Birine duyulan hislerin hayranlıkla harmanlaşı mıdır aşk? Sadece görünümüne değil, hayatta ki duruşuna, olaylara bakışına, düşüncelerine vs. duyulan bir tür hayranlık mıdır sizce yoksa bir anda oluşan bir duygudan mı ibarettir?
Mesela ben zekaya da aşık olan bir insanım. Karşımdaki insanın zekasına aşık olabilirim, erkek/kız farketmeden 🙂 Aşk şehevi bir duygu değildir. İnsan evine, arabasına, çocuğuna, anasına, babasına da aşık olabilir. Mesela yanlış kelam ettiğimde bunu düzeltip doğrusunu söyleyen kişiye hayranlık duyarım, kimisi de böyle bir kişinin varlığına uyuz olur. Yanlış düzelten insanları seviyorum. Zekasını sinsilik, çelme takmak, hilekarlık yapmak, ara bozmak, kalleşlik yapmak için kullananlara hayranlık duymuyorum. Kaldı ki çakallık zeka değildir bence. Evet, aşk bir tür hayranlıktır ama her hayran olduğumuz kişiye aşk beslemeyiz.. Ben zeki insanlara hayranım ama her zeki insana aşık olmuyorum. Ama aşık olduğum kişiye aynı zamanda hayranım, hayran olurum. Aşk içinde hayranlığı da kapsayan bir duygudur. Bence aşkın başlangıcı hayranlıktır, ilk aşık olduğum kişinin enerjisine ve gülüşüne aşık olmuştum, sempatik tavırları çekmişti beni ona. Hayranlıkla başlamıştı ona olan duygularım ama sonrasında kendimi ona aşık olurken bulmuştum.
İnsan aşıkken kafa leyla olduğu için hayatı toz pembe görüyor. Kuşlar, böcekler, kelebekler uçuşuyor. O yüzden o karşısındakine hayranlıkla bakıyor. Hayata gülücükler saçıyor. Çünkü aşk gözünü kör ediyor. Hem hayata karşı, hem kendine ve hem de aşık olduğu kişiye kör oluyor. Duruşu, düşünmesi, olaylara bakışı herşeyi değişiyor. Taakii o aşkı bitene kadar. Ondan sonra gözü açılıyor.
Bence hayranlıkla alakası yok. Çünkü birden çok kişiye hayranlık duyulabilir, ancak birden çok kişiye aşık olunamaz. Bu yüzden aşk bambaşka bir duygu. Mesela, hayranlık kalp ritmini değiştirmez, ancak aşk değiştirir. Hayran olduğun kişi için her şeyi göze alamazsın, ancak aşık olduğun insan için gerekirse ölümü bile göze alırsın. Kısacası hayranlığın bir türü olduğunu düşünmüyorum.
Aşk ve hayranlık, bu, ya platonik bir aşk biçimi olabilir ya da romantik bir aşk biçimi olabilir. Hayranlık, başka bir kişiye duyduğumuz büyük bir saygıdır. Aşk ve hayranlık arasındaki temel fark, aşk sevgiye odaklanırken, hayranlığın saygı ve onaya odaklanmasıdır.
Hayranlik başka bir şey ne biliyim zeki biri diye hayran olursun Yakişikli biri diye hayran olursun güzel yemek yapar veya yeteneği var diye hayranlik duyarsin... duyduğuma görede aşk öyle bir şey ki Insani kör eder aklin fikrin sürekli onda... herşeyine aşik olursun sanki eksiklerini tamamlamiş gibi hissedersin kopamassin onsuz yaşayamam dersin.. öyle bir şey "Bir Adam"... Sevdiği Kiz icin ağliyorsa eğer asla unutamazmiş... Kiz.. sevdiğim adam icin ağliyorsa eğer birdaha ondan başkasini sevemezmiş. diye biliyorum Insan hayati boyunca 1 defa aşik olurmuş o aşk bittiğinde ise hayranlik alişkanlik başlarmiş ve Mantik öne basarmiş bazilarina görede her defasinda aşik oluyorum diyenlerde var tabi cünkü yanliş kişileri sevdikleri icin aldatma vs. olduğu icin uymadiklari icin aslinda buda aşk değil heves...
Aşkın verdiği his ile birlikte onun sevdiği şeylerle ilgilenmeye başlayacağı için ister istemez bir hayranlık duygusu zaten meydana geliyor. Aşık olduğun her kişiye hayran olabilirsin, fakat hayran olduğun her kişiye aşık olmazsın. Hayranlık onun düşüncelerini sevmektir. Aşk ise her şeyini sevmektir gülüşünü hal ve hareketlerini ve daha bir çok şeyi diyebilirim...
Olamaz çünkü; hayran olduğumuz şeylere aşık değiliz. Zamanla hayranlıklar değişebilir, dün sevdiğin sanatçıyı bugün sevmeye bilirsin ama aşkın kırıntıları anılarda saklı.
Aşk evresi çok yoğun olur. En son evredir bence. O evreye ulaşmak zordur. Sevginin içinde başlangıç duyulan hayranlıkla hoşlantı başlar. Bu söylediklerinin hepsinin içeriği olabilir. Tabi çoğu kişi için bu geçersiz olur. Yani görüntü bile yetiyor olur, konuşmasına veya karakterine gerek kalmaz. Basit insanların işidir bu da.
Tam anlamıyla değil çünkü hayranlık farklı bir şey. Mesela bir erkek bir erkek futbolcuya ya da erkek sanatçıya hayran olabilir. Onlara hayranlık duyması aşık olduğu anlamına gelmez. Aşk aslında pek anlatılamaz, yaşanır😀
Aşk farklı bir şey onu yaşayan bilir hayranlık olamaz ama bazıları etrafında sevgilileri vardır ve aşık olmadığı halde benimde olsun diye aşık gibi yapar o hayranlık olur işte.
Evet aşk denen şey beğeniden ibaret, fazla duygusal olanlar çok düşünür daha sonra takintiya dönüşür. Birinden vazgeçmek çok çok kolaydır daha iyisini beğendiğinde ona gidersin 😂
Hayranlıktan öte bir duygu, ruhun aniden coşmasıdır işte bu yüzden kızılderililer ''spirit'' derler. Araplar ise sarmaşığa benzetirler ağaca sarılıp onu kurutması gibi. Bana göre aşk, helak olmaktır.
Bir bakıma öyle tabi. Bütün her şeyi gözünde büyür. Aslında o kadar büyük bir tip değildir ama işte biz büyütüyoruz başka bir şey değil. En sonunda da kaybediyoruz.
Evet öyledir bize aşkı hayatan bir hormondur aslında beynimizi yanılgıya sokup fazlaca salya akıtır buda karşı tarafı olduğundan çok abartılı görmemize neden olur bi nevi hayranlık evet
Yok 2 saniyelikti o shdhfj Aklımdan geçen parmağıma döküldü bi an tutamadım dbdj Zararsız bi modum tabii aynı zaman da zararsız bi kahve çekirdeğiyim bi kere oturum Bey dhdjfj
Dhdhdj Bana 2 saniye gibi gelmişse demek.🤷♀️😂😂 Ayrıca düşünceydi sadece, "henüz" eyleme dökülmedi ama bu dökülemeyeceği anlamına gelmez shdjfk Bir daha ki sorularda görüşmek üzere ciddili pembe benekli kravatlı çızıklı pijamalı oturumun gökhanı Bey djdkfkf