Eşimi aldattım çok pişmanım?

Eşimi aldattım sevmeme rağmen bu nasıl boşluksa beni mahvetti hayatımı kararttım. sadece bir kereliğine görüştüm birisiydi. O günden beri ağlıyorum içimdeki acıyı dindiremiyorum. Belki yargılıcaksınız ama ben dindeki yerini bile bilmiyordum zinanın resmen cehennemliğim. İlk başlarda eşime söylemeden boşanmayı düşündüm ama dayanamadım ve söyledim bir şekilde affetti ağladı gitti evden ama geri döndü çünkü öyle biri olmadığımı biliyorum. Şeytana uydum arkadaşlar bu dünyada kimseyi kınayıp büyük konuşmamam gerektiğini anladım. Şimdi eşimin kölesi oldum ama iş işten geçti evliliğimiz çok sarsıntılıydı çok boşluktaydım. Ben nasıl tövbe edicem Allah’a nasıl affettircem kendimi dinen eksikliklerim çok fazla internette bir sürü farklı yazılar var tövbeyle ilgili bu vicdan azabından kurtulmam için ne yapmam gerek ve nikah tazelemek gerekiyor mu eşim benden razı gelse bile nikah kabul olur mu lütfen beni aşağılamayın kınamayın yeterince cezamı cekiyorum ben öbür dünyayı düşünüyorum bu azapla nasıl yasıcam😞
Eşimi aldattım çok pişmanım?