+1 yılBunun zayıflık ya da güçlülük gibi isimlendirilmesini anlamsız buluyorum ben. Çok uzun zamandır çalıştım ve çalışıyorum fakat evlendiğimde çalışmak istemiyorum çünkü bu şekilde hem çalışıp hem evle ilgilenip, hem de ileride olan çocuklara bakacak kadar enerjim olacağını düşünmüyorum, ki yapsam dahi bu yoruculukla mutlu olabileceğimi düşünmüyorum. Boş kaldığım zamanlar dinlenecek miyim, diğer şeylerle mi ilgileneceğim...
Evimle, eşimle her anlamda ilgilenmek isterim ve bunu tam anlamıyla yapmak isterim, bunlar fazla önem verdiğim şeyler ve fazlasıyla keyif alarak yapacağım şeyler fazla evcimen biri olarak...
Huzurlu olduğum sürece eşime de yansıtırım bunu. Bu anlamda kadından geçiyor bir çok şey. Evin huzurunu da sağlayan kadındır bana göre, neşesi de kadındır.
Tamamen kişinin kendi isteğine bağlı bir durum, hiçbir şekilde yargılanmaya açık görmüyorum. Tabii ki garanti değil hiçbir şey, ileride ihtiyaç olur, sıkışıklık olur vs. elimden geleni yaparım. Düşüncelerim genel olarak bu şekilde...40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇalışmak isteyen ya da çalışmak istemeyen hiçbir şekilde bir kadın bunlarla zayıf olamaz Bir kadına kocası çalış diyemez çalışma da diyemez çünkü birisi menfaatçilik olur birisi hanzaluk olur kadının kendi tercihidir. Tabii ki de günümüzde öyle pislik erkekler var ki bunlara karşı kadınlarımızın bir mesleği olsa fena olmaz
10 Yorumla
Evlenince anne değilse isteğe bağlı çalışabilir ama anneyse ben annelerin çalışmasına karşıyım çünkü çocuk büyütmek en büyük sorumluluk. Bir baba annenin çocuğa verebileceği çoğu şeyi veremez o yüzden babanın çalışması çok koymaz ama küçükken annesinden ilgi görmedimi daha sonra o çocuk çok sıkıntı çekiyor. Örnekleri çokça var zaten. Soruna gelince çalışmak isteğe bağlıdır, güçlü veya zayıf olmakla alakalı değil bence ancak her ihtimale karşı çalışabilecek yeterliliğin (mesleki yeterlilik) olması lazım, bu daha önemli. Misal evlisiniz ve aniden ekonomik olarak zor duruma girdiniz, ek gelir lazım. O zaman en azından rahat ve güvenle çalışabileceğin bir yer olması lazım; doktorluk, öğretmenlik veya memurluk gibi. Zor anlar için altın bilezik ama ben yinede çalışmayanı severim.
10 Yorumla
Çalışmak ya da çalışmamak kadının kendi evinde olan bir şey. Eğer çalışırsa kendi ayaklarının üstünde durur ve daha güvende olur. Çalışmaz ise evinde oturur kendi evini çekip çevirir. Bu konu bana göre yargıya kapalı bir konu.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılZayıf kadın değil belki de sıkılmıştır kimi kadın vardır mesela ya da kimi insan vardır çalışmayı sevmez
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence çalışılmalı, bir kadının kendi parasını kazanması her zaman daha güçlü görünüm verir
00 Yorumla
+1 yılAnnelerimiz zayif kadinlar miydi yani haha calisan da sikilip en son calismak istemeyip eve donuyor ulkenin durumundan dolayi feminist bakis acisina sahip kadinlarin bu soruya hayir diyecegini sanmiyorum kadinin dusmani yine kadin guya feminizmi desteklerler kim neyi istiyorsa onu yapsin isteyen calissin isteyen calismasin gerek erkek gerek kadin
20 Yorumla
+1 yılHayır değildir. Kadının çalışma zorunluluğu yoktur. Evdeki işleri yerine getiriyorsa çocuğuna bakıyorsa eşinden aşırı maddi taleplerde bulunmuyorsa çalışmaması normal karşılanır. Hem bu dediklerim tersini yapip hem çalışmıyorsa o zaman sıkıntı var demektir. Kadının çalışması gerektiği zaman çalışabileceği bir mesleği olmalıdır o ayrı ama ilk görevi çalışmak değildir.
