bir yıldan fazladır evliyiz ama eşime göre mutlu bir evliliğimiz yok. beni sevdiğini söylüyor ama ayriyeten özgür kalmak istiyormuş. İsteği saatte eve gelip istemezse de gelmemek, hatta arada hiç gelmemek istediğini bile söyledi. Niye ben sıkıyor muyum deyince de hayır ben bekarken de böyleydim bu değişsin istemiyorum diyor. Artık onun bu tavırlarından bikmaya başladım kendimi değersiz hissediyorum benim de ona tahammülüm kalmadı. Sürekli kavga ediyoruz. Kendisine neredesin niye gelmedin diye sormazsam sorun olmuyor ama sorunca kavga başlıyor. Ne yapayım ben evliliğin böyle bir şey olduğunu bilseydim evlenmezdim dedi. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor sevgisinden bile şüphe duymuyorum artık
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Madem özgür kalmak istiyormuş o zaman niye evlenmiş? Eşin aşırı saçmalamış. Evliliğin tam olarak ne demek olduğunu dahi bilmiyor olabilir. Sanki eşi değilmişsin de sevgilisiymişsin gibi tavırlara girmiş. Neymiş efendim eve istediği saatte gelecekmiş, hatta hiç gelmeyecekmiş.
Böyle birine bir yıl boyunca nasıl katlanabildin şaşırdım açıkçası. Yerinde olsaydım boşanma davasını direkt açar kurtuldum. Hayır ben eşimi çok seviyorum diyorsan da karşına alıp uzunca konuşmanı tavsiye ederim. Gerekirse ayrılmak ile de tehdit edebilirsin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Valla bekara karı boşamak kolay derler. burada ayrıl diyenleri dinleme. Gerçekten sevgi varsa sende bi ilişki koçu veya danışmandan destek alabilirsin. Benim naçizane gözlemlediğim ise tamamen kendi haline bırak. Sen onsuz planlar yap. Şu ekonomide boşanmak saçmalık. Ayrı ev, ayrı masraf... Bi de dul kadın olmanın saçma bi yükü var toplumda. Evli olmak daha özgürlük. Ne ailen bi şey der ne de kocan. Zaten onun da arayıp bulamadığı şey. Sen keyfine bak. Bırak çıksın gezsin. Bi süre sonra Yusuf Yusuf peşinde dolanır. O merak eder. Alışmış senin evde kocasını bekleyen, evlilik için çabalayan hallerine. Tam tersi sen kaybol sık sık 😂 Elinin altında miss gibi kocan varken maddi manevi ihtiyacını karşıla ondan 😁
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Eşiniz tam olarak evliliğe alışmamış biraz zaman verin diyeceğim ama böyle bir şeye de alışması hiç hoş bir şey değil istediğim saatte girerim istediğim saatte çıkarım istersem hiç gelmem öyle bir şey yok yani evliliğin ne olduğunu bilerek evlenmesi gerekiyordu o zaman siz de istediğiniz saatte eve gelince istediğiniz saatte gelmeyin böyle bir şey olamaz yani bu kabullenecek bir şey değil aslında özgürlüğüne bu kadar düşkündü madem hiç evlenmeseydi00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEnteresan evlilik ve sevgi anlayışı varmış arkadaşın.
Arkadaş kendine eş değil ev arkadaşı aldığını sanıyor galiba.🤦
Ne istediğini tam olarak biliyor ve dile de getirmiş zaten.
Dikkatli ol ki çocuğunuz olmasın çünkü eşinin bu tutumundan dolayı evliliğiniz uzun süreceğe benzemiyor.01 Yorumla
Soran+1 yılDikkat ediyorum ama temennim umarım sorun çözülür çünkü seviyorum sevgim git gide azalsa da saçmalıkları beni bu düşünceye itiyor biliuorum. Hâlâ seviyorum. Ama sevgi bir evliliği sürdürmeye yetmiyor maalesef. Eğer karşıdan fedakârlık görmezsem ne kadar sabredebilirim ben de bilmiyorum
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
67Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bekar hayatini atlatamamis ustune gitme ozgur birak bir cok evlilik bu sekilde duzene girecektir sen merak etmedikce bu sefer o neden merak etmiyosun die seni sorgulayacaktir sorgulamadi var sayalim belli bir zaman sonra yuvaya alistigi zaman geri gelip tamamen yerlescektir suanki yapman gereken benim dusuncem sesiz olup sabirli olup beklemen beklerkende kendine bi ugras bulman gerek ayrilik cok kotu bisey biz erkekler malesefki hep kadinlarin yapici olmasini isteriz suanki kadinlarda bizim annelerimiz gibi sabirli degil hemen kestirip atabiliyor cunku günün şartları degisti ister bosan ister evlen kimse laf soz yapamiyor eskiler oyle degildi dayaga bile katlaniyordu yeterki dedi kodu olmasin diyecegim o ki sided yoksa aranizda kuşu ozgur birak o sana gelecektir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,2b cevap paylaştı.
