Sevgilim aynı zamanda iş ortağım, nasıl ayrılacağım?

Yaklaşık 3 senedir sevgiliyiz. Ben çalışmayı çok seviyorum para kazanmayı harcamayı vs. İş bulamayınca iş kurdum çokta güzel gidiyor çok şükür. Sevgilimde tam tersi hiç çalışmayı sevmeyen 7/24 oyun oynayan biri. 26 yaşına gelmiş bir sigorta kaydı bile yok. Gelir sağlaması için iş ortağı olarak onu aldım 2.5 senedirde beraber yapıyoruz. Ama sözde beraber yapıyoruz. İşin 5'te 1'i onda gerisi full bende. O kadar yoruluyorum ki yardım et dediğimde 10 kere tekrar edince yapıyor. Sanki o patron ben işçisi gibi oldum. Hiiiiiç umursamıyor her şeye amaaan diyor. Şimdiye kadar büyümüştük bile ama o istemediği ve boş verdiği için benimde hevesim kaçıyor. Büyürsekte ben uğraşacağım yine tek başıma ondan korkuyorum geliştirme isteğim kaçıyor.

Üniversiteyi bölüm birincisi olarak 1 sene de erken olacak şekilde bitirdim başarılı da biriyim ama beni sürekli aşağılama peşinde. "Sanki okudunda ne oldu bir işe girebildin mi?", "Okuduğun bölümde sanki ne yani herkes okuyor onu. (İng işletme bitirdim.)" gibi gibi tamamen hem beni hemde yaptığım her şeyi aşağılamaya başladı. Baştaki o ilgi dolu çocuk gitti yerine odunun teki, sürekli beni düşmanı gibi görüp yarışan biri geldi. Sevilmediğimi çok net hissediyorum.

İşi de beraber yaptığımız için ayrıldığımda tek başıma yürütmek üzer beni diye düşünüyorum. Siz olsanız işe tek başınıza devam eder misiniz? Ya da kapatır mısınız?
Sevgilim aynı zamanda iş ortağım, nasıl ayrılacağım?