Acimin tatifi yok
herseyimi aldi benden
nasil devam edicem?
herseyimi aldi benden
nasil devam edicem?
Benim nişanlım 10 gün kala ayrıldı, her şeyi tastamam etmişken. Davetiyeler gitmiş, insanlar otellerini ayarlamış kaporalar verilmiş, salon tutulmuş, vs. Zamanla alışıyorsun ve artık, yani 8 ay sonra acımın bir tarifi var. Şu anda kalan 200.000₺ borç, tamiratını ve boya badana işini tamamen benim yaptığım, bir yıllık kirasını peşin ödediğim evin içine girmeyi bile bırak mahallesine uğradığımda gelen o iğrenç his, kurduğum hayaller, verdiğim 3 yıllık emek, beni terk ettikten sonraki ilk altı ay boyunca kullandığım kırmızı reçeteli ilaçlar, kaybettiğim mental sağlığım… bunlar aklıma gelenler. Ama insanız sonuçta, ayağa kalkıp devam etmek zorundayız yine her gün doğduğunda. Ve emin ol o gün doğuyor. O yıkık halimde bir hanımefendi girdi hayatıma, zorla, ördüğüm duvarları yıkarak, yaralarıma aldırmayarak girdi koluma, sardı hepsini bir bir. 4 aydır her yönüyle mükemmel ilerleyen bir ilişkim var, çok ince, zarif ve nazik bir hanımefendi, varlığına müteşekkirim. Demem o ki, toparlanıp yoluna devam edeceksin. Belki biraz zaman alacak ama edeceksin. Ayrıca acını asla büyük görme, her zaman biraz daha büyüğü vardır hayatın heybesinde.
Sana tavsiyem bir uzman psikolog ve psikiyatr ile görüşmen, süreçte sana çok yardımları olacaktır. Sağlıcakla kal dostum.
👏👏
Üzdün be paşam
@turgayatacan başta ne kadar çok acı çekmiş ama sonrasında ayağa kalkmayı yeniden devam etmeyi iyi başarmış o yüzden helal olsun
@Mavihasrett güzel olan her başlangıcın bir sonu mutlaka vardır. Ve bu son genel de iyi olmayacak derece inşa edilir.
Görüş paylaşan arkadaş Bayağı derinden sevmiş ve sanırım hayattan aldığı en büyük darbenin etkisi ile ayakta durmakta zorlanmış.
Hepimizin bir hikayesi var. Kimi susarak anlatır kimi darbe etkisini yitirmeye başladığında anlatır.
Kesinlikle
Evet bizde evimizi almistik simdi icine giremiorum bile o his onunla kurulmus hayaller kalbim yerinden sokulecek gbi oluor
Hayat dersi, konu; Babana bile güvenme, eşeğini sağlam kazığa bağla! Yorumları tek tek okudum ben biraz realist yaklaşıcam konuya alınmaca gücenmece yok. Hayatta saftirik olmanın manası yok arkadaşım. Seni ilişkiye, istediği şeyi almaya zorlayan veya iten kendisiyken, gönüllü olmadığın o malum olayı neden kabul ettin diye sormayacağım. Kimse kimseye ne acıyor ne merhamet ediyor. Sen yıkılmışsın mahvolmuşsun yerle yeksan olmuşsun onun umurunda mı? değil. Herkes kendini korusun bir güvenlik mesafesi bıraksın sevdiği ile. Sana ilişki konusunda baskı yapıp istemediğin bir ilişkiye mi zorluyor, işte orası oturup ne oluyor diye düşünme noktası. Duygularına oynayıp sevgini kullanıp, " bu kız zaten beni seviyor, her istediğimi yaptırır alacağımı alır, kapının önüne koyarım" ya da, " beni kaybetmemek için istediğim her şeyi yapar yaptırırım" fikri ile bu sansarlara prim vermeyin. Şimdi burada sana canım benim üzülme o şerefsizmiş her şey düzelecek o kaybetti derim, duymak istediklerini söylerim ama sana ve bu sınırlarda olup aynı durumu yaşayacak olan, seni ve hikayeni okuyan tüm hemcinslerime hiç bir faydası olmayacak. Hazır olmadığımız, istemediğimiz, sırf kaybetme korkusu ile veya nasılsa evleneceğiz diye istemediğiniz hiç bir şeyin içinde olmayın kabul etmeyin, güvenmeyin. Sizden bunu isteyen zaten size değer vermiyordur. "Bunları yaşatan o gelse yine dönerim, inşallah döner" yerine, "cehenneme kadar yolu var yanılıp pişman olur dönerse bir tekme ile ona yolu göstereceğim" de mesela. Her şeyimizi kaybedebiliriz ama özsaygımızı kaybedersek kimse sevmez saymaz bizi hayatında istemez.
Aynen doğru
Aynen oyle cok kotu umarim cabuk iyilesirim
Daha iyi açıklanamazdı tebrik ederim.
Biliyor musun başkasına gitti başkası vardı onun için attı yoksa başka bir güç düğününe yakın kala. bunu yaptıramaz Allah belasını versin madem okadr sevmiyordu neden bu kadar bağladı seni ben onu deli gibi seviyordum onun da beni sevdiğini düşünüyordum ama okadar değilmiş, bu cümlelerinde kendimi buldum ben de aynısını yaşadım hala toparlanamadim bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum
Bide ben sonra başkasına olan aşkından ölüp bitişini nasıl. dunyalr kadar sevişini gördüm. O benim icin yer yüzündeki her şeyden kıymetli deyişi bilmiyorum benim suçum neydi ve kendimi en değerlisi sanirken bu kadar kiymetszilgimi. gordum canım çok yandi hıçkırarak kalbimden döküldü göz yaşlarım çok koydu aşkı da iliklerime kadar hissettim. aciyi da umarım atlatırsın bu yaşadığına söz yok çünkü
Hala mutlu mu o kişiyle
Biri oldugunu sanmiyorum derdim ama hic taniyamamisim ki belkide vardir… yarina kalir yanina kalmaz. Benim vebalimi iki taraftada odeyemez
Yorumları okudum da ne kadar zeka ve ahlak seviyesi düşük yorumlar yazılmış... kızın orada herşeyimi aldı kelimesi sizin aklınıza neden direk bacak arasındaki uzuv geliyor? ne kadar ahlaksız insanlarsınız.. insanların dertlerine ortak olmuyorsunuz bari çenenizi kapatın.
Evet hem o seyi hemde hayallerimi duygularimi guvenimi kayiplarim cok buyuk
Dünya'nın sonu değil emin ol buna.