+1 yılAranızda ciddi anlamda görüş farklılıkları var.. Fakat kusura bakmasın da evlenmeden önce alışkanlıklarından vazgeçmeyeceğini bir zahmet size de bildirseymiş.. Ne bu ya saçma sapan çocukça tavırlar.. Herkesin kendine göre bir özgürlük alanı var evet tamam ama bu üzerimize düşen mesuliyetleri ihmal edebileceğimiz anlamına gelmiyor.. O zaman evlenmeseymiş.. Ne güzel ya valla her isteyen istediği gibi davranacaksa zaten neden evlenir ki? Benden size tavsiye.. Ciddi şekilde alın karşınıza konuşun ve böyle giderse bu ilişkinin biteceğini ifade edin.. Hoş zaten bitmesinden yana kaygısı olsa size bunları yaşatmazdı.. Hakkınızda hayırlısı olsun dilerim.. Keyifli geceler..
00 Yorumla
+1 yılyani evliliğin ilk dönemlerin de
sanırım bu tür sorunlar uyumsuzluk insanın evliliğe odaklanması zaman alabiliyor.. ilk bir kaç yıl zaten zorludur çiftlerin birbirine alışması zaman alır
Ancak aynı zaman da evlillik sorumlukta demek arkadaşlarıyla vakit geçirebilir pek ala ancak bekar olduğu gibi yaşamayı istemek bu evliliğin doğasına ters
Karşına alıp ne istediğini gerçekten öğrenmelisin sen yapamıyorsan bunu ailesinden birisi yapmalı bu sorun çözülmezse evlilik uzun sürmez00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ülkemiz gerçekten çok zor şartlardan geçiyor. Maddi olarak çekilen sıkıntılar insanda acayip bir stres oluşturuyor belki irade olarak sen ondan güçlüsündür bunu belli etmiyorsundur ama o belli ediyordur. Bu çektiği sıkıntı stres onu sana yansıtmasına neden oluyordur. Biraz yalnız kalıp kafasını toplamaya çalışıyordur. Bence ona biraz zaman tanı emin ol sen sormadıkça oda bunun bir hata olduğunu anlat ve biraz zaman geçtikten sonra açılmaya başlar. Ben bekarım ama çevremde gördüğüm ilk bir iki sene sıkıntılı geçiyor. Alışma süreci biraz zaman alıyor daha sonra alışıyorlar ve iki tarafta yatışıyor. Sende sabret üzülme inşallah düzelirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdam alisamamis demek ki evlilik hayatina henuz. Valla adam ozgurlugune bekarligina cok duskun belli ki, kim bilir neler yapiyor bu adam boyle gece gec saatlere kadar, bide gelmek istemiyormus cani istediginde, napicakmis peki sokakta mi yaticak anlamadim. Evlenmeden once nasildi bu adam, yani aldatma gibi durumlar yakaladin da barisma gibi durumlar oldu mu ne bilim hani daha onceki hayatinda bir cok kisiyle beraber oldu mu vs vs, belki onlara donmek istiyor ya da yapiyor aksamlari falan. Evlilik ona gore degil demek ki...
Sende boyle olacagini evlenmezdin tabi onunla, elden pek fazla bir sey gelmiyor - ya bu dediklerine katlanacaksin o da biraz zor omur boyu olacak bunlar ve daha 1yillik evlisiniz ve bu gece gelmemeler falan kim bilir napicak ve kimlerle olacak vs vs. Ya da anlasarak adam akilli kavga etmeden guzelcene bosanacaksiniz. Boyle hayat mi gecer canim, evli degil sanki oyle anlastigi birisi kafasi estiginde gelip gececek eve bi gorunecek ondan sonra geri cikacak falan...00 Yorumla
+1 yılKocanın kafasını duvardan duvara carpasım geldi o nasıl bir şey ya ne sanıyormus acaba evliliği git boşan bu adamla ömür mü geçer
32 Yorumla
Soran+1 yılBoşanmak da kolay değil ki ben düzelsin istiyorum ama düzelmezse bu gidişle sonumuzunboşanmak olacağı kesin
- +1 yıl
Boşanmak elbette kolay değil bende evliyim anlıyorum seni ama böyle adamla da gerçekten ömür geçmez eve canı isteyince gelsin istemeyince gelmesin olacak iş mi o evdeyken de sen gitme bakalım eve gez sabaha kadar başka yerde kal bakalım o zaman hoşuna gidecek mi
- Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yıluzaklas , cok yorumlama ve anlatma kendını ıfade etme . uzaklasmanın sebebını ondan 1hafta 10 ya da 1 ay olsun bu sure ölç tart aile kavramını ogren ona gore rota belırleyelım de.
eşim bildiğin arizona kertenkelesi bir tip , çocukta yok , bu adamdan kocada olmaz babada ilerde , bu sozumu unutma , imkanın var ise boşan.18 Yorumla
Soran+1 yılZaten çok uzaklaştım başlarda verdiğim gibi tepki bile veremiyorum artık. Hatta bazı zaman hiçbir şey demiyorum bile. Ama artık sabrım kalmadı. Düzelmesini istiyorum sadece ama böyle devam ederse ben ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Sonuçta benim de bir sabrım duygularım ve gururum var
- +1 yıl
yaş kucuk senın , ne duzelecek? hıcbırsey bırı ne ıse yıne aynıdır . aile olmak farklı bır olgu.
her pipisi olan erkek adam değildir. sen kumar oynuyorsun .
evlılşık caiz hak ise bosanmakta haktır , velev ki çocukta yok. sen daha gorememıssın bırseylerı beklentılerın mevcut .
