2505. Soruma hoş geldin KS camiasının yolcusu! Sitenin basit, anlamsız ve manasız geldiği, insanlarının da bir o kadar uzak ve samimiyetsiz hissettirdiği günlerden sonra yine can sıkıntısından mütevellit bir soru sormaya geleyim dedim. Konumuz: İNSANIN, İNSANI DEĞİŞTİRME ÇABASI. Uzayda, Avrupa'da ya da diğer medeni toplumlarda işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama nedense ülkemizde karşımızdakini olduğu gibi kabul edememenin verdiği bir hazımsızlık hissi, midemizden beynimize sürekli bir baskılama halinde. Biraz çıkar ilişkisi, biraz da menfaat endeksi ve bir de hayaller dünyasının kumpanyası ile arkadaşımızı ya da hoşlandığımız kadın veya erkeği sürekli değiştirmeye çabalıyoruz. Ben yapmıyorum deme! Sen de yapıyorsun... Peki, en son ne zaman biri seni hangi konu veya konularda değiştirmeye çabaladı?
Biri sizi en son ne zaman, hangi konu veya konularda değiştirmeye çalıştı?
Hoş buldum… Bu soruda durma sebebim şu; sitenin anlamsız ve manasız gelmesi ile ilgili cümlen. Sorunu cevaplamadan önce müsaadenle bu ilk cümlenle ilgili bir şeyler yazmak istiyorum durdurulamaz bir biçimde….
Son günlerde dünyanın neresinde ve ne şekilde olursam olayım; hangi gariplikle karşılaşırsam karşılaşayım hep içimde bastıramadığım şuursuz bir ses var. Tüm bu yaşanılanlar ve insanlar neden var ve ben bu anlamsız boşlukta ne duruyorum.. Sadece KS mi anlamsız.. Bana her yer anlamsız görünmeye başladı. Tüm her yer. Sanki tat alma duygumu kaybettim ki ben oldukça anlamlı bir coşkunun sahibiyimdir. İçten içe herkes gözümde anlamsızlaşırken, bu anlamsızlığın tek bir yere indirgendiği bu cümle gözüme çarptı. Bence her şey anlamsız. Anlamlı idiyse de eskiden artık anlamını yitirdi…
Asıl soruya gelince; beni hayatımda hiç kimse değiştirmeye çalışmadı. İki sene öncesinde bir kişi bazı şeyler yapmıştı değiştirmeye yönelik. Kıyamet koptu tabiki o kopardı ama istediği şeylerin olmayacağını söyledim aylar süren kıyametinin sonrasında.
Eğer ben; kendi kişiliğimin sahibiysem bu kişilikten de memnun ve kendine hayran biriysem kimse için kendime olan hayranlığımdan vazgeçmem. Tabi ki kötü şeyler yaptığımı eğer ben düşünürsem “ben” düzelirim. Ama yapmadığımı düşünüyorsam da başkasının lafıyla -ki en sevdiğim kişi bile olsa- yola gelmem.
Benim yolumu sadece ben çizebilirim; ben köpek değilim ki sahibimin çizelgesi üzerine gidip geleyim. Birini değiştirmek isteyen kişi şunu bilmelidir. Sen kendini değiştirebiliyor musun? Sen kendini bile değiştirmekte zorlanırken başkasından nasıl bunu istersin… Bırak ya bırak ne hali varsa görsün değiştirilmesi gereken kişi..
Bir insanı ya olduğu gibi kabulleneceksin ya da değişsin diye uğraşıp kendi kendini tüketmeyeceksin. Ha şunu da söyleyeyim tabi ki değişenler de olacaktir; değiştirebilenler de. ( tek tük) ama şahsen ben kişiliğini elimde oyuncak gibi değiştirdiğim bir kuklayı gözümde küçültürdüm. Ve değiştirdiğim biri benim için zamanla hiçleşebilirdi.
Şuna cevap vermedim hangi konuda değiştirmek istedi… Benim hiçbir yerde hiçbir biçimde yüzümün görünmemesi… Erkek takipçilerin fotoğrafımı görmemesi…Erkek takipçilerin olmaması. Yazmamam vs. Ama gelinen nokta şu oldu yüzüm görünüyor fakat çeşit çeşit fotoğraflar biçiminde değil tek fotoğrafla. Erkek takipçiler de sadece arkadaşlarım var. O ise tamamen herşeyi silmek istemişti. Beni silmek. Her yerden.