Duygulu veya duygusuz diye kimseye direkt etiket yapıştırmak haddime değil. Ancak, bir şeyi merak ediyorum bu konuda. Gerek gerçek yaşantımda gerekse de burada veya başka bir sosyal platformda erkeklerin olaylara daha dramatik ve romantik yaklaştığını fark ediyorum. Bu durum ise beni biraz şaşırtıyor. Tabi ki herkesin kendi kişiliğine bağlı bu durum ama... Düşünüyorum ve istemsizce bu soruyu soruyorum: ▪︎Erkekler mi fazla duygusal yoksa bizler mi duygusuz? 🤔 Nitekim pek çok erkeğin olaya baktığı gibi bakamıyorum ve biraz da komik geliyor fazla duygusallık. Özellikle de romantik romantik sözlerle birleştiyse. 😂 (Sanırım linç yiyebilirim ama oynat bakalım fjfhfh)
Erkekler mi fazla duygusaldır yoksa kadınlar mı duygusuz?
İnsanların duyguları, içinde olduğu psikolojik duruma göre değişkenlik gösterebiliyor. Bazı insanlar bazı insanların hiç etkilenmediği şeylerden etkilenebilyor ve daha fazla anlam çıkartabiliyorlar. Bunu cinsiyete göre genellemek yanlış olur. Duygu denilince hemen hüzün değil mesela bazı insanlar daha fazla gulebikir daha fazla sinirlenebilir bunlar da bir duygu neticede. Bazıları tam tersi çok az güler çok az sinirlenir. Ben mesela bazen ortada bir sebep yokken kendi kendime kahkahalarla bürünebiliyorum. Bunun tamamen psikolojik durumla ilgili olduğunu düşünüyorum.
Erkekler içten içe duygusaldır ama bunu çoğu gösteremez. Bazıları ise direk gösterir. Ben eskiden duygusaldım, baya hem de. Yani yengeç burcu işte öyle diyeyim. Sonra da yaşantılar, tecrübeler vs. Derken hoop, ne oldu? Törpülendik. Duygularım törpülendi iyice. Aslan burcu bir yanım var zaten ama biraz daha oraya kaydım.
Ama sevdiğim kişiye karşı hala romantik olurum, abartmadan tabi. İki insan birbirini seviyorsa romantik ve ilgili olmalı zaten. Tabi bunu hak etmeyenler de var. Böyle tam odun olan tipler. Öylesine bir kez denk geldim hayatımda.. Geldiğim gibi gittim zaten.
Kadınlar duygularıyla yaşamakta erkeklerden daha özgür oldukları için, bu konuda onlara daha hakimler. Onları yönetmeyi de çok daha iyi biliyorlar. Erkekler için bu durum daha zorlu. Toplumda duygularını kolayca dile getirmeleri her zaman hoş karşılanmıyor. Bu yüzden onları sadece bastırmaya çalışıyorlar. Gerçekten nasıl başa çıkacakları öğretilmiyor. Erkekler ağlamaz, -gülünce-biraz adam ol, -kırılınca- karı mısın sen?(Ki çok ağır cinsiyetçi bir aşağılama, kadına karşı) gibi ithamlar var bu ülkede. Maalesef durum çok açık.
Duyguda cinsiyet kavramı yoktur oysaki... Erkek sadece daha güçlü görünmek ister dışardan bakılınca. Ama pamuk gibi bir yüreği vardır. Kötü bir söz söyler mesela sevdiği bir insan ona. Gün boyu ordan oraya döner, deli divane olur. Dalgalı denizlerde boğulurmuşcasına
Duygusallık her iki cinsiyetinde sahip olduğu bir kavram ama erkeklerin duygularını yaşama şekli çokta göz önünde olmuyor bana göre. (yazarlar şairler hariç) Toplumun erkek ağlamaz yaftasını yapıştırmasından dolayı bence duygularını içlerinde yaşıyorlar. Tabi bu birazda erkek beyninin daha mantıksal calışmasından kaynaklı olabilir. Duygusuzluk konusuna gelince her iki cinste yaşadıkları olaylardan ötürü duygularını görmeyi, hissetmeyi ve yaşamayı göz ardı ederek duvarlar örerek kendi hallerinde bir yaşam sürmeyi seçiyorlar.
