Evleneceğim kadının maddiyat gibi eziköe beklentisi olmayacak. Ben olduğum için kabul edecek, geliri kabullenip ona göre hayat çizecek. Kendisi birey olmamış birisi ile evlenmek istemem.
Düğün zaten başlı başına bir saçmalıkken, bir de düşük gelirli bir adamdan kalkıp yığınla altın istemek açık açık utanmazlıktır! Kimse kalkıp da bana "gelinin hakkıdır, kız veriyoruz elbette alırız, kızım daha değerli" lafları etmesin! Oldum olası bu saçma ve çağ dışı geleneği sevmedim, sevmem de. Bazı aileler cidden ipin ucunu kaçırmakla kalmıyor aynı zamanda arsızlık kelimesinin suretlerine bürünüyorlar. Ayıp ya cidden ayıp! Bu kadar paraya, mala, mülke hırslı olmamalı insan.
Yani olayın kendisi çıkar ilişkisi. Böyle başlayan evlilik ne kadar hayırlı olabilir? Tamam gelenekte bu var kadın eğer boşanırsa ya dul kalırsa garantisi olsun diyedir. Ama bunu eskiden kadınların çalışmadıkları için yapıyorlardı. Şİmdiki kadın çalışabilir öte yandan devletten dul maaşı alır. Yani ne gerek var gelini satın alıp köle durumuna sokmaya artık...
düğünde takı altın vs. yenı evlenen cifte destek amacı ıcındır . bir gelenek gorenektır.
bunda kız tarafı su olsun bu olsun sunu ısterız derlerse iş şirazesinden çıkar o kız ve aile hakkında ıkı defa dusunmek gerekır .
genelde kıyıda yasayan ve egıtımlı kız ıse bunlar sorun degıl ev kızı tıpınde alınıyorsa istekleri daha fazla oluyor uzak durulacak aile kız tiplemeleri tabiki de.
Biz Türkler (özellikle kadınlar), karşımızdaki insanı sevmeye çabalamıyoruz; kendimizi hep düşünüyoruz. Bu Türkiye'deki evlilikler hep mutsuz evlilikler oluyor. Fazlası görgüsüzlüktür evet ama fazlasını istemese bile zaten evlendikleri zaman Türk kadınları ilk başta kendini düşünüyor ve erkeği insan yerine koymuyor.
Aileler araya girince olan şey işte... Saçma geliyor bana. Her iki taraf da elinden geleni yapıp yapabildikleriyle yetinebilmeliler bence. Her şeyin bi anda olmasını beklemek anlamsız. Kaldı ki o altının borçunu da yine evlendikten sonra ödemeye devam eden insanlar bile var... borç yükü yine yeni evlenen insanlara kalıyor hal böyle olunca da.
Zenginliğin, Şatafatlı, Lüx hayat merak ve arzusunun çok olduğu, sevgi nin sevgili, yanlışın doğru olduğu her yer de her düzen de İnsani değerler olmaz. Dizi, film, sosyal medya vs o yüzden Bu Asır da evlenecek gençlerin zengin olmasını aileler insani olarak değil insani değerler için de değil. Bir gereç olarak görüyor bu yüzden bu tip şeyler çok isteniliyo. Kızını ya da çocuğunun mürüveti rahatı onların arzusu peki. Bu çocuklar ne istiyor
Adı üstünde evleniyorum kadın satın almıyorum. Yurt dışında evlenenlere hediyeler verilir kimsenin kimseden bir beklentisi yoktur bırakın bu gelenekçi ağızları. Zaten her şey ateş pahası yaklaşınca bile yanıyorsun bir de haybeye altın yapıcaktım öyle mi? Evlenmem daha iyi…
gorgusuzluktur. zaten evlenmek bi ton masraf cikartiyo iki taraf icinde neden ustune bi daha borc ekleyip karsi tarafi zor durum da birakiyolar ki dugunde akrabalar bi iki bisey takiyolar zaten yeterli degil mi
Görgüsüzlükten öte vicdansızlık, insafsızlık diye düşünüyorum. Sonuçta gavura eziyet eder gibi yükleniyorlar erkeğin sırtına, ama o borcu öderken damatla beraber senin kızın da ezilecek, sıkıntı yaşayacak.
Hak diye ortada bir şey yok. Birileri geçmişte uydurmuş o günden bugüne bu devam ediyor. Bazıları da araba istiyor, ev istiyor. Ağırlığınca altın isteyenler var. Neyse fazla konuşmasam daha iyi. Böyle düşüncede olanlar aklıma geldikçe sinirleniyorum.
Niye görgüsüzlük olsun ki, sonucta adet, gelenek ve görenekler var. Ayrıyetten şöyle bir düğün var mesela düğünlerimizde toplanan paraları coğu erkeğe giderken altınlar kıza gidiyor. Bir nevi win-win durumu yani :D
Günün birinde benden altım para vb isteyen, kaçırabileceğim biri olursa ne alır götürürüm okadar. Yok altınmış yok bilezikmiş yok şu bu kimsenin finansal kölesi olamam.
yuva kuracak insanlar birbirine karşı samimi ise zaten dengeyi buluyor çünkü fazla altın istendiğinde damat bankadan kredi çekiyor ve geleceğini borçlanıyor. akıllı bir gelin bunu istemez
Benden böyle bir şey istense şahsen önüme kızlar ve özellikleri yazan bir katalog getirmelerini talep ederim, enazından beğendiğim olursa parasını öder satın alırım.
Olaya şöyle bakmak lazım karşı tarafı zorlarken aslında kendi kızını zor duruma sokuyor anne babalar damat onları borçla alıyorsa o borcu öderken tek başına olmayacak kızları da zor durumda kalacak oda sıkıntı çekecek
Altın istemenin neresei haktır? Mal alıp satiyorlar ya birbirlerine!!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Görgüsüzlük tabi lan o altın parasına ben 1 tane karı alacağıma 100 tane karı silkerim o kadar para harcatıp da sonra ben senin malın değilim diyolar utanmadan mk