Duruma göre değişir. Aranızda bir problem var ve bunu çözmek için cabaladiysaniz yine de olmadıysa bu durumda ayrılığı kabul edip iki tarafın da yoluna bakması en iyisi. Aranızda sizin belki fark ettiğiniz, belki fark etmediğiniz bir problem varsa ve bir taraf ayrılmak isteyip hiçbir sorunu çözme taraftarı değilse o ilişkiden ve o insandan hiçbir hayır gelmez. Bazen bazı insanlara anladıkları dilden konuşmak gerek. Böyle bir insanla birlikteyseniz ve çaba görmüyorsanız ilişkiyi ister sakin sessiz kalarak, ister kavga ederek, ister s. ktr çekerek asla geri dönülemez bir biçimde bitirin ama uzun vadede size ne en iyi hissettirecekse onu yapın ya da söyleyin bence. Her ilişki farklı, karşınızdaki kişiyi ve size hissettirdiklerini en iyi siz biliyorsunuz. Bu konuda da en doğru kararı verebilecek kişi sizsiniz. Eğer o kişi ile günün birinde yeniden devam etmeyi düşünüyorsanız sakin ve ılımlı konuşmalar yapın. Görüşmek istemiyorsanız da canınız ne isterse...
Önce sebebini sonra nedenlerini verip daha sonra vedalaşıp adadan gidebilir. Son sözlerde helalleşmek adına bu şekilde oldu çoğu zaman.
İyi kötü süreçlerden geçtik. Zaman zaman isteyerek ve bilmeyerek kalbimizi kırdık. Her şeye rağmen bu yolda seninle olmak ve soluklanmak güzeldi. Hayatında mutluluklar ve başarılar seninle de olsun. Hoşçakal. Gibi.
Sebebini öğrenmek isterim tabii ki, en azından bir şeyler kafamda oturur. Düşüne düşüne kafayı yemem fakat hiçbir şekilde aksini de söylemem, bir kere bu isteğini dile getirmesi yeterli. Son söz olarak ne söyleyeceğim tamamen o an ki hislerime ve duruma göre şekillenir...
sebepsız ben gıdıyorum demek.. buyuk hakaret yaa... mesela yasanmıslıklara anılara.. her ne olursa olsun gıden terkettıgıne neden artık olmayacagını acıklamakla mecbur... bakın tercıh demıyorum mecbur yanıı... erınıyorsa ya da cevabı yoksa bastan sevgılı olmayacaktı...
Sorgulama kısmı yaşanılan, alışılan zamana bağlı. Paylaşımlara bağlı. Öğrendim ki artık. Böyle bir şey söylendiğinde son söz, '' buraya kadar '' demek...
Her güzel şeyin bir sonu elbette olacaktı sevgilim derdim. ama bunun için asla bir girdabın içine gitmezdim çünkü aslında her şey olması gerektiği gibi oluyordu.
Hiçbir şey sormam yeteri kadar beni önemseseydi ayrılmak yerinde sorunlarını anlatmayı tercih ederdi ayrılmak istediğini söyledikten sonra zaten karar alınmış bitmiş üstüne konuşmaya lüzum yok.
Sebebini bilmek isterdim. Kafamda soru işareti bırakılmasını sevmiyorum. Ne varsa içinde her şey tüketilsin, gidecekse öyle gitsin. Belirsizlikle boğuşamam.
Benden ayrıldığında sebep sormadım gurur yaptım aslında soracaktım çünkü seviyordum gitmesini istemiyordum herşeyimi paylaştığım onunla güldüğüm günlerin hatrına gitmesine izin veremezdim ama olmadı...