Aldatılmadan önce de zaten genel olarak insanlara güven duymuyordum ama birtakım olayları yaşadıktan sonra güvenimin kalan kırıntıları da yerle yeksan oldu sanki.. İnsan bazen duygularının tükenmesinden şikayetçi de olmuyor işin garip tarafı.. Bazen bir eksiklik hissetmiyor değilsin evet ama rahatsız edici derecede değil.. Keyifli geceler..
Bunu yaşayanlardan biriyim. Üç yıl olacak boşanalı. Artık genç bir yaşım yok. Nasip kısmet. Genelleme yapmak istemem ama insanlara güvenmek gerçekten çok zor. On beş yıllık evliliğim bu yüzden bitti. Herkesi aynı kefeye koymuyorum. Sadece uyumlu ideal bir eş adayı bulmak mesele. Rabb' im Rahmet hazinesi İhsanı bol ve Yüce' dir. O ne derse o olur.
Güven bir ihtiyaçtır. İnsanoğlu sınırlı bir varlıktır, onun için güven duymaya ihtiyaç duyarız. Herkes aynı değildir. Yaralarımı sardıktan sonra tekrar güvenmek isterim
"Aldatan yine aldatır" demişsin, bu doğru da, "aldatandan ayrıldın, başkasına güvenebilir misin?" diye soruyor. Aldatana tekrar güvenilir misin diye sormuyor.
Canım Kim oluyorsa olsun dost arkadaş sevgili eş vb sonuçta insandan bahs etmiş bende detayli yazdım iste anla sende seni satan insana 2. Bir şansı verme bu kadar basit bir insanı yarım saate de tanırsın 1 senede hatta 10 yol tanıdığın insan bakmışsın aslan oluvermiş yani uzun lafın kısası şalterin attığımı güvenmek güvenmemek sana kalmış.
Kardeş hâlâ anlamadın. Aynı insana 2. şans vermeyi sormuyor. Aldatanı postaladık zaten. Sonra başkasıyla ilişkin olursa önceki tecrübeden dolayı yenisine (manita, sevgili vb) güven duyar mısın, güvenmez misin, şüpheci mi olursun?
@hesapsizhayat Ben de bunu merak etmiştim işte, bazı insanlar aldatıldıktan sonraki ilişkilerinde "ya bu da aldatırsa" diye güvenmekte ciddi sorun yaşıyor, sürekli kaygı duyuyor.
İşte o dediğin insanlar kafayı sonradan sıyırıp sağa sola saldırıp cinnet geçirip öldürebiliyor. Sürekli pozitif düşünmemek lazım bazı şeyleri de tahminimce bir şeyler kendine takıntı edipte kuruntu edilmemeli o an beyin zaten unutmamışsa bir şeyler yarım kalmış demektir ya tam bitirecek ya bitirmeyip başka kızın veya erkeğin hayatta girip onuda öyle yüz üstü bırakacak insanlar böyle işte beyin olsaydı zaten insanların bu kadar psikolojisi bozuk olmazdı.