10 sene sonra aglar zırlar durursun bu arizona kertenkelesi yüzünden.
Soran+1 yılYa normalde çok iyi biri tek kötü huyu bu ama en önemlisi de bu. Son çare ailesine anlatacağım büyükleri olarak onlar konuşsun olmazsa da biter
- +1 yıl
Bak bu adam doğru diyor.
- +1 yıl
@uyumamlazim yok anlatamadık hala aılesıne anlatcam konussunlar dıyor. zaten kendi birey senı suclarlar kertenkele oğullarına toz kondurmazlar.
aman sen bilirsin... - +1 yıl
birey değil vele t yazmıstım KS kafasına göre cevirmiş.
- +1 yıl
@burakistan35 anlamayacağını ben de fark ettim 😅
- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılBaşına almışsin büyük bir bela bu adamdan koca olmaz sakın su akıl veren akılsıza uyup çocuk yapayım deme. Bu evlilik çok uzun sürmez çocuğunu da kendini de yakma. Gittiği yere kadar idare et başka çözüm yok... Son olarak yalnızlık sultanlık kanıtlayan bir soru olmuş, Allah yardımcın olsun...
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun. Yok zaten durum böyleyken güvenip de çocuk yapmam. Bu saçmalıklara başladığı günden beri korunuyorum
Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı. Nasil ya insan esine sarilmadan mi uyucak nefes sesini duymucaksam nie evlendik o zaman ilginc tamam bazi rahatliklar aranabilir ama sahsen kavga dahi etsek ayri yatmak istemem heleki eve ara sira gelmemek yani aciklamasi yok sanirim mantik ya da gorucu usulu gibi bi evlilik yapildi umarim cocuk yoktur
03 Yorumla
Soran+1 yılİkisi de değil severek evlendik sürekli değil ama haftada bir gün özgür olmak istiyormuş mesela
- +1 yıl
Valla evli deilim ama ei olsam ne boyle biseyi ben isterim nede boyle biseyi esim benden istesin istemem yani gunduz arkadaslarla biseler yapilir geceye kadar gez toz hafta da bigun ama gece herkes kendi yuvasina ornek veriom benim yastan dolayi tum arkadas cevrem evli haliyle haftada bigun bizim bekarliktan kalan duzenimizi bildikleri icin esleri kizmaz her hafta sonu hangi gun hangi saate denk gelirse Gs maci izlemeye kahveye gideriz geneldede gece 1-2 gibi anca donmus oluruz ama nerde oldugumuzuda bilirler ne yaptigimizida kimse sabaha kadar evden ayri kalmaz
Soran+1 yılAynen öyle ben de öyle yapıyorum mesela. Sabah geziyorum bazen şehir dışına gittiğim de oluyor ama hep gün sonunda evime geliyorum
- Aile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılBak hanım ablacım şimdi onun tarafından bak tamam sen haklısın kesinlikle ama sen de onu anla belli bir yaşa kadar hersey sahipken şimdi hayatında bir sen varsın ve hayatınida topluca değiştirmesi gerekiyorbsahsen ben eski eşimle değil evlenmek aynı şehirde bile yaşamazdım
012 Yorumla
Soran+1 yılİyi de aynı şeyi biz de yaşıyoruz. Benim hayatıma girdi tamamen değişti hayatım iyisiyle kötüsüyle. Ben bekarken rahat bir insandım ben de özgürdüm ailem beni kısıtlamazdı ev işlerini bile çok yaptırmadı annem. Şimdi ise hayatım tam tersine döndü. Evlendiğim günün ertesinde öğrendim çoğu şeyi hayatım alt üst oldu derecesinde oldu belki de ama çıkıp da yüzüne isyan etmedim. Ve bir sekilde geçti o günler alıştım. Koskaca 14 ay oldu ve ben hala onun mızmızlıklqrını dinliyorum. Benim hayatım çok mu iyi hayal ettiğim evlilik bu muydu sanki. Ama hala çabalıyorum o ise cabalamadan karşıma geçip özgürlükten bahsediyor
- +1 yıl
Öylede yinede bir erkek bir erkektir kendinizi bir erkekle kıyaslamayın ama yinede haklısınız ama üzerine gitmeyin maalesef şimdiki evlilikler okadar boş şeyler de ayrılma yoluna gidiyorki Allah sabrınızı artirsin
- +1 yıl
Ne demek lan bir erkek erkektir. Be üstünlüğü var mk. Adam olacak yuvasına düzgün sahip çıkacak. Yok öyle ben gelmiyorum demeler. Tamamen s’ktir olup gitsin o zaman
- +1 yıl
Sen bayağı ateslisin de itfayen ben değilim hanım ablamcim bir gerçeği görmek lazım nekadar derseniz deyin maalesef böyle bir şey inkar edilecek bir şey değil dünyanın heryerinde bazı şeyler erkekler için bir nebzede olsa daha standarlasmis hiç kahvehane gibi olup da kadınlar için olan var mı sbiraz gerçekçi olun bana burada lanli lunlu konuşman bana zerrece bir etkisi yoktur ben bildiğimi söylerim isteyende isteğini alır ya da almaz :) vesselam
- +1 yıl
Biz de olması gerekeni ele alırız. Adam yanlış mı? Yanlış. Bir eş böyle mi davranır? Hayır. Gidişat böyle diye kadın bu andavalı çekmek zorunda değil. Sadece eve gelmemek değil olay. Böyle davranan birisi eşinde neleri eksik bıraktığını, ona ne kadar kötü hissettirdiğini anlatmama gerek yok değil mi?
