Selam KS ahalisi! Bu soru, az önce sitede gezinirken gördüğüm bir soru ve bu sorudaki bir görüşü okuduktan sonra aklıma geldi. Şimdi şöyle anlatayım, benim bugüne kadar ki en uzun ilişkim 2 sene sürdü ve bunu iki defa yaşadım ve 2 seneye bir ilişkide beraber ne kadar yaşanabilecek şey varsa hepsini sığdırdık. İlişkilerde genelde iki yıldan sonra bir sıkılma durumu oluyor ister istemez. Bu; benim normalim tabiki. İllaki dolu dolu 6-7 yıl yaşanan ilişkiler de vardır. Evlilik zaten bambaşka bir alem, o konuya hiç girmiyorum ve bütün evlilere saygım sonsuz. Ama çevremde gördüğüm kadarıyla, iki yıldan fazla süren ilişkiler hep toksik ilişkiler. Sizin bu konudaki fikrinizi merak ettim..Soru detayı biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen...
İki yıldan fazla süren ilişkiler toksik ilişkiler mi?
İlişkinin toksik olması başka bir şey uzun sürmesi başka bir şey bir sorun yoksa ilişki güzel gidiyorsa uzun sürüyorsa bu toksik demek değildir toksik demek ilişkinin iki tarafa zarar verdiği halde devam etmesi demektir eğer ki insanlar seni sürekli uyarıyorsa bak işte üzülüyorsun bu demek yanlış kişi ama sen bile bile devam ediyorsan işte bu toksik ilişkidir fakat iki yıl olmuş ya da beş yıl olmuş çok güzel her şey mükemmel gidiyor ilişkinin uzun sürmesi toksik bir şey değil insanların ilişki anlayışı gittikçe ölmeye başladı Türkiye’de bunu fark ettim duygusuz ilişki yaşaya yaşaya ilişki denen şeyi bitirdiler
Hayır değilsin tabii ki sen duygusuz ilişki yaşamıyorsun tanıyorum geliyorum seni ben şu duygusuz hani gecelik olan ilişkilerden var ya günlük onlardan yaşayanlara diyorum aslında kendi kendilerini bitiriyorlar farkında değiller baksana Allah aşkına adam ilişki iki yıldır güzel şekilde gidiyor diye toksik olarak görmeye başlamış şimdi bir şey diyeceğim olmayacak bir tane at hırsızı vardı şey demişti sen nasıl olurda bir yıl boyunca aynı şeyi arzularsın Şimdi diyemiyorsun ki at hırsızı arzuluyorum sana ne diyemiyorsun küfür edemiyorsun heleki ben moderatörüm hiç edemiyorum Şimdi bir şey diycem olmayacak neyse susayım en iyisi sinirlerim gerildi yine nsjsj
Bir ilişkiyi toksik yapan şey süresi değil, içerisinde ne bulunduğu. Gayet de giden ilişkiler biliyorum. Hayattaki motivasyonlardan biri olabiliyorsa bu ilişki, hayatı o kişiyle paylaşmak istiyor ve bunu yapıyor olmaktan ötürü de hoşnut duyuyorsan, gayet de örnek ve huzurlu bir ilişki geçirilmiş oluyor. Sürekli yeni beden, yeni ruh, yeni tat arayıp durursan bir kızla ikinci kez takılmak bile sana zul gelir, sıkıntı verir, sıkıcı gelir. Hayatı sıkıcı yaşayıp, partner değiştirerek yüksek enerji elde etmeye çalışmak yerine, partneri stabil tutup hayatın geri kalanında o heyecanı yaratmak daha mantıklı. Ama hayatında herhangi bir amacı olmayan insanların tek yaptığı şey partner değiştirmek, cinsel fantezilere abanmak olur. Bu da bu ülkeye sadece sapıklıktan başka bir şey getirmedi.
İnsanlar ilişki yaşamayayı bilmiyorlar. Neden sevgiliyken de evliyken de sanki dünyaya onunla gelmiş gibi veyahut da onun sahibiymiş gibi ve yaptığı görüştüğü görüşeceği giyeceği her şeye karışma hakkı buluyor kendin de, ulan senden öncede vardım. senden sonra da var olucam ve başkası da olablir. En büyük aşklar bile biter bir insana hiç gitmeyecekmiş gibi ya da gidemez gibi davranmak da çok saçma, bir kendinize gelin ve kendi kişisel alanlarınızı ayırın siz sadece duygusalık ve cinsellik yaşıyorsunuz. Bunun farkında olun yıllarca sürer ilişki...
