Kaynana terörü neden hala var?

Herkese merhaba, sizlerin görüşü benim için önemli. Eşimle 2 sene önce evlendik kayınvalidem 4 bilezik taktı ev eşyası olarak ise sadece 1 yorgan 2 nevresim aldı. Geri kalan her şeyi ailem ve eşim yaptı. Set olarak ise altın bir kolye ve yüzük değeri o zamanın parasıyla 1900 tl falan o kadar hafif bir şeydi. Bohça falan hak getire zaten hiçbir şey almadılar. Eşime özenle her şeyini vakko marka almaya çalıştık. Ailelerimiz aynı maaşı alıyorlar ikisi de işçi emeklisi bunu da belirtmem gerek.

şimdi ise görümcem evleniyor aaaa şu olmadan olmaz aaaaa bu olmadan olur mu diye konuşuyor benim yanımda. Dayanamadım hatta bana neden yapmadınız o zaman dedim yaaa alınmadı mı sana şu düğün geçsin bi küpe alırım dedi dalga geçer gibi. Bugün de görümceme alışverişe çıkılmış bana yapılmayan benim zamanımda bilinmeyen ne kadar adet varsa yerine getiriliyor. Ve işin en ilginç yanı da 4 bilezik taktı 2 sini şimdi istedi görümceme düğünde takmak için (borç olarak). Bu insanlara nasıl davranmam gerektiğini şaşırdım. Eşime göre ise annesi cennetten inme melek. Kadından iyice soğudum remen. Eşim beni yüzde bin haksız görüyor. Kalitemi belli ediyormuşum kaynanamı sevmediğimi eşimle paylaştığım için. Sizce eşime nasıl davranmalı, ne şekilde bu durumu paylaşmalıyım? Bir de görümcem bizim düğünümüzde hiçbir şey takmadı eşim bayağı 10-15gr bilezik takmayı planlıyor nişanında altın bileklik taktık zaten kaldı ki bana bu 2 yılda bırakın altın bir hediyeyi çiçek bile almadı içinden gelerek. Anca bir şeye ihtiyacım olursa aldı. Biz tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz yeri geliyor benim 20 liraya alacağım şeye laf ediyor. İyice bunaldım ben çıkış yolu bulamıyorum bu iğrenç durumdan…
Güncellemeler
+1 yıl
Eden bulurmuş bunu bugün bir kez daha anladım. Görümcem çok zengin yere gelin gidiyor adamlar 3 bilezik takarız biz demişler kaynanam seri üzgün…
Kaynana terörü neden hala var?