İnsanoğlunun birbirine yaptığını hiçbir canlı bugüne kadar birbirine yapmamıştır. Kalp kırmak bizim mayamizda var gibi. Kalp kıran biri bunu neden yapar anlamam hala. Bizler dünyayı kirleten tek canlılarız bunun bedelini de bize doğa ödetiyor. Kimse kalp kırıyorum diye kazandım sanmasın aslı bu apt*llik olur. İnsan kazanmaya bakmalı insan. Çünkü arkanızdan afedersin annesi ile anılan değil anısı ile anılan insan olun. Eski mesleğimden öğrendiğim kuraldı.
Saflık yapmamaya uğraşsam bile hep kalbı kırılan ben oldum. Artık o tarz seviyesiz ve aciz insanlarla uğraşmak istemiyorum. Ayrılsak bile konuşalım diyip beni engelleyebilecek kadar aciz insanlarla dolu hayatım. Kendimi motive ettiğim en güzel söz " Ben değil onlar kaybetti" oluyor.
Açıkçası zamanla insanın kalbinin daha az kırılacağını düşünüyorum. Çünkü her kalp kırığı bir tuğla örüyor kalbimize ve onca örülen tuğla bir süre sonra darbe almıyor. Buna rağmen sürekli su sızdırıyorsa o tuğlalar, o zaman o kalbe çeki düzen lazım. O zaman delilik.
Olabilir hatta çoğu zaman mazoşist gibi bile isteye kalbimizi kırdırıyoruz. Kurban olduğum ne yapsın, kendi cezanı kendin istiyorsun yaşıyorsun ben sana gösteriyorum gör diye gözünü kapatıyorsun diyor. İsyan etmeye hiç ama hiç hakkımız yok biz bunu hak ediyoruz.
Kalbimin kırılmamasını beklemek aptallık olur. Çünkü hiç bir insanı tam anlamıyla çözemeyiz. Ben şu kişiyi çok iyi tanıyorum bana zarar vermez veya kelimeleriyle canımı acıtmaz veya şu hatayı yaptı bir daha yapmaz diyemem.
Aptallık değil bence, üzülüyor insan bazı şeyler için. Unutmadan aklında tutmak, agresifleşmek, atar yapmak, kin tutmak, intikam almak, efendime söyleyeyim yıllarca içinde tutmak falan aptallık.