10 Yorumla
+1 yılBende istemiyorum ne yalan soylim ozel sektor bana gore degil 2 sene kadar calistim huzursuz oldugum cok olay yasadim isverenim kadinsa calisabilirm ama degilse zor olur daha cok kendi ismi acip yonetme taraftariyim veya yasadigim talihsiz ozel sektor deneyimlerim travma yaratti uzerimde
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmak isteyip istememesi kişinin kendi tercihi fakat ben çalışma taraftarıyım kendimi daha iyi mücadeleci ve güçlü hissederim. Bence eşin de çalış ya da çalışma deme hakkı yoktur. Eğer böyle bir şey söylerse hayat arkadaşının özgür iradesine karışmış kısıtlamış olur
00 Yorumla
+1 yılHayır evine harcayacağı vakitten almak istemeyen kadındır he ben bu konuda böyle düşünsem de çocuğum olana kadar çalışmayı düşünüyorum başka sebeplerle ama benim başka konuda zayıflıklarım olduğundan bu isteğim yoksa böyle yapan kadınlar enerjisini ilgisini evine ve eşine harcayarak daha iyisini yapıyorlar
00 Yorumla
+1 yılBaşkasının kazancına el açtığı için bir bakıma evet zayıflıktır
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak isteyen, kendi için mücadele eden kadın güçlüdür.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik kurumunun çağımızda çökmüş olduğunun br kanıtı da bu maalesef: Çalışmak istemeyen kadınları çalışmaya, çalışmak isteyen kadınları çalışmamaya zorlaması. Sonuçta iki durumda da erkek zalim durumuna düşüyor...
20 Yorumla
+1 yılNe alakası var böyle düşünenin kafası normal çalışmıyor bence. Çocuk olduktan sonra kadın hem çocukları büyütsün hem ev işi yapsın bide çalışacak mi üstüne ben istemem valla çalışmasını
40 YorumlaKaldı, ben evlenince eşimi oturtacağım koltuğa ayak ayak üstüne atsın ben çalışırım ikimizin yerine ;)
20 Yorumlaasla zayıflık değildir neden öyle olsun ki ev hanımı olmak kolay iş değil bide üstüne çocuğun var diyelim çocuklar zaten anneye ihtiyaç duyar her yaşta kendi ekonomik özgürlüğü olmayan yani çalışmayan kadınlar ''boşanamıyor istese''diyenler oluyor o ayrı bi mesele tabi ama doğru olan ev işleri ve çocuk ile ilgilenmek ev hanımlığı bile zorken bide üstüne işe gidip gelmek çalışmayı destekleyenler kusura bakmasın ama zor iş
10 Yorumla
+1 yılKişinin kendi tercihidir.
Gerek hayata karşı duruşu, gerek karakteri gerekse mücadele hırsı bir çok çalışan kadında bulunmayan ev hanımları da var.00 YorumlaZayıf kadın demek doğru olmaz. Ama çalıştığın ya da çalışmak istemiyorsan bile farklı aktivitelerle meşgul olmak bir şeyler ürettiği için insana iyi gelir
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,4b cevap paylaştı. Çalışmayı tercih etmeyen kadındır. İstese her kadın çalışır ve basarilida. olur. Ama çalış veya çalışma. gibi dayatması dogru. bulmuyorum. Tercih bayanın olmali
00 Yorumla
+1 yılAkilli kadinsdir. Bide şu versiyonu var zengin koca bulacam krrdi kartim olacak yiyecem icecem gezecem tozazam s.. cacam zengin gocaminnn paralarini harcayacam o da eve gelince karşiliginda beni... 😄😄😄 Bana evlenince çalişma dedilerdi kiyameti kolardiydim gerçi diyenlerde çalisiyor hayat işte... Çalismak guzeldir 👌👌
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKocanın eline bakıp duracağına kendi paranı hakkıyla kazanıp yeme taraftarıyım. Soruna cevap verirsek evet
20 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılKeyfi bilir paşa gönlü nasl isterse
Konfor alanını bozmak istememek bence zayıflk degldr bir prensip meselesidir00 Yorumla Hayır tabi ki aksine benim prensesim başımın tacı olur ben o şekilde dusunen, öyle yapacak biri ile bundan sonraki hayatımı birleştirmek istiyorum
01 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBenim bir arkadaşım istemiyordu ama babası ve annesi boşandığı için hep çalışmak zorunda kalmış bu yüzden bıkmıştı. Zayıf olarak görmemek lazım direkt
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadındır bir şeyleri başarmayı isteyen bir kadındır kim nasıl isterse öyle yapar.
