Erkek arkadaşım zaman istiyor sebebi ne olabilir?

Erkek arkadaşımla uzaktan ilişki yürütüyoruz ailevi borç vb. çözüme kavuşturamadığı bir çok sorunu var yaklaşık 15 gündür bana soğuk davranıyor sebebini sorduğumda ne olduğunu sorma halledeceğim sadece bana zaman ver tek kalmak istiyorum açıklamasında bulundu fakat bu süreçte her gün yazdı ve iletişim halinde kaldı. Bu süreci olabildiğince anlayışla karşılamaya çalıştım fakat uzaklığa tahammül edemediğim için ayrılık teklifinde bulundum ayrılmak istemediğini sadece biraz zaman istediğini toparlayacağını söyledi bu süreçte sadece karanlık bir odada tek başıma kalmak istiyorum o kadar kötü hissediyorum dedi fakat instagram, sosyal mecralarda aktif olmaya başladı bunu gördükten sonra tekrar aradım ve bunları hoş karşılamadığımı, bu şekilde devam etmesinden de ayrılabilirsin seni arayacak, zorlayacak biri değilim kapıyı aralık bırakmana müsade etmiyorum dedim. Takip ettiği kişilerle ilgili açıklamalarda bulundu ayrılık konusunda ben bilmiyorum diyip durdu sevgin azaldıysa sonlandıralım bunu anlarım dedim öyle bir şey yok neler içinde uğraştığımı bilmiyorsun bunların içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum sadece sana değil çevremdeki herkese karşı böyle oldum sebebini bilmiyorum dedi bende daha fazla zaman vermeyeceğimi, bitecekse bitirelim artık dedim bana sadece cuma gününe kadar vakit ver öyleyse dedi tamam bu süreçte herhangi bir şey yazma konuşmak istemiyorum dedim ve görüşmeyi sonlandırdık. Belirsizliğe tahammül edemiyorum ama ayrılık zoruma gidiyor ancak konuşma esnasında her şeyin net olduğunu ve isterse ayrılırsak asla iletişim kurmayacağımı söyledim. Zaten uzaktayız ve 4 aylık bir ilişki ayrılmak istiyorsa neden bitirmiyor? ya da bitirmek istemiyorsa neden çabalamıyor.. Lütfen yardımcı olun..
Erkek arkadaşım zaman istiyor sebebi ne olabilir?