- +1 yıl
Ben anlıyorum da hanım ablamız şimdi ne yapsın hemen bosanmi diyelim ha bu süreç devam ederse icabına bakar daha bir yıl olmuş ama tavsiyem gidişatına baksın tabiki eğer dizginlenecek gibi değilse bosansin yani enişte beyde biraz da macoluk var zannımca
- +1 yıl
Neyse bu adam beni çok sinir etti. Asla tahammülüm yok bencil olup sadece karşı taraftan fedakarlık bekleyenlere. Evliliği sadece ilişkiye girmek olarak düşünmüş diğer sorumluluklarını üstünden atmak istemiş. There’s the door bitch
- +1 yıl
@uyumamlazim bak hanim ablacim ben seni anliyorum emin ol bazi seylerde bu erkek hegomanyasini dogrulamyiorum erkek capkindir zampara yapara elinin kiridir filan gibi seyler bence ne dinen nede insani degildir benim lugatimda ihanetin affi yoktur kim tarafindan olursa olsun ama ama maalesef bir erkek esini aldatip baska kadinla birlikte oldugunu ballandira ballandira anlatabiliyor yani bu erkeklerde light erkek olayi var yani arkadaslar tarafindan vurgulanan bir macoluk filan , hanim ablamiz bakacak görecek degerlendirecek sonra kararini kendisi verecek ama ates söndürmek ve baglarini koparmak icin veryansin etmemek gerek insaAllah huzurlari yine onlarla olur
Soran+1 yılErkektir diye bir şey yok. Ben de kadınım benim de onun gibi duygularım var. Benim de özgürlük isteğim var ama kendimi bazen bastırıyorumdur bazen de üstesinden geliyorumdur. Hem kendimi hem de eşimi rahatsız etmiyorum her gün onu mutsuz edecek konuşma vs yapmıyorum. 14 aydır evliyiz ve 8 aydır her gün aynı senaryo bıktım artık. Ben 8 ay sırf yuvamız yıkılmasın diye uğraşıp hiç ümit bağlanmayacak konuda bile ona bel bağlıyorsam en ufak güzel şeyi bile çok değerli bir şeymiş haline getiriyorsam fedakârlık yapıyorum demektir. Artık ondan da fedakârlık bekliyorum. Eğer yapmaz ve düzelmezse biteceği apaçık ortada
- +1 yıl
hanim ablacim ne diyeyim bak bende cok igrenc bir evlilk yasadim esimle yasadiklarimi duyaan kesin dersin sen nasil katlandin diye ama ben gercekten cok cabaladim ama simdiki aklim olsaydi en kisa zamanda yollarimizi ayirirdim duzelkecek diye bekledim yillardir ama anladigim can cikart hic cikmaz insaAllah senin ailen hayatin duzelir duzelemyecek gibiyse maalesef uzulerek söylemiyimki yorulup bitmektense herkes yoluna baksin yoksa gecen dakilarina uzulursun ben sahsen okadar pismanim ki bazen sinr patlamasi yasiyorum ama Allah herkesin yaptigini görür herkesi Allaha havale ediyorum
- +1 yıl
Ulan o yaşa gelmiş adam olmamış karısı mı düzeltecek? Kendin diyorsun bekledim olmadı daha neyin beklemesinden şusundan busundan bahsediyorsun? Kocasının tek yaptığı şımarıklık. Ne de olsa onu seven bekleyen bir karısı var!
- +1 yıl
@uyumamlazim hanim ablacim bir seyi yikmak kolay yapmak zor özellikle catlak olursa geri duzeltmesi zor ha olmayacaksa bu kesinliklle duzelmez bir durum varsa herkes yolunu ayirsin , belki gerek hanim ablam gerek eniste bey kendilerine daha iyi birilerini bulur hayat nede olsa devam ediyor
- Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılEşin evliliğin sorumluğunu anlamamış. Evlilik senin anlattığın gibi bir şey değil. Evlilik bir yastığa baş koymak. Birlikte aynı yolda yürümek demektir. Benim karım arayıp neredesin diye sormaz ise ben şüphe duyarım. Aynı şekilde bende karıma sorarım.
