Sahip olduğum bir rahatsızlıktan dolayı omuriliğimdeki omurgalar bu şekilde belirgin. Bel ve sırtımda buna çok benzer bir görüntü var. Özgüvenimi etkilemese bile ileride eşim tarafından nasıl karşılanır diye endişe ediyorum.Bu konu hakkında kaygılıyım. Zayıfım, kilo aldığımda daha az belirgin olabilir belki ama yine de belirgin olacak bir durum. Siz eşinizde böyle fiziksek farklılıkların olmasını nasıl karşılarsınız?
böyle kemikli görüntü benim hoşuma gidiyo keşke bende de olsa :d hoş bence iyi hisset diye demiyorum. d bu arada kusurlarını görürüm ama görmezden gelirim çünkü seviyorumdur. yani kusursuz görmem farkında olurum
Benimde bedenimde çizikler, bazen yağ, bazen toz, toprak, tuzlusu,... Oluyor. Beğenecek. Ellerim çizik dolu bazı günler. Tutacak.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Böyle şeyler kişisel duygularla oluşur. Kimse kimseyi beğenmek zorunda değil. Senim yapman gereken şey bunları baştan sorup düşüncesini alman. Yoksa ilerde başına kakarsa boşuna üzülme.
Dert etmem fakat skolyoz rahatsızlığınız var ise çocuk yapmanızı önermem çünkü genetik aktarım ile onada geçer ve küçücük çocuk anne babasının lanetlenmiş genetiğini çekmek zorunda değil.
Derecem %15 ve ameliyat gerektirmeyen, benim sosyal yaşantımı etkilemeyen ve benim bile rastlantısal olarak öğrendiğim bir rahatsızlık. Sağlıklı görünümü olan anne babaların da skolyozu olan ve derecesi çok yüksek olan çocukları olabiliyor. Bu bence büyük bir anomalim olmadığı (ki olsa bile tüp bebek ile önüne geçilebilir) için çocuk sahibi olmamam konusunda bir engel teşkil ettiğini düşünmüyorum çünkü engelli bir birey değilim. Lanetlenmiş genetik demek yerine, sizi genetik bilimini ve tüp bebek uygulaması hakkında bilinçlenmeye davet ediyorum.
Bu tarz rahatsızlıklar genetik aktarım veya ailesel yatkınlık sonucu oluşuyor, toplum maalesef bu konuda bilinçsiz davrandığı için hasta sayısı her geçen gün artıyor.
Herhangi bir engel teşkil etmeyen ve engelli bireyler olarak sayılmayan hastalığa sahip insanlar bilinçli bir şekilde üreyebilir diye düşünüyorum. Çünkü sağlıklı olan bireylerin de engelli çocukları olabiliyor, bilinçli olmak önemli. Benim sahip olduğum rahatsızlık için bu söyleminiz geçerli değil. Böyle bir hastalık olsa idi dediğim gibi doğal yollardan gebe kalabiliyor olsam bile tüp bebek ile bunun önüne geçmeye çalışırdım.