00 Yorumla
+1 yılZayıf demeyelim de anı yaşayan, geleceğini düşünmeyen kadındır.
00 Yorumla
+1 yılNeden zayıf olsun ki ben çalışmıyorum mesela böyle mutluyum
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak istememesi ile zayıflık arasında nasıl bir bağlantı kurdun ben o kısmını anlayamadım:)
00 Yorumla
+1 yılKişinin tercihi. Her kadın çalışmalı imkanları dahilinde kimseye muhtaç olmamalı bu devirde
00 Yorumla
+1 yılGüzel kadınları severim , işçi kadınları da severim, güzel işçi kadınları daha çok severim.
00 YorumlaAkşama kadar çalış bide ev işi yap bide yemek yap hulk olucaksin zaten
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır. Evine ve çocuklarına daha çok vakit ayırmak isteyen kadındır muhtemelen.
00 Yorumla
+1 yılEvlenince kadını çalıştırmayacan ya çocuğu verecen eline ohhh misss
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmak istemeyen kadındır
00 Yorumla
+1 yılEvli kadınlar genelde evlendikten sonra kilo alıyor doğum vs ee evde oturmanında katkısı var buna spor yoksa gezme yoksa zayıf kalmaları imkansız.
00 Yorumla
+1 yılDeğişir bu konu üzerine söylenecek çok şey var. Ama her kişinin zayıflik ve güçlülük gösterileri vardır.. tek taraflı bakmamak lazım.
00 YorumlaAlakası yok. Ben evlensem bende çalışmam evden sorumlu olmak isterim.
10 Yorumla
+1 yılHayır artık kendine ve hayatına daha çok vakit ayırmak kendini dinlendirmek isteyen kadındır.
00 YorumlaHayır belki de yorulmuştur biraz dinlenmek onun da hakkı sonuçta
00 Yorumla
+1 yılKendi değerini bilen kadındır
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılZayıf olmaya mahkum kadındır
00 Yorumla
+1 yılHayir çalışmak zorunda değil
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı. Böyle düşünmesi Zayıflıktır bence...
00 Yorumla
+1 yılŞişman kadında çalışmak istemeyebilir 😂😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılKeyfine düşkün bencil kadındır
00 Yorumla
+1 yılYoo çalışmak istemeyen kadındır
00 YorumlaTercih meselesi. Çalışmak zor gelebilir.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evlenmek meslek galiba. :D
00 Yorumla
+1 yılOnun yerine ev ile ilgilenecekse hayır.
00 YorumlaTam tersi, güçlü kadındır
00 Yorumla
+1 yılÇalışmayan kadın mı var. Evi çekip çeviren kim?
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır değil tercih meselesi
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,1b cevap paylaştı. hayır değildir.. akılsız kadındır.
00 Yorumla
+1 yılNeden zayıflık olsun ki
00 Yorumla
+1 yılYani rahatına düşkündür diyebiliriz
00 Yorumlaüşengeç kadındır :D
00 YorumlaAlakasıı yok
00 Yorumla
+1 yılHayır değil dir
00 Yorumla
+1 yılBu benşm ama zayıf olmakta. Değil
00 Yorumla
+1 yılHayır. Bu bir tercih meselesi