Bu bana göre başarı değildir, bir noktaya kadar hadi neyse de fazlası sıkıntı. Sevilmediğim yerde barınamıyorum ben, barınmakta istemiyorum. Sevginin iyileştirici gücünü görmek isterim, bu sevgi bana her türlü yıpranmayı ve yorgunluğu yaşatıyorsa ben ona sevgi diyemem...
Orantısız sevgi yürümez. Türk erkeğinin fazla sevgiye boğması, tüm erkeklerin öyle olduğunu sanmaları, erkeklerin aslında oltalama için orantısız sevgi kullandıklarını bilmelerine rağmen iyi ve hoş erkeklerden aşırı sevgi beklemeleri saçmalıktır. Türk kadının, mantık denen olaydan haberdar olması durumunda, erkekte aşırı duygusallık yerine, iyi olan kötü davranışlarının olmamasının yeteceğini savunacaktır. Araştırmalarım bu yönde, Türk kadını ve erkeği, Araplardan farkı yoktur. En akıllısından tut aptalına kadar, bir yerde uyum sağlamak zorunda kalır.
Benim gururum bana yeter 😎 ben felsefemi aydın sınıfı tarafında kurdum ve gelecekle ilişkilendirdim. Sadece bu ilişiği Türkiye'nin cahil kesimlerinde uygulamak için bekliyorum. Hasan Ali Yücel gibi insanlar neden çıkmasın Türkiye'den 😬.
İnsan sevince, beklenti içine giriyor. Sevgi de beslenmeye ihtiyaç duyar... Ve tek taraflı sadece bir yere kadar ilerletebilirsiniz. Bir yerde, tükenir insan...
Sevip te sevilmek, değerli şey. Olmuyor ise, tadında bırakmalı...
İnsan ilk başlarda ikimizin sevgisi bana yeter diyor. Zamanla o da beni sever diyor. Sonradan anlıyor ki o iş öyle değil. İnsan ilk başta sevmediği birini sonradan daha çok sevemiyor istisnalar hariç. Öyle ki zamanında ölüp bittiklerimizin bile sevgisi azalıyorken sevmeyen birinin sonradan sevmesi düşük bir ihtimal. Olan var mıdır tabiki vardır onlar da nirvanaya ulaşmıştır zaten.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir. Çok ağırdır sürekli gururun incinir. Yazmıcam dersin yazarsın, aramıcam dersin arasın. Her defasında daha kötü hissedersin. Neden beni sevmedi dersin. Cevapsız sorularla başbaşa kalırsın. Sonuç kendini üzmekten başka birşeye yaramaz. Bu yüzden de sevilmeden sevmekte başarılı değilim...
bence bizler ya da kendi adima konusayim ben galba sevilmeyi falan basaramiyorum yani deger veriyorum seviyorum kirmamaya calisiyorum ama bilmiyorum bir yerlerde yanlis yapiyorum ve artik cidden biraktim yani kimseye deger vermek falan istemiyorum verdigim degerin yarisini bile gorsem aslinda hersey daha guzel olabilir ama olmuyor ne yaparsan yap bazi insanlar iyi seyleri haketmiyor sen cabalarsin zorlarsin hatta bazen asla yapmam dedigin seyleri asla kabul etmem dedigin seyleri bile sirf o mutlu olsun diye hani bir kere gulsun diye yaparsin ama o seni gormez ya da gormek istemez ben sunu anladim ask sevgi sevilmek galiba ben bunu beceremiyorum olmuyor yani sevmeyi ozellikle sevilmeyi haketmiyorum demeki yapacak bir sey yok allah hepimizin kalbine gore degil en iyisini nasip etsin ne diyim.🤍
Karşımdaki kişi beni sevmiyorsa Ne kadar aşık olursam olayım hatta aşkımdan geberecek kadar bile olsam bir süre sonra ulan ben bunun için ölüyorum ama bu adi beni sevmiyor mınagorum böyle aşkın böyle ızdırabın der silerim 😂 Sanırım ben beni seven bana ilgi gösteren beni şımartan kişilere karşı ilgi duyuyorum. Şimdiye kadar hayatıma giren insanlar genellikle bir yönümü övmüştür ve bu yüzden iletişim kurmuşuzdur. Yani soruna cvp olarak pekte başarılı değilim sevilmeden sevmek konusunda 😎
Sevildiğimi tam olarak hissetmediğim birini uzun süre sevemem. Tek taraflı hiçbir şey uzun sürmez, karşılıklı olması lazım bana göre. Sevildiğimi hissettikçe artar sevgim. Diğer türlü kısa sürede soğurum karşımdaki kişiden. Benimki de can. Üzemem kimse için kendimi.
Kimseyi sevilmeden sevmedim sevmem.. Benim yapımda yok bu durum.. Hayatta her şey karşılıklı olmak zorunda demek istemiyorum elbette ama sevgi, aşk, saygı gibi duygular tamamen karşılıklı olmak zorunda benim açımdan.. Karşılıksız sevgi sadece işkencedir bence ve anlamı yoktur.. Keyifli geceler..
Onu seneler önce bir kere yaptım, daha da yapmadım, yapma. Tek başına ilişki yürütmek kadar aşağılayıcı bir şey yoktur. Böyle bir ilişki yürütenler acı çekmekten zevk almıyorsa ayrılsın gitsinler.
Platonik aşk, maalesef ülkemizde dünyaya göre çok daha fazla gelenekler, toplum baskısı bu aşkların karşılıksız kalmasına neden oluyor. Oysaki daha serbest olsa insanlar birbirine daha rahat yaklaşsam, daha çok evlilik ve daha az boşanmaların olduğu toplumda yaratılabilir. Herkesin platonik aşkı olmuştur. Tüm aşklar ve aşıklar karşılık bulması dileğiyle
ben artık sevmeye çalışmıyorum :D hareketi karekteri huyu kişiliği kafam yatarsa gider konuşurum sevilme gibi bir derdim yok gidip sevip te milletin bir yerini de kaldıracak değilim
Karşıdaki kişiye olan sevgimin büyüklüğü önemli bir etken ama ginede kendimi harap ediceğim bir şeye mantığım çok elvermiyor. Karşılıklı olmayan bir sevgide kişi en çok kendine genelde hatayı yapıyor.
Tabii ki önemli. Bunu fark ettiğimiz an partnerimizle konuşmalı ve zor bile olsa ondan vazgeçmemiz gerekir. Her iki taraf için de en iyi seçenektir bu.