Cevap
68Cevap
Bi arkadaş bu durumda yalvarıp yakarıp çocuğu ikna etti tekrar evlenmeye. İnan evlilikleri feci ilerliyor. Çocuk resmen köpek çekiyor kıza. Kafası atınca giderim diyor. Kapının önüne koyarım diyor. Kız eğitimli ve memur.. hala yalvarıyor nolur bırakma beni diye. Bir ilişki nasıl başlarsa öyle devam eder. Belki bitmesi sizin için en iyisidir. Evlendikten sonra bile boşanıyor insanlar.. tabi daha kötüleri var diye kendi acını yaşama demiyorum çok zor bir durum. Kendi yaralarını en başta sen küçük görmemelisin, ama acıya da gömülemezsin. Acı bütün hayatın olmamalı. hayırlısı böyleymiş demek her zaman dinginlik verir. Ben her zaman hayırlısı neyse o olduğuna inanıyorum.
En güzel yorumu yazan arkadaş 👏
@kalbindesakli91 teşekkürler
Rica ederim
Evet artik oluru yok olan benim guvenime masumiyetime oldu buda bana ders olsun
eğer donusu yoksa cok buyuk bir sorun olmalı , cunku ortaya buyukler giriyor Nisan yapılıyor bir masraf olusuyor. ya aranızda affedilmez bir sorun olustu, veya ciddi dusunmuyordu zaten seni Nisan yoluyla oyalamaktı amacı. ki oyle oldugunu zannetmiyorum dügün günü almıssınız, sanırım araya birilerini sokmussunuzdur arayı yatıstırsın diye , veya siz orta yolu bulmaya calısmıssınızdır. buna ragmen gelmiyorsa evlenince ayrılsa inan bana daha zor olurdu , dusun cocugunuz olsa , bir eviniz düzeniniz olsa ona cok alıssan ayrılmak inan ölüm gibi olurdu. su an daha is uzamadan ayrılmıssınız, ayrıca ne yasadınız bilmiyorum ama karsınızdaki cok ciddiyete yanasmayan biri sanırım düsün senin illkin oluyor, Nisan oluyor ama iliskinize bir sans vermiyor demek ki cok niyetli değil evlenmeye
Araya soktuk kar etmedi … ben onun beni tek kalemde silebilmesine sasiriorum ve konduramiorum cok zeviordum deli gbi ve sevildigimi dusunuordum ki seviodu da ama benim kadar deilmis o kadar kotuyum ki :((((( vebalimi aldi
oyle dusunme sonucta degmiyormus, evlenip bosansa daha cok canın yanardı demek ki o kadar kisi girmesine ragmen istemiyorsa evliliğe de cok sıcak bakmıyor onun icin bu bahane olmus gibi duruyor. seni daha cok sahiplenecek, sevecek birisi karsına cıkacaktır bu yanlıs insan demek ki. su an canının yanması cok normal, ama zamanla acın gectiğinde ve dogru insanla tanıstıgında iyi ki onunla olmamısım diyeceksin emin ol
Üzüldüm umarım hatasını bir önce anlar. Evlilik yaklaştığı için korku mu girdi acaba erkeklerde bu olabiliyor. bu güven meselesi de bir psikoloğun sayfasında okumuştum erkek nişanlımla ilişkiye girdik sonrasında güvenim tamamen bitti demişti böyle bir şey yaptığı için. Sen güvenip ilişki yaşıyorsun ama o farklı düşünüyor eğer bu sebeptense bu da tamamen şerefsizlk
Bu kadar aci cektirmesine ramen yine donse kabul ederim insallah doner
Benim görüşüm, böyle olmasına sevindim. Çünkü evlenseydiniz de kısa bir süre sonra boşanacaktınız, belki çocuğun da olacaktı ve bunun sonuçları senin için çok daha büyük travmaları getirecekti. Böylesi daha iyi olmuş. Çünkü sevmediği belli. Sen öyle zannetmişsin veya sana öyle göstermiş. Ama bunu kabusa çevirmen çok gereksiz. Aksine dik durmalısın ki o da geride bıraktığı eseriyle övünemesin. Toparla kendini.
Beni evlilige ikna eden ailemle tanisan benimle iliski yasamak isteyen hep oydu… uzak mesafe iliskisi geldi geldi gitti hep sevmedigini yeni mi anladi sence
Evliliğin hemen arefesinde bunu yapması, sevgisinin olmadığını gösteriyor. Yeni anlamış veya değil, bu değil mesele. Evliliğin çocuk oyuncağı olduğunu zanneden bir ergenden kurtulduğun için bence aksine sevinmelisin. Evlendikten sonra hayatın daha büyük ızdırap olacaktı. Bekarete de çok takılma. Şu birkaç ay hayatına yeni kimseyi de alma. Ruhunda o çocuğun bıraktığı toksik kalıntıları bir temizle, sonra hayatına nasılsa devam edeceksin ve iyi ki onunla evlenmedim diyerek şükredeceksin.
Tabi ki nasıl istersen
Zor olacak. Tamamen bir enkaz haline geldin ve bir süre böyle devam edecek ardından kendine ne oluyor diye soracaksın ve hayatın sonunun olmadığını görüp yeniden devam etmeye karar vereceksin. O halde sen şimdiden son aşamaya geç direkt ve hayata devam et.
Bir Ka üyesi Ata sözü bunu defalarca söyledi buradan. Takip etmiş olsaydın bu tuzağa düşmezdin. Bu atasözü defalarca dediki: "Eline nikah defterini almadan hiç bir erkeğin koynuna girme. Girersen eğer ilerde birden çok kocan olur ama evlenemeyebilirsin."
sen ne anlatıyosun be?
@Manifalitikko Türkçe meali: Evlilik öncesi ilişkiye girdiğin zaman bekaretinin olmadığını bilen ve buna önem veren erkekler seninle evlenmek istemez çünkü o ilk gecenin nasıl bir duygu olduğunu tatmak isterler. İlerde çok kocan olur demek: bekaretinin olmadığını bilen bazı erkek modelleri, böyle kızları seks objesi olarak görür ve benim için bekaret önemli değil diyerek kıza kendini sevdirir önce, kızda buna aşık olup güvenlikten sonra yatağa girince erkek istediğini almıştır. Evlenmeyi düşünmeye başladığı zamanda bu kızdan başka bir bahane ile ayrılır ve gider bakire kız ile evlenir. Bizim kızın karşısına başka bir erkek çıkar bu sefer o da aynısını yapar. Kız da burdan şu iki soruyu sorar:1) Bakire olmadığımı söylediğim zaman karşıma çıkan erkekler hep sohbeti cinselliğe getiriyor. Ben bir erkeğin beni sevdiği için mi yoksa bekaretim olmadığı için mi benimle olmak istediğini nasıl anlarım der. 2) Karşıma çıkan erkekler beni sevdiğini söylüyor. İlişki öncesi her şey güzel iken, cinsel ilişki sonrası hep bir bahane ile terk ediyorlar. Beni gerçek anlamda seven kimse çıkmayacak mı karşıma? Bunu anlatıyorum yani hayatın gerçeklerini. Bu arkadaş evlenemez mi peki? İleride bekareti için değil de huyu suyu için kendisini gerçekten seven biri çıkar ise evlenebilir ama bu tip erkeklerin de sayısı az. Yani bir kızın bakire iken evlenme olasılığı yüzde 99 iken yüzde Bakire de olsa evlenemeyen kız da olduğu için yüzde 1 pay bırakıyorum. Bakire olmayan bir kızın evlenme olasılığı yüzde 25'lere düşer.
