eğer evlenmeyi düşünüyosanız yapın bakın açıklayıcı olsun diye bir makale ;
Bu şartların birincisi, Müslüman kızın Müslüman erkekle evlenmesidir. Müslüman olmayan erkekle evlenemez. Evlenmeye karar verdiği anda, kâfir olur. Çünkü Allahü teâlâ, (Evlenilmez) buyuruyor. Evlenen bu emri inkâr etmiş olur. Müslüman erkek de, aynı şekilde müşrik, dinsiz bir kadınla evlenemez. O da, evlenmeye karar verdiği anda kâfir olur. Ehl-i kitap olan, yani Yahudi veya Hristiyan kızla evlenmek caizse de tahrimen mekruhtur, yani günahtır. Müslüman kız ise ehl-i kitap da olsa hiçbir kâfir erkekle evlenemez.
Dinimizde küfv [denk] olmak önemlidir. Küfv, Hanefî'de, soyda, malda, dinde ve şerefte birbirine denk olmak demektir. Kızla erkeğin din bilgileri, takva, nesep, mevki ve servet bakımından denk olmaları lazımdır. Denk olmak, erkeğin salih Müslüman olması, Ehl-i sünnet itikadında olması, namaz kılması, içki içmemesi, yani İslamiyet’e uyması ve nafaka kazanacak kadar iş sahibi olması demektir. Damadın, yalnız mal mülk ve makam sahibi olmasını isteyen, kızlarını felakete sürüklemiş, Cehenneme atmış olur. Kız da, namaz kılmalı ve günahlardan sakınmalıdır.
Nikâhın ikinci şartı da, şahitlerin bulunmasıdır. Hanefî’de, şahit olarak, âkıl ve baliğ Müslüman iki erkek veya bir erkekle iki kadının bulunması lazımdır. Çocukla delinin şahitliği geçerli olmaz.
Nikâhın üçüncü şartı, icap ve kabuldür. Yani sözleşmedir.
Bu üç şart yerine gelirse nikâh sahih olur. Verilmesi vacib olan mehir konuşulmasa da nikâh sahihtir, ama nikâhta vacib olan mehir tespit edilmelidir.
Duruma göre, mehir az veya çok istenebilir. Mehir vermek vacibdir. Peygamber efendimiz, (Mehir vermemek niyetiyle nikâhlanan, Kıyamette hırsızlarla haşrolur) buyurmuştur. [R. Nasıhin]
Mehir iki kısımdır: Mehr-i muaccel, acele verilmesi gereken mehir demektir. Mehr-i müeccel, hemen verilmeyip daha sonra, vefat veya boşanma durumunda verilmesi gereken mehir demektir.
bunlara dikakt et doğru karar ver derim :))00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q1701346-nisanlilik-devresinde-dini-nikah-yapilabilirmi-1 Linklerde yazilar kisa mutlak oku.
00 Yorumla
+1 yılAbim imam oradan biliyorum resmi nikaha en fazla 1-2 hafta var diyelim öyle kıyıyorlar. Abime bir çift nikah kıydırmak için geldi ama anne baba izni yok resmi nikah yok abimde ben bu sorumluluğu üstüme alamam diyip kıymadı. Resmi nikah yakın bir tarih de olacak ve anne bana izni şart değil ama olması en iyisi o yüzden çoğu imam kıymıyor. Birde imam nikahı deyip günah olmucak diyorsun başka bir günaha gireceksin. Eşin cinsellik anlamında birşeyler isterse isteğini kabul etmemek olmuyor bunun gibi bir ton sorumlulukları var. Ve ben bir erkeğin imam nikahı kıydıktan sonra sadece el ele tutuşmaya devam edeceğini sanmıyorum illa ki birşeyler ister ve karısı oluyorsun isteyince nikah kıydık diyerek bunu öne sürecektir. Zaten istesiniz de kolay kolay anne bana izni olmadan resmi nikah olmadan imam nikahını hiç bir hoca kıymaz ama en iyisi yine kıyılmaması.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklsn
- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılYapmamalısın, sevgilin herhalde aranızda geçen/geçecek olan dinin desteklemediği bazı şeyleri meşru kılmak adına bunu öneriyor. Fakat imam nikahı böyle bir şey değildir. Resmi nikahın olmadığı dönemlerde iki kişiyi resmen evlendiren bir nikahtır. Çevreye duyurulması ve çiftin karı-koca gibi yaşamaya başlaması da şarttır. Siz kendi kendinize nikah kıyacak olursanız bu aklınızca Allah'ı kandırmaya girer. Kendi Tanrınızı kandıracak kadar da küçülmeyin, dinde bir boşluk varmış ya peşinden gidelim mantığında olmayın, ya bir işin içine tam girin ya da hiç bulaşmayın.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
https://i.hizliresim.com/PEkdVv.jpg
Arkadaş bu memleketin insanı beni öldürüyor.103 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadm
Kaçırdığın bir nokta var, dinen haram olmaması için düşün şart. Yani imam nikahı tek başına seninle cinsel vb. bir ilişki için yeterli değil. Bu nikahın yanında düğün de olmalı. Düğünün anlamı herkese evlendiğinizi duyurmak. Bende nikah yapma, yaptığın zaman adam bu bahaneyle sana...
10 Yorumlabir kere imam nikahı imamın önünde diz çöküp kabul ettim demekle olmuyor. millet kendini kandırıyor sadece. Nikahın en önemli şartı bu birlikteliği duyurmak. o yüzdendir ki eskiden toplumun lideri konumunda olan imamlara verilmiştir bu görev. senin en yakının annen baban bilmeyecek bu ilişkiyi ve siz nikah kıydık diye kendinizi kandıracaksınız. bence hiç girmeyin bu yola insanı sadece günaha götürür.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk askere gidecek ve dini nikahlı olarak gidecek? :D Sizin gibi eblehler de olmasa bu erkekler ekmek yiyemez vallahi :)) Yaşın başın kaç kızım, kolay mı evlilik? Muta nikahı olur ve geçersizdir ailelerden ve çevreden gizli evlilik yapmak. Dinle oyun mu oynuyor o sersem de?
00 Yorumla
+1 yılEvleniyorsanız şu an imam nikahı yapmanız doğrudur ve yapılması gerekir.
Ancak sevgiliyken birlikte gezip, yakınlaşmanız günah olmasın diye ise İmam nikahından sonra seninle cinsel ilişki düşünüyordur %90 bu durumda kendini kullandırtmış olursun uzak dur derim.00 Yorumla
+1 yılAilenizin haberi olmayacaksa yapmayın..1 yıl içinde ne olacağı belli olmaz , ayrılırsınız belki oğlan seni boşamaz.. veya nasıl olsa nikahlandınız diye ileri gitme durumları var.. ve nikahın asıl amacı millete duyurmaktır.. ama anlaığım kadaryla duyurmucaksınız.. yani bunlar sakıncalı hem dinen , hem de senin açından..
00 Yorumla
+1 yılResmi nikah olmadan imam nikahi yaptirmak olmaz bu birincisi
Imam nikahi yaptirdigin zaman sadece senin ve sevgilinin arasinda olmasi bisey ifade etmez imam nikahini da duyurmak zorundasiniz bu iki illa cok istiyosa nikah gelsin istesin ailenden yapin nikahi oyle imam nikahi yapalim biseyler yasayalim kafasindan ciksin erkek arkadasin01 Yorumla
Soran+1 yılHallsn
+1 yıl@axies Suç diye bir şey değil. Isterse yaptırır ama sonrasında resmi nikah kıydırmak zorunda.
Ayrıca ikinizde hanefi degilseniz ailenizin rızası olmadan yaptiramazsiniz. Ve o arada güme gidipte ayrılırsan kalırsın ortada. Sonra bisikletten düşmüştüm dersin evleneceğin insana00 Yorumlaİmam nikahı İslamiyet açısından günümüzde geçersizdir.. İslamiyet açısından nikahın mahiyetini bugünkü resmi nikah karşılamaktadır.. Nikahtaki amaç birlikteliğin resmileştirilerek kadının ve aile kavramının korunmasını sağlamaktır.. Günümüzde imam nikahı bunu karşılamadığı için resmi nikah kıyılmadan yapılması sakıncalıdır.. Resmi nikahtan sonra adet üzere kıyılabilir..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonunda kuralları var. Bikere aile büyüklerinin haberinin olması lazım. Ayrıca nişanınız olacaksa ki zaten bir çok kişi nişanlandıktan sonra yapıyor bunu en dogrusu da bu zaten en azından herkesin haberi olur. Sonradan da öğrenilirse iş farklı boyutlara gider bu çok daha kötü olur. sen nişanlanmayı bekle bacım.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklsn canm
Ailelerin de haberiolacaksa olur ama kendi aranızda birşey yapmaya çalışırsanız saçmalıktan başka birşey değildir imam nikahının amacı evliliği duyurmaktır zamanında resmi nikah olmadığından dolayı böyle dini olayları kendi olayınıza adapte ederseniz dininizle dalga geçmekten başka bir işe yaramaz
00 Yorumla
+1 yılÖnce resmi nikah şart. Önce imam nikahı olmaz. Önce devletin kabul ettiği, evliliğinizi koruma altına aldığı nikah önceliklidir. Sonra imam nikahı da yapılarak, dini şartları da yerine getirmiş olursunuz.
00 Yorumlamüslümansan yap zarar etmezsin. Şöyle birşey var zaten imam nikahı peygamber efendimiz (S. A. V) gösterişten uzak olsun buyurur. Tanıdık eş dost çağırırsın yedirir içirir ben bu hatunu bayanı zevcem ilan ediyorum tamam bitti bu kadar
00 Yorumla
+1 yılyapmaman dogru olur
ayrildiniz
ve kizdiniz birbirinize
adam seni bosamadi
baskasi ile evlenemezsin bile dinen16 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama başka turlu de günah oluyor el ele tutusmamz başbaşa kalmamz
- +1 yıl
ama diger sekildede sacma.
alti üstü sevgilin
hadi kizdi seni bosamadi nolcak?
Soran+1 yılAma 1 yila kalmaz nişan yapacagz
- +1 yıl
evlenmeden önce yani evlenmeye kisa bir süre kalmadan önce bu sakincali.
bir sene icinde ne olucagini kim bilebilir
Soran+1 yılSanrm haklsn ya
Resmi nikah olmadan imam nikahı yapmakta yaptırmakta suçtur
21 Yorumla
Soran+1 yılHmm anladm
+1 yılHayir be olur mu? Resmi nikah olmazsa olmaz. Niye dersen bazi erkekler var resmi nikah olmadan benim karim oldugunu kanitla der. Abuk subuk isler yapar. Deneme sakincali olabilir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Böyle durumlar da yapılan imam nikahı dine karşı sahtekarlıktan başka bişey değildir. Zaten dinini adam gibi şuurlu yaşayan kaç kişi var ki.. Bunu bir allahsız , kitapsız biri olarak söylüyorum.
00 Yorumla
+1 yılAmaç sevişmek mi? Yani eğer oysa yapmayın boşu boşuna kendinizi kandırmış olursunuz, yok eğer bağlılık içinse söz vermen söz yüzüğü takman yeterli olur:)
00 Yorumlaönceden resmi nikahmı varmış bende imam nikahı istiyorum sevgilimle sonuçta günaha giriyoruz ama artık resmi nikah olmadan imam nikahı kıymıyolar diye biliyorum eğer kıyanı bulursam bende yapıcam
01 Yorumla
Soran+1 yılYok zaten de blmiyrm iste
Eger gercekten evlenicekseniz ge yatip kalkiyosaniz yapmalisin ama bu basit bisey degil imam nikahi allh katinda resmen kari koca olmak hju unutmamalsn
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet biliyrm
+1 yılSonra neden dinimize laf ediyorlar. Dolu malzeme var ellerinde tabi Afedersin ama imam nikahı yapma amacınız ne canısı? Allah'ı kandırcaksınız he
01 Yorumla
Soran+1 yılHayr canım. Biz el ele geziyorz beraberiz sürekli. o yuzden
Gizli Üye(30-35)+1 yılNikah dediğin sırf haramdan uzak durmak için kıyılmaz. Nikah tüm çevreye ilan edilir evlendik diye ve yeni bir yuva kurulur. Ayrıca ailelerin izni olması lazım yoksa nikah geçerli sayılmaz. Ayrı gayrıda yaşayamazsınız. Yoksa bu evliliğe girmez.
09 Yorumla
Soran+1 yılŞahitler varsa gecerlidir
Cevap sahibi+1 yılAnnen babanın rızası olmadan geçerli değildir nikah hele ki sadece şehvetleriniz içinse hiç geçerli değildir. 2 şahitle nikah yetersizdir nikah demek çevreye evliliğin iki insanın yuva kurmasının ilanıdır. Dışarda el ele gördüklerinde laf etmesinler sizi bilsinler diye ilan edilir. Bunu ben değil dinimiz diyor. O yüzden şahitler yeter deme bana. Kız tarafının rızası mecburi alınmalıdır.
Soran+1 yılVermezlerse
Cevap sahibi+1 yılÖnce bir düşün neden vermezler diye okulun bitti mi çocuğun işi gücü var mı okulu bitti mi ev geçindirebilecek misiniz ya ayrıca sizin niyetiniz çok başka şu an önemli olan niyet sen kalkıpta onunla elleşicen diye nikahı kullanamazsın.
Soran+1 yılOkulun bitmedi güzel bir isi var evimiz geçinir. sadece anneler o okumuyo diye vermezler
Cevap sahibi+1 yılDaha çok erken bence 2 sene geçsin de evlenin. Bu ne acele sizin derdiniz çok başka
Soran+1 yılBaşka derdimiz yok sadece birbrmzi çok sevyrz
Cevap sahibi+1 yılNikahın gerekliliklerini aç netten oku. Senide gelsinler istesinler madem bu kadar meraklısın.
Soran+1 yıltamam olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimkide istiyor imam nikahi el ele gezelim opuselim diye ama ben dogru oldugunu sanmiyorum nisanlandigimizda dugune 2 3 ay kala falan yapsak olabilir ama opusmeye basladinizmi seni kandira bilir biz evli degilmiyiz sonra seni kullansin sonra bosamak isteyebilir normal nikah olmadan imam nikahi ancak ve ancak dugun tarihine en yakin bir zamanda yapilmalidir ;)
00 Yorumlayapsan sakıncası varmı?
ben anlamıyorum yabancı filmlerde hep dini nikah kıyılır ve hiç kimse yadırgamaz
fakat nedense kimliğinde müslüman yazan bizlerin imam nikahı kıymamız yasak.
bu gericilik mi yoksa aptallıkmı?02 Yorumla
Soran+1 yılAptallk
+1 yılNe zamandan beri çıkıyosunuz hem imam nikahı da yapsanız ailenizin bilmesi gerekmez mi?
zaten seninle ciddi düşünüyorsa önce resmi sonra imam nikahı yapması gerekmez mi?
Yok sadece seksi meşrulaştırmak istiyorsanız orasını bilemem?01 Yorumla
Soran+1 yıl6yildir çıkıyoruz
+1 yılİmam nikahi yapip isini halledecek sonra bos ol diyip bosayacak. O kadar erkekse gelsin anandan babandan istesin Allahin emriyle.
10 Yorumla
+1 yılhayır yapmamalısın ailenin haberi olmuycak anladıgım kadarıyla böyle bişeyden bahsetmemişsin adamın iyi niyetli oldugunada inanamadım ne yazıkki gerçekten istiyosa bişeyler aileler bilsin
00 Yorumla
+1 yılCanim sevgilin seninle helal olmak yani iliskiye girmek icin nikah yaptirmak istiyo. bir dusun yani. Neden. resmi degilde imam? Az dusun bunun cevabini bulacaksin :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ailenin rızasının olmadığı, ailenin haberinin olmadığı nikah geçerli sayılmaz. Öyle gidelim bir imam bulalım 2 tane de uyduruktan şahit buluruz oldu bitti olmuyor bu işler...
00 Yorumla
+1 yılbknz: dini alet ederek yataga kiz atmak.
o degil de buna alet olan imam dini nikahin manasini bilmiyorsa vahim jfdzhgigufg.11 Yorumla
Soran+1 yılHaklsn
Bildiğin seks yapmak için istemiş. Ailelerin haberi yoksa imam nikahı Allah katında geçersizdir saçma sapan işler yapma.
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm anladm
imam nikahını kendi kendinize kıyamazsınız onda da şahitlik edilmesi ve bilinmesi lazım gizli yapılan imam nikahı geçerli değil.
10 Yorumla
+1 yılrahat rahat yiyişmek için mi dini nikah yapacaksınız? ee diyelim anlaşamadiniz ne olacak o seni boşamayacak yazık Günah değil mi?
00 Yorumla
+1 yılNe gerek var ki? Ayrıca resmi nikah olmadan dini nikah yasak, yaptırdığınız duyulursa siz de imam da ceza yersiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklsn
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılNikah herkesin hafife aldığı gibi bişey değil..
Lütfen düğününüz olmadan hiçbir nikahı yapmayın, yaptırmayın..00 Yorumla Herkese duyurmanız lazım. İmam nikahı başka türlü kabul olmaz. Aileleleriniz, akrabalarımız, çevremiz sizin evli olduğunuzu bilmeli. Yoksa imam nikahı kabul olmuyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılHadi ya. s
Saçmalama , sakın öyle bir hata yaparsın. Evlenmek ailenin rızasıyla olur, gelinliğinle olur ne acelen var? Îmâm nikahını da basitleştirmeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNikah gizli yapıldığı zaman nikah hükmü taşımaz. Nikahın amacı biz evlendik birbirimize helaliz diye duyurmaktir. Sakın öyle bir hataya düşme. Egerki ciddiyseniz ailelere anlatın durumu bir yüzük takilsin rahat olursunuz.
00 Yorumla
+1 yılResmi nikah olmadan imam nikahı olmaz yasalarca suçtur. Ayrıca kıyan imam olursa onunda hakkında soruşturma açılır.
00 Yorumla
+1 yıliyi taktik, amaç belli sonucu sen istiyor musun? bir de imam nikahının mantığı biraz yanlış anlaşılıyor sanırım, artık resmi nikahı olmayana imam nikahı yapılmıyormuş. doğru uygulama!
00 Yorumlayapma hangi yüzyılda yaşıyoruz imam nikahımı kaldı istiyosa adam gibi evlensin
10 Yorumlakesinlikle yapma sakın ailenden gizli bişeyyapmak iyi değildir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. sahtecilikte işe evlilik cüzdanı ayarlamakla başlamanız lazım.. imam onu görmeden kıymıyor size:)
00 Yorumlaİmam nikahi şart allah katininda evlenmek resmiyette ki sadece simge dir esas olan imam nikahidir
02 Yorumla
Soran+1 yılBncede
tabi ki hayır yaptırasın varsada normal nikahta yap olsun bitsin :)
00 Yorumla
+1 yılYapinca ne olucak helal mi seviseceksiniz ya bir salin kendinizi dokundum haram optum haram sevistim haram asin su tabulari
00 Yorumla
+1 yılyasal nikah yok mu sadece imammı. adam işi biliyor :)
03 Yorumla
Soran+1 yılVar ama ilerde
- +1 yıl
hiç yapma bence yasalla birlikte yap.
Soran+1 yılTamam
Şu an da bir bahanen var. Sana dokunmak istediğinde günah diyebiliyorsun. O zaman zaten nikahımız var diyecek belkide seni yatağa atacak.
02 Yorumla
Soran+1 yılBunu hic düşünmemiştim sagol
+1 yılHelal elleşme.
İmam nikahının mantığı çok yanlış anlaşılıyor bu ülkede. Mut'a nikahı sanki...10 YorumlaImam nikahi daha onemlidir bazi yorumlar gordum sacmalik. Imam nikahi olmadan sen onun yine de helali olmuyorsun dinimizce. Buyuklerimiz boyle derler.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet biliyrm
bir kere imam nikahı diye bişey yok dinî nikah var. Onda da imama gerek yok her iki taraftan aklı başında reşit 2-3 kişi olsa yeter
03 Yorumla
Soran+1 yılHmm. Biz istyruz yapmayı nikahi
saçmalama kocan olucak ve ilişki istediği zaman mecbur yapmak gerekicek daha yaşınız ufak yapmayın böyle şeyler
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklsn
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılsiz imam nikahı kıyamazsınız muta nikahı kıyabilrsiniz..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRahat sevismek için mi? Nikahın amacı kisilern birlikteliğini insanlara duyurmaktr. Ailenden ve insanlardan gizleyeceksen geçerli olmuyor o nikah zannettiginz
10 YorumlaKendi başınıza nikah olmaz. Aile büyüklerinin rızasını almanız lazım.
00 YorumlaSevgilin sana susamış bence ikinizde günaha girmeden kıyın şu nikahı :)
01 Yorumla
Soran+1 yılDiyosun
Allahimi kandiracaksiniz. iyo valla her sevismek istediginiz insanla imam nikahi kiyin 50 tane nikahli kocaniz olsun. hem resmi nikah olmadan imam nikahi yasak.
00 YorumlaResmi nikah olmadan imam nikahi kiyilmiyor diye biliyorum
10 Yorumla
+1 yılYap ama isterse verme kanka. Günaha girmezsiniz hiç değilse yap bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 888 cevap paylaştı. nereye yapıyon cezası var resmi nikah olmadan kimse imam nikahı yapamaz
00 Yorumla- Devamını Gör (87)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat