Kocam köprüyü geçene kadar melekti ama evlenince psikopat çıktı. Ne yapmalıyım?

Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin hesabı kendini çok iyi gösterdi ilk zamanlar beni muhteşem bir ilgiye boğdu canım cicim çok güzelsin sana aşığım bilmem ne para göndermeler her şey senin istediğin gibi olsun demeler çok mutlu oluyordum aileme falan kendini beyfendi gösterdi hayat arkadaşı arıyorum sevgiye ilgiye açım dedi bende öyleydim açıkçası ama evlenince tam bir psikopat çıktı beni odalara kilitleyip cezalandırıyor tam bir paranoyak saçımı erkek kuaföre bile kestirmiyor sosyal medyamda erkekten istek görse çıldırıyor pantolonun dar diyor itip kakıyor makyaj yapma diyor bir yere gidince erkek baksa o günün akşamı bana soğuk yapıyor bana kızıyor bir keresinde sürücü kursunda ki erkek hocam için sen o adamla kırıştırıyorsun diye tokat attı bana tam bir zır deli dünyam başıma yıkıldı bu o mu dedim yani baştaki adam mı sanki farklı insanlar ya hâlâ o şoku ifade edemiyorum tedavi ol diyince de hasta mıyım lan ben sen beni ne zannettin diye bana kızıyor sosyal medyamı kapattım bol giyiyorum makyaj yapmıyorum çekici olacak hiçbir şey yok ama yine bir şeyler bulup deliriyor hata arıyor bahane arıyor yok niye o adam sana baktı niye o adamla bakıştın niye sana istek attılar markete bile sen dur ben giderim diyor bir tek sevişirken sorun çıkarmıyor onun dışında kıskançlık hat safhada nasıl düzelir bu adam?
Kocam köprüyü geçene kadar melekti ama evlenince psikopat çıktı. Ne yapmalıyım?