Bunu anlamanın tek bir yolu var zamana bırakmak eğer ilişki için soruyorsan sürekli taciz eder gibi artık yaklaşıyorsa saplantıdır ama uzaktan uzaktan seviyorsan bunu hissettiriyorsa her zaman her şeye rağmen iyi bir şekilde yaklaşmaya çalışıyorsa kısacası gerçekten aşıksa bunu hissettir zaten saplantı hem kendisine hem bana zarar verir ama bana ya da kendisine zarar vermiyorsa aşktır bu
Saplantılıdır, çünkü anacıkları (hasta ruhlu BAZI Türk anneleri) tarafından sürekli pohpohlanarak, bir dediği iki edilmeyerek, her istedikleri yapılarak, adera sadrazamın sol billurundan düşmüş muamelesi ile yetiştirildiklerinden "hayır" sözcüğünü cevap olarak kabul etmeyi öğrenmemişlerdir. "Bütün kızlar oğluşuma kurban olsun" diye anneleri tarafından egoları şişirilmiştir. S*çtıkları yere han yapılır. "Off benim yakışıklı oğlum" denir, "kızları peşinden koşturacak" denir, denir de denir. "Oğlum sarma istemiş, yapmaz mıyım?" denir, odası arkasından toplanır, yapılan yemeği beğenmediğinde ona ayrı yemek yapılır, annelerin bu davranışları erkek evlatları şımartır. Adam kendini kaf dağının tepesinde gördüğü için de bir kadının kendisini reddedebileceğine ihtimal bile vermez. Bu sorunlu anne oğul ilişkisinin nedenlerini anlamak için de annenin kocasıyla olan ilişkisini masaya yatırmak, derinlemesine tetkik etmek gerekir. Kadının oğluna bilinçaltında duyduğu aşkın altında kocasından kadın olarak alması gereken ilgiyi almaması yatar. Kocasının gözünde ilgi ve sevgi görmesi gereken, cinsel isteği olması gereken bir kadın değil, kadınlığını ikinci plana atması gereken bir annedir. Kocasına göre anneler edepli olmalıdır, a*gın olamazlar, onlar öncelikle kadın değil, annedirler. Hayatındaki erkeğe, yani kocasına vermesi gereken ilgiyi oğluna yönlendirmiştir.
Kesin bir şey söylemek zor. Genellikle yüzde 10 aşk; yüzde 90 saplantı bence. Çünkü genelde yurdum erkeği karşısındaki kadını çok fazla tanımadan, dış görünüşüne bakarak beğeniyor. Tanımadığın birine de aşık olmak, bu işin doğasına pek uygun bir durum değil. Kendisinde herhangi bir eksiklik görmeyen adam, ret yiyince ben neden ret yedim kafasına giriyor ve bu hırsla kadının peşinde koşmaya devam ediyor. Yani bir nevi saplantı..
Kadın erkek fark etmiyor bir kişi reddedildiyse ve istenmiyorsa saplantılıdır, bazen isteyerek reddedebilirler ne kadar hoşlandığını görmek için ama genelde gerçekten istemedikleri için reddederler
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende reddedildim ama hiç ısrarcı olmadım. Yüzsüz olmaya kendini küçük düşürmeye gerek yok. Israr ettikçe kızın gözünde daha küçük duruma düşülür. Benim hem cinslerime tek tavsiyem olabilir; Sevgili kardeşlerim lütfen gururlu ve onurlu birer adam olun. İstenmediğiniz size saygı duyulmayan yerde durmayın asla körü körüne kızların peşine takılıp fino köpeği olmayın hatta kızlara ilgi bile göstermeyin hepimiz ilgi göstermezsek zaten kızlar dayanamayıp size yanaşmak isteyecektir. Kızların egosunu yükseltenler yine bizleriz lütfen kimsenin peşinde divane olup kendinizi küçük duruma düşürmeyin. Sizin düşmeniz tüm erkeklerin düşmesidir.
Eğer istenmediği halde hala ısrarla peşinden koşuyosa o kişi saplantılı aynı zamanda platonik ve takıntılı bir insandır sonuçta istenmiyosun çabalamanın bence pek bir anlamı yok öyle takıntılı insanlara pek anlam veremiyorum ya insansa az gurur olur olmalı bence ben şahsen bana aynısı yapılsa o saatten sonra muhabbeti tamamen keser bitirirdim
Bu konunun ucu açık bence. Saplantılı ile gerçekten seven emek eden insanları da karıştırıyor insanlar artık. Birisi reddedilmesine rağmen ısrarcıysa her zaman saplantıdan değil, bazen gerçekten o aşkı istediği için, aşık olduğu için de emek ediyor olabilir. Yani alışmışız bir şekilde reddedildiğinde olmayan sevgilerini ilgilerini alıp hemen başkasına giden erkeklere. O yüzden artık anormal geliyor gerçekten seven insanlar.
