5 yıllık ilişki bu kadar kolay biter mi?

Merhaba.
5 yıllık sevgilimle nişandan 10 gün önce ayrıldık. Sebepse onun ailesinin karşı çıkması ve onunda ben bir seçim yapmak zorumda kalırsam ailemi seçerim demesi oldu. Ben ona bir seçim hakkı sunmadığımı ve asla sunmayacağım söyledim çok kötü şeyler söyledi ailesi benim için söylemediğim şeyleri söylemişim gibi anlatmışlar sevgilime ve oda inandı hepsine. Sonuç olarakta bana biraz ara verelim ortalık durulsun dedi ama benim nişan elbisem çiçeğim kuaförüm ayakkabım hediyeliklerin organizasyonum her şey hazırdı. Kaç gündür yazmıyor aramıyor. 10 gün önceye kadar bana dünyadaki tek kadınmışım gibi hissettiren adam bugün ailesinden korktuğu için benimle olamıyor yanıma bile gelirken yaşan söyleyerek çıkmış evden 34 yaşında bu adam. Bir daha kimseyi sevemem gibi geliyor bir çıkmazsa gibi hissediyorum. Yemeden içmeden kesildim 10 kg verdim 10 günde üzüntüden. ne yapmam lazım bilmiyorum döner mi dönmez mi dönerse yürür mü bir daha başkasını sevebilir miyim güvenebilir miyim hiç bilmiyorum dengemi koruyamıyorum çok üzgünüm. Bir ilişki aile yüzünde biter mi aklık almıyor bunsüteçte ne yapmam lazım arkadaşlar
5 yıllık ilişki bu kadar kolay biter mi?