nerden alınır ise alınsın, hangi tohumdan yetiştirilirse yetiştirilsin yetiştirme izni olmadan ne kadar kalitesiz bitki olduğuna bakılmaksızın yetiştirildiği tespit edilir ise yasal işlem başlatılır. kaçak yetiştirici konumuna düşülür. bitki miktarı önemli değildir.
- Soran+1 yıl
Yok ya benimkisi sırf meraktan zaten
- Soran+1 yıl
Son sorum yani markettekiler kavrulmuş tohum olduğundan o tohumla üretilen yeni bitkiler pek bi narkotik özellik taşımıyor - Soran+1 yıl
Teşekkürler bu arada
- +1 yıl
haşhaş tohumu bildiğim kadarıyla kavrulmuş olarak satılmamaktadır. kuruyemiş içerisinde karışım olanlar kavrulmuş olma ihtimali vardır. yani marketlerde satılan fabrikasyon şeklinde paketlenenler. onun haricinde tüm aktarlarda kavrulmamış olan tohumdan dilendiği miktarda alınması mümkündür. alıcı kendi imkanları ile kavurarak ya da kuruyemişçilerde kavurma makinasında kavrulmasını isteyerek tüketile bilir. şu uyarıyı yapmadan geçemeyeceğim. aşırı miktarda tüketilmesi ciddi seviyede kabızlık yapacağından (hastaneye gitme durumuna kadar ciddi) günde sadece yarım çay bardağı tüketilmesini öneririm.
Aşk İlişkileri konusunda 712 cevap paylaştı. Tohumunu tuketmek yasak degil ekip uretmek yasak ayrica hashasın afyonu ozel bir islemle alinir
122 Yorumla- Soran+1 yıl
İşte mesela biz o marketteki tohumu alıp eksek ne olacak
- Soran+1 yıl
O tohumların mı afyonu alınıyor o yüzden
- Soran+1 yıl
O zaman onlar asıl tohum değil etkisiz tohum
- Soran+1 yıl
Anladım
- Soran+1 yıl
Teşekkürler
- Soran+1 yıl
Yok ya benimki deli merakı
- Soran+1 yıl
Sadece alkol kullanıyorum
- Soran+1 yıl
Annem sen üretme bunu da yemeklerin gibi yaparsan zehirlenirsin diyor :)
- Soran+1 yıl
Ama bir ara denemek istiyorum aynen
- Soran+1 yıl
En çok tekila seviyorum
- Soran+1 yıl
Zaten yaş gereği daha yeni içmeye başladım çok bi çeşit denemedim
- Soran+1 yıl
İçecek yaşa yeni geldim
Detaylı bilgi