Nefret istediğin bir şeye kavuşamamak, olmaması, kötü bitmesi sonucu oluşan duygu durumu. Kötü sonuçlar nefreti doğurabilir ya da kıskançlık, bana yar olmadı kimseye de yar olmasın kafasına girip nefret edebiliyorlar
Evet, hem nefret edip hem de sevmeye devam edilebilir. Ancak önce aşk, sonra nefret başlar. Hiçbir zaman nefretten sonra aşk başlamaz, başlasa bile aynı anda tezahür etmez.
Zaten âşık olan insanların birçoğu yediği darbeler yüzünden nefret edebiliyor. İnsan, âşık olduğu kişinin en ufak bir hareketinden bile çok fazla incinebilir, yüreğine daha fazla tesir gösterir. Hele ihanet veya terk etme varsa o zaman aşkla beraber nefret de yaşanır. Hem seversin, hem nefret edersin. Gollum'un Yüzük'e olan ilişkisi gibi. :D
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
O zaman da daha kötü oluyor. Ne gidebiliyorsun ne kalabiliyorsun. Tuhaf bir arafta gibi insan.
Evet maruz kalınabilecek en kötü duygulardan biridir. İşte bu yüzden Araplar, aşkı sarmaşığa benzetmiş ve sarm''aşık'' kökünden üretmişlerdir bu kelimeyi. Çünkü aşk da tıpkı sarmaşığın ağaca sıkıca sarılıp onu kurutması gibi insanı kurutur, tüketir. Aşk, birçok duyguyu aynı anda ihtiva eden en büyük duygudur.
Kızılderililer de 'sprit' derler, ruh anlamına gelir ve ruhu coşturmak manasında da kullanılır. Onlara göre ruhu coşturan bir aşk bir de içki var. Medeniyetler daha birçok benzetmelerde bulunmuş ve çoğu oldukça güzel
Bu da güzelmiş. Resmen aydınlanma yaşıyorum. 😂 Aklımda kalan ve çok anlamlı gelen tek şey insan kelimesinin Arapça'da unutan anlamına gelmesiydi. Aslında böyle anlamlı şeyleri bilmek, öğrenmek gerek. 🌸 Teşekkür ederim görüşün için 🌸
Madem ''insan'' dedin, aslında ''adam'' da insan demektir ve Âdem'den gelmektedir. Dolayısıyla bilim adamı denildiğinde bu bilim insanı manasına gelir fakat günümüzde bu kavram erkeklere yüklenmiştir.
Etimoloji güzeldir ben severek araştırırım. Rica ederim :)
Şöyle ki bir arkadaşım vardı 2 senelik sevgilisinden ayrıldı fakat ne nefret ne sevgi göremedim hiç bir şey olmamış gibiydi fakat. Daha kısa süreli 4 5 aylık konuştuğu kişiden ayrıldı acı çekip nefrete bürünmeye başladı. Uzun cümlelerin kısası şu aslında. Deveyi diken insanı...
Sevginin bittiği yerde nefret edebilirler o sorun değil yeterki içinde yaşasınlar ama bazıları o kadar uzuc oluyorki birlikteyken aşkından öldüğü kişiye ayrılırken duyduğu nefret yüzünden kötü insan ilan edebilecek kadar seviyesiz olabiliyorlar..
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende buna şaşırıyorum. Her ne kadar kötü bitmiş olsa da anlatılan hep kötü anılar oluyor. Ya da karşı tarafı üzecek adımlar atılıyor. Sevmissin bir ara şu an o duygu kalmadıysa bile bu kadar düşmanlık beslemek çok saçma. 😑
Bize en çok sevdiğimiz insanlar zarar verebilir. Bu durumu yaşamadım yani aşkım nefret olmadı Ama en çok değer verdiğimiz insan ancak bize en çok zararı veren kişi olabilir o yüzden durumdan duruma değişebilir ve neftrete dönebilir doğrudur.
Ya farkli açılardan bakıyorum :) Hayatta en korktuğum şey aldatılmaktır kendi kendime tramva yarattım bu konuda güvensizim çoğu kişiye karşı illa karşı cins değil ben kendi cinsime de güvenmiyorum erkeklerin %90 ı yürüyen cinsellik nasıl güveneyim.
Bende olan şey işte çok değer verdik incindik çok gözyaşı döktük sevgimizden 😐
Hiç bir aşkk bir anda nefrete döküldüğünü kim görmüş kızlar yapmayın vardır birseyler yaşanmışlık anlayışsızlık veya ihanet vardır birseyler yoksa askk beyni bile durduran birsey nefrette neymiş bir anda olsu kişinin konusuna bağlı bir durum tartışılırr
Birine hem aşık olup hem nefret edebilirsin. Beynin o kişiden ne kadar nefer etse de kalbin onu hala seviyor olabilir. Buna engel olman akıl ile duygu arasındaki ince çizgiyi yakalamaktır. Umarım doğru yolu bulursun.