Sana akıl ve fikir dilerim
@Manifalitikko hayatın gerçekleri bunlar ve gerçekler acıdır üzgünüm.
ALLAH her şeyin hayırlısını versin gerçekten gelin ata binmiş demis ya kısmet buna cok inanırım ne olacağı hiç belli olmuyor ama tabiki böyle yapmaları da normal değil sebebini insan merak ediyor ve bu insan aldatmaktır kandirmaktir hesabını veremezler hiç bir şeyin ama şey zamanla geçiyor aci çeke çeke elbet bir sebebi vardır sebepsiz asla bırakmazlar ama çok can yakıyorlar göz yaslarimizin hesabını veremezler helallik alsalar bile bazen hafiflemiyor yine de Allah korusun inşallah her şey yoluna girer sabret elbet her şeyde bir hayır vardır
3 yıllık ilişki yaşanacak ne varsa yaşanmıştır sıkılmıştır monotonluk olmuştur ek olarak her şey ateş pahası kiralar uçtu mantıklı gelmemiştir
Ama işte bu tam bir o. cocklugudur bizi aldatan bizden değildir
Hadisi şerif bunu biliyorum da haramdan helal olmaz 3 yıllık ilişki zorla bir şey olmuyor akıllı olmalı dikkat etmeli 😊
Hem umut versin hem defolup gitsin rizki veren Allahtır sen istediğin kadar çalış seni fakir veya zengin yapabilir senin çalışmanla alakalı olan bir durum değil bu
Rızkı veren Allah'tır amenna ben parayı bahane ederek söyledim birçok sebebi olabilir ama genel sebebi sıkılma monotonluk evliliğe ne kalmış ki evlensin çocuk? Mantıksız mi
Haram bir sevgi değil bu isteyen istedigyle evlenir haram olan şeyler teyze hala gibi kişiyle evlenilmesi caiz olmayan kişilerdir ama tabiki konuştuğu kişi de varsa uzamasının anlamı yoktur sevgi aşk hayatta vardır bunu Allah nasip eder siz bilemezsiniz her gördüğünüze haram diyemezsiniz size önerilen kızda belki sizi bırakıp gidecek haramı helali çok biliyormuş gibi konuşmayın evliler boşanmiyor mu bu da helal değil
Sevmek sevdiğiyle evlenmek haram değildir konuşmuş olabilir tanımak amacıyla bir insan kolay tanınmıyor sonuçta böyle dngesuzce haram diye diye evde kalmışsınız belli ki
Siz önce neyin ne olduğunu öğrenin size her şeyi ikram eden Allahtir sen istediğin kadar çabala nasiptir her şey ona bakarsan haram diyenler en pislik şekilde yaşıyor milletin gt7ne bacağına bakıpta bana helalden bahseden insana gülüyorum gerçekten
Haram flört ilişki haramdır. En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı. Hayırlı işin acelesi makbuldür uzattıkca bozulur bozmak isteyenler olur tadı kaçar af edersin boku çıkar çıkmış şekil a harama sokar sokmuş şekil a..
İsteyen istediği ile evlenir de helal yolu var bunun haramdan gitmek zorunda değil hiç kimse.
Nasip kısmet nedir? Kader nedir? Cüzi irade nedir biliyor musun?
Sevgili eş kaderdir. Kader ikiye ayrılır ihtiyari ve izdirari kader izdirari kaderde kulun hiçbir etkisi yoktur ihtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır cüzi irade de denir. Sevgili eş cüzi irade ihtiyari kaderdir..
Haram! İlişkiye girmiş üç yıllık ilişki diyor helal ilişki olmaz ben derim!
Ben biliyorum hocalık yaptım talebelerim oldu nice!
Evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir ama bu kız bekar dul aynı şey değil
Şimdi evlenecek olan erkek kolay kolay almaz bunu
Sevmek helali bilen kişi adam gibi adam olandır tuttuğu eli bırakmamasidir her şeye haram diyipte işinizin rast gideceğini zannetmeyin ne demişler her şeyde hayır vardır
Sen öğren bence ben zaten biliyorum. Haram diyenler pislik yaşıyor o bizi beni bağlamaz. Harama haram demeyelim mi? Bana ne milletin ne yaptığından ben şu an olaya bakarım olana!
Biz milletin değil soru sahibinden konuşuyoruz. Gül demek ki sende ondan'sın gülüyorsun.
Biriisi önerdiği vakitte flört etmek haram oluyorsa o zman haram kişiyle evleniyorsunuz demektir o zman asla evlenemezsiniz bu hayatta kim olursa olsun istersen sevdiğin olsun sözünde duruyorsa haram ilişki değildir bu sevgili bile olsa adam gibi adam olsa istese bu caizdir evlilik amacıyla konuşmasi caizdir
Her şeye haram diyorsan o zman d. ktigin kişi de haram 🤣 hiç tanımadan sok bosan hadi kaydol şimdi
Yav he he kim bilir elini niye bıraktı biz ne bilelim anca fikir yürütürüz ihtimalleri söyleriz. Benim de bıraktıklarım oldu. Bazen gitmek gerekir bırakmak gerekir.
Hiç gitmeyecekmiş gibi sevmeyeceksin mesela her an gidebilirmiş gibi çünkü her an gidebilirler ve gidiyorlar..
Her şeye haram demiyorum şu an olan şey üç yıllık ilişki haram diyorum hanfendi çarpıtma!
Her şerde bir hayır her hayırda da bir şer olabilir. Vardır değil o!
Akıl yoksunluğu var sende tartışmaya girmeyeceğim.
Seni hiç ilgilendirmez kimin ne yaşadığı büyük lokma ye büyük söz konuşma
Bakmışsın başına en kötüsü gelmiş
Söz verip gidemez akıl yoksunu
Gidiyorsa zaten adam değil kızda kurtuldu işte
Adam olan sözünde durur bunun haramla helalle iliskisi yoktur her şey nasiptir
Birisi önerince helal olmuyor. Helal daire çerçeve içerisinde evlilik amaçlı görüşülebilir bu başka bir şey burada olan şey ilişki üç yıllık bu helal daire değil kız her şeyimi verdim diyor! Farkında isen!
