severek ayrılmak sanıyorum hayat şartlarının yaşam güçlüklerinin insanların güçlerinde olduğunda olabilecek bir şey olsa gerek. yine de insan sevdasından asla vazgeçmez elinden gelen herşeyi yapar ancak severek ayrılmak sevenlerden birinin bu dünyadan ayrılmasıyla olabilir öteki dünyada buluşmak üzere
Oluyor... Olacak... Önce koparıyorum tüm bağları, demir alıyorum limandan; sonra bir "alo" demesine yakıyorum tüm gemileri, sığınıyorum kalbine tekrardan. Bu böyle defalardır tekrar ederken yıprattım tabi bu küçücük kalbimi. Ben severken sevilmemişim, hissetmemişim... Perdeler çekilmiş gözüme, görememişim. Ben yâr bellerken karşımdakini, kimseye yâren olamamışım. Aklımı, kalbimi, vaktimi, her bir şeyimi sermişim önüne yine de bahanelerle karşılaşmış, reddiyeler dizilmiş yoluma... Olur demişim, olmamış; olmaz demişim olmuş. İki kelimesine yüreğimi bırakmışım da iki kelimelik değerim olmamış. Özgürmüş; dilediğini, dilediği zaman yapar, hesap vermezmiş. Birmiş, iki olamazmış. Yerin dibinde yaşarken, yerin üstüne çıkmaya niyeti yokmuş. Yordu beni, yordu. Ne yaptığını, ne düşündüğünü, ne konuştuğunu bilememek, anlayamamak, anlaşamamak yordu. Varsın bunca zamandan sonra yoluna gitsin. Ha, aklım da kalmıyor değil ama kırılmış, paramparça olmuş kalbime de yazık be kardeşim. Bilsem ki olacak; parçaları birleştirmek için gün katayımgünüme, onarayım bu küçük kalbimi, sokayım yine seni içine.. Hep var ol burada. Bi tek sen sığarsın zaten ona. Ama... 'ama'lar, 'keşke'ler sarmışken tüm aklımı nasıl çıkarım ki düze...
Biz kimsenin yapamadığını yaparız, severek ayılırız... zamanla da alışırız...
Dökülecek o kadar çok cümle var ki dilimden, gönlümden yazsam satırlara sığmaz, sayfalar almaz, akıllarda kalmaz... Allah yaşatmasın hakiki sevene böyle şeyler. Dilerim herkes gönüllerince gönüllerle karşılaşsın, kıymet bilenlerle yolları kesişsin, sadık yârenler edinsin, sevdikleri kadar da sevilsin... Emin olun sadece sevmek yetmiyor :(
Seven sevdiğinin yanında olur kafasında çoğu insan ama gerçekten sevginin ne olduğunu bilen ve severek ayrılan insanın bunu çok zor şartlar altında yaptığını anlamalı herkes. Bazen ayrılmanız gerekebilir bu iki taraf içinde en iyi şey olabilir.
Seven insan ayrılmaz ayrıldıysa bir şeyler bitmiştir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Vardır tabi bazen bir kişiyi seversin ama karakterler uyuşmuyordur veya bir şekilde olmuyordur toxic ilişkiye dönmüştür. Seviyorsundur ama yıpranıyorsundur. Bazen sevmek yetmez. Sevgi her şeyi çözmez. Ne demiş İlhan İrem;Sevgi yetmez sevgi yetmez Sevgine saygın yoksa Sevgi yetmez sevgi yetmez Sorumluluğun yoksa
Severek ayrılalım bir şarkı.. Yani100 çiftten üç çift belki bu şekilde ayrılırlar.. Tamamı ile konu bir kültür meselesi ve bizim toplumda çok ama çok zor bir olgu.
Var tabiki. Etkenler mecburiyetler. Mesela ben 12 yıl evlı kaldım madde sorununu çözemedik, çocuğum için o evlılıkten uzaklaşmam gerekıyordu. İçim aglaya aglaya ayrıldım.