Sırılsıklam aşık olduğum aşırı dengesiz biri neyi neden yaptığını kestiremiyorum yardımmm?

Yaklaşık 3 senedir yakın arkadaşıma 9-10 aydır sırılsıklam aşığım ve kendisinin de 2 ay önce haberi oldu bu durumdan. Sevgilisi var diye ben belli etmemeye çalışmıştım hisslerimi ama annesinden bile daha fazla üzerine düştüğüm için, annem bile beni bu kadar düşünmüyor sen niye bu kadar beni düşünüyorsun falan diye sormuştu laf arasında, işkilenmişti anlayacağınız üzere. Ben ona duygularımı aramızda olan bir tartışma yüzünden söylemek zorunda kaldım yoksa arkadaşlığmız çok sarsılacaktı. Neyse ben ona söyledim ama söylemeden önce sana Bi şey dicem ama bi şey yazmadan direk engellicen, yemin et falan dedim zorla yemin ettirdim sonra söyledim. Bi şok oldu hani nasıl sen nasıl beni seversin akla mantığa uygun değil falan. Neyse ben ona senin sevgilin var ve bu durumda hâlâ konuşamayız dedim. O da Bi yere gitmek yok ben böyle bir şey yüzünden arkadaşlığımı bozamam dedi. Çok ısrar ettim çünkü çok utanıyordum ama nafile. Neyse buluşalım falan dedi ben hayır dedim biz normalde taş patlasın 2 haftada bir buluşurduk birbirimizin okul çıkışlarına falan gelirdik. Bana ne zamana kadar benden kaçıcaksın falan dedi bilmiyorum gittiği yere kadar falan dedim. Neyse 50 gün sonunda buluştuk. Ama nasıl utanıyorum suratına bile bakamıyorum o derece neyse bu konu hiç açılmadı buluşunca öyle sanki Bi şey yokmuş gibi devam ettik arkadaşlığımza. Ama bu çocuk çok dengesiz yani sevgilisi olan bir insan, normal kız arkadaşına bu kadar yakın olmamalı bence ama bana çok yakın durur hep ne bilim dışarıdan bakınca sevgili zannediyorlar zaten. Ve benim gitmemi istemiyor ama bazen öyle can yakıcı oluyor ki hani gitmek istiyorum ama gidemiyorum kaç kere denedim çünkü çok canım yanıyordu ama yok olmadı. Hani sevgili var ama 2 gün önce gelip ayrı bir kızla konuştuğu şeyleri söylüyor aynı anda 2 kızı idare etmeye çalışıyor ve bunu gelip bana anlatıyor. Yani bilmiyorum erkekler çok mu geç olgunlaşır ikimiz de 18 iz. Belki sevgilisine bile anlatamadığı şeyleri bana anlatır. Yani onun yanında olup ona merhem olmak istediğimin farkında fazlasıyla. Anlamıyorum beni cepte tutmaya falan mı çalışıyor bilmiyorum ki... En son bana baya kötü davrandı gururlu biri kendisi ve gelip şu ana kadar yaptığım her şey için çok özür dilerim hakkını helal et falan dedi. Off bilmiyorum kiiii napcam ben bu çocukla. Şu ana kadar sevdiğim ilk insan ve hep o olsun istiyorum sonum olsun diyorum ama yaptığı şeyleri arkadaşlarıma anlatınca ona hep laf ediyorlar diye anlatmıyorım artık sırf ona laf gelmesin diye ondan kendimi buraya attım smdmdm evt 1 hafta sonra yks var ve ben burdayım. Akılsız başımmmm. Herkese iyi günlerrğğğ
Sırılsıklam aşık olduğum aşırı dengesiz biri neyi neden yaptığını kestiremiyorum yardımmm?