Evet flört haramdır. Yok canım sen kimsin de haramı helal diyorsun hram değildir diyorsun. Sana göre haram olmaması haram olmadığı anlamına gelmez. Evlilik amacı ile konuşması üçüncü kişi dahilinde caizdir yalnız kalmamak şartıyla caizdir!
Sen herkesin kıçına bak nah evlenirsin zaten haram de gez anca 🤣
Byn ozrlu insan bu iki kişi evlilik amacıyla konuşuyor demi? Helaldir
Ben sana demiyorum evlilik amacıyla konuşmuyor aklın yok mu senin
Lütfen kendi işinize bakın evde kaldıysanız kendinizi kurtarın milletle uğraşmayın iyi geceler
Ben bekarım. Her şeye haram demiyorum harama haram diyorum. Azıcık terbiyeli ol. Dilini tut... Yav he he! Akıl yoksunu kim belli!
Beni ilgilendirmez evet de haram haramdır..
Canı cehenneme!
Sözler vaatler kandırmak içindir tutmak için değil..
Giden sadece adamlar değil kadınlar da gidiyor..
İnsan olan sözünde durur. Adamlık ile alakası yok..
Herkes kendine baksın ne oldum değil ne olacağım demeli
Param olsa evlenirdim imkanım yok benim götüm yemiyor evlenmeye kira 4 bin mantıklı gelmiyor bana düşünmüyorum henüz
Sjtir git yeter artık yazıp durma. Adam olan sözünde durur işte o kadar bunun haramla alakası yoktur.
3 yıllık ilişki evlilik amacı ile değil çocuk onu ikna etmiş kandırmış yanında 3. Kişi varsa konuşurken yalnız kalmamaları gerekiyor grup mu yapmışlar ilişkiye girerken
Haram diye diye ne noktaya geldiğiniz belli oluyor sizinle diyaloga girmeyecegm çok Müslüman olsaydin bu konuşmayı yapmazdın hayırlısı der susardin
Yazmayın şikayet edeceğim?
He he 😅bennde karı kız çok sıkıntım yok evim arabam var 😅bekarliik daha güzel
Öyleyse millete karışmayın Allah bilir kime ne nasip edeceğini sanane sevmiş Nisanlanmis hem ortada bisey yok ki belki geri döncek
Her şeyini almış kızın ne dönmesi
Bu konuları tartışmayı sevmiyorum Allah neyi nasip eder kendisi bilir haram diye yorum yapmak saçmadır evlenmek isteyen istediğinle evlenir kimseyi yeter ki haram olan kişiler olmasın bunlar yabancı kimseyi ilgendirmz
Çalışıyorum şu an iyi geceler dilerim anlaşamayiz bir çok terbiyesizsiniiz
Hiç belli olmaz ne olacağı belli geri döner
İlk başta güzel yazdınız diye yazdım bu kadar ne bileyim böyle olacağını
Seninle anlaşmak isteyen kim 😂😂 evin varmış araban paran yaşa işte
Bana da Kebap yap acılı yiyim bari🤣😂😂
Kusura bakmayın ama siz bu işe karışmayın
Yani sonu yok, bu terbiye ahlak ile, ben seni güzel insan sandım da yazdım. Yaşıyorum çok şükür şu an da mesaideyim
Kimsenin ahlakini terbiyesini ölcemezsin Allah bilir kimin ne olduğunu
Nerden biliyorsun ki bu işi yaptığımı 😂ben karışmıyorum ki
Müslüman müslümanın kardeşidir
Soru sormuş fikir paylaşıyorum
Haramı haram diye her yerde söylerim helali de helal
Doğru bildiğimi söylerim hep
İnsan daima kendine bakmalı:) ama kendini övmemeli ve kimseyi çok görmemeli
Seks yapmış seks ilişki yapmış kız kendi diyor her şeyimi aldı diye ben gördüğüme yorum yapıyorum sen neden savunuyorsun kib
Ben kendimi hiç övmedim farkında isen
Söyle söyleyim zina haramdır sevgili ile de haramdır her türlü haramdır nikah yok ise oldu mu
Bakın beyefendi helal bellidir haram bellidir haram kişiler; teyze hala dayı amca gibi evlenilmesi caiz olmayan kişilerdir bunun haricinde hala teyze amca ( kızı oğlu) gibi evlenilmesi ve yabancı kişilerin evlenilmesi caiz olan kişilerdir isteyen istediğinle evlenir
Evlilik amacıyla görüşmek caizdir buna haram diyemezsiniz
Önemli olan senin ne niyetle konustugundur... haram için mi helal için mi?
Bakın hamfendi buna sözüm yok. Evlenmeden ilişki seks haramdır
İlişki sevgili hayatı haramdır
Flört haramdır
Evlilik amaçlı görüşme İslami kurallar dışına çıktımı haramdır bellidir nasıl olması gerektiği
Öpmek dokunmak haramdır sarılmak haramdır yalnız kalmak haramdır sevişmek haramdır sanal seks haramdır
Hahaha🤣🤣🤣
Evlilik amaçlı görüşmek 3 kere olur dört değil İslami kurallara uygun olur haram olana haram derim ben ben demiyorum bunu haram yani müslümana
Yola çıkıyorum şimdi yazarım
Seni ilgilendirmez... isteyen istediydiylw konuşur bu kadar insan gıybet ediyor gıybet zinadan da şiddetlidir bence önce kendinize bakın tövbe edin Allah her günahı affeder affeden Allahtir sen kim oluyorsun da yorum yapiyorsun? ALLAH sırk kosanlarrı bile affederken kişi tövbe etmişse o günaha geri dönüş yapmamissa temizlenmiş haram ortadan kalkmıştır lütfen şimdi kendinize bakın zamanımı almayın benden
Asıl sen şirk koşuyorsun arama helal diyorsun haram değildir diyorsun sen kendine bak sesli mesaj Ben neyin ne olduğunu zaten biliyorum yap yap yap sonra tövbe et yap yap yap yap tövbe et tabii ya
Kişi yattığımdan pişmanım tövbe ettim falan filan demiyor
Sormuş beni ilgilendirir soru sormuş yani burası soru cevap platformu
Fazla uzaması sıkıntı işte👀neyse ben kaçtım şimdi beni de yersiniz fazla sinir iyi değildir hadi hayırlı geceler
Kesinlikle sıkıntı her zaman söylerim
Hayırlı işin acelesi makbuldür uzattıkca bozulur bozmak isteyenler olur tadı kaçar af edersin boku çıkar maalesef hayırlı geceler dilerim
Evt biliyorum
Çok bilgilisiniz hanfendi 😅
Evt biraz tecrübe biraz da başka bilgiler sağolsunlar😇
Teşekkürler buraya rahatsızlık vermeyelim daha fazla
Tecrübe önemli ama yaşamadan tecrübe etmek daha güzel sanki olur rica ederim ben teşekkür ederim
Beyefendi kainatı yaratan Allahtir nasip eden Allahtir size ne oluyor?
