Erkek arkadaşım yanına kaçıp gitmeye çok zorluyor evlilik baskısı yapıyor ya gelirsin ya ayrılırız diyor ne yapmam lazım?

Tam da sınava hazırlandığım bir dönemde Kpss memurluk yani. Çok baskı yapiyor ne zaman geleceksin bugün geliyorsun sana bilet alacağım diye emrivakilikte yapıyor. Daha fazla beni bekleyemezmiş 2 sene falan olmuş. Ailesi de konuşmaya başlamış kimse geleceğime inanmıyormuş onu oyalıyormuşum. Annemin ilişkiye onayı da yok oysa onunla gidip evlenirsem mutsuz ve pişman olacağımı söyleyip duruyor fakat annem de dört dörtlük bir anne değil ki devletten aldığım hakkim olan maaşı koşa koşa çekmeye gider de maaş günü gelince bana nerdeyse kuruş vermez ve herşeyde kısıtlar ne almak istesem hayır olmaz der eskiden bu kadar değildi. Artık gıda için en basiti meyve, tatlı vs gibi bile tasarruf yapıyor. Şampuan almak isterim sabun kullan yerine der şampuan parasi vermemek için tabi. Kıyafetleri yıkayıp yıkayıp giyiyorum zaten genelde yeni birşeyler en son kış 2 adet kazak almıştım. Annemin bana değer vermediğini, beni sevmediğini düşünüyorum istemsizce. Ve psikolojik şiddetinden hiç bahsetmeyeyim hep hakaret, her kırışında defol git ne duruyorsun demeleri. Ne yapacağımı şaşırdım. Kafam çok karışık bir yandan annem bir yandan erkek arkadaşım bunaldım. Bana kimse çalış demesin lütfen çünkü o çareleri de düşündüm ama geleceğimi riske atacak kadar şuursuz bir insan değilim geleceğim herşeyden önemli ben saçma basit işlerde çalışmak ve bunun uğruna geleceğimi heba etmek için bunca sene okumadim mücadele etmedim. Ben kendi mesleğimi icra etmek isterim hakettiğim hayati artık yaşamak istiyorum ama bunun için önümde bir yol en az bir sene var. Belki bir umut daha da erken bilmiyorum. Siz yerimde olsaydiniz ne karar alırdınız? Erkek arkadaşım benim için işe de girdi 5 aydır çalışıyor sen olmadan yapamiyorum mücadele edemiyorum yoruldum diyor. Buarada bugüne kadar bana maddi destekte oldu eğitim kitaplar konusunda da okurken. Gelmeyeceksen ayrılalım hayatimdan çık git diyor. Fakat ondan da emin olamiyorum mesela bikere bana dışarda insanlarin içinde sesini yükseltmişti böyle kırıcı davrandığı zamanlarda oldu. Ben yanlış bir karar almak istemiyorum. Allah rızası için bu kafası karışık insana bir çare bir yol gösterin ben herşeyden yoruldum ailemle yaşanmıyor zaten bugüne kadar kardeşlerim için evde durdum. Bana ihtiyaçları var çünkü.
Erkek arkadaşım yanına kaçıp gitmeye çok zorluyor evlilik baskısı yapıyor ya gelirsin ya ayrılırız diyor ne yapmam lazım?