Lütfen aşağıdaki konuda bana yardımcı olur musunuz?

Babannemle yaşıyorum. 26 yaşındayım. Bana daima çocuk gibi davranıyor. İstanbul'a seyahat edeceğim. Tutturdu araçla otobüsle değil uçakla git başına bir şey gelir diye. Aşırı evhamlı. Babanne diyorum uçak biletleri baya pahalı istemiyorum uçakla gitmeyi. Anlamıyor. Günlerdir uçakla git diyor. En sonunda pes ettim. Tamam dedim. Parasını ben vercem diye tutturdu bu sefer. Ya diyorum ne gerek var milyoner misin sen 800 lira ne gerek var. Neyse yine ısrarıyla aldım. Sonra bende bi sinir patlaması oldu. Bu sefer de ben seni sevdiğim için böyle yapıyorum diyor. Sevgi sevdiğin kişiyi kontrol etmek, düşünce duygularına önem vermemek, bi birey olarak kabul etmemek midir? İnsanı sevmek bi eşyayı, hayvanı sever gibi sevmek midir? Sadece bu örnek de değil. Başka bir örnek vereyim. Evde 75 yaşındaki babannem bulaşık yıkıyor, yemekleri yapıyor. Yüz defa dur ben yapayım dememe rağmen sen otur ben sana iyilik yapıyorum diyor sinirlenince ağlıyor. Komşular benim evde bi şey yapmadığımı, ona sebepsiz kızdığımı düşünüyor. Bu çıkmazın içinde yoruldum ya. Sevgiden iğrendim. Haksız mıyım
Güncellemeler
+1 yıl
Soruyu yazdığıma pişman oldum gerçekten.
Eminim şu soruya nankör gibi cevaplar yazanların aileleri düşünce ve fikirlerine önem veren, aşırı korumacı olmayan insanlardır ki bu yüzden böyle rahat cevaplar yazabilmişler. Öyle bi insanın da benim gibi korumacı ailede yetişen bir insanı ve korumacılığın getirdiği olumsuz sonuçları bilmemesi normal.
Üslup önemlidir arkadaşlar ne cevap verirseniz verin bunu bilin.
Lütfen aşağıdaki konuda bana yardımcı olur musunuz?