Bir kız neden mesaja geç cevap verir?

Arkadaşlar uzun uzun anlatacağım durumu anlamanız için lütfen rica ediyorum okuyun ve bana bir akıl verin.

Yaklaşık 7 aydır dershanede tanıştığım bir kız var ekim ayında tanıştık aynı sınıfta olmamızdan ve yanımda oturmasından ötürü küçük sohbetlerimiz oldu. Ardından Kasım ayı gibi ondan hoşlandığımı fark ettim ve whatsapp dan sınav sonuçları dersler vb bahaneleri kullanarak mesaj atmaya başladım. Ondan hoşlandığımı fark ettikten yaklaşık 2 hafta sonra sınıftan başka bir arkadaşımla sevgili olmuş ve ben bunu aralık ayında öğrendim. Her neyse konumuza dönelim; ocak ayı gibi tam ona karşı hislerim bir nebzede olsa azaldı demiştim ancak ikisi ayrıldı ( ayrılan taraf erkek ve ayrılma nedeni de komik bir şekilde kızın onu çok düşünmesi erkek bahanemi uyduruyor yoksa gerçek nedeni bumu bilmiyorum) ben tabii aralık ayı gibi çok bunalmıştım çünkü ilk defa böylesine birini sevmiştim kızda zaten çok iyi biri. Ben o sırada gerekmedikçe mesajda atmıyordum ve mesaj atmayı kestim sonra ara sıra o mesaj atmaya başladı deneme sonuçları vb nedenlerle. Bende kızla erkeğin yeniden barışma ihtimaline karşı mesafemi korumaya çalıssamda Mart ayı gibi ona karşı hislerim tekrar artmaya başladı. Ocak ayından beri mesaj atmayı çok düşündüm ancak korkum buna izin vermedi ve mesaj atan taraf hep ocak ayından beri o oldu. Dershane dışında her ay 2 3 kez belli zaman aralıklarıyla ( 10 15 günde bir günlerce mesajlaşırdık) üst üste günlerce sohbet ettiğimiz olurdu. whatsappdan genelde derslerden konuşuyoruz tabii bazen konu film dizi gündelik hayata geliyor ama genelde okuldan falan bahsediyoruz. Bana mesaj attığı ilk gün saatlerce aralıksız sohbet ederiz ancak sohbetimiz uzamaya başladıkça bana geç cevap vermeye başlar. Bu süre zarfındada whatsapp da çevrimiçi olduğuna şahit oluyorum ancak bana hemen cevap vermiyor bazen hemen bazen 10 bazen 30 dakika sonra bazen 2 3saat sonra cevap veriyor ama genelde 3 4 saatten fazla cevap vermemezlik yapmaz. Ne yapayım kafayı yemek üzereyim... onu terk eden sınıf arkadaşımla bazen birbirine yakın zamanlarda whatsapp da çevimiçi olduklarına şahit oluyorum bazen onunla konuştuğundan bile şüpheleniyorum. Bu arada bahsettiğim erkek geçen hafta başka bir kızla birlikteydi ve ballandıra ballandıra anlatıyordu yaşadıklarını.( bir kızla yaşadığı ilişki sonrası boynundaki tırnak iziyle övünen milliyim diye geçinen bir tip) kendisi benim hoşlandığım kızdan ayrıldıktan sonra onlarca kızla konuşmuştur ama yinede onun gibi kişilerin şansı varken benim gibilerin olmuyor...

Son 1 aydır eski sevgilisiyle barıştığına dair 4 kabus gördüm kafa yiyecek gibiyim bana takıntılı vs diyebilirsiniz ancak emin olun çok fazla aşık olabilen biri değilim kız çok iyi biri onunla dershane bittikten sonra bir daha konuşamamaktan korkuyorum.
Bir kız neden mesaja geç cevap verir?