Birine his kırıntıları duyarsın ve anlam yükleyerek maskelersin. Bu mudur?

Birine his kırıntıları duyarsın ve anlam yükleyerek maskelersin. Bu mudur?

Hoşlandığı birini bazı huylarından veya görüşünden dolayı onu beğenmektir veya arzulamaktır ama aşk o kişiyi tümüyle o kişi olduğu için sevmektir çıkarsız ve menfaatsiz bir şekilde sevmektir, karşılıklı aşk daha iyi olur çünkü tek taraflı aşk saplantıya kadar götürebilir insani…
Yani hoşlanmak bir kişiye karşı o anlık hissiyat onu yakın hissetme o anki duygularına karşılık alabildiğin Duygu aktarımı diyeyim.
Ama aşk onsuz yaşayamama düşüncesi, onu görünce elinin ayağını dolaşması, aklının gidip gelmesi yani böyle tatlı saçmalıklar yapmak
Bir de bunu karşılıklı yaşayınca o yaşanılan karşılıklı Duygu alışverişi, onun ile en küçük yapılacak bir aktivite de aşırı mutlu olmak, mesela atıyorum gezip tozmak pahalı alışveriş tatil değil de bir banka oturup onunla iki çift laf edebilmek yani zamanını onunla geçirebilmek.
Yeri gelince saçmalamak vesaire vesaire diye bir ton yazarım da okumazsin o yüzden kısa tutayım djdjdj
Açık örnek olarak;
Hoslantida, ben çiçekleri severim gül'e ekeyim mi
Aşkta da, gülümü ektim ne zaman tohumdan yükselecek benim çiçeğim etrafa mutluluk saçacak gibi düşünebiliriz djdjdj
Aşk gerçektir herşeyiyle gerçek bir histir ama öyle herkes tadamaz. Bazıları bir kere yaşar (en kötüsü) bazıları iki kere. İki kere yaşayanlar ikincisinde aşk kırıntılarını tüketirler biter yani aşk denen şey kalmaz artık. Öyle ilk görüşte falan da aşk olmaz bazen hiç görmeden seversin. Ama seversin diyorum bak sevilmek aşk değil sevmek aşktır bana göre. Bana göre yaşanması gereken bir duygu ama doğru kişide...
Edebiyat yapacağım diye soruyu cevaplamadım afedersin 😅 hoşlantının abartılmış hali değildir bence hoşlanmanın abartılı hali takıntıdır.
Aşk zaten takıntıdır.
Bu görüşün açıklamasını çok merak ediyorum. Neden böyle düşünüyorsunuz?
Çok basit. Aşk tanımı itibariyle içinden çıkılamayan bir durumu ifade eder. Sarmaşık kelimesiyle aynı kökten gelir bildiğin gibi.
Aşkın tanımını sormadım. Aşk takıntıdır dediniz ya. Onu sordum. Köken dediğinizde Arapça 'ışk sanırım? Hatta araplar bu kelimeyi yapışmak olarak da kullanırlar. İngilizcedeki fell in love gibi düşünün. Kullanılan terimler çok aşağı gördüğünüz gibi basit birşeymiş gibi göstermek için değil bu aşka düştü, yapıştı gibi sözler. Tam tersi içinden çıkılamaz garip bir durum olarak en iyi ifadeleri bulmuşlar. Elinde olmadan sanki kazara olmuş izlenimi vermiyor mu size de bu iki ifade? Yani öyle basitçe açıklayamadıkları için aşka düştü, yapıştı gibi ifadeler kullanmışlar. Aşkın karmaşıklığı ancak böyle anlatılabilirdi üzgünüm. Yine anlatamadım ama... ne olduğunu bilenler anlatamıyor ya zaten en kötüsü o
Yani beyefendi çok basitçe tanımı yapılacak bir şey değil bu. Takıntı olduğunu da düşünmüyorum. Eğer olsaydı bazı aşıklar sevdiklerinin katili olmuştu.
KS'de seviye uzun yazilara musait dagil. Bu varsayimla basitce gecistirmistim. Uzerine binlerce yildir konusulan mesele elbette basit olamaz. "Cok basit" ifadesinden kastim savlarimiz arasindaki farkin cok kucuk bir parcadan ibaret olmasindandir, yoksa kucumsedigimden degil.
Askin takinti oldugunu dusunuyorum. bu ayni zamanda hoslantinin da abartili halini de asan bir sey. asiklarin katil oldugu da cokca gorulur cunku onlar icin kisiden ziyade askin kendisi onemlidir. seven insan oldurmez ama hastalikli bicimde saplantili biri oldurebilir. otekini degilse bile kendini oldurur.