Bence gidin hastaneye yatın tedavi olun beyninizden aklınızdan şüphe ediyorum artık defol git saçma sapan ve boş konusuyorsun çok bilen kendini kurtarsın bence
Konuşmakla düzelmiyor.
Yeter artık mahkemeye vereceğim
Buraya geldin hayatımı sktin ne huzur buraktn ne de bisey artık mahkeme de hallederim
@M_a_N_Y_a_K ayrıca haram demişsinde hani 3 yıl olması illa harama bulaştıkları anlamına gelmiyor dokunmadan birbirini yıllarca seven evlenmeyi bekleyen pek çok kimse var kızın zaten içi yanmış sen burada gelip hiç bir şey bilmeden haram dalgası yapıştırıyorsun bu yaptığın ne kadar mantıklı
@dilinitutkurtul @M_a_N_Y_a_K
İkinizde evlilik görüyorum.
@Gizemcky 🤣🤣🤣
Yorumlari okuyarak gidiyorum yanlis anlama
Evlenmeden herseyi yapmışsın haram olan herseyi
Helalin olana kadar bekleseydin en azindan durum cok farklı olurdu
Sevgiline veya nişanlına evlilik öncesi hem bekarlik özgürlüğünü hemde bekarken istediğinde alabilecegi seyi ( c. iliskiyi ) sunmuşsun nasil bisey bekliyordun zina uzeri evlilik mi neyse kendi düşen aglamaz
Yagmur iyi yagdi bu sene insallah yağar böyle
Üzülme böylesi daha iyi olmuş yarın evlendikten sonra ayrilsadi birde çocuk olsaydı daha kötü olurdu. Şimdi bir kurtarma şansın var. Bak sana şunu soyluyum hiç bir şekilde unutamazsın unutta demiyorum ama şunu unutma bu şekilde olduğuna sevin güzel kardeşim önde gideniymis kurtulmuşsun
Keske ilkim olmasaydi bunun pismanligini yasiorum ve giden 3 yilimin agirligi… yanina kalmasin istiorum
Doner mi dersin?
Lanet olsun böyle ümit verip insanları kullanıp yarı yolda bırakan insanlara, böyle insanlar yüzünden aşka sevgiye, gönülden haykırışa, mutlu bir yuva kurma hayaline inancım kalmadı, lanet olsun böyle devire
Ya benim? Yikildim resmen.. bir oyuna kurban gitmisim
Vallahi bende çok darbe yedim, inandım güvendim, hep yanan ben oldum, Allah a havale et, Allah a dua et, içini ona dök, biliyorum çok kötü bir şey yarı yolda bırakılmak, inan bana bu tramva zorda olsa geçecek, seni herşeyğnle kabul edecek, ömür boyu mutlu edecek insanlar çıkacak inşallah, kalk artık sirkelen, bırak Allah a, heba etme kendini artık canına yazık, yapma, vallahi bak hasta olursun, ya Allah bismillah de sirkelen artık
Oyle yapicam rabbim yanina birakmasin insalah
Bırakmaz, bende hep öyle yaptım, hep böyle mertçe adam gibi sevdim sadakatlice, afedersin uçkur peşine düşenler gibi sevmedim kimseyi, kalbimle iyi niyetimle sevdim, yaralanan ben oldum, dedim ki demek ki pırlanta gibi bir yürek vermiş Allah, teneke kalplileri layık görmedi, hayatımdan çıkmalarına vesile olmuş dedim
Aynen oyle bakmak lazim olaya ama daha acim taze oldugu icin duygularim beni mahvedio
Doğrudur benim ki de böyle 1 aylık felan baktım olmuyor, Demet Akalın konserine geldim vallahi, dünya varmış dedim, kim ki o dedim, o gününü gün etsin ben acı çekeyim yeter bu kadar dedim, kimse bizden önemli değil unutma, bizi üzenleri Allah a bırakıp yolumuza bakacağız hep ağlama üzülme insanı hasta eder
Oyle ama o benim ilkimdi nasil bunun sorumlulugunu almaz nasil yari yolda koyar anlayamiorum.. sokaktaki hayvanlara merhamet eden biriydi bana etmedi
Vallahi herşeyğin bir ilki sonu var, bak biliyorum acı çekiyorsun, bak ben yataklara düştüm değmez değmez değmez, yıpratma kendini artık, dağıldın biraz toparlanmalısın artık, diyeceksin kendi kendine beni yüzüstü bıraktı, Allah a havale ettim onu, ağlayıp sızlamakta beni yorar, artık yeter de kendine
Kardeşim acının tarifi her zaman vardır velakin üzerinden zaman geçmesi gerek.
Sen artık daha tecrübelisin, çünkü beklemediğin yerden bir anda darbe aldın hayat bu işte sürekli gelemezsin acının ne olduğunu bilmeden mutlu olamazsın.
Cok guzel anlattin aynen oyle 😢
Doktugum gozyaslarimin acisi cikacaktir cok yakti canimi cok
Hiçbir ah karşılıksız kalmaz ki mecalin kalmadığın da ettiğin de son ah da ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın kardeşim.
Aynen kardesim yaptiginin farkinda olmayacak kadar ya da bunu umursamicak kadar vicdansiz biriymis
İnsan böyledir kardeşim.
Aslında her acının bir başlangıcı olur.. Biraz kötü bir başlangıçtır velakin aklını başına toplar bunun adı ''tecrübedir..
Benim sana bi abi veya kardeş olarak söylemek istediğim şudur.
Acını yaşa ağla gerekirse daha çok ağla sızlan fakat birgün bir sabah kalktığında hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmen gerektiğini bil...
Unutma bu hayat sana armağan bunu güzelleştirmekte senin elinde kötüleştirmekte yine senin elinde. Hayat güzeldir herşeye rağmen güzeldir.
Oyle ama o benim ilkim oldu artik bundan sonra hayatim daha da zor olacak. Ben zevk pesinde biri degilim sevdim ve beraber oldum ama artik olamam. Kimse de beni kabul etmez. Hele ailem bilse katil olur :/
Kardeşim yaşadığımız hayat gereği herkesin birtakım hataları olabilir. Nitekim de olmuştur çünkü hata yaşamın içindedir.
Başına gelen üzücü olay bir son değil aksine başlangıç. Yepyeni bir hayata gözlerini açmalısın.
