vazgeçmek kolaydır insan kendisine ters gelen şeyden vazgeçer kıran insanı hayatından çıkarır sevmiyorsa sevmiyorum der kolayca..
Ancak affetmek sana yapılan her şeyi kırılan kalbine rağmen hala kaybetmemek adına yaptığın bir eylemdir ve zordur affeden insan kesinlikle bir şans veren insandır ki daha büyük bir yıkımın habercisidir bu
Affeden kişi kalbindeki sevginin gücüne inanır, buna güvenir ve affeder. Ama bilmiyor ki daha büyük acılar gelecek.. Çok nadirdir bu affın karşılık aldığı zamanlar..
Vazgeçmek ise şahsen benim en kolay yaptığım şeydir. Bir anda vazgeçerim ve unutur giderim. Arkama bakmam.
Affetmek yapılan şeyleri sindirmek ve bağışlamak anlamına geliyor.. Vazgeçmek ise bunları kabullenmemek ve kopuş demektir.. Birinde tolere edip yola devam edilebilir ama diğerinde yollar ayrılır.. Yapılan şeylere ve o insana verdiğimiz değerle alakalı bir durum bu açıkçası.. Keyifli akşamlar..
Vazgeçildikten sonra da affedilebilir, kendi içinde affettikten sonra zaten sindirebiliyorsun bir şeyleri. Arasında ki fark ne istediğine göre değişebilir, affedip yola devam mı etmek istiyorsun yoksa affedip komple çıkarmak mı istiyorsun? İşte bu soruya göre değişebilir...
Affetmek büyüklere has bir özellikmiş. Mesela çocuğu anne babasını affetme gibi lüksü yokmuş, sadece kabul edebilir gibi. Bence de mantıklı olan o, benim affedeceğim kimse olmadı, kimse bana zorla bir zarar vermedi. Zaten kimse de birine zarar vermek için yaratılmamış. Olsa olsa olaydan çıkaracağım dersler olabilir. Vazgeçmek ise kendi hayrına yapılan en iyi hareket. Olmuyorsa vazgeçersin.
Affetmek bir nevi kaybetmekten korkmaktır. İnsan bazen gururunu hiçe sayar ve yapılanları görmezden gelebilir. Vazgeçmek ise bunların tam tersidir. Ne olursa olsun asla geri dönüş yoktur.
Affetmek bir kere ağzıma ettin gel bir daha et demek vazgecmek Allah herkesin çarşısına pazar versin deyip yol vermek
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Affetsen bile olamayacağını anladığında vazgeçersin. Affetmek bir ihtimal daha olacağına inanmak. Vazgeçmek ise hiç bir ihtimalin kalmadığı gerçeği ile yüzleşmek. Sanılanın aksine cesaret affetmekte değil vazgeçmektedir.
Bir ilişkide affetmek karşı tarafın hattalarını görmezden gelmek göz yummak vazgeçmekte karşı cinsten ümidi kesmektir artık beklentin olmaması bana göre