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet işte ben sorunca sıkılıyormus bunalıyormuş falan
- +1 yıl
Aile baskısından dolayı mı seninle evlendi bir de çocuğunuz var mı
Soran+1 yılHayır severek evlendik ailesiyle o tanıştırdı. Çocuk da yok böyle bir adama nasill güvenip çocuk yapayım
- +1 yıl
Evli büyüklerinizden biri eşine evlilik ile ilgili konuşma yapsın. Bunlar ceviz kabuğunu doldurmayan sudan sebepler düzelir. Geç olmadan büyükleri devreye sokun. Eşine en yakın büyük kim ise o tabiki
Soran+1 yılAnneme söyledim o da küçük şeyler bunlar dedi beni anlayan biri olmaz ona arka çıkarlar diye kimseye söylemedim ama dediğin gibi en mantıklısı o
- +1 yıl
Kusura bakma senin annen bu konuda yanlış kişi
Kayınbederin ve kaynanan ile birlikte konuşacaksın ve kesinlikle oğullarını kötülemeyeceksin.
Onun iyi yanlarından bahsedeceksin. Fakat diyerek kısık sen donu ile konuya gireceksin sonra onlar oğulları ile konuşur.
Soran+1 yılKaynanama üstü kapalı bir şekilde bahsettim tam detayıyla bilmiyor ama ona rağmen konuştu oğluyla böyle olmaz falan diye. Tam anlatsam daha da üstüne düşer olayın
- +1 yıl
Konuyu abartmadan tekrar dillendir. Bunlar zaman ile çözülecek konular daha 1 yıllık evlisiniz. o henüz evlilik ne bilmiyor olabilir.
Soran+1 yılTamam teşekkürler bir de onu deneyeceğim
- +1 yıl
Rica ederim.
Son defa da eskiler sürekli söyler ya yuvayı dişi kuş kurar diye. Seviyor isen Saygın var ise evliliğine sahip çık
Soran+1 yılZaten boşanmak istesem şimdiye bitirirdim bu evliliği ama bitsin istemiyorum seviyorum da. Ama nereye kadar sabrederim onu da bilmiyorum. Bazen benim de canım bu konu dışında sıkkın oluyor ya da günümde olmayıp küçücük şeyleri bahane edecek vaziyette oluyorum. Üstüne de böyle saçma sapan şeyler duyunca hiç dayanamıyorum kaç kere o an bitsin bile istediğim oldu. Yani duygusal boşlukta olduğum anlar yüzünden bile bitebilir. Artık onun cabalamasi lqzim
+1 yılKendi istediği özgürlüğü sana da sağlarsa eğer sorun yok fakat kendisi özgür davranıp sana bu konularda söz ediyorsa işte o zaman işler karışır. Tepkini göstermelisin sen özgürlük istiyorsan aynı özgürlük benim için de geçerli olmalı demelisin. Öyle de olması gerekiyor. Ayrılmak da hayatın içinde olan bir şey mutlu değilsen ayrılabilirsin..
05 Yorumla
Soran+1 yılYa özgürlüğünü kısıtlayan yok ki zaten ama eve gelmek istememek nedir evlilikte böyle bir özgürlük söz konusu olabilir mi?
- +1 yıl
Olamaz. Olmaması da gerekiyor. Uzun süre tatil yapmamış evde kalmış biri olsa ve 1 hafta arkadaşlarıyla erkek erkeğe tatile gitse mesela bunda bir sakınca yoktur ama söylediği şey çok farklı
Soran+1 yılEvet yeri geliyor zaten tek başına arkadaşlarıyla tatile gidiyor. Sevmediğim kişilerle gitse bile bir şey demiyorum. Ama iki üç gün sonra gelip de ben sıkıldım deyince artık benim de sabrım kalmıyor. Evlendiğimizden beri ben bir kere bile kız kıza tatile gitmedim. Ne yapıyorsam günü birlik yapıyorum akşam evine gidip eşimle vakit geçiriyorum olması gerektiği gibi. Ama o sürekli arkadaşlarıyla takılmak istiyor bu kadar mutsuzsan boşanalim diyorum bu sefer küsüyor böyle bir şey li naisl dersin diye. Artık ne yapacağımı şaşırdım
- +1 yıl
Gerçekten sıkıntılı bir eş seçimi olmuş sizin için... Huylu huyundan vaz geçer mi bilmem ama umarım geçer ve düzelir. Anlatılanlara göre hiç evlilik adamı değilmiş. Bir şekilde boşanmaya ikna olmalı
Soran+1 yılBoşanmak istemiyor iste.. benimle evli kalıp eğlenmeye devam etmek istiyor. Beraber eğlenelim diyorum aynı şey değil ben zaten seninle eğleniyorum ama bu bir farklılık benim için diyor. Farklılık dediği şey her gün aynı arkadaşla buluşup dışarda takılmak. Artık ne ona güveniyorum ne de sadakatine çünkü aldattığını düşünmeye bile başladım. Ayrıca arkadaşlarınin çoğu bekar bir şekilde onu etkiliyor bu durum belli ki
+1 yılEvliliği çocuk oyuncağı mi zannediyormuş. Tabi belirli sorumlukları olacak , hayatında değişiklikler olacak. Bunları bilmek için bir evlilik hayatı yaşamaya gerek yok. Tabi sen onu çok sık boğaz ediyorsan adam haklı. Ama diğer türlüyse bunu aile büyüklerinize söyleyin bence. Çünkü sen onunla konuştum demişsin. O adımı denedin. Yine bir şey değişmedi. Artık tek yol o. Hem belki büyük birinin dediği laf onu daha çok etkiler. Böyle içinde tutarsan kendini daha çok yıpratıp ,üzülürsün
10 Yorumla
+1 yılEvliliğin evde kendisini merak edecek ve kendisine karşı sorumlu hissedeceği birisi olacağı anlamına geldiğini bilmeden evlenmişse bu onun sorumsuzluğu. Evliliğin temelinde bu var zaten bunda bilinemeyecek, tahmin edilemeyecek bir yan yok. Eşiniz bilmeden evlendiği için değil de evlenmek olsun diye evlendiğini itiraf edemediği için bu durumda.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen çok mantıklı düşünüyosun burada kısıtlıyo musun işte çocuk yap bağlanır diyen sal@klard@n akıllısın eminim. Zaten sorun şu ki 12 de eve gelicekse bile sana haber vermesi gerekir. Ben bekarlığa alıştım diye bir şey yok? Siz evlendiniz.. sen o evin yükü altına girdin, onunda elini taşın altına koyması gerekir. Acaba yeterince birbirinizi tanımadan mı evlendiniz? Görücü usulu vs mi oldu?
12 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeden önce sevgiliydik nişanlılık süreci de oldu bekarken taniyabilecegim kadar tanımaya çalıştım ama aynı evde yaşamadan ancak bu kadar olabiliyormuş
Cevap sahibi+1 yılherkes ayni seyi soyluyor demekki gercekten tanimak icin ayni evde yasamak gerek onada toplumsal baskilar vs derken cogumuz zaten erisemiyoruz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu kesinlikle kabullenmiyorum en elitim diyeninin bile içinde var bu. Bizim hayatımız alt üst oluyor asıl ben valla boşandım kurtuldum. Benimki böyle dışarıya falan çok çıkan bir tip değildi ancak onunda başka durumları vardı kaynım aynı senin eşin gibiydi. Karısı evde dursun çocuklara baksın kendisi de istediği gibi gezsin tozsun hesap sorulmasın kötüsü de bunu normallestiriyorlar. Aynı şeyi sen söylesen neler olurdu acaba.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zıt karaktersiniz evlilik devamında sıkıntı yaşamamak için kendimize benzeyen insanlarla hayatımızı birleştirmeliyiz mutsuzsan ve çocuk yoksa mutlu olmadığın ait hissetmediğin bir evliliği devam ettirme yoluna bak
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHer insan evlenince her gün aynı evde yaşanılacağını, arada bir eve gelmemenin anormal bir şey olduğunun farkında olarak evlenir. Siz bence aşırı kontrolcü birisiniz, bu durumdan bıktığı için öyle demiştir..
24 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten değilim o da öyle biri olmadığımı açıkça söyler yeri gelince
Cevap sahibi+1 yılBiraz şüphe uyandırıcı sözler sarf etmiş, başka biri olabilir mi hayatında?
Soran+1 yılBilmiyorum o ihtimali de düşünüyorum artık
Cevap sahibi+1 yılUmarım öyle değildir ama bir sıkıntı olduğu da belli. İyi geceler..
- Aile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılHiç mi çevresinde evli olan arkadaşı yok? Hiç mi evli insan nasıl yaşar görmemiş? Madem özgür olmak, kafasına göre takılıp eve gelmek istemiyor evlenmeymiş o zaman. Öyle evlilik mi olur? Yok öyle dünya!
00 Yorumla
+1 yılsorun sende bence. yani bütün gün adamı darlayıp sık boğaz ettiğin için bunalmış. seni sevdiğini söylemiş zaten sevmeme gibi bir şey yok sadece bu durumdan bunalmış adam. sen de hobiler edin zamanını başka şeylere ayır biraz sal adamı :D
02 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım sal da ne demek farkında mısın evliler ne demek eve gelmemek ne demek hesap vermemek madem bekarligi seviyordu evlenmeseydi o zaman kimse kafasına silah dayamadi.