Evet artık tecrübe sahibisin iyi veya kötü bir tecrübe edindin. Olumsuz şeyleri düşünme başına gelen olayım olumlu yönlerine de bakmalısın.
Örneğin ben bir tek hatam çok sevdiğim insanın yaşamanın sonu oldu. Yıllarca kapalı kutu da yaşadım. Çok sonra da açıldım.
Abi tavsiyesi insanlara güvenme çünkü insanlar daimi menfaatleri için yaşarlar... İstisnai durumlar da olanlar da sen ben gibi manevi duyguya sahip olanlardır
Evet ama giden gitti artik kac yillik masumiyetimi bi hic ugruna harcadim hep vicdan azabi cekicem cok aci… insanlarin basina gelince vah vah derdim simdi basima geldi
Kural 1. Kimseye vah diyip üzülme. Çünkü üzüldüğün çoğu şey imtihanın olur.
Anladığım kadarıyla iyi bir kardeşimizsin.
Bazı yorumları okudum da insanlar önyargılı davranmış bazı yorumlar da seni telkin etmiş.
şu an ne durumda olduğunu anlayabilirim maddi manevi olarak yıprandın hadi onu geçtim ailesel çevresel olarak daha çok yıpranacaksın velev ki benim sana diyeceğim şudur bunları kesinlikle dikkate almamalisin kimse senin acından üstüne vazife almasın özellikle şu dönemde kimin dostun veya düşmanın olacağını iyi görmelisin
Kimseye anlatamam ki hatta babam anneme demis bu kiz hic boyle aglamazdi normal degil gucludur o.. yoksa bisey mi gecti aralarinda sor sunu kizina demis. Yani oda suphelenmis beraber olma konusunda ne aci bir bilse varya biterim
Bilseler de hiçbişey olmaz kardeşim kızarlar ama kıyamazlar insan kızına kıyamaz.
Benim senden bir abin olarak isteğim dik dur üzülme başına gelenler imtihan...
Dün akşam sana son yorumu yazdıktan sonra kalp krizi geçirmişim daha yeni yeni kendime geldim.
Kısacası üzülme bugün olan yarın olmayabilir. Yaşamının değerini bil abisi
Hadi yaa gecmis olsun… senin de mi sorunlarin var
Benim sorunlarım vaktiyle vardı... Bitti.. Fakat bedeli başladı.
Neydi sorunlarin ask mi seninde?
Vaktiyle birine inanmıştım... Aslında en büyük kaybedişin temellerini ona inanarak yapmıştım...
Sonrası zaten hani çorap söküğü gibi derler ya aynı öyle geldi...
Cok kotu keske yanlis insanlari sevmesek
Hayat böyledir..
Tecrübe kazanmak istiyorsan hata yapmak zorundasın.. Ve hani bazen diyoruz ya şu an ki aklım olmasa geçmişte ki hataları yapmam diye.
Aslında bizi olgunlaştıran o hatalardır kardeşim..
her şey bir döngü içinde sürekli döner hata tecrübeye gebedir...
Knk valla bunu yaşayan bi tek sen değilsin boyle düşün ve sqna tavsiyem onu direk sil ve bj süre şehir dışına çikabilirsen çık yazma ona konuşma bi süre sonra geri dönecektir ama affetme çünkü bunu simdi yapan evlenince de yapar umarim önüne daha iyileri çıkar
Deniyorum ama canim cok yaniyor
Geçicek inan bana
Kimse vazgeçilmez değil, sen ondan daha değerlisin. Neden kendimi mahvediyorsun ki. Ondan önce nasıl yaşıyorsan ondan sonra da öyle yaşayacaksın. Bırak defolsun gitsin.
Oyle ama dedim ya ilkimdi insan nasil yari yolda birakabilir hic taniyamamisim
Cok bağlanmısın gibi zamanla unutursun, aklına getitirmemeye calış, herşeyde vardır bi hayır gözüyle bak kendini üzmeye değmez Allah yardımcın olsun insaAllah
Yerle yeksanim herseyimi aldi
Ne demek herseyimi aldı?
Kendi kaybetti. Bunun için üzülmeye değmez inan bana, karşına niceleri çıkar daha. Kimseye ihtiyacın da yok ayrıca, evlilik bi zorunluluk değil.
Kendini üzme💕
O kadar asiktim’ki oyle benimsemisim ki… icimden bi parca gitti sanki
Cok sevildigimi saniordum ve guzel sevildgimi o kadar yanilmisim ki
Bundan sonra cok zor
Malesefffff o kadar uzgunum ki
Daha birbirimize zorunlulumuz yokken bitmesi daha iyi dedi bana… daha ne zorunlulugu olsun o benim ilkimdi
Bir kişinin sizin ilkiniz olması onu sizin için neden özel yapıyor anlamış değilim. Her şeyin bir ilki vardır zaten, ilklik sıradan bir şey. Sakin olun, hayat devam ediyor. Onunla olmadıysa başkasıyla olur.
Onun gidesi varmış seni sevmemiş ki gitmiş değmez bu üzüntü ona aslında ilerde çok unutacak ve kendine kızacaksın aslında boşuna yıpratmışım diye. Kaybettiğin ne varsa hepsi yerine gelir öyle düşün.
Peki ya o? Ödeyecek mi bunlari?
Ohooo fazlasıyla
Insallah rabbim yanina birakmasin bi kizin vebalini almak umut verip yarida birakmak hepsini odesin
O sana dönmek bile isteyecek. Emin ol. Sen peki napacaksın
Boyle vicdansiz biri donmez
Demekki o sana layık biri değil canım
Sana layık olmayana neden üzülüyorsun
S i k tiret cano sana layık olmayana harcama Ki sen daha iyi daha güzeline layıksın valla bak emin ol bundan
3 yilimi caldi benden ve masumiyetimi dile kolay omrumde unutamayacagim bir iz birakti bana
Oyleymis nerden inandim nerden kapildim pisman etti
Bacak arası demek her şey demek değil ki üç sene de zaten senden alacağı hiçbir şey kalmamıştır heyecan bitmiştir iyi yapmış kiralar ateş pahası evlenip de ne yapacak seninle yenisi varken en baştan sıfırdan başlamak varken!
Bisi sorucam bu işi evlenip başkasına gidenler var bu konuda ne düşünüyorsun?
Nasıl yani seks yapıp evlenen kadın mı evet var duydum ama şahsen pek görmedim şahsen ben evlenmem işim olmaz bana ters
Tecrübeli bir kadını tecrübesiz erkek tatmin edemez. Ek olarak nice kadınlar gördüm yok sevgilim daha iyi yapıyordu yok sevgilimin ki daha büyüktü kalındı yok eşim yetmiyor falan filan bunlar çok kötü şeyler en iyisi uzak durmak
Yok o değil.
