Bu yaklaşımı arkadaşça mi yoksa duygusal bir amaç mı sizce?

Herkese selamlar ben 7 sene önce iş yerinde çevremizin yakıştırıp durduğu biri ile çok kısa bir flört yaşamıştım. Yalnızca bir kere yemeğe çıkıp daha sonra kendisinin isteği ile arkadaş kalma kararı alıp 8 ay mesafeli bir arkadaşlıkla aynı yerde sorunsuz çalıştık. Birbirimizi insanca hep sevip saydık. Sonra ben oradan ayrılıp 1 sene sonra da evlendim. Geçenlerde instagram da önerilenlerde görünce ekledim. 6 sene sonra ilk kez konuştuk nasılsın evlilik nasıl iş güç ne durumda vb yönünde sorular sordu aralarda komik şeyler dedi güldürdün beni dedim sen hep gül çünkü çok güzel gülüyorsun dedi. Hakkımda birşeyler dedi sanki sen beni çok tanıyorsun da dedim bazı insanlar hissettirir tanımaya gerek kalmaz dedi. Ben onun aşk hayatını sordum 34 yaşında o beni boş ver dedi ortak arkadaşımızdan öğrendim 3 sene biriyle çıkıp ayrılmış sebebi bilen yok. İllerini büyütmüş bir ayağı fransa da bir ayağı burada. Eşin kızmazsa birgün seninle oturup sohbet edelim anlatacak çok şey var dedi. Ki biz arkadaşlar hiç böyle bir yakınlık beraber dışarsa oturma vs yapmadık. Olur dedim o an. Sonra numaramı istedi verdim aradı beni iş teklif etti bende şu an ki işime devam etmek istiyom vs dedim neyse Turkiyeye bir geleyim yüzyüze konuşuruz dedi. Şimdi benim merakım yıllar sonra bu kadar beni yakınına, birlikte çalışmaya kadar dahil etmesi arkadaşça midir yoksa nedir? Kötü bir adam da değil ki evli bekar seçmez diyeyim. Kötü biri olsa ben ona aşıkken beni kullanırdı. Oysa o beni kıracağı için ardakaş kalmayı seçmişti. Sizce aklında ki veya hissinde ki ne? Teşekürler cevaplar için
Bu yaklaşımı arkadaşça mi yoksa duygusal bir amaç mı sizce?