Yani dediğin gibi toplumdaki kalıp yargılar erkeklerin duygusallığını her zaman geri plana itmistir. Bu bir gerçek ancak son yıllarda toplumun kalıp yargılarından uzaklaşan bir nesil var bu nesil ne düşünürse, ne hissederse hissetsin açıkça dile getiriyor. Erkeklerde de bunu görüyorum. Belki senin dediğin açıdan bakarsak, belki de bastırılmış olan duygular daha yoğun olarak çıkıyor ortaya ve bu durum tuhaf geliyor bana.
Duyguyu güzel yaşayan ve yaşatan kimse en duygusalı o kişidir. Duygu bana göre olması gereken ve hissedilmesi gereken en güzel şey. Çünkü dünya içinde olan biteni, gözler görür ama içimizde yaşarız.
Her iki cinsiyette de duygu olmalı. Bu konuda hiçbir fikir ayrılığım yok. Benim merak ettiğim bunun aşırıya kaçma durumu. Siz erkekler olarak mı fazla duygusalsınız yoksa biz mi size göre daha az duygusalız onu sorguluyor esasen sorum. Tam tersinin de olduğu durumlar olabilir illa ki ama bu çok fazla ilgimi çekiyor son zamanlarda. 🤷♀️
Şimdi şöyle efenimm. kadınlar daha çok mantık ağırlıklı yaşarken erkekler ise daha çok kalpleri ve duygularıyla yaşıyorlar. Kadın olayın şovunu ve ambalajlamasını jan janlı yapıp güzelce satarken, erkek kendine yedirip de bunu dile getirip söylemeyediğinden kendi içinde yaşar. erkekler duygularını dışarıya aktarmazlar. kadınlar ise duygusu olsa da, olmasa da blöf yaparak kendini önemsettirmeye çalışır. bir kadının en büyük silahı gözyaşıdır derdi babaannem, sakın kanma yavrum diye devam ettirirdi. haklılık payı yüzde yüz.
Aslında fazla duygusal olan erkekler mevcut doğru, ama tabii ki biraz insanin doğasında olması gerekir. Aşk, sevgi, değer verme, koruma duyguları gibi. Kadinların duygusuz olanları da mevcut bu da bir gerçek ama erkeklerin daha duygusal olmalarının sebebi biraz daha olayları dramatize etmiş olmaları bence.-
Aslında bu soruda esas sormak istediğim bu değildi. Başta demiş olduğun duygular her iki cinste de var. Ancak erkeklerde bir tık önde olduğunu görüyorum duygusallığın. Buna göre kadınlar bir miktar duygusuz kalıyor sanki. Aynı görüşte olmayanlar da var benimle ama dediğim gibi tamamen herkesin kendi gözlemi ve fikri. 🤷♀️
Genel olarak kişiden kişiye degişir o konu, He şuda kendimce tanım erkekler birine aşık olursa gerçek aşktan bahsediyorum, onun karakterini, duygu, düşünce vs kendine göre dedigi bir durum söz konusu ise belirli bir süre daha duygusal oluyor Kendimce bir yorumumdu 😁
He şunuda geçemiyecegim tespit edip onayladım cinsiyet farketmeksizin rp yapan aşırı fazla o yüzden kendimi kadere bıraktım nasip diyorum :) bu konu girmişken neydi bi hayvan vardı renk degiştiren :) ondan çok var 😂😂😂
Kıyamet alametleri zaten bir bir gerçekleşiyor. Ben gozlemledigim şeyi soruyorum. Tamamen duygusuz demiyorum kadınlara ama erkekler duygularını daha cok gösteriyor gibi geliyor. Bu benim şahsi fikrim. 🤷♀️
yok yahu dediğini anladım işte o da zaten alametlerden biriydi ve gerçekleşiyor değil en büyük 5 tanesi hariç hepsi gerçekleşti zaten onlarda gerçekleştiğinde kopacak zaten.