Aşk için karakter şarttır. Reddedilen biri karakteri varsa aynı kapıyı yeniden çalmaz.
Reddedildi ve ısrarla vazgeçmiyor ise elde edip ardından terk ederek öç almayı planlayan veya elde edemedikçe daha büyük zararlar vermeyi planlayan saplantılı bir manyak var demektir.
reddediliyor faakay acaba nazlaniyor, biraz üstüne düşmemizi mi istiyor diye düşünerek ısrar edebiliyoruz çünkü kadınlar istemediklerini net bir dille söylemiyor, sanki acı çekerek reddetmek zorunda kalmış gibi saçma sapan tavırlar sergiliyorlar. bunu gören erkek acaba mi diye ısrar ediyor ve sonrasinda da takıntılı yaftası yapıştırılıyor.
Aşık olsa bile saplantılı bir aşıktır. Reddedildiysen efendi efendi geri çekilmesini bileceksin.
Gerçi ısrarı nasıl yaptığı da önemli.. Böyle sabah akşam yazmak değil de, ara ara kelime oyunlarıyla ısrar etmek saplantıdan bir nevi çıkarabilir durumu.
Zamana bırakmalı ön yargılı olmamalı herkes aynı değil sonuçta hem bazı kızlar ona aşık olanı seveni nedense bilerek reddeder o kız malın biriyle gider sevgili olur onu bi güzel ayakta uyutur aldatır anlayınca da hayatı kayar hayır dediği çocuk aklına gelince de iş işten geçer bi bakmış başkasıyla artık evlenmiş gitmiş ya da yüz vermemiş. Anlamadan dinlemeden hareket ederlerse çok şey kaybederler sadece kız için değil erkekler de buna dahil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saplantılı benim de başıma geldiği için biliyorum... ilk zamanlarda gerçekten her şey iyi güzel gidiyordu zaman geçtikçe ben onu daha önceleri neden reddettigimin farkına vardım o da bunu çok güzel hissettirdi. yazmiyo ya da sürekli kendini haklı görmeye çalışıyor beni yönetmeye çalışıyor halbuki ben onu yönetiyorum 😩 sıkıldım artık defolsun gitsin hayatımdan
Gözümde bu tipler saplantılıdır. Onu istemeyeni ister, yana yakıla gururunu ayaklar altına alıp peşinden koşar, her türlü hakarete maruz kalır sesi çıkmaz. Bu tipler hasta maalesef. Aşağılanıp istenmedikçe daha bağlanıyorlar. Psikoloji vaka resmen
Direk saplantılı diye kesin bir yargıda bulunmasam da sağlıklı sevmeyi öğrenmesi gerektiğini düşünürüm. Reddedilmekte gayet olağan bir durumdur. Yurdumun insanı bundan neden hala utanıyor ben de anlamıyorum. 🤷♀️
Kadın gerçekten hayır dediyse erkek ısrar ediyorsa saplantidir. Ama bazen bayanlar naz yapmak içinde hemen evet demiyo o noktada erkek istikrarlı davranmalıdır☺️
Muhtemelen aşıktır deli olmasa aşkından neden ısrar etsinki sevdim seni bir kere başkasını sevemem deli diyorlar bana desinler degisemem bosunu boşuna mı söylendi sanki 😂
Saplantilidir. ben sırılsıklam aşık olduğum kizdan ilk reddimde hemen vazgeçtim. çünkü:öz saygım o kızdan ve onun egosundan daha değerli ve hemen başka sulara yelken açtım. şimdi reddeden kız benim peşimde çok çabuk vazgeçtin ya diyo canım. vazgeçmeseydim beni köpeği edeceğini bilmiyom sanki. ya devrim ya devrim o eski ortaçağ seven vazgeçmez devri bitti artık. kimse kimseye muhtaç değil.
Ben olsam biri beni red etse hırs mırs yapmam gayet de medeni insanlar gibi anlayışla karşılarım ama böyle yapanlar neden yapıyor bende merak ediyorum doğrusu
Ben The Notebook izlediğimden beri o oyuncunun tarzında ki erkekler de ısrarı tatlı buluyorum. Tabi bazıları maalesef saplantılı oluyo onların da sevgisine hiç inanmıyorum.
Duygular karşılıklı saygı içersinde yürümelidir. Sen onun sevgisine nasıl saygı duymuşsan. O da aynı şekilde. Bunu istemeyişine saygı göstermeli. Bu yaptığı sana gösterdiği bir saygısızlık.