Kızlar atmamalı bunu çok net gördüm çevremde ya bozuk ilişki ya mutsuz sonla bitti kız hiçbir şey yapmadan beklesin demiyorum ama adım atması gereken erkekler bir kızın bir erkek tarafından reddedilmesiyle bir erkeğin bir kız tarafından reddedilmesi bile kıyaslanamaz ve şunu da gördüm ennn utangaç o kız bana bakmaz diyen erkek bile küçücük bir ihtimal görüyorsa yani binde bir bile şansı varsa eninde sonunda açılıyor ya ilk gün ya da yıllarca içinde tutup son gün açılıyor o yüzden hiç kasmayın eğer bunu bile yapmıyorsa o kadar da sevmiyordur etkilenmemiştir zaten
İlk adım atmak her zaman bir avantajdir insan için. Bir de hiç adım atmadığınızı düşünün, her şeyin ortada kaldığını ve belirsizlik olduğunu. O yüzden duvara toslamaktan korkmamak gerekiyor. Korkak yaşamak zaten başlı başına bir duvara toslamaktan farkı yok. Bu yüzden ben hiç adım atmamak duvara toslamaktır demek istiyorum.
Direkt kopyalıyorum bak. kendiliğinden var olan ve insan etkinliğinin dışında kendini sürekli olarak yeniden yaratan ve değiştiren, canlı ve cansız nesnelerden oluşan varlığın tümü.
Hım... Böyle okuyunca da bir mantıklı yanı yok değil. Kâinatı elbette çıkarmayalım ama doğa kavramını biraz daha yüzeysel düşünmüşüm. Onu fark ettim şu an.
Aynen bak, mesela ay tutulması güneş tutulmasına da doğa olayı derim ve denir diye biliyorum. Kainatta hareket ediyor, genişliyor, yok oluyor, doğuyor, kara delikler, gök taşları falan. Aslında canlılığında cansızlığında en babası dünya dışında. 😂
Öncelikle her zaman dediğim gibi en kötü olasılık en iyi belirsizlikten iyidir. Hayatta net olmayı severim. O yüzden ilk adımı atmak her türlü duvarı aştırır. Sevmeyi ya da vazgeçmek gerektiği konusunda net fikir verir.
Bence ilk adımı attıktan sonra cevap olumlu da olsa, olumsuz da olsa duvarı aştırır. Olumlu olursa zaten mesele yok. Olumsuz olursa da en azından akıldaki "acaba" düşüncesi yok olur. Hayata o şekilde devam edilir. O yüzden bence duvara toslamak hiçbir şekilde söz konusu değil. Sadece olumsuz olursa biraz üzücü olur o kadar.
TR de kızlara ilk adım atmak zülüm gibi bir şey. EGO ve kibirleri sayesinde ilk adım atan erkeğe genelde abaza gözüyle bakıyorlar. Ulan selam diyor altı üstü bir ton ön yargı ile bakış yapıyor. Duvarı aşan istisnalar var. Lakin genelde düz duvara tırmanmak gibi bir şey.
Bu artık kalıplaşmış bir şey. Ne yaparsak yapalım bunu kıramıyoruz. Baksana görüşlere, yok ilk adımı atma yoksa cepte görür. Eeee erkekte ilk adımı atınca direk abaza diye bakıyorsunuz... Ne olacak. İşinize gelince eşitlik. Neyse ben susuyorum. Geriyor bu gibi şeyler beni
Kendi adıma konuşacak olursam toslamakla kalmam fena yaralanırım. Onu diyen Yalın kasma da demiş ama ben içime atıp susmayı tercih ediyorum üzülmektense. Eğer üzülmeye olacaklara razılarsa ilk adımı atsınlar :D çok mu karamsarım bu gece bilemedim sjjsjs
Kalıp yargılar ne yazık ki... En yakın arkadaşım zamaninda ilk adımı attı ve evlilik yolunda şu an. Ama genel açıdan bakınca hala bu tarz yargılar var...
Duvara atlarken ne çok hızlı gideceksin ne de çok yavaş. Hızı iyi ayarlamak lazım. Yoksa duvara vurur ya da tırmanırken düşer. İyi ölçüp biçmek lazım. Ona göre hareket alınmalı. Bu dediğimi açılırken demişim gibi baz alın ☺️
İlk adımı atmak , geleceğin duvarlarını aşıp yıkmaya , dağları devirmeye yarayan, vesile olan en anlamlı adım bence..🙏😇 İlk adımı İlk hamleyi atamayan duvara toslamadan , sonucu görmeden pes etmeyi seçmektir..🙂👍
Eskiden adım atılmayınca insanların bir şeyleri '' kaçırdığını '' düşünürdüm. Sonra sanıyorum ki inancımdan ötürü de kalbime bir ferahlık geldi ve kim ne yaparsa yapsın, olacaklara kimsenin yahut hiçbir şeyin ket vuramayacağını anladım, inandım...
Ben mi?
Çok ilk adım taraftarı değilim nedense, bilmem yapım öyle herhalde.
Yani ben sinyal filan da anlamıyorum artık sağ sinyal verip sola dönen çok oldu gerek yok. Karşı taraf atacaksa zahmet olmazsa düzgünce adım atsın ben de ona göre hareket edeyim gel git sevmiyorum.
Bir de ilk adımı "evlenme adımı" anlayacak kadar dar vizyon sahibi arkadaşlar da uzak dursun rica ediyorum. Kimsenin şu an evlenmeye filan niyeti yok ekonomiyi sizin kadar biz de düşünüyoruz biz de çekiyoruz. Kendi kendinize kurulmayın naza çekilmeyin kaçmayın yani gerek yok derdiniz neyse anlatın anlaşırız insanlar konuşa konuşa demişler. 😉😂
Her şey, ona nasıl yaklaştığınıza bağlı, tüm silahlarınızı alevler içinde kullanırsan, muhtemelen duvara çarpar ve pişman olursun, ancak daha dikkatli bir yaklaşım benimsersen, o zaman üstesinden gelebilirsin.
Az bucuk anlaşılır eger takip ediyorsan hal haraketlerden anlaşılır Olumlu ya da olumsuz olmasa da duvara toslanmaya deger Hiç demeyecek kişi için duvara toslamak var degeçek kişi için toslamak var diyeyim kısaca.
Her şeyde oldugu gibi sevdaya da dahil edilmeye çalışılan Avrupa'dan ithal bakis acilarina alışamadım. Her zaman söylüyorum burada da söyleyeyim herkes emek verdiği şeyi korur, önemser, kıymet verir. Ilk adım her daim erkeğe yakışır.