😂😂 Yok be kızııımm ne romantiği ne duygusalı.. Hemen hemen her soruna yazan trolün biriyle yakınlaşmam oldu. Kendisini çok duygusal ve romantikmiş gibi lanse etti. Sürekli de kendini över çok karakterliymiş 😂 baya bi yürüdü bana çok seviyorum vs. Ben de sonunda karşılık verdim. Sonra ne dese beğenirsin? Herkese yapıyormuş burdan tüm kızları kendine çekip egosunu tatmin ediyormuş çünkü ona öyle yapılmış 🤣🤣 Özetle inanma duygusal görünümlü şeytan çoğu 🐍🐍🐍
sana bazen özeniyorum gerçekten. sorularını böyle uzun uzun yazıp soruyorsun ve işin en güzel kısmı okurken akıp geçiyor her bir kelimen. hiç sıkmıyor türkçen. maşaAllah🤍
@ZEYNEPPZM o kadar haksızlık etme bence, sadece sorular mı, en kaliteli yanıtlar da onda 😳 zorlasam ne fayda, beyinsiz kaldığım soran tipi 😅 kopyala yapıştır yapim bari duu..
@padisahinkizi Gerek gerçek yaşantımda gerekse de burada veya başka bir sosyal platformda erkeklerin olaylara daha dramatik ve romantik yaklaştığını fark ediyorum. ( Tek farkı: bu durum beni şaşırtmıyor, Türk erkeklerinin çoğu anasının kuzusu yabancı erkekler anasının gözü )
@padisahinkizi eveeettt... nerde kalmıştık diyemiyorum, finomen adayı bile düşüremedim yine kaptılar 😜 kardeşinle kalmaz gerçekleri önüne gelende gör inanma sakın 😄
@ZEYNEPPZM bir dahaki sorusuna da beklerim seni, pohpohlamak bizim işimiz biliyorsun. 😂
Hemen kalpsiz ilan edilmeyelim ama... Demek istediğim o değildi. İki tarafta da duygu olur ama erkeklerin bunu daha fazla on plana aldığını görüyorum bize göre.
öncelikle kişiliğe bağlı ama şunu söyliyim bi çok erkek aslında çok duygusal buna kendimde dahil ama hayatın verdiği zorluklar toplumun bizi soktuğu kalıplardan dolayı erkekler duygusuz gibi gözükebilir sebebide çekinmeleridir
Bence kişiye kalmış bir şey cinsiyetlik bir durum değildir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şimdi bir dk kafam karıştı. Biriniz diyorsunuz ki odun olmasın, yontmaya çalışıyorsunuz. Genel olarak kızlardan gördüğüm hep bu şikayet. Ama sen gelmiş diyorsun ki romantik olmayın, fazla duygusallık çok komik. Biz şimdi hangisi olcaz?
Şöyle böyle olmayın demiyorum fhdhdh Fazla duygusallık, romantiklik vs beni bayan durumlar. Seven illa vardır ama merak ettiğim erkeklerde çok mu fazla eskiye oranla bu
Şahsen bi erkek olarak çok duygusalım daha Bi kaç gün önce gece ağladım Bi süre sonra aynaya baktığımda gözlerimin yanları morarmıştı kalbim sıkışıyordu ağlarken
Kadınlar hakkında söyleyeceğim aptalca kararları yoksa kadınlarda fena duygusal özellikle sıcak iklimde yaşayanlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkeklerin romantikliği tamamen cinsellikle alakalıyken , kadınlar gerçekten sevebilirler gibi geliyor bana
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence erkekler daha duygusal bakiyor. Biz de duygusuz değiliz ama onlar fazla duygusal. Kimse bu detayı anlamamış.
Evet hormonal eksiklik, kadın vücudu daha kolay speküle edilebiliyor, bu bile nüfus azaltmanın bir parçasıdır, duyguları yok et , aşk olmasın kimse evlenmesin çocuk yapmasın vs vs