Anlıyorum. Teşekkür ederim gayet güzel açıklamışsınız
Reca
Reca? 😅
tesekkure binaen. yazarken benim de icim gidiklanmadi degil hani :)
Yok yok anladım onu 😅
bence evet olabilir
🩷
Cevap
21Cevap
Aşka inanmıyorum ama aşk karşılıklı olmalı.. sürekli istenmeyen kişinin peşinde koşmak onu takıntı haline getirmek sevgi ya da aşk değil sadece saplantı olur çoğu kişi de böyle düşünür zaten
Aşk bana göre çok farklı ve güzel duygudur hoşlantının abartılmış hali bile aşk için yeterli değil.
Öyle olduğunu düşünmüyorum. Birinden hoşlanırsan tepkisiz kalırsın mantık çerçevesinde davranabilirsin.
Aşık olursan bağlanır ve onun tırnağına zarar gelmemesi için elinden geleni yaparsın gözüne bir perde iner ve mantık ortadan kalkar.
Aşk her iki tarafın sevgilerini bileştirmesinde ikeri gelir bence , hoşlati ile aşk arasında benzerlik bile yok , hemde aşk abartılmış bir şey mi değilmi onu bilemem yaşamadım ama güzeldir diye umut ediyorum.
Hoşlantı farklı aşık olmak farklı 🙄 hoşlanmak beğenmektir, aşık olmak ise sevmek, kalbini ortaya koymak ve evlenene kadar el sürmemektir sabır ile beklemektir gerçek aşk budur, gerçekten aşık birisi bunu yapar örnek olarak gösterilen kişi ben 😎
Aşk başka hoşlantı hoşlanmak başka, aşık olunca gözün hiç bir şey görmez deli gibi seversin onun için belki yapamayacağın bir şey yoktur, ama hoşlantı vazgecebilirsin olmasa da olur dersin yokluğunu aramaz unutursun
Aşk, sevgi, hoşlantı bambaşka hislerdir ve hepsinin oluşumu çok farklıdır. Hoşlanmanın abartı hali değildir lakin aşk, her bokjna rağmen kör olmaktır. Aşk biter, yerini sevgi alır. Bazı insanlar aşkın getirdiği heyecan durgunlaşıp sevgiye evrildiğinde soğuduğunu sanabilir. Gaeip bi durum ama aşk iyi iş la
Hayır, aşkın içinde nefret de olabilir, gıcık olmak da olabilir, direkt birine sinir olurken ona aşık olmuş olabilirsin de mesela. Yani hoşlantıdan bağımsız bir şey bence farklı bir duygu.
Hayır, biri gelir hiç hesapta yokken hayatının tümü olur, kalbini ellerinde hissedersin aşk budur @S1F1R-B1R ❤️
@S1F1R-B1R aşkımmm benimm ❤️❤️❤️
değil bence aşk başka bir duygu. o kadar basit degil. herkesten hoslanabilirsin ama herkese aşık olamazsin..
Yok ben o kadar sınav verdim ki benim öğrendiğim hoşlanmak ama arzulamak yani yatmak istemek yani ilk erkek çeşidi
yatmak istəyi kızda yurek ister
Sevmek ;
mübalağa sanatıdır, abartın.
O yüzden hoşlantinin abartılı halı yani " biz" hâli " sen" hâli
Aşk bir görme kusurudur demiş kıvılcım hanım katılıyorum✋
Hoşlantıdan biraz daha güçlü bir duygu ama sebepsiz yere bitebilir
Aşk birden fazla duygunun yükselerek zirveye ulaştığı bir haldir.
Hiç aşık olmadım sadece takıntı yaptığım oldu bu aşktan daha beter bişi bu arada
Bence öylede denebilir. Hatta birazda melenkoli girdimi aşk olmuş oluyor.
Abartılmış değil de bir tık üstü gibi.
Hayır aşk tutkudur bağlanmaktir arzulamaktir heyecandır ama gerek yok aşka falan filan
Karıştığı için olabilir
Evet oksijen gibi sanarsin sadece
Yok aşk başka bir şey
Bir edebiyatcıysan evet
İlk görüşte aşk diyelim biz ona.
Öncelikle Özür dilerim ama ilk goruste ask bana hoslantı geliyor onun dış görünüşüne aşık olmuşsun ona veya kişiligine degil bence
Hoşlanmanın tam obsesyon hali diyebiliriz
Birkaç gömlek fazlası
Sanırım
Yok bu aşk içinde de sevgi var...
Alakası yok
Yo degil
Görme kusurudur aşk
Yokk
Ulaşamamaktır
yooo
sanırım öyle...
şairsen evet