Bu kızın yaşadığı şekilde düşün ama evli olduğunu düşün yani evli olan adam için dedim mesela
Evlenen adam giderse başkasına o da haram değil mi şimdi basitlestiriyorlar bunu
Düşündüm, evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir olmuyorsa olmuyor zorlamanın üzülmenin anlamı yoktur.
Evlenip ihanet edenleri soruyorsan çok nadir sadık olanlar var hemen hemen herkes ihanet ediyor
Evli olupta başkasına gidenler aç gözlü doyumsuz çapkın inançsızdır
@M_a_N_Y_a_K dahada açık anlatamam anlamış olman lazım
Heh, tabi ki haramdır. Bakmak bile haram gözün çarpar sonra çekersin bakmak haramdır. Geçen arkadaşım tiktok izliyor evli mesela kız çıktı hemen geçti neden geçtin dedim kadınlara bakmıyorum dedi şaşırdım 😊 maşaAllah dedim nadir kısım işte namazında Niyazinda kötü söz çıkmaz ağzından efendi çocuk
Bends öyle düşünmüştüm
Anladım anladım 😂ikinci yazdığında anladım. Resmen eşini sevgilisini aldatan diyorsun ihanet eden haramdır her türlü
Çok güzel düşünüyorsun
Hep öyle devam eder inşallah
Tişkür ederim
Amin inşaAllah ricalar ve teşekkürler 😊
Ne demek
Kim bilir belki de çooooooooooook şey demektir 😊
👀👁😑
@Gizemcky engeel attı yahu 😅
Kasinmasaydin
Canı cehenneme onun 😅umrumda değil ki
Umrunda değilse ne diye şikayet oluyon
Şikayetçi olan ben değilim ki
Yaw engel atti diye söylüyosun ne gerek var attıysa atti.
Yazma daha yoruma
Olurrr 😊Umrundisi gerçekten ben bilgilendirmek için yazmıştım. Terbiyesizlesti engel atmasada yazmaya niyetim yoktu zaten. 😊
boş ver be
Çoktan verdim jkdd
Yaw he hee
Valla bak 😅
YAZMA DEMEKTEN ANLAMIYOR MUSUN BIDE BEN ENGELLERIM BAK SINIR ETME BENI
He burdan yazma diyorsun şimdi anladım ne bileyim ben ona yazma dedin sandım 😊
Beynin nerde dolaniyor
LoL oynuyom da 😅
Beni alakadar etmez naptigin
Öyle olsun 😊
Sanslisinki gercek yuzunu evlenmeden ortaya cikardi ya evlenip orta yerde biraksaydi bide hamile oldugunu vs dusun
Cok aci cektirdi yanina kalmasin istiyorum
Ne yapti
Beni aldattigi cocuk ben gbi değil o isi gormus hanimefendide biz bi bucuk yilligiz nie sevismioz die aldatmis beni neyse iste bi sekilde bu olaylar ailesine gidio ailesi bianda okuldan aldi bizlerden 15 yas buyuk dul cocuklu bi adama kole olarak verdi artik Şu an ki yasantisi nasil bilemem esinden dayakmi yiyodur nasil bi ailesi vardir bilemem ama 5 dk zevk ugruna tum gelecegini yakti oysa ben ona kiyamadigim icin dokanmiyodum ailesinin onunde basi egilmesin die ama demekki bazilarina acimicak kisiler gerek
Levent doktor geldi aklima, allah bildigi gibi yapsin ne insanlar var be offf
Ya evlendikten 2 ay sonra boşancam diye tutturup boşansaydı?
Unutmaya bakın bence..
Kalbim aciyor o kadar zor ki
Ne yapacaksın devam edeceksin kaldığı yerden. Senin onsuz devam eden senelerin onla devam eden senelerin sayısından daha fazla.
Aptal olma.
İyi bari erken kurtulmussun anahtarı sende olan hapishanede yaşamak daha zor olurdu ikiniz için
maalesef oyle dusunemiorum insan naisl boyle kolay vazgecebilir istelik ilki oldugu bi kizdan
İnsan oğlu ne sanıyorsun
Vicdan sifir
Direkten döndün mutlu ol bence
Oyle olmuyor iste bekaretimi aldi artik nasil yuva kurcam nasil biri beni kabul edecek bunlar onemli seylerdi benim icin oyle sevdim oyle kanima girdi ki hic boyle bisey yapacagini dusunemedim
Vermiyeydin sende bekaretini
Bilseydim….
Artık keyfine bak zevkine bak ne diyim
Nikah kıyılmadan asla sevişmeyin.
Bu da size ders olsun.
Her zaman söylüyorum.. evlenmeden bekaretinizi vermeyin.
Adam alacağını almış yoluna devam etmiş olan sana oldu
Bu kdr vicdansiz olabilecegini hic dusunmemistim
Zaten ummadık taş baş yarar o yüzden ziynetlerinizi evlenmeden hiçkimseye sermeyin dediğimde yobaz gerici oluyorum
Evlenmeden önce olması şans diye bakmalısın
Zamanla unutursun
Azıcık aklın varsa seni terk edenden daha güzel devam edersin hayatına. 2 aydan fazla yas tutma.
Aynen
@Mrtol1453 gerçekçi olmak. lazım. insan acı çeker. Duygulardan kaçmak çözüm değil. Çözüm orada saplanıp kalmamak.
Erkeklerde olay farklı gelisiyormus ilk zaman üzülmüyorlarmış daha sonra üzülüyorlarmış.
Kadınlarda ise ilk zaman üzülüyorlar sonra hiçbişi olmamis gibi devam ediyorlar.
Duygulardan kaçmak korkaklık zaten en doğrusu kabullenmek farkına varmak @ROZA_rose
Hepsinde geçerli değil işte😅
Bak canın olan oldu her şey bitti zandetme giden seni kaybetti sen hayatına devam etmelisin
Aynı olay 1hafta önce bana oldu ama hayat devam ediyor açı çıkıp gidiyor
Geçmiş olsun, aglamak cozum degil gecmise degil gelecege odaklan sadece oturup düşün, neler yapabilirsin kendini nasil gelistirebilirsin falan
Erkenden olması iyi olmuş. boş ver ya evlendikten sonra terketseydi?
Bu moddan çıkmazaan asıl o zaman herşeyin den olacaksın erken kurtulduğuna dua etmelisin
Daha iyisine layık olduğunu bildiği için uzaklaşmış
anlaşılan başka bi kadın var başka türlü ayrılmaması lazımdı
Sevgisi bitti bence.. beni iliskiye sokan evlilige ikna eden benden daha fazla iliskiye yatirim yapiodu ve terkedilen ben oldum
Geri getirt sende onu harca böyle araştır internette var yolari
Cok direndim sildi atti
RTÜel eskiden olsa ben yardım ederdim bıraktım o işleri
Bencok seyler yasadim bunalıma girdim aklına ne gelirse yaşadım ah kardeşim elimden bir şey gelmez ama yanında olmaya çalışacağım bir kız olarak çok üzüldüm
her şeyi almasına izin vermeden bu fırsatı onlara vermemek önemli.