- +1 yıl
adamı sal bekar hayatı yaşasın demiyorum burada sadece kızın ağzından dinliyoruz anlattığının dışında bir de eşine yansıttığı tarafı var ki bu taraf daha fazla olacak ki adam bunalmış
+1 yılBekar hayatı yaşamak istiyor sadece bir defa bende gelmek istemiyorum gece hayatı , bekar hayatı yaşamak istiyorum de bakalım o ne yapacak eğer çocuk değilse ya da e*şek değilse evliliğin sorumluluklari olduğunu biliyordu
00 Yorumla
+1 yılBence sal gitsin bir elini çek bak bakalim ne yapicak ama o sirada sende kendine çeki düzen ver ve sosyal hayatinin tadını çikart eşiniz kötü anlamda dememişdir insan bunala biliyor bazen😊
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEşinde zeka geriliği var galiba bence ayrıl bu ne en azindan çocuk olmadan ayrıl boyle bir ortamda çocuk yetiştirilmez
12 Yorumla
Soran+1 yılDurum böyleyken dikkat ediyorum zaten
Soran+1 yılDurum böyleyken dikkat ediyorum zatenn
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılMemnun değilse ayrılmayı teklif edebilirsin. Şayet tek sorun gerçekten buysa, sen de rahat bırakıver istediği özgürlüğü tatsın.. psikolojik bir durum da olsbilir.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 972 cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluk almadını bilmeyen aklı küçük kalmış birisi. Sen boşanabilirsin ondan adam olmaz. Evliliği ne düşünmüş nasıl bir hayat yaşamış bu
14 Yorumla
Soran+1 yılDüzelmez mi peki
- +1 yıl
Düzelmez. Bu adam seni özlemiyor mu? Akşam karım beni bekler haber edeyim demiyor mu? Ne demek ya gelmeyebilirim canım istediği zaman. Haklı boşanma gerekçesi bu. Olgun değil. İyi düşün. Bunu adam edeceğim diye yıllarını yersin de yine edemezsin.
Soran+1 yılDoğru haklısın son çare olarak ailesine anlatacağım büyükleri olarak onlar konuşsun olmazsa da olmaz ben elimden geleni fazlasıyla yaptım. Sevgi evliliği sürdürmek için yetmiyor
- +1 yıl
Doğru :))
Hem sen ol hemde ben seni aldatiyim diyo hem ayranın dökülmesin hem go*tum Şi**lmesin yani çok saçma madem dışarda surtuyo bosanin
20 Yorumla
+1 yılGece hayatını seven biriyse sende git yanında birlikte eğlenin yok sen evde dur ben gezicem orada burada fink atıcam diyorsa yol ver boşanma davası aç hemen çocuk hatası olmadan bu bağı bitir.
00 YorumlaSaçmalamış ya evliliği ne biliyormuş ki hiç mi ailesinden/çevresinden evliliğin ne olduğunu anlamamış... ayrıca gelmediği zaman nerede kalacak.. aldatmak için mi diyor
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir seyi kabul etme ve asla kendini değersiz hissetme lütfen. Evliliğin sorumluluğunu alamayacaksa evlenmeseymiş madem, evliliği evcilik oyinu zannediyorlar sanırım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. kafaya balyozla vurasım geldi söylenir mi bu eşe abi bu hanzo insanlar nası evleniyor ya nerde dürüst insanlar var bekar kalmış
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de şaşırıyorum artık normalde kibar biri ama bu konuda anlayamıyorum
+1 yılBöyle avellerle evlenirseniz olacağı bu, adamın ruhu hazır değilmiş ki evlenmeye ayıp olmasın diye evlenmiş gibi ne bu
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte evlenmeden içini göremiyoruz ki. Evlilik bir kumar benim ksderime de bu denk geldi
- +1 yıl
valla işin zor be
Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı. E söyle sende herkes istediği zaman gelip gitsin eve kimse kimseye sormasın neredeydin diye. Delinin zoruna bak çoğu kadının isteyipte bulamadığı şey.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe ister kadın
- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılPardonda okuzmuymus dagda yetisen bile evliligin boyle oldugunu bilir esinin bir ailesi yokmuymus cami avlusundami buyumus
10 Yorumla
+1 yılBu söylediklerini kayıt altına alıp boşanma davası açman gerekiyor. İstediği gibi takılsın beyefendi :D
10 YorumlaDaha neler. Umduğu gibi olmamış bazı şeyler ondan böyle yapıyor yüzleşmek yerine de kaçmayı seçiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim de bazı şeyler umduğum gibi değil ama ben çözüm odaklı yaklaştım o da bu durumdaysa yapıcı değil bu evlilik bitsin diye uğraşıyor demektir
+1 yılKocan ergen mi evliliği ne sanıyormuşta evlenmiş. Dengesiz midir nedir. Böyle giderse ayrılırsınız zaten oda ipsiz gibi gezer tozar işte
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
m +1 yılBöyle insanların Ailesi oğlunu adam sanıp evlendirmese iyi olur. Başkasının günahına da girmemiş olurlar
00 Yorumla
+1 yılAl sana klasik bir ülke evliliği ve çelişkiler yumağı çok abartıyoruz. Erkekler düşüncesiz, kadınalr ise hayalperest.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. ilk yıl bu tip durumlar normal. zaten ortamı degisip arkadaslari vs evlenmeye baslayinca tipis tipis eve gelecek :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılRahat adamda sizede zaman ayirsin ve ilgilensin yani ilskidende uzaksa başka kadınlara gidebiliryani
04 Yorumla
Soran+1 yılNe saçmalıyorsun
- +1 yıl
Anlayışın git sanırım senin kendin çöz ozaman
Soran+1 yılCahilliğine emin olmak için sordum ve emin oldum
- +1 yıl
Anlaşılan neden böyle sana davrandigini sen basit şeylere dahi satılan bir tılsım hemen sürat aşıp ilgisiz oluyorsun adam kaçmakta haklı hep kendini haklı bulmandir... sen kendini tanimamisinki cahillik sende kalıcı olmuş🤣🤣🤣🤣
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAdamın karakteri evliliğe müsait değil gerçi yeni nesil erkeklerin neredeyse hepsinin uygun değil
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek için can atan da kendisiydi
Bir süre rahat bırak konuşma eğer dışarı çıkınca kötü birşeyler yapmıyorsa çok sorma
03 Yorumla
Soran+1 yılYa ben de düşündüm tamam bunalmıştır belki evlilik ağır geldi bocaliyor falan dedim ama bir yılı aştı artık sabredemiyorum ben. O saatlerde ne yaptığını da bilmiyorum aldatma ihtimalini düşünüyorum sürekli bir erkek nedne geceleri özgür olmak ister ki. Ben bu düşüncelerle alttan alamıyorum artık
Soran+1 yılÖyle bir şüphem yok ama gece gelmemek istemesinin tek sebebi bu olabilir gibime geliyor
+1 yılO zaman git boşa beni de. Artik bekar değilsin ve bekar gibi yasayamazsin de. bitsin gitsin.
