Baskıcı ailede sevgilinin olması neden zor?

Merhaba. Erkek arkadaşımla 2 ay önce sitede tanıştık. Sonra konuştuk, buluştuk anlaştık. Ama uzaktayız. O İstanbul ben Ankara . Onu çok özlüyorum. İkimizin ailesi de baskıcı. Biraz patladım neden uzaktayız diye sonra ailelerimize desek acaba daha çok iznimiz olur mu? Bugün anneme söyledim. Söylemez olaydım cidden. Yok kendini kullandırtma, evlenecek misin, erkek peşinde misin, arkadaş ol, kendine dikkat et, namusuna leke getirme, aldatılırmışım, dolandırılırmışım vs vs
Sonra anneanneme dedi. Dedeme demeyelim kalbine inermiş. Adama bir sürü şey yaptılar kalbine inmedi de yapmadığım şeyler için mi inecek? Destek olmalarını isterdim. Sonra dedim ki -ama gerçek değil bu söylentilerden ve kontrolcülükten kurtulmak için- konuşmayı falan kesiyorum. Sonra annem yine devam etti. Çocuk üzülürmüş, nişan yapalım
Gerçekten insanların bu ciddiyetlerini anlamıyorum. Sadece iki özgür birey olarak güzelce yaşayalım istiyorum ilişkimizi. Zaten uzakta ve bu uzaklık 2 yıl sürcek. Okulumun bitmesine iki onunkinin bir yıl var.
Ne diyorsunuz?
Baskıcı ailede sevgilinin olması neden zor?