Bir insanı anlamak, tanımaktan geçen yoldur.. İlk görüşte çözmek pek mümkün olmuyor.. Uzun ve zahmetli bir yol.. O insan ne kadar samimise o kadar tanır ve anlarsın.. Ama hep "kadar" tanırsın.. Ne kadar şu kadar.. Ne kadar anlarsın peki "bu kadar." İşte hayat böyle bir şey.. Bir insanı anlamak ve çözmek için çoğu zaman bir ömür yetmez.. #54srp
İnsanları ilk görüşte çözecek kadar tecrübe sahibi misin?
Tecrübelerim kendimi savunmama yetiyor yalnızca. İnsanlara öyle dozsuzca değer ve güven verme konusunda bana yardımcı oluyor. Ama kendimi bile bazen çözemezken insanları çözmek oldukça zordur. Hele ki ilk görüşte bu mümkün değil.
İlk görüşte fikir oluşur, önden belki sezersin, hissederdin nasıl biri olduğunu ya da nasıl bir karaktere sahip olduğunu fakat emin olamazsın. Emin olursan eğer önyargı kısmına taşımış olursun bu düşüncelerini, ilk görüşte kimse çözemez fakat ilk görüşte az çok hissedebiliyorum. Hiç hissetmediklerim de oluyor, onlar da kendilerini iyi saklayan, fazla iyi rol yetenekleri olan kişiler ya da bazen görsen de görmemeyi tercih ediyorsun bir şeyleri. Nedeni niyesi yok bunun, belki o kişiyi fazla seviyorsun ama huyunda, karakterinde seni rahatsız eden bir şeyler olunca üstünü kapıyorsun, bu da bir şekilde sonunds patlak veriyor işte...
Tecrübe sahibiyim diyemem ancak içgüdüsel bir şey sanırım, birisiyle bir saat havadan sudan dahi olsa sohbet edince o kişinin nasıl bir insan olduğunu az çok anlayabiliyorum. Şimdiye kadar biraz sohbet edip izlenimde bulunduğum kişiler konusunda sadece bir kere yanıldım. Onun dışında hiç yanılmadım.
Bir bakışta kim olduğu konusunda tahminde bulunmak başka bir olay, bir de hal ve hareketleriyle bunu desteklemek gerekiyor.. Duyumlarla ya da anlık görüntüyle hareket etmem ben.. Tanımak için bir şans veririm.. Eğer düşündüklerim ve davranışları pekişiyorsa o zaman bay bay demek en mantıklısı oluyor.. Bir bakışta aa sen şöyle bir insansın demek ön yargıdır bence.. Keyifli günler..
Evet var! Tecrübe ve hayat çok öğretiyor bu konuda. Ön yargılı olmaya sevmem ama ilk görüşte olumsuz enerji hissettiğim kişilere aynı tepkiyi geri verip geçiyorum açıkçası 😁
İlk görüşte olmasından ziyade konuşmasından hal ve haraketlerinden bazen mimiklerinden bile nasıl biri olduğu anlaşılır. Gözlemleme ve analiz yeteneğim kuvvetlidir..