Hayal kırıklığını içinden atamazsın evet bir köşede hep sızlar ama öyle ya da böyle yaşamaya devam ettikçe çabalayacaksın
Başlarda zor gelecek. Yaklaşık bir 6 ay kadar alışamazsın. Çok zor gelir. Ama 6 aydan sonra bakmışsın ki çok daha az etkiliyor.
çok kötü bişey yaaa :(
Allah hic bir kizin basina vermesin
Yerle yeksan oldum
inadına devam edeceksin
Umursamaz olmaya çalış
Dünyanın sonu mu geldi?
Oyle gibi bisey herseyimi aldi
Komik ☺️
Neden ayrıldı ki sebebi neydi?
Gecinemiomusuz
Tamamen bahane
Herşeyimi aldi derken manevi olarak mı kastettin?
Bekaretim hayallerim 3 yilim
Ne oldu ki bıraktı gitti
Kavga ettik ama her kavgada gidilmez sonucta hele bir ay kala dugune
Kavga çok büyümüş anlaşılan
Yenisini bul onla evlen
Kolay degil ruhum cok yorgun guvenim sifir
Neeeee slk ya poposuna korku gelmiştir
Oha çok tatlı
Evet yemedi
Ayrılma sebebi neydi?
Gecinememek
Yanlış kişiye güvenmişsin demek daha doğru o zaman. Birlikte olduktan sonra hal ve hareketlerinde değişiklikler oldu mu?
Sogukluk seziyordum zaten ama o sogukluk aninda bana evlenme teklif edince dedim’ki yok seviodur yoksa nie evlenme teklif etsin sonra beraber olduk ve yine ayni devam yani
Kötü yerden vurmuş… üzülme İnan bana işi rast gitmez onun.
Allaha havale ettim zaten bunlar yanina kalmasin o kadar gozyasi dokturdu ki bana anlatamam
Aynı hataya tekrar düşme istemediğin hiçbir şeyi yaptırtma karşındaki insana sana karşıdan çok iyi gelebilir bende erkeğim neyin ne olduğunu biliyorum böyleleri bilhassa tamamen iyi niyetle yaklaşır daima işini görene kadar. Gördükten sonra kaşar bile olursun fark etmez onun için haddinden fazla yıpratma kendini sadece bir hata.
Evet.. sokaktaki kediye kopege bile merhamet eden biriydi… bana hep benim yanimda Allah dan baska kimsa sana zarar veremez derdi… ve sonuç bu. Ne aci.. kendimi bi drama filminin basrolu gbi hissediorum, yikik dokuk
Öyle düşünme elbet hayatına sana senin kadar belki zamanla senden daha fazla değer verip sevecek olan birileri de girecektir elbet sadece her an dikkatli ol. Seviyorum diyen insan zarar veremez sevdiğine her ne olursa olsun. Kendi rızası ile isteyipte birlikte olmak istemediğim zamanlar oldu sırf eğer kaderim de yoksa bunu ona yapmaya hakkım olmadığını bildiğim için o yüzden %99 u ayak yapıyor sadece herkes sütten çıkmış ak kaşık.
Ne kadar vicdanli birisin iste bende oyle sandim bunu ama hayatimin en buyuk kazigini yedim. Belkide bu bi imtihandi ve ben kaybettim. Rabbim beni affetsin. Onunda yanina birakmasin
Biraz Allah korkusu olan herkes vicdanlı olması gerekli aslında da bunu yapanlar ondan bir haberler maalesef. Üzülme dilerim karşına efendi iyi insanlar çıkar 🙏
Hic gelecek planim yok umudum da bitti sadece onu zihnimden herseyden silmek istiorum ve ilahi adaletin tecelli etmesini
Umutsuz olma hala yaşıyorsak şükretmeliyiz 🙏 her zaman umudun olsun
Herşeyimi aldı derken vermiş miydin
maalesef
O zaman iş sıkıntı aileri felan sokun araya düzelmeye çalış bence
Umursama hayatına devam et gülüm
O kadar zor ki :(( sabahlari vucudum kaskati uyaniorum keske kabus olsa :/
Bak sakin ol ve hayatına odaklan yapcak biseyler bul anladinmi
Bunun icin cabaliorum ama aklima gelio engel olamiorum
Ben ilsa hiç takmazdim yeni hayatıma devam ederdim hedefle koayrim yeni insalar tanırsın anadlimmi
boş ver sonra olmasindan iyidir. Vardir bir hayir. Ne oldu da ayrildi
Kavga ettik bana guvenini kaybetmis.. o kdr acimasizdi ki beni sildi attii son ana kadar umut ettim affedecene etmedi. Tam’ararigimi buldum’die sevinirken beni bitirdi
Zaten ayriladi varmis sebep ariyormus bu. Cok baski yaptin yapiyorun sıkmis ta olabilirsin
Evet yapmisim bunlari ama seven bu kdr kolay gidermi keske geri gelse cok istiorum
Bunalmis sebep ariyomus. Birazda isteklerinle bogduysan kacmis aslinda
Aynen oyle ama onu tam 3 sene bekledim iki ay kalmisti dugunumze o kadar yil sabrettik son ayda bitirdik oyle koyuyor ki
Oylemi dersin bu cok aci :/
Seni sevmesi bitmis ki ayrilmis durduk yere Nisan atilmaz
Bende oyle dusunuorum o zaman benim masumiyetimi keske almasaydi venalimi aldi
Kizligini mi bozmustu
Evet
Ordamisinn
İşte bu yüzden kimseyi çok sevmiyorum
Allah onun belasını versin derdi neymiş
Bana özelden yaz…. Sana yardımcı olucam ne yaşadığını biliyorum
Kardeşim bana yaz özelden bu ayılara bakma yaz bana
Yeniden başkasıyla nişanlan
Aynı şeyi sende bir erkege yasatacaksın oyle çıkar içinin acısı. Erkeklere acımıcaksın
Katılıyorum bizlerin size yaşattığı gibi
O erkeğin suçu ne yaa? Ş. refsizler yüzünden masumu zehirlemeyin. Kul hakkı bu, ondan ne farkınız kalır? İlla can yakacaksanız tecavüzcününkini falan yakın
Öldürmeyen acı güçlendirir, bir şey olmaz.
Ayağa kalkıp devam edeceksin başka çaren yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?