Aslında ilişkinin uzun sürmesi ile toksik olması arasında fark var bence. İyi anlaşıyorsundur uzun yıllar sürer bu ilişki. Ama anlaşamadığın halde sırf bağlandığın için bir ilişkiyi sürdürüyorsan o zaman toksik bir ilişki olur. İlişkinin uzun sürmesi önemli değil. Senin 2 yıla sığdırdığın şeyleri belki 2-3 aya da sığdırıp yaşayabilirdin. Aradaki saygı ve sevgi bitince o ilişkiden hayır gelmez.
Heyecan da bitiyor. Mesela şöyle bir örnek verecek olsak, sosyal medyada neden erkekler ya da kadınlar birçok kişi ile flört eder? Çünkü yeni birini tanımak ayrı bir heyecan veriyor. Bunu tadan insanlarda uzun süreli ilişki ya da ciddi ilişki yaşayamıyor. Sürekli yeni biriyle tanışma, konuşma ihtiyacı içinde oluyorlar.
İlişki de sevgi ve saygı hala devam ediyorsa heyecanı da yaratmasını bileceksin. Ansızın bir tatil planı, hiç denediğiniz bir çılgınlık yapın birlikte. İlla ki bir şekilde heyecan oluşturulur. 😂
Bence değildir, her ilişkinin ruhu ve yaşanmışlıkları farklıdırr.. Kimi çifte gün geçtikçe aşk her günü farklı kılarken kim çifte gün gectikte aşk her gün dünün tekrarı gibi gelir ve ilişki anlamsızlaşır rutin hayata karışır.. İlişkideki uyum ve canlılık ilişkiye heyecan katar ve ilişkinin sıradanlaşmasını önler..
İlişkiden ilişkiye büyük farklılık gösterir bu. Kişilerin akıl ve gönül yapısı ile doğrudan ilişkilidir diyebilirim. Kimi ilişkiler yıllar yıllar sürer toksik değildir kimi ilişkiler daha 2-3 günden toksikleşmeye başlar. Tamamen her iki tarafa bağlı bir durum bu bence
Abi bu tamamen partnerinle nasıl bir iliskin olduğuna göre değişir. Sevgili arzu seks paylaşım gez toz bir yere tutar ama önemli olan bir ömür arkadaş olabilir misin ondan sıkılır misin birlikte eğlenebilir misin bana göre uzun ömürlü ilişkinin temeli önce insanı varlığıyla var oluşuyla kabul etmek sonra bu var oluştan hoşlanmak. Hoşlanmak tene değil de insana yönelik olursa oldukça uzun ömürlü bir ilişki olur
Senin fikrine de katılıyorum tabiki ama benim asıl kastettiğim iki yıldan sonra paylaşacak pek bir şey kalmıyor gibi. Ama toksik ilişkilerde öyle değil mesela. Bir taraf toksik, diğeri onu düzelticem derken yıllar geçiyor. Kastettiğim buydu..
O tarz ilişkiler bir yerden sonra ilişkiyi bitiriyor çünkü sürekli bir taraf kendini aman ilişkim devam etsin diye hibe ediyor gerek yok abi iki denk insan birbirini bilsin hiç bir şey olmaz
Kısa zamanda bile toksit olan ilişkiler var. Bu tamamen kişilerin kendilerine ve partnerlerine tanıdıkları alanla ve güvenle alakalı olduğunu düşünüyorum. Güven saygı hoşgörü ve kıskançlık dozu önemli etkenlerden.
İki yıldan sonra eğer çiftlerden herhangi birinde psikolojik bir sorun yoksa bir taraf mutlaka o ilişkiden sıkılıyor bence. Benim hayatımda hep böyle oldu, başkaları kendi hayatlarında neler yaşadı bunu merak ettim açıkçası..
Değil bence 2 yıllık bi ilişkim var ve hâlâ birbirimiz hakkında yeni bir şeyler öğreniyoruz, yormuyoruz, güveniyoruz ve hâlâ beraber saçma şeylere bile gülebiliyoruz
Senin dediğin aşık olduğun kişiyle karakter uyumunun yüzde 90'a vurduğu durumlarda mümkün oluyor işte hocam. Kişilik çatışması yaşandığı zaman illaki toksik bir hâl alıyor..
Gerçekten sevdiğim inandığım güvendiğim bir kişi karşıma çıkmadığı için bir ilişkim olmadı. Birde biraz fazla şüpheci biri olduğum için hep soru işareti oluyor. Bu durumdan nasıl kurtulacağım bilmiyorum
burada kastedilen insanlar, normal insanlar. İki haftada toksikleşmeye başlıyorsa orada normal olmayan bir durum var demektir. Acaba sürekli anormal kişilere denk geliyor olabilir misiniz?
Doğru insanları seçmekte hata yapıyorum maalesef.. Bile bile sorunlu insanları seçiyorum, doğru insan denk gelince bu sefer ben sorun çıkarıyorum... Asıl anormallik bende sanırım