010 Yorumla
Soran+1 yılOnu da diyorum şu son zamanlarda benim de canıma tak etti ciddi olduğumu da söylüyorum ama bu sefer pişman oluyor gönül almaya çalışıyor günlerce
- +1 yıl
Bir insanin kadin veya erkek farketmez kendini degersiz hissettim hissediyorum dedigi noktada buna sebep olan ana olay veya kişi ile sorununu cozmesi elzemdir. Yoksa ilerleyen zamanda isler düzeleceğine daha da boka sarar
Soran+1 yılNe yapabilirim ben bu durumda peki
- +1 yıl
Evliliğin bitmesini istemiyorsan konus anlat evliliğin nasil bir sey oldugunu ve bekle baktin düzelmiyor bosanin hem o kendini hem sen kendini kurtar bu eziyetten
Soran+1 yılAnlatıyorum ama ben de artık tahammül edememeye başladım. Her gün çocuk avutur gibi onu avutmak bir eziyet.
- +1 yıl
o zaman iki medeni insan gibi evlendiğiniz gibi bosanma yolunu secin. Anlasmali bosanin
Soran+1 yılİstemiyor ne evli kalmayı istiyor ne boşanmayı
- +1 yıl
o zaman sen acacaksin. bu sekilde evlilik eziyete dönüşüyor veyahut kabullenip adami sikmayacaksin ne yapmak istiyorsa onu yapacak gezecek tozacak takilcak isterse gelecek eve
Soran+1 yılSon çare ailesine anlatacağım büyükleri olarak onlar konuşsun
- +1 yıl
Olabilir
Arada sen de gelme eve git annene sirarsa da kız sanane de özgür olalım aşkım de
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 23,1b cevap paylaştı.
+1 yılHem ayranım dökülmesin hem g.. tüm s. klmesin derdinde evlenen erkekler.. ohhh ne güzel İstanbul lan
10 Yorumla
+1 yılHep bir arada olmak sıkar insanı biraz ayrı takılın sorun olmaz.
10 Yorumla
+1 yılEvliliğin belli sorumlulukları var. İstemiyorsa evlenmeseymiş. Bekar hayatı yasamak istiyo haspam
10 Yorumla
+1 yılNeden aynı davranışları bir gün sizde denemiyorsunuz. O geldiğinde evde olmayın. . karsisindakine nasıl bir duygu yaşattığını hissederek anlasin. Evlilik te ilk başta düzeltirsen düzelirsin. Yoksa bir daha öyle gider sakin unutma
20 Yorumla
+1 yılgit protokol hazırlat avukatta koy önüne
bak bakalım tepkisi ne olacak?
paşaya bak be..00 YorumlaAile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Sal gitsin. Sende onsuz bir hayat kurup yoluna bak. Kendini ziyan etme.
01 Yorumla- +1 yıl
Bencede
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılözgür takılın ikinizde bir süre olmadı yine eskiye dönersiniz
00 Yorumla
+1 yılkendine eziyet etme çocuk felan yoksa siz tatlı şekilde yolları ayırın orta yolu bulamıyorsanız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende çık. O özel alan istiyorsa seninde özel alanın arkadaşların olsun çevren olsun giyin süslen kendine bak. Ceptesin yatmış da seninle hevesi geçmiş.
00 Yorumla
+1 yılya yok hepsi hikaye başka hatunlarla gezmek için yol açmış kendine tosuncuk
00 YorumlaBence o senin üstüne düşene kadar kendi haline bırak
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yoksa boşan al nafakayi çatır çatır s. sin gitsin
00 Yorumla
+1 yılkendisi güzel bi misillemeyi hak etmiş gibi görünüyor
00 Yorumla
+1 yılBiraz renklendirin ilişkinizi fantezilerle çılgınca sınırsızca
00 YorumlaBende çok daraldım 2-3 kızla konuşmak sohbet etmek istiyorum evlilik sıkıcı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılOohh ne güzel dünya. Varsa brnde öyle bir eş alsaydım
00 Yorumla - Devamını Gör (63)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim evliliğin böyle bir şey olduğunu bilseydim evlenmezdim dedi. Ne yapmam gerekiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler