Affettiniz ya da affedildiniz bu size neyi ifade ediyor?

Affettiniz ya da affedildiniz bu size neyi ifade ediyor?
Affetmek, bana göre sadece başkalarını serbest bırakmak değil, aynı zamanda kendimizi özgürleştirmektir. Birinin bize yaptığı hataları affetmek, geçmişteki öfke ve kırgınlıkları serbest bırakmak anlamına gelir. Bu, başkalarını bağışlamak kadar, kendi içsel huzurumuzu da bulmak için bir adım atmak demektir. Affetmek, kişinin kalbinde bir yükü hafifletmesi, geçmişin izlerini silmesi ve ileriye doğru sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için önemli bir adımdır. Her ne kadar affetmek kolay olmasa da, aslında kendimize ve başkalarına daha derin bir anlayış ve hoşgörüyle yaklaşmayı gerektirir.
Affediyorm herkesi ve her şeyi
Kendimi sizden Azat ediyorm
Enerjimi sizden cekiyorm
Ne haliniz varsa görün
Affetmek benim için hem kendime hem de karşımdakine bir özgürlük tanımaktır. Geçmişte yaşanan kırgınlıkların ağırlığını taşımaktan vazgeçip, ruhumu hafifletmek demek. Bu, her şeyi unutmak ya da yaşananları yok saymak değil; tam aksine, onları kabul edip, hayatıma devam etme cesaretini göstermektir. Affetmek, her şeyden önce kendime yaptığım bir iyilik ve huzur bulma yolculuğu.
Tamamen bağışlamak veya tamamen silerek hayatımdan çıkarmak. Ortası yok bu olayın. Çünkü affetmek uzun bir süreç, bazen affettiğin kendini affedemezsin. O nedenle önce kendi iç savaşını verecek her şeyden önce bunu ruhuna kabul ettireceksin.
Rica ederim ne demek 🦋🙏🏻
Cevap
20Cevap
ben zor affediyorum
Geçen bir film izledim, kız annesine kızıyordu babasını affettiği için. Annesi de mealen şöyle bir şey söyledi;
"bunca yıldır yaptığı her iyi şeyi görmezden gelip, tek bir hatası yüzünden onu cezalandıramazdım. Affetmeyi seçtim."
Bence de her zaman kötü ve olumsuz şeyleri görüyoruz, diğer iyi ve olumlu şeyler dikkatimizi çekmiyor. Affetmek erdemliktir.
Affetmek, benim için kendimizle barışmak, kendimize sarılmak.. Ruha dram veren aksiyonlardan uzaklaşıp yerini sakinliğe dinginliğe bırakmak.. Bir tür arınma da diyebiliriz buna aynı zamanda. Kabullenmek her şeyi. Olduğu kadar gitmek ısrarcı olmamak hiçbir şeyi zorlamadan yaşamak. 🎀🎗💖
Affetmek benim için kendimi özgürleştirmek. Kendi yükümü çekerim bir başkasına gerek yok.
Affetmek bambaşka bir seviye. Kalbin gerçekten mutmain ise affedebilirsin ki bu da çok güç bir durum.
Kesinlikle katılıyorum 🦋
Affetmek benim için çok yıkıcı bir durumdur içini kemirir ve affettiğim için karşındakine o hatasını yapmaması gerektiğini söyleyemem nasılsa kabullendi der karşıdakinin vicdanına bağlısın affettiğin zaman
Affetmek benim için birine “önemli değil” demek gibi gelmekle birlikte, ona sanki aynı şeyi tekrar yapma hakkını veriyor gibi geliyor. Bundan dolayı affetme kelimesini fazlaca saf bulur, affetmeyi tercih etmem.
Merhametli tarafım ağır basıyor bu konuda herkesin hatasını beş dakikada unutacak kadar eneyilik var bende 😂ama olsun sayemde her yüzyüze geldiğimizde ne mal olduklarını hatırlıyorlar.
Ben kendi şahsitime olanın altında ezilirim. ama insanlık onuruna haysiyetine, şerefine... uygun olmayan hiçbir şeyi insanlık adına kabul etmem affedemem
Affetmek kendi hafızandan o insanı tamamen silmektir. Affet ve bir daha görüşme. Kimi affedersen onun yükü kalkar omuzlarından.
Huzursuz oluyorum ben affettim desemde mutlaka içimde bişey kalır sürekli rahatsız eder beni
Allahtan başkası af etsede işe yaramaz Allah afetsin
Affedici olmak güzelde bunu ikidebir istismar edersede olmaz
Affetmek, kendi gururuna karsi olan mucadelen
Bende 1 şans vardır 2. sansi versem de asla eskisi gibi güvenmem
İçimdeki affettiğim kişiye dair olan duyguları artık taşımıyor olmamdır
Affetmek, ödün vermektir ve tarzım değildir..
Affettim ve affedildim mesela sevgilim varken eski sevgilimi affetmiştim ve şimdiki sevgilimde bunu öğrendi önce ayrıldık ama beni affetti ve bidaha yapmamamı söyledi
Kendini ve yaptığının farkında olanı affetmek güzel şey ama tersi büyük hayal kırıklığı
Affedersem daha temkinli olurum
Huzur aslinda
Saçmalık olduğunu. Affedince unutmuyorsun ki
Affetmek iyidir
Sürekli affedip ağzıma s.. iciramam
Artik güvenmiceğim anlamına geliyor
Unutmak anlamına geliyor
Son bir şans vermektir.
Insani olarak affederim.
2. Şans
Affetmek kendini kandirmaktir
Bazen kerizlik gibi djfjdj affetmiyom zaten